חברה, אוהדי חיפה (המתוסכלים), אוהדי בית"ר (השמחים אך קצת מאוכזבים), וכל שאר האוהדים של הקבוצות בכדורגל הישראלי, היום צריך להוריד את הכובע בפני בית"ר י"ם ומכבי חיפה. עזבו רגע את הניתוח המקצועי, בואו נתמוגג מאיצטדיון מלא עם אווירה מחשמלת, בואו נתמוגג ממשחק עם מלא שערים, מלא אירועים, מלא מהפכים ומלא דרמות. בואו נבין שלמרות ששניהם טעו היום צומחים לנו 2 שוערים נפלאים (אדרי והרוש) לעתיד. בגיל שרוב השוערים בו עושים במכנסיים (ידוע ש99% מהשוערים מתפתחים ומשתדרגים בגיל מאוחר יחסית לעומת שחקני השדה) הם עומדים ל2 מהקבוצות הגדולות בארץ בעונה עם הגנות לא גדולה ועדיין מראים שאם יתפתחו נכון הם יהיו מעולים בעתיד. בואו נריע לאבירם ברוכיאן, אלי דסה, דן אייבינדר, עמית בן שושן, אריאל הרוש, חן עזריאל, אמיר אדרי, עלי עותמאן, אייל גולסה, עידן ורד, מוחמד גדיר ושלומי אזולאי. שימו לב כמה ילדים וכישרונות לעתיד היו היום על הדשא. כולם ישראלים, כולם מבטיחים, חלקם בעתיד יהפכו לסמלים ולשחקני הרכב בנבחרת ישראל. אין לנו הרבה רגעים כאלה בליגה "העל", אין לנו הרבה משחקים כאלה. בליגה עם מגרשים ריקים, עם משחקים משעממים (מי זוכר את המפגשים בשנים עברו בין הפועל ת"א למכבי חיפה שהיו עלבון לכדורגל) עם קבוצות שבהרכב שלהם משחקים קבוע 5 זרים, עם מאמנים שבוחרים לשחק רק הגנתי, קיבלנו היום משחק שהוא הכול חוץ מישראלי. משחק עם מלא תקווה לכדורגל שלנו. בואו נהנה מהרגע...
עומר,או שאתה אנטי בית"ר מובהק,או שאתה לא מבין על מה אתה מדבר. בית"ר הייתה צריכה לנצח היום,היא הגיעה ליותר הזדמנויות והייתה יותר תכליתית בהרבה ממכבי חיפה ואם לא טעויות של הרוש וברוכיאן ג'וניור,אנחנו חוגגים ניצחון גדול עכשיו.
עומר, לאו דווקא. מה זה ויתור? כן, אם שוב יחלישו, אז יהיה ויתור. קודם כל נצטרך לראות מי מהזרים איך יתפקד בהמשך. בקשר למימון, הוא צריך להיות מוחלף. נמאס לי ממנו. ושוב התקווה היא שהתייחסו ברצינות ולא שוב יביאו ליצנים. גם כדאי שישדרגו כבר את החוזה למסיללה. הוא בקושי זז(ועדיין תורם הרבה).
בדיעבד כל אחד היה קונה תיקו בקריית אליעזר. משה אני חייב להגיד שזאת לא הפעם הראשונה העונה שאני גאה בליגה שלנו, היה הרבה מאוד משחקים טובים עם מתח וגולים, ואפילו חלק שאוהדים ראו אותם בלייב. רק צריך שלא ישחקו את כל המשחקים באיצטדיון ר"ג ויש לנו ליגה מכובדת.
