הבעיה של חיפה מתחילה פה: סטנוייביץ' לשחר: "יש לי אחריות, לא רגיל למאזן כזה" - וואלה! ספורט איך ולמה לעזאזל שיחה בין המאמן לנשיא מודלפת החוצה?
וינגס לא יודע אם שמת לב, אבל רמת הזרים כן עלתה בליגת העל בשנים האחרונות. הבעיה שמכבי חיפה היא מערכת מיושנת שלא שינתה את דרכיה מאז ששחר הפך לנשיא ב - 1992. יותר גרוע, עכשיו אפילו לא משלמים שכר בזמן לכמה שחקנים, דבר חסר תקדים אצלינו בעידן שחר. אפשר למצוא הרבה תירוצים, היינו הראשונים לנצל את שיטת פלטיני ולהעפיל לצ'מפיונס, אחרי שנתיים לקחנו עוד אליפות. אין תירוצים למה שקרה לנו. על שחר למכור את המועדון. זה פיתרון בלתי נמנע לבעיה. הוא פשוט הפך לנשיא מזעזע.
בדיוק בגלל ההדלפות האלה, הפאניקה שהמערכת משדרת - מכבי חיפה נכשלת. מכבי ת"א לא לקחה את האליפות הראשונה מזה עשור בגלל זרים מעל הליגה או איזה משחק טיקי-טקה מדהים. הם פשוט עשו את קריית-שלום למתחם צבאי שבו אף גורם תקשורתי לא בא לרחרח לקצת צהוב משחקנים עלומי-שם למיניהם ואחרי הפסד, ג'ורדי דואג להשרות על המערכת שקט ולבטל את הפאניקה שהייתה מגיעה אחרי המשחק הראשון שבו לא מנצחים. למכבי היו את את אותן הבעיות. חוסר יציבות, מאמנים לא מספיק טובים אבל מעל הכל - מערכת מבולבלת, מבולגנת ודולפת.
הדלפות היו גם בעונת אליפות. התנהלות תקשורתית בודאי שהיא חלק מהעניין, אבל רק חלק. מכבי ת"א לא התפשרה על שחקנים, קיבלה החלטות מקצועיות נקיות. עשתה הפרדה בין בעלים לעניינים מקצועיים. בסופו של יום גם תוצאות מוצלחות מביאות שקט מתקשורת. אי אפשר להתעלם מזה. המסקנה שהכל קשור אחד בשני. לעומת זאת שחר עשה את הקופה על 17000 מנויים, האריך חוזה לבייבי שלו טווטחה שהוא חולם למכור במיליונים, אז מבחינתו העונה מוצלחת.
ד״א את מי קונסים עכשיו? אלכס, הזמנים השתנו אם פעם יכולת לקחת אליפות עם הדלפות היום כבר לא. יש 3 קבוצות מעולות בליגה הזאת ובשביל שחיפה תוכל להתחרות איתן היא צריכה לעלות את הרמה שלה, וכמו שאמרת הכל קשור אחד בשני, אז כדי להעלות את הרמה צריך להבין שההתנהלות בעייתית ולתקן אותה.
היו אליפויות עם הדלפות אבל היו גם מאמנים מקומיים שהרגיעו את המערכת ולא ניבהלו מהדס גרינברג. סטונייביץ' הוא המוביל של המערכת והיא משדרת פאניקה. למה מאמן צריך להגיד שהוא ידבר עם הנשיא? למה שהוא ידבר עם הנשיא בכלל? למה הוא אומר את זה בראיון שאחרי משחק? מהקנסות, עובר בראיונות היותר מדי חמי-מזג ועד המהפך בהרכב. אם מתחם האימונים היה סגור לכל זה והיה מישהו מעל סטונייביץ' (או הוא עצמו) שלא יסחף למערבולת התקשורתית שהם נזרקים אליה אז כל ההתדרדרות הזאת הייתה נעצרת מוקדם יותר. ה'חוצפה' של ג'ורדי היא המפתח לשקט שהוא הביא לשם ושכ"כ חסר למכבי חיפה. ההולנדי ידע שבישראל צריך להיות ישראלי וכאן יש חוקי משחק שונים, לתקשורת היה יותר מדי כוח במערכת וניטרל את הכוח הזה. הלחץ של סטונייביץ' הזר המנומס היא חלק גדול מהתדרדרות הזאת. אני מבין שזה מעצבן מבחינת אוהדי חיפה לשמוע כמה מכבי מת"א היא 'כזו וכזו' אבל זה פשוט נכון ורלוונטי.
