מחזור 6 בליגת העל: ניצחון דחוק לבית"ר על כפ"ס; תיקו מאופס בין מ.חיפה לק"ש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏30/9/16.

1. Love Is Red Member

ק"ש מזכירה לי אותנו בתחילת עונת 12-13 שבסיבוב הראשון מאוד היה קשה לנצח אותנו אבל גם לא ממש הצלחנו להשיג יותר מדיי נצחונות ואז בסיבוב השני החלה ירידה חדה עד להתמודדות נוספת עונה שנייה ברציפות בתחתית...

2. Melikson24 Member

כן, גם אני חשבתי על חצי עונת התיקואים עם אלישע. לא חושב שהם יסתבכו כמונו בתחתית אבל הם חייבים לחזק את ההתקפה כי הם אפורים לגמרי. דווקא אור אוסטוינד ששוחרר יכל לשבת טוב.

אגב ק"ש, הם לא החתימו קשר אחורי ברזילאי בשם רפאל ז'טאי או משהו כזה? זה רק אני או שהוא עדיין לא שיחק? מה הסיפור איתו?

3. JR-Riquelme Member

סאבו והייסטר באגף זה איכות.

Gianluigi Buffon אוהב/ת את זה.
  4. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

הבעיה זה החוסר איזון בין צד שמאל לימין. זה בעייתי במשחק ההתקפה השוטף וזה ניכר מתחילת העונה, ובמיוחד אחרי שאצילי עזב והשאיר את האגף הימני שומם.

5. Raulito Madridista

חיכיתי כל-כך הרבה זמן לכתוב את המשפט הזה בפורום וזו הפעם הראשונה נראה לי שאני משתמש בו אחרי עשור שאני כותב כאן: 'עוד ניצחון כזה ואבדנו'. ככה זה בהפועל ת"א. יש עוד הרבה-הרבה-הרבה עבודה. אתם יודעים למה חן עזרא מסר לאלטמן במהלך האחרון? מהסיבה הפשוטה: הוא פחד להחמיץ. חוסר ביטחון כזה, בעיטות לציפורים, אפס תנועה חכמה ללא כדור ויצירתיות זה משהו שלא מתקבל על הדעת. אנחנו לא נראים כמו קבוצת כדורגל של ליגה לאומית אפילו. יש הרבה חומר למחשבה לאחר הפגרה.

- קראתי קצת פרשנויות בעיתון, שמעתי את הדברים ב-'שער השבת'. הגזימו עם הביקורת על המשחק של מכבי חיפה אתמול, כבר היו משחקים יותר משעממים וכן היו חצאי מצבים. אבל אין ספק שמכבי חיפה לא משחקת כמו קבוצה גדולה. מה שטוב ברועי קהת זה שהוא מחפש לאיים על השער כל הזמן. אגב, שתי הקבוצות של חיפה עם שיוויון נק' מה שמכניס את מכבי חיפה לפרופורציות.
    - הניצחון של בית"ר מוצדק מאוד, היו לה מספיק מצבים כדי לכבוש שער אחד נוסף לפחות ולהוריד לחץ מיותר לקראת הסיום. כפר-סבא באמת לא עשתה כלום. ממה שראיתי האמצע של בית"ר היה חזק יותר ומנע מכפר-סבא לצאת קדימה. שכטר עושה הכל על המגרש אבל זה צורם כשהוא לא כובש בליגה החלשה הזו ואנחנו כבר במחזור השישי. השוער של כפר-סבא היה גדול אבל השער חתום עליו ללא ספק.
    - מ.ס אשדוד ובני-יהודה: כן ירבו עוד משחקים כאלה עם הרבה שערים ואירועים, אף קבוצה לא מרוצה נדמה לי. אשדוד הוליכה כבר פעמיים ובני-יהודה לא שיחקה מספיק טוב ובנאדו מרגיש את הכיסא רותח. אשדוד באמת עם מהלכי כדורגל נפלאים אבל מה זה שווה אם יש את אותה נאיביות ועם עוד מחזור ללא ניצחון הלחץ רק גובר. הגול הראשון אחרי פחות מדקה היה נפלא וזריהן היה בדרך להפועל אשתקד לפי מה שזכור לי. ההגנה של אשדוד הגנה כבדה, מגושמת וניבאלדו הכי גרוע בליגה.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הובסו בדרבי, קיבלו שריקות בוז בתחילת המשחק ולכל אורך המשחק, לא ברור לי למה הם צריכים לקבל שריקות בוז גם בסוף המשחק אחרי ניצחון כשהשחקנים באים לקראתם.
    זהו? נגמרה העונה? רק מוכיח לי שוב שיש הרבה קהלים בארץ שלא יודעים מה זה כישלון אמיתי, מה זה תבוסה אמיתית ומה זה משבר אמיתי.

