אני אומר שזה פשוט צפוי. לאור התוצאות שהוא משיג עם הקבוצה זה בהחלט צריך להדליק נורה אדומה מבחינתם של הלוזונים. אני לא אומר שזה מוצדק לפטר מאמנים בשלב כה מוקדם של העונה, אך נראה שמשהו בתיאום בין רוני לוי לקבוצה לא מסתדר, אני לא רואה אותו מצליח להגיע עם הקבוצה הזו לפלייאוף עליון (שאני מניח שזוהי השאיפה של הבעלים) ולכן אני מתאר לעצמי שהם הרימו ידיים ומעדיפים לתת למאמן אחר את התפקיד (גיא לוי, פרדי דוד ...) כדי שינסה "להחיות" את הקבוצה.
חזרתי מוסרמיל אני חייב לציין שהפתיחה עם דגלים, בלונים, קונפטי, עידוד מכל הלב ושני דגלי פריסה-הייתה חוויה. להפועל באר שבע יש בעיה גדולה מאוד. השחקנים פשוט לא משחקים מחצית! זה לא ייאמן! במחצית הראשונה היינו שווים לחיפה והיו לנו כל כך הרבה החמצות. מחצית שנייה? 45 דקות הם פשוט לא שיחקו! מלבד הקורה של קדוסי, חושך חושך חושך. זה קרה נגד רעננה במחצית השנייה, נגד ר"ג במחצית הראשונה ונגד בית"ר במחצית השנייה. נגד ת"א ומכבי פ"ת הם פשוט היו גרועים כל המשחק. עזורי חייב לעבוד על זה. אני לא בעדו ולא נגדו, אבל הוא אמר בכל כך ביטחון במסיבת עיתונאים: "האוהדים לא יוכלו לשרוק בוז לשחקנים, כי בכל משחק הם ייתנו מעצמם 100%" וזה פשוט לא זה! לא ציפיתי באמת לנצח את חיפה, אבל מהלך המשחק עיצבן אותי. הקהל היום היה סביר+ שנשארו כמה מאות ביציעים כדי לעודד את השחקנים אחרי ההפסד, גם לפני הגול החיפאי השלישי הקהל עודד אבל שוב הם לא הצליחו להגיע לרחבה של דוידוביץ'! יש לי חבר אוהד חיפה והוא סיפר לי נפלאות על הקהל שלהם. אבל היום זה לא היה זה. הם לא עודדו עד הגול הראשון שלהם, לא עודדו עד הגול השני שלהם וגם עד השלישי מלבד כמה שירים. אחרי השלישי הם פתאום נפתחו ואשכרה שמעו אותם בבירור משער 9 לשער 5 (למי שלא היה בוסרמיל-זה נדיר מאוד). שבוע הבא בקופסא נגד נתניה. אני לא יודע אם לשמוח על התבוסה באורווה או לא. מצד אחד, אם הם היו מפסידים, הם היו מגיעים לקופסא בכל הכוח כדי להוציא מבאר שבע נקודות וסוף סוף לחזור לליגה. מצד שני, עכשיו הם מגיעים עם ראש טיפה מורם אחרי התבוסה הזאת. ושוב-אם אני רואה מחצית אחת טובה בקופסא ומחצית שנייה גרועה זה כבר ישבור את כל השיאים של בזיון! שבוע טוב לגמלים, אין מה לצאת מאוכזבים מהפסד לקבוצה הטובה בישראל.
כמה נקודות לגבי המחזור: - אחי נצרת מנצחת את הפועל רמת גן ומשיגה ניצחון שלישי רצוף(!). אמנם שלושת הנצחונות היו נגד העולות החדשות וקבוצות שברמה שלה פחות או יותר אבל זו המטרה של אחי נצרת העונה, לנצח את הקטנות כי איתן יהיה המאבק על ההישארות בליגה ולא עם מכבי חיפה ובית"ר. במחזור הבא היא פוגשת את הפועל תל אביב בעילוט, יהיה מעניין לראות אותה דווקא נגד קבוצה גדולה. - מכבי נתניה וראובן עטר משיגים ניצחון ראשון העונה, ועוד איזה ניצחון... 0:3 גדול באורווה. מצד שני, מכבי פ"ת חוטפת בראש בבית, עושה רושם שרוני לוי בדרך החוצה אחרי ניצחון אחד בשש משחקים. - מכבי ת"א חוזרת לנצח עם 0:3 על רעננה בחוץ. על פי השידור ברדיו, מכבי לא הציגה משחק גדול אבל עדיין סיימה עם שלישייה... מעניין מה היה קורה עם מכבי באמת הייתה נותנת משחק משחק(שוב, הכל על פי השדרנים ברדיו). בגדול, הכי חשוב שחזרנו לנצח אחרי שלוש משחקים. - הפועל ת"א מאכזבת עם תיקו ביתי מול אשדוד. עם טעות שיפוט או בלי, הפועל הייתה חייבת לנצח את המשחק הזה. בנתיים היא מאכזבת בליגה ובגדול. - המומנטום של הפועל חיפה נעצר אחרי הפסד ביתי להפועל פתח תקווה... אולי ההתלהבות ממנה הייתה מוגזמת, שווה לעקוב אחריה במחזורים הקרובים. - מכבי חיפה ממשיכה להיות מושלמת אחרי ניצחון גדול בוסרמיל... הפועל באר שבע נשארת הפועל באר שבע, מוכיחה שהניצחון על בית"ר במחזור הקודם היה חד פעמי, אבל מה שיותר בולט זה ההגנה שלה שספגה 14 שערים ב6 משחקים(!).