לא הייתי בבית כך שלא ראיתי את המשחק המשוגע שנערך היום(וגם אם הייתי, לא בטוח שהייתי צופה יותר מזפזופ פה ושם כי בידיוק באותם הרגעים היה משחק של ריאל מדריד), אז צריך לקחת את הדברים שאני כותב בעירבון מוגבל. אבל עושה הרושם שרק לבית"ר ירושלים יש נקודות חיוביות מהמשחק הקרוב. קודם כל חיפה לא הצליחה להכתיב את הקצב ולא הייתה דומיננטית כיאה לקבוצה יותר מוכשרת ובעלת יתרון הביתיות. כמוכן, בית"ר שיחקה כדורגל לא רע בכלל והפגינה אופי עצום לא רק בשער ברגע האחרון(תמיד אמרו על חן עזריאל שהוא כישרון גדול והנה הוא הראה את זה במשחק גדול) אלא במהלך ההתנהלות במחצית השנייה. תיקו בחיפה זה יפה, על אחת כמה וכמה כששער השיוויון מגיע עמוק בתוספת הזמן - אבל לטעמי בית"ר יכלה אפילו לנצח ולנצל את הזחיחות של מכבי חיפה. קודם כל הגול של יבואה - טעות מחפירה בהגנה. אחר-כך העובדה שמרכז השדה של חיפה היה מאוד רך. חשבתי שאלישע הורס לחיפה את המשחק עם החילופים שלו - הוא הוציא את ורד שהוא מוביל כדור מצויין ואת גאדיר, השחקן הכי מהיר במגרש, אבל שלומי דהאן כבש צמד והשתיק את הביקורת. חיפה צריכה לעשות חושבים לקראת ההמשך ובית"ר - נראה שבאמת יוצאת לדרך חדשה, רק חבל על הכושר הלקוי של אריאל הרוש.
לא הייתה זחיחות או זילזול של מכבי חיפה. לפחות לא זיהיתי את זה. הייתה הגנה מחפירה וגם ליקויים בכושר הגופני לדעתי, בחצי השני. שורה תחתונה היום כל החסרונות בלטו אפילו יותר אצל הירוקים, אבל שוב לא חושב שהיה זילזול. בעיות מקצועיות.
אני חושב שחלק מאוהדי חיפה צריכים לבקש קצת סליחה מקולמה שהיה היום השחקן הכי טוב שלהם על הדשא. הוא השחקן שנותן להם יתרון מול קבוצות חלשות, אי אפשר לעבור אותו.
בדיעבד?בדיעבד,אף אחד לא מרוצה מהתיקו הזה כי בית"ר יכלה לנצח. בית"ר ירושלים קבוצה ששווה היום פלייאוף עליון ועוד שנתיים תהיה שווה גם התמודדות על אליפות,יש צעירים מוכשרים מאוד בקבוצה הזאת.
למען הסר ספק. השער הראשון של מכבי חיפה היה חוקי למהדרין, למרות התעקשות מטופשת של נוימן בהתחלה. 1) קו אחד 2) גם אם לדו היה אחרי הקו, לפי הנחיות האחרונות היה נבדל רק אם הוא היה נוגע בכדור. וכאן תם השיעור הקצר בחוקת הכדורגל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
הגנה פשוט בדיחה אבל לא מפתיע אותי איך שראיתי פעם ראשונה את קאנטו הזה ידעתי שאלישע הביא עוד פלופ דבא צריך להרגיש את הספסל הוא מרגיש יותר מדי בטוח איך שלומי עזב לבלגיה קשה לקחת דברים טובים מהמשחק הזה כאשר אני רואה שתי עגלות בהגנה.