Nave אוהב/ת את זה.
  7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

משה השפלה כזו אני לא מצפה מהקהל להחליק אחרי ניצחון אחד. לא קרה שום דבר שנתנו להם בראש שוב אחרי המשחק. דווקא במהלך המשחק היה עידוד להבנתי, רק בסוף הם לא היו מוכנים שיבואו אליהם כדי לקבל תשואות. לגיטימי פלוס פלוס בעיניי.

Sent from my ASUS_T00J using Tapatalk

Raulito אוהב/ת את זה.
  8. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

מסכים איתך על רוב ההודעה, לא עם השורה האחרונה.

דווקא הקהל של הפועל ת"א הוכיח לא פעם ולא פעמיים שהוא יודע בדיוק מה הדברים האלה שאתה ציינת, ובדר"כ עומד מאחורי הקבוצה גם כשרע, ובזמן האחרון - מאוד רע.

אז כן לגיטימי בהחלט לא לעודד ואפילו לא להגיע אחרי התבוסה המחפירה בדרבי. אבל אם כבר באתם - לפחות "תפנו" 2 דקות מכעס ותודו להם אחרי הסיום. אנחנו במחזור 6 רבאק!

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  9. Butragueño מנהלים

על מה יש להם להודות, אם אפשר לשאול? אפילו במשחק כל כך עלוב, נגד קבוצה עלובה, עם שחקן אחד פחות, הקבוצה שלהם שחקה כמו פח. אז לבוא ולעודד אותם ולגרום לחשוב שזהו? הכל מאחוריהם ואפשר להתחיל דרך חדשה? הקהל לא טיפש. והוא יודע ש2-0 זו תוצאה משקרת למשחק, ואשקלון יכלה אפילו לגנוב פה שער או שניים (במיוחד הנגיחה בדקות האחרונות שחלפה על פני הרוש), אז לבוא והודות להם על משחק שרק בנס לא נגמור בתיקו או הפסד חלילה? כל הכבוד לקהל ששרק להם בוז, שהשחקנים יבינו איפה הם נמצאים, ושהם צריכים לעבוד קשה, ושניצחון כזה לא ישכיח את הכאפה שהם חטפו ממכבי ת"א.

אגב, אני אזרום איתך, נניח והם צריכים להודות להם. על מה? על הכניסות של רייכרט בשחקנים של אשקלון? בהנפות ידיים? בדריבלים המיותרים של חן עזרא? בבעיטות של שווינפחד מחצי מגרש מעל השער? בהגנה העלובה של שיש?

וכן, במיוחד אם זה מחזור 6.

amn ו-לירן אוהבים את זה.
  10. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ניצחון זה ניצחון זה ניצחון.

שוב, לא אומר עכשיו לשיר להם 15 דקות לצהול ולשמוח בסוף. אבל באת כבר למשחק של הקבוצה שלך? ניצחתם פעם ראשונה ב-6 משחקים? לפחות הדבר המינימלי שאפשר לעשות זה למחוא כפיים לשחקנים שבאים לעודד בסיום, וזהו! מה כבר 40 שניות של מחיאות כפיים עלולות לעשות? למחוא כפיים, לעוף הביתה ולהרגע בפגרה. זה הכל.

11. Butragueño מנהלים

אם מה שחשוב לך זה ה-3 נקודות ללכת הביתה, ולהתפלל שתקח את אותם הנקודות גם שבוע הבא, אז סבבה, תעודד ותמחא כפיים.

אם חשובה לך הדרך, ושהשחקנים יבינו איפה הם נמצאים, ושהם לא יכולים לחרב 90 דק' כל שבוע מחדש, אז כדאי שתוריד אותם לקרקע. כי למחוא כפיים בסוף המשחק, ולשיר להם שירים, ואז הם מתחילים לשבת לך על הדשא ולשיר איתך שירי מדורה וקומזיצים, גורם לך לחשוב שהכל בסדר, והם היו על הכיפאק, וששבוע הבא בסמי עופר נגד הפועל חיפה הם יכולים לשחק ככה שוב, אז שלא יתפלו שהם יחטפו בראש שוב.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשהם יובסו בליגה הלאומית על ידי קבוצות כמו קריית אתא שעושות לך משולשים לקריאות אולה של משפחות השחקנים בדקה ה - 60 כשבעקבות ההפסד אתה מעל הקו האדום רק בגלל הפרש שערים, שידברו איתי על רע.
    בהפועל תל אביב התרגלו לקצפת, תבוסה בדרבי זה משפיל ומרגיז, מיקום בתחתית זה מאכזב מאוד, אבל אין לאוהדי הפועל תל אביב הנוכחים מושג מה זה רע, מה זה השפל של השפל והתחתית של התחתית.

abcd אוהב/ת את זה.
  13. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אבל לא! מי אמר לשיר להם שירים ולשבת על הדשא?

סה"כ למחוא כפיים 40 שניות וללכת. לא יותר מזה.