עידן, חצי מהליגה זו עולה חדשה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx אגב שחם, כשאמרתי שאיבדנו 15 נקודות, שתדע שזה היה עד המחזור ה-27, ואם היינו מקבלים אותם עד המחזור ה-27, היינו במינוס 3 מהמקום הראשון, אז כן, אולי היינו לוקחים אליפות באותה עונה. זהו סוף פסוק.
גיא עזורי היה בתחילת דרכו מאמן כושר, לא? (הוא היה זה שנתן את האפדרין לכפיר אדרי אם זכרוני לא מטעה אותי). באר שבע לא מסוגלת לעמוד על הרגליים אחרי 45 דקות וזו פשוט בעיה רצינית ביותר. זה עניין של מנטליות? עצלנות נטו של שחקני הקבוצה או משהו אחר אני לא יודע, אבל בעיניי מדהים שקבוצה שמשחקת פעם אחד בשבוע לא מסוגלת לגמור 90 דקות. לדעתי חבל כי לבאר שבע קבוצה באמת לא כל כך רעה, זו לא קבוצת צמרת, אבל לבטח לא קבוצה שאמורה לרדת ליגה. אני מאחל לה רק הצלחה להמשך הדרך.
חלאס כבר שי, חלאס! לא היינו טובים מספיק? עזוב את זה שזיינו את אשדוד בכל פרמטר במגרש(21-4 בעיטות, 65% שליטה, 60-15 נוכחות ברחבה, 10-1 קרנות), אם השופט לא היה דופק אותנו היינו מנצחים, על מה הויכוח הזה? ועכשיו הוא מזכיר את יעקב שחר, למרות שזה סה"כ משהו שאמר ילד בן 12 ופתח דיון על זה, ילד שגם בפורומים של הפועל צוחקים עליו. הפורום הזה פשוט מורכב משונאים של הפועל.
דווקא קטן נתן היום משחק חלש ביחס לשאר המשחקים שלו העונה. הוא הירבה לאבד היום כדורים ואפילו הצליח למסור כדור ישר לידיים של קאלה ממצב שהוא היה פשוט חייב לכבוש שער. שני הבישולים שלו אולי קצת מטעים, אבל כשרואים שהם באו מקרנות אז הם גם לא כלכך נחשבים. סך הכל קטן לא היה מהשחקנים היותר טובים מהיום. ואם נעבור לשחקנים היותר טובים אז אפשר לציין בראש ובראשונה את שני הכובשים, ארבייטמן ודבלישווילי. החלוץ הגרוזיני חוזר לעצמו והיום עם שני שערים וארבייטמן מוכיח שהוא יודע לכבוש גם כאשר הוא עולה מהספסל. אני לא מבין מה היה כלכך דחוף לאלישע לוי להוציא את ארבייטמן. ברגע שהוא מתח שריר עם פתיחת המחצית השניה זה נראה כאילו אלישע מחכה להזדמנות להחליף אותו. אני בכלל לא הייתי מכניס את גאדיר. גאדיר טוב רק כשהוא באגף הימני, כשהוא נכנס לאגף השמאלי לא ראינו ממנו כלום. מה גם שדווח שהוא פצוע(/עייף) אז תן לשחקנים אחרים לשחק. ואם כבר חילופים, גם לא ברור לי למה היה דחוף כלכך להוציא את רפאלוב במחצית. נכון שהוא לא היה מהבולטים, אבל כמו שהוא ידע לבנות מחדש את הבטחון של דבלישווילי, הייתי מצפה להתנהגות דומה גם עם רפאלוב, בטח ובטח כאשר גולסה פצוע ואתה תצטרך אותו מול יובנטוס. עוד שחקן שראוי למחמאות הוא פיטר מסיללה. משחק מצויין שלו היום ועדיין נראה כאילו הוא מסוגל להרבה יותר. כשהוא מתחיל לפתוח מעברים אי אפשר לעצור אותו. המהלך של השער הראשון כולו שלו. למזלו של הגרוזיני, מסיללה לא פגע טוב בכדור בנסיון הבעיטה שלו, אבל ככה נספר למסיללה עוד בישול, רביעי במספר העונה, מקום ראשון בטבלת המבשלים. ואחרי המחמאות. דבר אחד עדיין מעצבן אותי בקבוצה הזו וזו אי היכולת לדרוס. גם היום מול באר שבע. שלב מסויים הקבוצה של עזורי פשוט ויתרה על המשחק. חיפה תקפה והגיעה להזמנויות. קטן עם ההזמנות הכי גדולה היה צריך לכבוש את הרביעי של חיפה (שאם היה נכנס היו מגיעים עוד אחריו). חוץ מזה, כמובן המשחק ההגנה המאוד מפוחד שלנו. טעויות קריטיות בהגנה הופכות למצבים טובים לקבוצה היריבה ולא סתם ספגנו שער אחד בכל משחק מפתיחת העונה.
