http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/1/Black354X281/189061.Xxx שלושת המוסקיטרים. ראיתי את המחצית הראשונה בלבד וחלקים נוספים מהמשחק אבל לא משנה איך שיחקנו - העיקר הניצחון, היינו חייבים את הנקודות כמו אוויר לנשימה. אני גם מרוצה פחות או יותר מהכדורגל שהפועל הציגה - למרות ששוב היה משהו עייף במשחק שלנו, השחקנים השתדלו להילחם, היו פחות טעויות בהגנה וכששלושת החלוצים שלך כובשים אז מה עוד אפשר לבקש? תמוז היה השחקן המצטיין במחצית הראשונה ופשוט סיים בקלאסה את המהלך הראשון, שכטר התכבד גם הוא לקראת הסיום אך השער הכי חשוב הגיע מבן-סהר, ממש בנגיעה הראשונה אחרי שנכנס כמחליף - אני מאוד מקווה שהשער ישחרר אותו ומהיום נראה את בן-סהר האמיתי. אולי גם ורמוט מראה סימני התאוששות אחרי שני בישולים הערב. אבוטבול תרם מעט למשחק במרכז השדה אבל עדיין משהו חסר בתיאום עם ידין למשל. סוף-סוף קצת שקט בהפועל ת"א ואפשר לקרוא מחר עיתון בשקט. על המשחק של מכבי אפשר לכתוב משפט אחד שיתמצת את כל התמונה - מזל של אלופים. מכבי שיחקה כדורגל רע מאוד והפועל פ"ת שהתגוננה במשך כל המשחק בצורה טובה, הגיעה לשתי הזדמנויות מצויינות חוץ מהשער היפה של דודו ביטון - בעיטה אחת שטראובר חילץ והשנייה פגעה במשקוף. ממש ריחמתי על אלי מחפוד ושחקניו בשריקת הסיום כי הם היו שווים נקודה. אבל את מכבי זה לא צריך לעניין כי היא צריכה לקחת גם נקודות בשיניים. ועונש הרדיוס כל-כך רע לכדורגל...
http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/4.Xxx מכבי חיפה - בית"ר ירושלים http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/2.Xxx יום ראשון,20:45 איצטדיון קריית אליעזר מכבי חיפה למרותה ניצחון 3-2 על בני יהודה בתחילת השבוע והמקום השני בטבלה ערב המחזור,המצב במכבי חיפה רחוק מאוד מלהיות ורוד,גם יכולת ירודה במהלך העונה (וגם במהלך חלק מהמשחק מול בני יהודה) וגם שני כוכבי מכבי חיפה ליאור רפאלוב (כובש הצמד במחזור האחרון) ויניב קטן שלא יהיו כשירים למשחק ואפילו לא יהיו בסגל. את שני השחקנים ניסו להכשיר בחיפה במהלך השבוע,התשובה על קטן כבר הגיע יותר מוקדם במהלך השבוע והיה ברור שהוא לא ישחק,אצל רפאלוב רק יותר מאוחר התגלה שהוא לא יכול לשחק. במקום יניב קטן ימשיך למלא את המקום בהרכב אייל גולסה שהתחיל רע מאוד את העונה ובחיפה מקווים שגולסה ישחזר מול בית"ר את היכולת שהייתה לו לפני הנסיעה וחתימת החוזה בלאציו,במקום רפאלוב אלישע לוי מתלבט בין אדריאן סילבה ההגנתי יותר ובין סינטיהאו סולליך שחקן הנוער של הקבוצה שערך עד היום רק הופעה אחת בקבוצה והיא במשחק שבמכבי חיפה מאוד מקווים לשכוח - המחזור האחרון בשנה שעברה. כרגע זה נראה שסולליך שהוא יותר התקפי הוא זה שיחליף את רפאלוב ויערוך הופעת בכורה בהרכב. בשנה שעברה מכבי חיפה ניצחה בשיניים את בית"ר ירושלים בקריית אליעזר,במחזור לפני האחרון,בחיפה מקווים להשיג עוד 3 נקודות מול בית"ר,מי שבמיוחד מחכה למשחק הוא מוחמד גאדיר שעונה שעברה כבש ב-2 משחקים מול בית"ר. הרכב משוער: אמיר אדרי, עלי עותמאן, איגנסיו קאנוטו, שי מימון, פיטר מסיללה, ג'ון קולמה, אייל גולסה, עידן ורד, סינטאיהו סוליליך (אדריאן סילבה), מוחמד גדיר ו-ולדימיר דבאלשווילי. http://ligaliga.co.il/blogs/files/2009/10/gadir.Xxx ימשיך לאהוב לשחק מול בית"ר?