מחזור 6 בליגת העל: בית"ר י-ם מנצחת את הפועל ת"א

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏18/10/13.

1. JR-Riquelme Member

ברור שאתה תשמע יותר את הקהל של הפועל כי הייתה שם.
    אתה באמת חושב ששמעו אתכם יותר מהקהל של ביתר?

לא אוהב את העידוד של הפועל. חצי שעה שרים אותו שיר, קודחים במוח עם ההפועל עולה שלהם, כמו רובוטים.

נערך לאחרונה ב: ‏22/10/13
  2. מרקו ואן באסטן Member

אם הבנתי נכון, הוא טוען שבמקרים הללו רוב הפעולות האלימות נעשות בכוונה תחילה ולא בהתפרצות זעם רגעית. שזה גם מה שאני טוען.

3. EuropeGuy Member

במחצית הראשונה הקהל של בית"ר היה די פאסיבי, שמעו את הקהל של הפועל אומנם יותר חלש בגלל הבדלי הכמות אבל הרבה יותר פעילים. גם אני שאלתי את עצמי למה והאמת שדי חיכיתי להתפוצצות של שירה אצל האוהדים הצהובים, זה יכל להיות מדהים. במחצית השניה הקהל הבית"רי כבר נשמע יותר. עדיין לא באטרף סרבי או באווירה שאני זוכר מול הפועל בשנה שעברה, אבל שמעו אותו יותר.

בלי קשר, 30 אלף צופים חמים, הלוואי שיהיה לנו כל מחזור ליגה. פשוט מדהים.
    מבחינת כדורגל היה משחק משעמם בלי יותר מדי אירועים.

4. Telkiyski Member

שאם שכטר היה שם להם 2-0 בדקה 28 כנראה שהיית שומע כל מיני "סיפורים מטדי" במילים פשוטות.

5. Echte Liebe Member

היו חלקים במשחק ששמעו את אוהדי הפועל יותר מאשר אוהדי בית"ר.

6. EuropeGuy Member

מה שמצדיק אפילו יותר התייחסות משטרתית נקודתית, בדיוק כמו התייחסות למפגעים וחוליות שמתכננות אירועי חבלה למיניהם. מיליון שוטרים וסדרנים זה נחמד למראית העין, לעומת זאת עונשים רציניים של אותן חוליות חבלה שעושים את רוב הבעיות יהיו הרבה יותר יעילות. זה לא סותר שיש גם מקרים שהם כן פרץ של זעם רגעי. צריך להיות כלל, אדם שמראה סימנים של כזה שבא לריב או להתסיס, להוציא לחקור ולהעניש בהתאם, פצצה מתקתקת במקום ציבורי. מגרש כדורגל זה לא מועדון לילה של שיכורים. רק ככה יוצרים סטנדרטים מסויימים של התנהגות.

רק להבהיר, אני מסוג האוהדים שחולים על עידוד, די קשה לי לשבת במשחק פאסיבי ולא מעורב, אבל האווירה יכולה להיות חמה ומטורפת גם בלי שום זיק של אלימות ואנרגיה שלילית מוגזמת. צריך לעשות הפרדה בין אוהדים חמים מתוך אהבה, לאוהדים חמים מתוך שנאה.

אגב, נראה לי שרק אני לא התלהבתי אתמול מאייס קרים. אני קורא הרבה תשבוחות עליו בתגובות השונות, מצטיין המשחק וכו', מה שאני ראיתי אתמול זה שהוא היה סטטי מדי לתפקיד שלו ולא יזם לחץ, עם אפס תרומה התקפית. יכול להיות שביחס למה שחשבו שהוא מסוגל לתת, אתמול הוא הפתיע לטובה, גם החזות החיצונית המרשימה אולי תורמת, אבל זה לא מספיק כרגע ולא בטוח שגם יספיק.

גם את בריאן ג'ונס אני לא ממהר לשבח, ראיתי ריצה אחת מטורפת קדימה עם מהירות מרשימה, אבל הייתי רוצה לצפות בו עוד קצת לפני שאני קובע עד כמה הוא רכש בינגו לבית"ר.