משומר לקח פה 2 אליפויות ב - 2009 ו - 2011 והוא הדליף בכל אחת מהן באותו אופן כמו עכשיו. אבל מסכים, אני בכלל הייתי מעיף את המאפיה החיפאית שנשארה כמו קייסי ואנטמן. אני חושד שהם מדליפים לחבריהם בתקשורת. אבל אם להגיד את האמת, המלחמה של סאלה בעניין נידונה לכישלון, לא רק כי תוצאות מאכזבות מייצרות רעש תקשורתי, אלא כי מכבי חיפה עצמה כמועדון משתפת ברצון פעולה עם אותם כתבים - רק לפני זמן קצר שחר השלים עם אתר ואן, צ'יז'יק עולה מדי שבוע ברדיו חיפה אצל גדי נס - עוד מקום מטונף. יותר ממה שהעגל רוצה לינוק, הפרה רוצה להניק. אז אומנם הפרה שלנו כבר לא נותנת חלב, אבל היא כן רוצה עדיין לקבל ליטופים מהתקשורת על השגי עבר. אז כמו במלחמה עם החמאס אתה לא יכול לנצח אם אתה בעצמך מדבר איתו ורוצה שישאר, אז אותו דבר בהדלפות, המועדון עצמו משתף פעולה.
לא בטוח שאני מסכים לגבי רמת הזרים. במכבי ת"א כן, בשאר הליגה ממש לא בטוח. אבל לא כתבתי שאי אפשר להביא זרים טובים, כתבתי בעצם את מה שאתה כותב לגבי שחר. אחד הדברים החיובים שתמיד אמרו על שחר (כולל אני) זה שהוא חי את הקבוצה ומעורב ובעלים שבא מהכדורגל ולא סתם משהו עם כסף שנכנס לכדורגל כמו זאבי או ארקדי נגיד. אבל אני חושב שעם השנים זה גם הפך להיות חסרון. שחר מעורב מאוד בביצת הכדורגל הישראלי ובמהלך השנים הוא הרכיב קליקה של בעלי קבוצות וסוכנים\סוכניות שרק איתם הוא עובד והכל נהפך להיות קומבינה אחת גדולה.
אבל מה שפעם היה יתרון, עכשיו הפך לחיסרון בולט כי שחר כבר לא מבין כדורגל מודרני מה הוא ומה התמורות שחלו בו והוא גם לא רוצה לקרוא את התמונה בארץ. חוץ מזה שהוא מעורב גם בעניינים פוליטיים בכדורגל וזה גם מזיק. עבר זמנו פשוט. אין מה לעשות. יותר ויותר אנשים מכירים בזה, גם בתקשורת וגם אוהדים. פרט לעניינים מקצועיים, שום בעל חברה עסקית בארץ שרוצה להצליח לא ימנה מנכ"ל מהצבא. מנהל השיווק של וולבו הוא גם מנהל השיווק של המועדון - איפה נראה דבר כזה. על ג'ובים במחלקת הצעירות אני כבר לא מדבר וגם מאמן שוערים שלנו שלא שיפר שום שוער כבר שנים, נמצא במועדון רק כי הוא שחקן עבר. אחד העוזרים של סאלה הוא פנדורוביץ', שוער עבר ומאמן שוערים של נבחרת סרביה ב - 4 השנים שחלפו, אבל למרות זאת אנטמן עדיין מאמן שוערים. וואלה בעונה שהוא לא היה פה, אבי פרץ עשה עבודה ממש לא רעה עם שראנוב, אבל הוא לא מהקליקה אז הוא עזב.
למען האמת בשנתיים-שלוש האחרונות הזרים נראים טוב אם כי עדיין יש זרים שזרים למקצוע, אבל בבאר שבע לדוגמא: פלט אשתקד, השנה הובאן ואוגו שעושים רושם חיובי, במכבי תל אביב: איגייבור שהוא שחקן לא רע בכלל, בקבוצות הקטנות יותר: סליחי, קאיודה, אמבולה, נוואקמה. אצל קריית שמונה: מנגה, פאנקה וזה חלק קטן מהרשימה.
חייב לציין שרמת הזרים בבית״ר בשנים האחרונות גם היא גבוהה - ארסו, טונייס, וילה, בראנדן, באנגורה ופריירה, כולם שחקנים בעלי יכולת טובה מאוד, שחלקם הצליחו יותר וחלקם פחות לא בגלל שאין להם כישרון ברגליים.