גאדיר. בית"ר ירושלים אחרי מחזור פתיחה עם תבוסה 4-1 ועוד 2 הפסדים בבית"ר כבר חששו שהקבוצה תהיה קבוצת תחתית ותלך לעונה קשה מאוד,אבל אז הגיע הפועל באר שבע ונתנה קצת סיבות לירושלמים לחייך,5-1 גדול על בירת הנגב גרם להרבה אופטימיות בירושלים שאולי לא הכל יהיה כל כך שחור אלא יהיה בסופו של דבר שחור וצהוב. מבחינת ההרכב מלמיליאן לא רצה לגעת יותר מידי בהרכב שניצח סוף סוף ולכן כמעט ולא נראה שינויים למרות חזרות מפציעות של שחקנים. כריסטיאן אלברז שיהיה כשיר למשחק יחכה להזדמנות לעלות במקום אלי דסה הצעיר,בקישור ישחקו עידן טל ואייבנדבר הצעיר מה שאומר שפרננדז לא ישחק,הסיבה הרשמית היא פציעה אך יש שמועות שלא בטוח שמדובר רק בפציעה אלא בכך שבזמן האחרון פרננדז הוריד הילוך מבחינת רמת האימונים,כנראה בגלל שהוא לא פתח בהרכב,בכל מקרה במועדון החליטו להגיד שמדובר בהמשך פציעה למרות שפרננדז התאמן במהלך השבוע. בחוד יפתח לבד סמואל יבואה(כשברוכיאן מאחוריו),בקבצה בינתיים מאוד מרוצים מיכולות ההבקעה של החלוץ. מי שיפתח בסופו של דבר הוא כריסטיאן גונזלס הבלם שהובא מאשדוד ולאחר שלא התאמן במהלך השבוע יהיה כשיר למשחק. בית"ר תפגוש את שחקנה לשעבר עידן ורד ותקווה שהוא "ישמור אמונים" לקבוצה ולא ימשיך עם היכולת המצויינת שלו בזמן האחרון. בית"ר ירושלים: אריאל הרוש, אלי דסה, כריסטיאן גונזאלס, משה מישאלו, אביתר ברוכיאן, דן איינבינדר, עידן טל, סטיבן כהן, אבירם ברוכיאן, עמית בן שושן, סמואל יבואה. http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-248/796472-41.Xxx פציעה או חוסר חשק?פרננדז.
נפתח בקצת סטט': בית"ר ירושלים היא הקבוצה שניצחה הכי הרבה פעמים בעשור האחרון את מכבי חיפה בקריית-אליעזר - חמישה נצחונות ב-16 משחקים. למרות שרוב הניצחונות הגיעו בשנתיים של האליפיות(2006-2008) אמור להיות משחק צמוד היום, בטח לנוכח הגמגום של מכבי חיפה והביטחון שחזר לבית"ר אחרי הניצחון על הפועל באר-שבע. מצד שני, בית"ר מגיעה למשחק עם הרבה מאוד שחקנים צעירים ועדיין מרחף סימן שאלה מסוים - איך יידעו להתמודד עם סיטואציות לא פשוטות - למשל גול מהיר של חיפה או לחץ מאסיבי של הירוקים על השער של אריאל הרוש שיצטרך להיות גם הוא במיטבו. אם אורי לא לוקח את דאריו פרננדס אפילו כשחקן ספסל למשחק כזה(וברור לכולם שהוא לא פצוע) - כנראה בבירה ממש מיואשים ממנו. מעניין אם סטיבן כהן יוכל לרקוד על כר הדשא גם נגד יריבה יותר רצינית, מה שבטוח - הוא שחקן חכם ומעניין. אבל מי שצריך להנהיג זהו ברוכיאן. עידן ורד ישחק היום לראשונה נגד בית"ר ירושלים. כמו שהאוהדים של מכבי חיפה אמרו לו - אנחנו בטוחים שעד לשריקה הלב שלך יהיה עם בית"ר, אבל איך שיתחיל המשחק - אתה תרצה לדרוס אותם. ואכן, כאשר קטן ורפאלוב פצועים, גולסה במשבר עם עצמו וגאדיר משחק יותר כחלוץ(נגד בית"ר הוא נתן את שני המשחקים הטובים בקריירה שלו יחד עם ההופעה מול זלצבורג) - עידן ורד הוא השחקן המרכזי במכבי חיפה. הוא צריך לדרוש לקבל את הכדור ולנצל את המהירות, הזריזות וראיית המשחק שלו. תיקו תיהיה תוצאה טובה עבור בית"ר, קצת פחות עבור מכבי חיפה מן הסתם כי גם ככה האוהדים לא מרוצים ממה שקורה בקבוצה לאחרונה.