גם הפועל צריכה לשאול את עצמה מדוע מתחילת העונה היא מופיעה באופן קבוע רק למחצית אחת.

נערך לאחרונה ב: ‏22/10/13
  7. אלי מתחן Member

אתה יוצא מנקודת הנחה שמטרתה של המשטרה היא למנוע אלימות בכדורגל, אתה טועה.
    בניגוד לעבודה היום יומית של המשטרה, פה מדובר על אירוע בשכר. השוטרים מקבלים כסף טוב מאוד בשביל לאבטח את המשחק. האבסורד הוא המשטרה קובעת כמה שוטרים ינחצו, כלומר, נותנים לחתול לשמור על השמנת. מה שכן, במידה וקורה משהו במגרש שהמשטרה אמורה למנוע, האשמה הבלעדית היא הקבוצה, למרות שהיא עושה כל מה שאומרים לה.
    אם לא תהיה בעיית אלימות במשחקים מהסוג הזה, אז לא יצטרכו כל כך הרבה שוטרים, ומשטרת ישראל תצטרך להתמודד עם עשרות שוטרים ירושלמים מתוסכלים עם משכורת נמוכה.

8. EuropeGuy Member

מה הכוונה אירוע בשכר, משטרת ישראל היא איזשהו מוסד פרטי?
    המטרה שלה צריכה להיות בכל מקום, ובכל משימה שלא תיקח על עצמה, למנוע אלימות.
    אני אקח את הדברים שאמרת ואקצין מעט, קח חוליית אוהדים שמנפצת חלון, תקביל אותם לקבוצת עבריינים שמתקיפה אוטובוס עם אבנים, אם המשטרה לא תטפל בהם בגלל שהיא טרודה בהעסקה בשכר, מי כן יטפל באירוע שכזה?

9. אלי מתחן Member

היא לא, זה האבסורד.
    השוטרים שעובדים במשחק משכירים את שירותם לקבוצה המארחת, הם מקבלים תוספת למשכורת. חלק גדול מהשכר של השוטרים, בעיקר הצעירים, הוא מעבודה באירועים מהסוג הזה. יש למשטרה אינטרס לנפח את כמות השוטרים ומנגד שום אינטרס למנוע אלימות.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

קראתי גם בשדים ויש אוהדים שמאשימים את אנטבי. אין מה להאשים את אנטבי, יש רק להאשים את מי שהכניס אותו. אנטבי יכול לשחק נגד רעננה, עכו, רמה"ש...לא נגד קבוצה שיש מאחוריה 30 אלף איש, גם אם היא חצי נגרית.

11. Telkiyski Member

והכי יפה שצ'קול לא התלבש.
    העיקר שיגאל יציל אותנו אם נצטרך להחליף את המגן השמאלי.

סתם מבזה אותו כל הסיטואציה הזו.

12. Raulito Madridista

אז אתה אומר שיצאתי בזול אתמול עם ההחמצות של שכטר. הפסדנו במשחק שהיינו צריכים לתת 5, אבל לפחות חזרתי הביתה בריא ושלם ולא בלי יד או רגל או לא יודע מה. ואף מילה על האבן שנזרקה על אחד השאטלים של אוהדי הפועל. מזל שלא קנינו את הבולשיט הזה ולפחות האוהדים באוטובוס הספציפי שאני הייתי בו - החלטנו עצמאית לרדת ליד המגרש בלי לעשות את הסיבוב המטומטם הזה לגן החיות.

אוהד בית"רי כתב פה שהוא לא אוהב את הקהל של הפועל ואת השירים. זכותו, זה עניין של העדפה. אבל לבית"ר אין שירים בכלל. רק 'הפועל ***' ושירי שחקנים. והזוי עד מטומטם שעד לשירת התקווה שמים לנו ברקע שירים של אייל גולן כאילו פה זה קיסריה ולא נותנים אווירה של כדורגל. הקהל של בית"ר זורם עם הנמנום. תשאל אגב כל אוהד כדורגל אובייקטיבי והוא יגיד לך ששמעו את הקהל של הפועל פי כמה. אתם טובים בכמות ולא באיכות, זה הכל. לעודד אחרי גול זו חוכמה מאוד קטנה. גם שמעו אותנו יותר וגם להרבה יותר זמן.

