מחזור 6 בליגת העל: בית"ר י-ם מנצחת את הפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏18/10/13.

1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מרגוליס היה לא רע בכלל וככל שחלפו הדקות הוא בלט יותר ויותר. היו לו מספר מסירות מצוינות לגול.
    למה הקרדיט? כי הוא נחשב בעיני רבים לפרוספקט הכי גדול בישראל מזה שנים, אולי אפילו מאז בניון. בעבר רק בעיה אישית מנעה ממנו לחתום בארסנל (בדומה לאלטמן שהלך לפולהאם).

אם מכבי הייתה מנצלת קצת יותר מצבים טובים (היו 20 בעיטות, 9 למסגרת) אף אחד לא היה מדבר על יכולת חלשה. אני זוכר בשליפה שני מצבים אדירים לגול - טב?ח במחצית הראשונה ואלטמן לקראת הסוף.
    עוד דוגמה לשיפוט אך ורק לפי תוצאה (לטוב ולרע), דבר שיותר מידי נהוג בארץ.

נערך לאחרונה ב: ‏20/10/13
  2. invergado1 Member

בקשר למרגוליס - אני לא יודע אם ראינו את אותו המשחק. הוא תורם מעט מאד. נכון, נתן כמה מסירות טובות והגבהות שיכלו להסתיים בשער אבל בכללי על כל פעולה טובה באות הרבה יותר פעולות לא טובות. כולם רואים שהוא משחק בלי ביטחון. אי אפשר להתעלם מזה. שמעתי כבר הרבה פעמים את הדיבורים עליו ושהוא הבטחה ענקית, אבל במשחקים לא רואים אפילו ניצוצות. לא צריך להגן עליו בכוח. כרגע הוא לא מתאים לסגל של מכבי, לא להרכב, לסגל. יכול להיות שבאימונים הוא אלוהים, אני לא יודע, מה שבטוח זה שכרגע הוא בוסר, פשוט לא בשל וזה הכל. כל זה לא היה נוורא אלמלא היו נותנים לו קרדיט אינסופי כבר עכשיו במקום אולי לשלב אותו הרבה יותר בהדרגתיות. במקום לתת לו כמה דקות פה וכמה דקות שם נותנים לו כבר משחקים שלמים.

בקשר למשחק - מכבי שיחקה חלש. נקודה. אני מדבר על השטף של המשחק. ממש הזכיר לרגעים את משחקי הנבחרת, משחק בהליכה. משחק בחוסר מאמץ וחוסר הקרבה. זה שהיא הגיעה ל-4 או 5 מצבים של 100 אחוז לא משנה את העובדה שהיא הייתה היום איטית ומסורבלת. גם אם היא הייתה מנצחת 3 או 4-0 זה לא היה משנה את העובדה הזו, אלא רק היה מסתיר אותה. לא אומר שהמצב גרוע או שהקבוצה בכלליות חלשה, אני רק אומר שהיום היא נתנה משחק חלש מאד.

3. Telkiyski Member

מה לא עושים כדי לא לצאת חלק מקהל של סמרטוטים.

למה שלא נשכנע את עצמינו במשהו, וככה ייצא שזה לא שאנחנו ממש פאטתים ומישהו שנולד בהפועל והיה אחראי לרגע הכי משפיל שיכול להיות בערך משחק אצלינו ועוד בתור קפטן? בואו נשכנע את עצמינו שהוא היה בעצם שתול! הוא נולד בקרית שלום והלך להיות בסך הכל מרגל בהפועל כל הילדות שלו ועכשיו הוא חזר היתה, למכבי!

אני מבין שלאוהדי מכבי קצת קשה עם זה ש.. מה לעשות הכוכב שלכם זה ערן זהבי, אבל להמציא סיפורים על זה שהוא איזה מכביסט בדם... ועוד אחרי הרגע ההסטורי הזה.. קצת מביך.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה לא היה משחק כ"כ טוב, אבל היכולת הייתה סבירה בהחלט. מכבי שמרה כוחות וזה בלט. צריך גם לזכור שלא שיחקו היו באצטדיון כדורגל, בעיה.