בבאר שבע אגב שלושה זרים ממשיכים ביחד שנה שנייה וסוארס פה כבר 5 עונות פאיוביץ' שנה שנייה ואג'ידה שנה שלישית, הובאן ואגו לפחות כרגע עושים רושם של זרים שימשיכו גם בשנה הבאה, וזה דבר שמעולם לא קרה לנו אם כי אג'ידה כרגע מתנדנד לגביי העונה הבאה ועדיין מדהים איזה מצב הגענו לגביי הזרים. לגביי הזרים זה גם מזל, אני אתן לדוגמא את הובאן שהיה שייך לפטרלול ואם פטרולול לא מודחים מהליגה האירופית ואם המנג'ר שלהם לא היה חמום מוח+הבעלים, הובאן היה נשאר שם והיה לנו פחות עומק בהגנה ובמרכז הקישור, ולכו תדעו מה היה קורה לנו היום בלעדיו שלא לדבר על על אוגו שבזכות טמטום של הקבוצה הפורטוגלית שהתייחסה אליו בצורה הכי גרועה שיש זכינו בשחקן לא רע. רמת הזרים עלתה בשנים האחרונות בזכות מזל ובזכות עבודה טובה של הקבוצות. אצלנו למשל מעסיקים סקאוט קלטות אומנם לא הדבר הכי טוב, אבל הוא צופה בקלטות ממשחקים שלמים ומציע שחקנים למועדון, זה אומנם לא סקאוט כמו שיש בעולם שצופים במשחקים אבל בהחלט דבר חיובי כי בזכותו הבאנו את פלט את אוגו ואת הובאן וגם את פאיוביץ'. בקיצור באר שבע לא המועדון המושלם ויש עוד איפה להשתפר אבל אצלנו לפחות יש דברים טובים. למשל מכבי תל אביב שבאמת יש לה מערכת נהדרת מצליחה פחות עם זרים ככה שיש דברים שהם מעבר לאכויות של מנהל מקצועי או של בעלים, יש דברים שהם גם תלוים במזל, ביכולת לקלוט איכויות של שחקן וכו'.
הדבר היחידי שמפתיע אותי בהקשר של עירוני ק"ש היא שעוד יש אנשים שמופתעים ממנה. קבוצה שהצליחה לשמור על הסגל שלה ואפילו להעמיק אותו בעמדות מסויימות, טבעי שתמשיך לייצר את אותן התוצאות שייצרה קודם לכן. אני חושב שהקבוצה מהצפון תרוץ חזק למעלה לאורך כל העונה ואולי אפילו תצליח להאבק על האליפות עם מכבי תל אביב. הפועל חיפה הפסידה במשחק ביתי ליריבה שכנראה תאבק איתה בתחתית עד סוף העונה. משחקים שכאלה היא צריכה לקחת אם היא רוצה להתרחק מהתחתית.
אחרי צפייה בתקצירי המשחקים מאתמול - ליבי עם חיפה במובן מסוים. המאמן נראה חסר אונים. הוא צודק שהוא לא מאמין במזל - זו פשוט חוסר יכולת לשים את הכדור ברשת. כאליבת הגיע למצב נפלא אחרי התקפה גדולה של חיפה, כאילו זה פלייסטיישן - הכדור זז במהירות מצד ימין לשמאל שם מחכה שחקן חופשי - והבעיטה הייתה פשוט אומללה. בבאר-שבע ראינו יכולת לצאת קדימה בצורה הרבה יותר מהירה כמו הכדור הארוך הנפלא של מליקסון לבוזגלו שבלי לעצור סיים לא כמו שחקן ישראלי אופייני ובעט כדור ליד החיבורים אבל השוער של חיפה הדף. בנוגע לעירוני ק"ש - אני חושב שהכי קל להגיד 'ללמוד ממכבי' - אבל לא לכל קבוצה יש את רמת המשאבים של מכבי. אז הפועל ת"א למשל צריכה לשים את ק"ש כמודל ואפילו בית"ר ירושלים. מה שכן - זו עדיין הפתעה לדעתי מה שקורה שם. הקבוצה סבלה מלא מעט פציעות בשנים האחרונות וכבר מתייחסים אליה כקבוצת צמרת, יש ציפיות. ניצחון כמו אתמול הוא לא הפתעה בהכרח אבל השחקנים לא נלחצים ויש שם עבודה פנטסטית. הלוואי ועוד קבוצות היו יודעות לקדם שחקנים מליגות נמוכות כמו ברק בכר. מה שכן, רוב השחקנים שיצאו מהחממה של ק"ש היו כישלון חרוץ במקום אחר.
אני אחזור על עצמי שוב, עזרא חילק אתמול לחברים שלו 3 מצבים על מגש לשער וודאי. לא יודע כבר אם זה לחץ או חוסר יכולת. זה לא חדש שההגנה טיילת, אבל גם הקישור האחורי היה פרוץ לחלוטין. מויאל עשה קצת קולות של לחימה אבל שומדבר מעבר לזה. ואם סאלה התכוון לזעזע אתמול את הקבוצה בכל מני שינויים למינהם, אז להוריד את ראיוס לספסל זה בטח לא הפתרון