מסכים עם דור, זו ה-הזדמנות של בית"ר ירושלים לחזור עם נקודות מקרית אליעזר. חיפה בלי קטן, בלי דוידוביץ' ובלי רפאלוב. אי אפשר לבקש יותר מזה, רק צריך לשמור היטב על גולסה ועידן ורד, ומבחינה הגנתית בית"ר עושה את שלה, מה שחשוב זה שבית"ר לא תבוא להתגונן ולשחק על תיקו כי היא תזמין לחץ חיפאי וככה תפסיד, היא צריכה לתקוף וגם לכבוש, כי עדיין אני רואה את חיפה כובשת מולה. בכלל בנוגע לעידן ורד, בתור שחקן שהיה קשור למועדון ועובר למועדון יריב, זה מאוד קשה לתת את העוצמות והיכולת הרגילה במשחק הראשון מולו (אחרי זה, זה כבר משתחרר) וזה סימן שאלה איך הוא ישחק, אני אישית מקווה שהוא יהיה ביכולת לא טובה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
תגידו ערוץ 11 משדר גם שידור חוזר של המשחק? כי יש סיכוים גדולים שאני לא אספיק לחזור בזמן לראות את המשחק מהתחלה ועד הסוף. עידן ורד אמנם אוהב את בית"ר אבל הוא מקצוען אמיתי וייתן היום 100%, בכושר הנוכחי שלו הוא יכול להוביל את מכבי חיפה לניצחון, גם גאדיר יעשה צרות לאביתר זה בטוח ודבאלשווילי הוא חלוץ רחבה מאוד מסוכן, גולסה יכול פתאום היום להתעורר לחיים ובכלל הולך להיות משחק קשה מאוד.
המשחק אתמול בין הפועל לנתניה מוגדר על-ידי ילדים צעירים ככדורגל אטרקטיבי וכו' וכו'. לאט-לאט עם הזמן לומדים להבין שכדורגל שכולל רק שחקני התקפה הוא לא איכותי מידי וזה היה המצב אתמול בקופסא. שחקני ההתקפה קיבלו יותר מידי חופש. בנתניה, דג'אני לא קיבל עזרה והתפתה לתקוף רבות בכל-זאת. בהפועל, אבוטבול עדיין חלוד מאוד וידין לא בפוקוס. בכל-מקרה - גם אם נתניה נשדדה, לפחות בפנדל - בחיים לא הגיע לה לנצח אתמול. שתי הקבוצות הפקירו את העורף באותה צורה. תמוז מעביר לשכטר כדור רוחב ואם שכטר שלא כבדרך-כלל לא מפספס בשלומיאליות - המשחק גמור בשלב מוקדם. אגב, זה רק אני או ש'ההתעניינות' של הפועל בחן עזרא היא חרטה ברטה? לפי פכשצקי הפועל כבר כמעט החתימה אותו לקראת השנה הבאה. אחרי שלושה נצחונות רצופים, יואב כץ אמר שהקבוצה יכולה לרוץ לאליפות אם תמשיך ככה, או לפחות למקומות 1-5. לעומת זאת, אחרי ההפסד לאשקלון הוא אמר שהקבוצה עלולה להידרדר לתחתית אם תמשיך ככה. כץ צריך להפסיק לקשקש אחרי כל משחק. ניצן שירזי מבחינתי נכשל בצד המנטאלי של שחקניו כי הפועל חיפה הייתה גרועה מאוד אתמול והיא עם הפסד שלישי לעכו בארבעה משחקים בין השתיים אם לוקחים בחשבון גם את מה שקרה בשנה שעברה. דז'אקו ערפאת אגב הוא שחקן מצויין לקבוצות בסדר הגודל של עכו. גם בסכנין הוא היה בסדר גמור. כמה נקודות נוספות: * מבין את הטענות של קשטן לגבי שעת המשחק הלא-הגיונית נגד אשקלון, אבל הקבוצה שלו הייתה חייבת לגנוב את הנקודות בשיניים. קשטן השיג רק 5 נקודות מתוך 15 עד עכשיו - 33.33% הצלחה וזה מעט מאכזב. * באר-שבע עם ניצחון חשוב כמו אוויר לנשימה, הרבה לחץ השתחרר. כל משחק שהקבוצה שומרת על רשת נקייה זה כבר הישג ובינתיים זה קרה פעמיים השנה. * התיקו בין פ"ת לאשדוד לא מקדם אף-אחת מהשתיים. הקבוצה של פרדי דוד כבשה שערים יפים בזכות שיתוף פעולה פנטסטי בין החלוצים, אבל מה זה הגול דרד'לה הזה שהיא ספגה ברגע האחרון? אשדוד של גרגורי אולי 'עצרה את הסחף' אבל מה זה שווה?
סמואל יבואה זה השחקן שיכול לעשות את ההבדל במשחק היום,לא אף אחד אחר. אם הוא יופיע ויעשה להגנת חיפה צרות,יש סיכוי לא קטן שנצא עם נקודות,אבל זה תלוי בו וכמובן גם בכל הקבוצה. יאללה בית"ר שיהיה בהצלחה
אלישע החליט לפתוח עם סולליך בהרכב, אני לא אוהב את זה. אם זה היה תלוי בי, הייתי נותן צ'אנס לשלומי אזולאי, ששיחק אשתקד בלאומית במדי כפר סבא וכבש מספר דו ספרתי של שערים. סנטיאהו אמנם מהיר אך זו מהירות ללא תכלית, גרסה פחות בשלה לגאדיר. קשה לי להאמין שהוא יבוא לידי ביטוי הערב אך הלוואי ואתבדה.
חבר שלי סיפר לי על הבחור הזה לפני כמה חודשים, אמר לי שאם הוא יקבל את ההזדמנות הוא יראה ניצוצות. לא התייחסתי יותר מדי, כי יש הרבה כשרונות צעירים. אבל הוא בהחלט נראה מבטיח הסולליך הזה..