ובאשר למרגוליס - את המשחק ראיתי מהיציע הארור (וזה עוד היציע הטוב), ואת המשחק המוקלט אני רואה ברגעים אלה (מסורת שלי, נותן מושג נרחב יותר לגבי משחקים) - מרגוליס היה השחקן הכי טוב של מכבי פרט לזהבי (וההגנה, שבה אני כולל גם את אלברמן שהיה מעולה) מכל מה שראיתי עד כה. שיחקו עליו המון, ולא סתם, כאשר במחצית הראשונה זיו בעיקר הפריע לו. למעשה הוא היה השחקן הכי מעורב במצבים של מכבי (אולי אני אספור אפילו) - היו לו 3 הגבהות מסוכנות (המסוכנת ביותר לטב"ח שלא הגיע ואז פריצה ניסה מספרת), מהיציע היה נראה שהוא סחט פנדל שלא נשרק, והיו לו מסירות מצוינות על הארץ, בעיקר לראדי.
    קצת מוזר ש"נטפלים" אליו, כאשר ראדי למשל לא היה טוב, וגם פריצה.
    הוא ילד בן 19. בגילו מיכה (שמרגוליס נחשב לכישרון גדול ממנו. הבחור שלט ללא עוררין ובהילוך שני לעתים בליגה לנוער) היה בשלב בו הוא בקושי שיחק אחרי שכבר כבש בהופעת הבכורה שלו. משחקים כמו מול רמה"ש הם מושלמים לשתף אותו ל-90 דקות. לא סתם הוא השתפר ככל שחלפו הדקות (ואני אתפלא אם לא תסכים איתי) - לא מדובר באיזה ערס מפוצץ בביטחון, אלא בבחור קצת שקט מידי, שצריך מאוד את החיזוקים והקרדיט האלה.

ואגב, באימונים הוא סוג של אל (לא באמת, כן?) כבר מהאימון הראשון בבוגרים בגיל 17. סטיב גורי התראיין אחרי שעזב ואמר שזה השחקן הכי כישרוני שיצא לו לשחק איתו.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

סה"כ אמרתי שמתאים לו יותר צהוב מאדום. אין לי מושג איך גלשת למחוזות כאלה..

גדל בהפועל, אולי אפילו עוד אוהד של הקבוצה בתוך תוכו (האמת שאני בספק אם הוא אוהד באמת של קבוצה מסוימת כרגע), לא מתכחש לזה. קפטן הוא לא (איכשהו הסיקו את זה כשהיה קפטן רביעי או חמישי במשחק אחד), אבל הוא ה"בן זונה" הכי גדול ששיחק במכבי מאז נמני, ו"בן זונה" זה תכונה מכביסטית.
    ואגב, שער האליפות שלו בטדי ממש לא השפיל אותי, כי אני רחוק מלהיות בית"רי. מבחינתי הוא נתפס באופן דומה לשער של אגוארו בסיטי - רגע מזוקק של "יא אללה!".

6. Telkiyski Member

כן שמעתי כבר. שהוא "בן זונה", שהוא "קילר" וכל השיט הזה.

וכמובן שכל מי שהוא "ווינר" הוא הרי מכביסט.

כלומר אם רמזי ספורי יתגלה כגדול הווינרים של הכדורגל הישראלי, מבחינתך מדובר במכביסט.

איזו אג'נדה טפשית.

ואם בעינייך שבוע אחרי שאתה ושאר החברים חגגתם את ה"אין אליפות" שלנו, קרה מה שקרה וזה עוד לא משפיל, אז אתה רשמית מאכיל את עצמך בסיפורים בצורה מקצועית.

זהבי מכביסט, ה15.5 אינו רגע של שפל עבור האימפריה, תכף גם תגיד לי שבעצם מכבי היא זו שזכתה בדאבל בטדי.

7. invergado1 Member

ומה כן עושים אוהדי קבוצה "כלשהי" כדי לשחק אותה שזה לא מעצבן אותם שזהבי מככב במכבי? רושמים שזה מביך שאוהדי מכבי עושים את זהבי מכביסט.. חחחח...

אגב זהבי, כשהיה בהפועל אף פעם לא ניצח את מכבי בתוצאה 4-0. אם מדברים על רגעים משפילים.. זה הרגע הכי משפיל. בחיים הפועל לא נתנה למכבי שתי רביעיות ברצף, גם בעשור הכי שחור של מכבי ת"א בהיסטוריה.

אגב מעניין מאיפה הגיע להפועל הסמל הכי גדול שלה ב-20 שנה האחרונות, נו ההוא עם הקרחת, זה שיושב ליד גוטמן ונחשב כ- "עוזר מאמן".. הוא לא הגיע מהידידה הטובה - בית"ר י-ם? הפך לסמל המסחרי של הפועל..

8. Telkiyski Member

תשים לב רק לדבר אחד מר invergado1, אני לרגע לא הכחשתי את העובדה שמפריע לי שערן זהבי משחק במכבי ולרגע לא ניסיתי לשחק אותה כאילו אני אדיש לעניין הזה(גם אם מתרגלים לזה).

אורימור (ואתה כנראה) לעומת זאת, אין לכם בעיה להעמיד פני תמים ולספר לעצמכם איזה סיפור על כמה מדובר בבחור צהוב מלידה ושלל סיפורים, הכל כדי לא לצאת סמרטוטים.