אני מאוד שונא את הפועל, אבל בינינו, ולמרות השמחה על איבוד הנקודות שלהם, זה היה משחק שצריך להסתיים בהפרש של מינימום שני שערים לטובתה. ראיתם כמה החמצות?אין דברים כאלה. אני לא אוהב להאשים שופטים כשהקבוצה שלי מגיעה לכ"כ הרבה מצבים במשחק ביתי מול יריבה נוחה ולא מצליחה לנצח. הפועל של אשתקד הייתה מנצחת היום 1-6.
הסיבה שאף אחד לא מתרשם מהניצחון של מכבי היום, שניצחנו אולי את הקבוצה הכי חלשה בליגה. זה חשוב לנצח תמיד, זה טוב לבטחון של השחקנים, אבל זה לא אומר שמכבי תרוץ בוודאות למקומות 2-3(שלדעתי הם הכי ריאלים כרגע). שלושה משחקים משמעותיים לפנינו - ר"ג בבית, דרבי, ומכבי פ"ת..
כמה חבל שהנהלת הקבוצה שלך פותחת בוסרמיל לאוהדי הפועל ת"א רק חצי משער 9 (אני הייתי שם ואני יודע), וכשבית"ר ומכבי חיפה מגיעות, כל היציע נפתח. ואוהדי הפועל הביאו קרוב ל- 2,000 אוהדים לבאר שבע, לא רחוק מבית"ר לפני שבועיים (שאוהדי חיפה שהיו היום במשחק יעדכנו אותי לגבי הכמות, כי יציע מלא במשחק ראיתי בתקציר של ספורט2) לגבינו - פנדל ראשון שאנחנו מקבלים בליגה מזה שנות דור. אני לא אדבר עכשיו על השופטים, כי גם אני כבר לא יודע איך לאכול את הראיונות של גוטמן (ועוד אני אחד האנשים שהכי מגבים אותו אחרי שכמה חולרות אצלנו מקללים אותו ואת ביבראס משחק אחרי משחק). חילופים הזויים, בלי שום קשר למה שקורה על המגרש, מחפש רק לתת ללאלה דקות, לא חשוב במקום מי, לא מעניש את סמואל יבואה ועולה איתו בתור שחקן מחליף (שכטר ולאלה זו התקפה לא רעה), ובכלל, ההתנהלות שלו מול התקשורת. דגלאס בתקופה בינונית ומטה, קנדה מקבל היום גיבוי ועולה בהרכב (כנראה בגלל האוהד שלנו שלקח יוזמה ועודד אותו באימונים), ורמוט מתפקד רק במשחקים גדולים, שכטר שחקן של קבוצות בינוניות (שלא תטעו, הוא הצליח בנתניה בזכות לואיס מארין ודדי בן-דיין) וההגנה שלנו הרבה יותר גרועה מההגנה של באר שבע. מזל שניצחנו בנתניה, אחרת היינו מתדרדרים עכשיו למאבקי הישרדות.
שער 7(תזכיר לי את השם?), אלי גוטמן בחיים לא אשם בתיקו היום. האשם המרכזי הוא השופט, ואם לא הוא אז השחקנים הנאיבים שלנו שלא הכניסו את המיליון הזדמנויות שהם הגיעו אליהן.
שחם, השם הוא עידן. אני זוכר היטב את טעויות השיפוט אשתקד (בעיקר בדוחא עם השער שלא אושר ומול קריית שמונה בבלומפילד), אבל כבר נמאס לי לדון בזה. בוא נדבר על הדברים שבאמת חשובים בהפועל (ויש הרבה, אתה יודע על מה). טוב שיש את הפועל אוסישקין שתרגיע אותנו (בגלל זה אנחנו נפסיד ביום שלישי בהדר יוסף)
זה לא תסמין וזו לא תופעה.אנחנו ידועים בלהוציא קבוצות ממשבר(גם ברצלונה באותה מידה).בגלל זה הייתי בטוח שאת המשחק הזה אנחנו נפסיד כי אנחנו קבוצה עם אופי חלש ואם אנחנו לא נבקיע 2 שערים מינימום אנחנו נפסיד את המשחק.
אה? מי דיבר על הטעויות של שנה שעברה? היום בסופו של דבר האשם הוא השופט, וגם אם אתה לא מסכים אם זה, אז השחקנים שלא כבשו את המיליון הזדמנויות שהגיעו אליהן, הם אשמים.