משה נו בחייך לא כל דבר צריך לשייך אליינו. מה שעוברים עכשיו אוהדי הפועל תל אביב זה סרט רע וזה ממש לא משנה שהם בליגה הראשונה עוברים את זה ולא בליגה השנייה.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי פ"ת היא עדיין קבוצה בינונית, גם אם היא במקום 2 אחרי 5 משחקים. זה כבר קרה לה וכולנו זוכרים איך זה נגמר. חובת ההוכחה היא על מכבי פ"ת להוכיח שהיא לא קבוצה בינונית. כמו שלירן כתב, אף אחד לא ייפול מהכיסא אם מכבי פ"ת תוציא עכשיו 2 נקודות מתוך 15. אנשים כן ייפלו מהכיסא אם הם לא יפסידו לבאר שבע ולאחר מכן תנצח את בני יהודה ותרוץ לעוד 7 משחקים טובים עד סוף הסיבוב ולא תפסיד אותם. מכבי פ"ת, גם על הנייר וגם על המגרש כרגע, והדגש הוא על כרגע, היא קבוצה בינונית, וזה לא משנה אם יש לה על הספסל שחקנים שפותחים בקבוצות אחרות. זה לא רלוונטי בכלל. גם למכבי חיפה יש בכל הסגל שחקנים שפותחים כמעט בכל קבוצה בליגה, אז מה זה אומר שהיא לא קבוצה בינונית? ועוד איך בינונית.

קריית שמונה - קודם כל יש שיפור משמעותי ביכולת של הקבוצה אל מול השנה שעברה. קבוצה שלא מוותרת, גם אחרי שהיא נכנסת לפיגור גדול, גם אחרי שהופכים לה בתוספת זמן את המשחק ב-180 מעלות, היא עדיין יודעת לצאת מזה. נכון ניצחון אחד ו-5 תוצאות תיקו, אבל אלו משחקים שבשנה האחרונה היא היתה מפסידה ונגררת לתחתית. אני לא אומר שזה מה שיקרה לה השנה או שהיא תהיה קבוצת צמרת כי בסופו של דבר צריך להתחיל לנצח. אחרי הפגרה יש לה משחק די בהזמנה, מול הפועל באר שבע. למה בהזמנה? כי קודם כל אין לה מה להפסיד, אנשים לא ייפלו מהרגליים אם תפסיד. נוסף עך כך זה יהיה משחק שיגיע אחרי המשחק של באר שבע באירופה ובינתיים הקבוצה של ברק בכר הוכיחה ש-2 מסגרות מוציא אותה קצת מאיזון. המגרש בקריית שמונה מעולם לא היה קל, לאף קבוצה.

הפועל אשקלון קיבלה השבוע משחק בהזמנה - והוכיחה שהיא תיאבק עד הסוף נגד הירידה. הפועל ת"א גם קיבלה יריבה בהזמנה - אני בספק אם למעט הפועל כפ"ס שבינתיים נותנת פייט אדיר בנאיביות לאשקלון ושתיהן מועמדות רציניות, בעיניי אפילו יותר מאשדוד, לרדת. גיא לוזון והפועל יוצאים לפגרה עם 3 נקודות הכי קלילות שהיו להם מזה שנים, הזכיר לי את ה-0:6 שהפועל של גוטמן נתנה לאשקלון בלי קהל לפני איזה 5 שנים. הפועל אשקלון והפועל כפ"ס שתי קבוצות שבאמת, אם המאמנים שלהם לא יתחילו לחשוב התקפה, הן יחלקו נקודות לשאר היריבות, פשוט אפס יכולת מהרגע שהכדור עובר את קו מחצית המגרש.

אמרו פה שזה שקלטינס חזר אז הקישור עבד והיריבה כמעט שלא איימה על השאר. גם אם היה במקום קלטינס קונוס כתום התוצאה היתה זהה. לא היה כל שינוי במשחק של בית"ר, שגם היא קיבלה יריבה בהזמנה - כזו שלא רוצה לשחק כדורגל, אפילו בכלל. נראה לי שהחימום של קליימן לפני המשחק היה הרגע שהוא הכי התאמץ בו במשחק וזה אומר הכל. גול יפה של רואדה, אבל כל כולו על רן קדוש. לא הייתי מציע לבן שמעון לצאת בחגיגות אחרי הניצחון הזה, למה אחרי הפגרה יש להם את אשדוד, וכמו שבית"ר נראית בשבועיים-שלוש האחרונים, היא תשאיר לפחות נקודה ב-י"א.

הפועל רעננה, בשעה טובה, הצטרפה לליגה, ניצחה את הקלאסיקות הישראלית של להפסיד אחרי שאתה באולימפיוס במשחק שהיה יכול לשחרר אותם כלפי מעלה ולהראות אופי אחר. אל תסתנוורו מהמקום הרביעי של הפועל חיפה, היא מועמדת חזק לירידה, ויש מצב שהפועל תנצח אותה גם בסמי עופר עם 0:1 קטן.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל ב"ש אכלה 0:5 ממכבי ת"א לפני 3.5 שנים, איך האוהדים שלהם הגיבו אז?