לי מפריע שזהבי משחק במכבי, אבל זה לא סותר את זה שהאוהדים של מכבי באהדתם אליו הם די פאטתים בעיני.

נערך לאחרונה ב: ‏21/10/13
  9. EuropeGuy Member

אני מת לדעת מה גורי ראה שם באותו אימון. אני שומע כבר שנתיים על הפרוספקט הזה, כולי במתח בכל פעם שהוא מקבל דקות ואני מחכה לפאנץ', לאיזושהי מספרת עם בורג מהאוויר, לאיזשהו ספרינט שמשאיר אבק לארבעה שחקני הגנה, לפעולות גאוניות עם הכדור או איזושהי נגיחה עוצמתית מרחוק. לא יתכן שמדברים על הפרוספקט הזה כל כך הרבה זמן והוא לא יותיר אותי לפחות פעם אחת פעור פה. מי אתה גאל מרגוליס? פעם אחת תגלה לי.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אויש נו באמת.. תתבגר.

לא משכנע את עצמי שום דבר, הוא גדל בהפועל, ואני לא מתכחש לכך. מבחינתי יש בו משהו שמאוד אוהדים לקטלג כ"מכביסטי" (לא אני המצאתי את המילה), זה הכל. הוא מאוד מתאים לקבוצה שאני אוהד.
    לקחת הודעה קטנה ודיי קלילה והומוריסטית שלי, שאף אחד לא עושה ממנה סיפור, וניפחת את זה מעבר לכל פרופורציה.

ואפשר לחשוב שלאוהדי ריאל מדריד הציק שרונאלדו הברזילאי שיחק אצלם אחרי ששיחק בהפועל, או פיגו, או שוסטר בעבר הרחוק. מספיק כבר עם השטויות האלה, למה שזה יפריע לי?

11. Telkiyski Member

איך אמרת באותה הודעה אגדית? "מתנצל, לא קשור לכלום, אבל הייתי חייב.."

אז גם אני "הייתי חייב", אבל זה דווקא כן היה קשור.

12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

בקיצור- אם זה לא היה ברור שפתחתם כאן רצף הודעות די מיותר,
    תחזרו לדבר על כדורגל.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מול חיפה, בקריית אליעזר בעונה שעברה, דקה 90, יתרון 1:0 לחיפה, מרגוליס ניער מעליו שני שחקני חיפה במהלך קטן ומבריק, בעט מול שראנוב ו... סחט ממנו את אחת מהצלות העונה מבחינתי.
    סתם דוגמה למהלך גדול שלו.

אבל יותר ברצינות - הוא אחד השחקנים הכי מהירים בליגה, ובניגוד לסילונים צעירים אחרים גם שומר על הכדור קרוב אליו בזמן הריצה. הוא לא גבוה, אבל קופץ לגובה יחסית גבוה. הוא חכם ויודע לעשות הגנה בצורה פיקחת (היום כשמכבי עברה לשלושה שחקנים בהגנה הוא סייע מצוין באגף ימין). הדריבל שלו לא רע בכלל (וגם כאן שונה משחקנים שרק עולים מהנוער - הוא מבין שהוא לא רונאלדו, לא מכדרר את עצמו לדעת במהלכי שופוני ללא תכלית, עושה הכל מהר). ההגבהות שלו טובות וחדות בהשוואה לישראלים אחרים (אשכרה מחלה) והסיומת שלו ברחבה מצוינת. מבחינת פוטנציאל הוא שחקן של דאבל פיגרס גבוהים (באיזור ה-15 שערים ו-15 בישולים, בלי להגזים).
    הבעיה היא הביטחון, וכאן חשוב לא להיות יותר מידי ביקורתי כלפיו. אני מעריך שהקרדיט שהוא זוכה לו הוא כתוצאה מהוראה של יורדי קרויף.

14. oranfu Member

זאת הפעולה הגדולה שיש לך לציין ממרגוליס? הצלת השנה?
    הנטייה שלך להאדיר כל מה שקשור למכבי ת"א באמת מרשימה.

הוא כשרון גדול מאוד, אני מסכים. אבל זה מבוסס על מה שקרה בנוער. בבוגרים הוא עדיין לא עשה כלום. ריאן שבקושי שיחק אצלנו הראה יותר ניצוצות ממרגוליס (אני לא אומר שריאן יותר מוכשר, אבל נכון להיום מרגוליס לא הראה עדיין כלום ושום דבר בבוגרים).

15. Telkiyski Member

טוב שאתה לא אומר שריאן יותר מוכשר ממרגוליס, ואל תעז גם להגיד דבר כזה.

גאל מרגוליס שנה הבאה לא פה, זה ברור.
    שמועות מדברות על זה שהבמורג תרכוש אותו ותשאילו לאלקמאר.
    נחכה ונראה.