אף-אחד לא בא בטענות לאנטבי. הוא חזר להפועל בינואר 2012 נדמה לי ושיחק לא רע בכלל. הופתעתי גם מהיכולת בהפועל פ"ת. בעונה שעברה הוא היה אסון. בזמן הזה הוא לא מתאים גם נגד רעננה או עכו, צריך ללכת עם מגן מהנוער במידה וליאור לוי לא יכול לשחק. אגב, דגני וליאור לוי לא כל-כך מהירים והם גם לא מרימים כדור בנגיעה, אבל יש להם טכניקה טובה. הם עוברים שחקנים כמו כלום, באמת.

אגב, לא ראיתי את התקציר, אני לא מזוכיסט - אבל ההחמצה של ורמוט מתוך הרחבה אולי הייתה הזויה יותר מההחמצה של שכטר. ורמוט היה מטר מהשער ואז מה אם זו רגל שמאל - גם סבתא שלי(ז"ל) כובשת מהמצב הזה. במחצית הראשונה כבר נגמר לו האוויר. הוא יכול לשחק טוב אבל זה בחיים לא יגמר עם גול או בישול וחבל. אגב, יש דם רע בין רב"ש לזגורי.

13. EuropeGuy Member

גם כששוכרים שירות מקצוע כזה או אחר, כל עוד מדובר בגוף ציבורי יש דברים מסויימים שהוא מחוייב להם במסגרת התפקיד שלו. כשנותן הכסף שוכר משטרה, זכותו לבקש מהם לפעול גם מחוץ לאיצטדיון וגם בתוך האצטדיון.

מה שאתה אומר זה שבעצם המשטרה עושה "ראש קטן". היא אומנם מאבטחת למראית העין, אבל לא באמת פועלת למיגור האלימות מתוך ראייה קדימה. אם כך, אלה שמשלמים להם אשמים בכך שלא מערבים גופי פיקוח. משטרה שמחשבנת רווח של כסף על חשבון הצלת נפשות, היא מעוותת במהותה.

14. Echte Liebe Member

חילופים מבזים של רב"ש. לא מאמן מספיק טוב לרמות האלה, הייתה לו עונה טובה מאוד בקריית שמונה וזהו. דגני גרוע, אבל למה להכניס את אנטבי? שיפרוש כבר. היה שחקן טוב בדגש על ההיה. פדידה? אין לי מילים.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקהל של בית"ר, מול כל קבוצה גדולה, מעולם לא היה יותר טוב בשום משחק. לבית"ר יש בערך 5 שירים: אל תירא, שבחי, אה-להלהלה בית"ר מאז ולתמיד, או אה שונא את הפועל או אה בלה בלה בלה, ויאלה יאלה יאלה יא בית"ר, ו-90 אחוז מהשירים בכלל שרים אותם כשהקבוצה מגיעה ל-16 של היריב מינימום. גם אתמול הקהל של בית"ר לא היה יותר טוב מזה של הפועל, וגם לא שמעו אותו יותר, אלא רק כשבאמת היה יעאני מצב/גול, וכמובן אז אי אפשר להתחרות עם 30 אלף, ועדיין אם המצב היה הפוך והקהל של הפועל/חיפה/מכבי היה 30, היו שומעים אותו הרבה יותר לאורך המשחק, וגם הרבה יותר טוב. למעשה ניתן להסתכל על רמת הקהלים הטובים במשחקים באירופה, אז באמת רואים את הרפרטואר. לקהל שי בית"ר יש המון לאן להשתפר, אבל כשהוא מעודד, הוא מעודד נפלא, זה יאמר לזכותו.