קצת דברים מקצועים (כי נזרקים כאן הרבה דברים לאוויר שלדעתי לא נכונים ומוגזמים): 1. כדורי גובה תמיד היו המחלה של השוער הישראלי. גם איציק קורנפין, שביט אלימלך וניר דוידוביץ' בשיא היו תמיד חוטפים שערים בגלל יציאות לא טובות לכדורי גובה. לא זוכר משחק חשוב באירופה שלא שילמנו על זה וביוקר. אז היום בית"ר י"ם שילמה על זה עם הרוש. הוא עוד צעיר והוא עוד ילמד וישתפר. 2. alexshw, ברגע שהכדור נשלח לעבר הגרוזיני הנבדל הופך מפסיבי לאקטיבי. זה לא משנה שהוא לא נגע בכדור, העובדה שהוא הלך לכדור, שהוא מעורב במהלך צריכה לפסול את השער של חיפה. קח כל שריקה לנבדל. הקוון לא מחכה שהשחקן יגע בכדור כדי להרים את הדגל ולעצור את המהלך. מספיק שהכדור הולך לעבר השחקן והשחקן הולך לכדור הוא הופך לחלק אקטיבי מהמלך ומדובר בנבדל (נוימן אמר זאת בצורה נכונה באולפן היום). 3. לא מבין את הטענות לולדימיר דאבלשווילי. אחלה חלוץ. בעונה שעברה כבש בלי הפסקה, גם כשהוא לא כובש הוא לרוב מעורב במהלך של השער. עובד בלי הפסקה, לא מפסיק לחפש את הכדור בכל חצי מסירה לרחבה, לסיכום, חלוץ רחבה קלאסי וטוב. לבוא אליו בטענות כשחיפה כובשת 3 שערים ומאבדת נקודות רק בגלל ההגנה? מוזר. שים לידו גם העונה את שלומי ארבייטמן וחיפה כובשת גם השנה מעל ל70 שערים בליגה. 4. בדק בית במכבי חיפה? לעזאזאל, מכבי חיפה עם 11 נקודות, במקום ה2 בטבלה, ללא הפסד העונה, כשהיא כבר שיחקה בבלומפילד מול מכבי ת"א... וניצחה. איזה בדק בית? שכחתם שחיפה כבר חזרה מ2-1 ל3-2 היום? ככל שהזמן יעבור חיפה תתחבו בצורה טובה יותר (בעיקר בהגנה) ואז כמו תמיד חיפה תרוץ עד הסוף על כל התארים ואולי גם תזכה בהם. 5. הטענות לאלישע לוי לא מובנות. מ2-1 חיפה חזרה ל3-2 בעיקר בגלל החילופים של לוי. חיפה למרות עזיבה של מספר שחקני מפתח כששחר לא פותח יתר על המידה את הכיס עדיין חזק במאבק על האליפות ובלי שער השיווין הדרמטי היא גם ראשונה היום. קצת סבלנות חברה לא תזיק לאף אחד...
מה זה יכלה לנצח? היא גם יכלה להפסיד ועד לאמצע תוספת הזמן היא היתה במצב של הפסד, אל תשכח את זה עם כל הכבוד למשחק הטוב של בית"ר. אמרתי גם לפני המשחק שבית"ר תספוג ממכבי חיפה ובשביל לצאת עם משהו מהמשחק הזה אסור לה ללכת ולשחק על תוצאת תיקו. ברגע שהיה 2:2 אורי הלך על תוצאה וגם קיבל את השלישי ולא היה רחוק מלקבל את הרביעי, אבל לקראת הסיום סרג' איילי גם נכנס ועזריאל שהיה עוד קודם היה יותר פנוי וחופשי ובית"ר גם דחפה קדימה ועובדה שבסוף הם ניצלו איזשהו ריפיון חיפאי והצליחו להשוות. אבל מפה ועד לנצח את המשחק? לא הייתי מכריז על זה בריש גלי. בית"ר שיחקה בדקות מסוימות טוב, אפילו טוב מאוד, אבל ברגעים מסוימים היא גם לא שיחקה טוב, היו לה עליות וירידות, כיאה לקבוצה של צעירים, כיאה לקבוצה חדשה גם! אבל בסך הכל אוהדי בית"ר יכולים להיות מרוצים 4 נקודות מול 2 קבוצות שמבחינת חומר השחקנים, האחת שוות ערך (ב"ש) והשניה טובה ממנה (חיפה). אני ממש לא אנטי בית"ר וגם אמרתי היום שאם בית"ר תשחק כמו ששיחקה בשבוע שעבר היא לא תפסיד ועובדה שכאשר היא שיחקה עם ביטחון ויצאה קדימה ולא עמדה מאחורה כמו מישהו שמחכה לאוטובוס, היא גם מצאה את הרשת ושיחקה טוב מאוד. ההגנה של חיפה? לא חדש ולא מפתיע. הפעם לשם שינוי לא היה את השופט שייתן פנדל שלא היה ולא נברא, אחרת מכבי חיפה מסיימת משחק שני ברציפות בשיוויון. עכשיו יוצאים לפגרה, לא יודע עד כמה ההגנה של חיפה יכולה להיות יותר טובה ממה שהיא כעת, מה שכן השנה רואים שיש ליגה יותר מעניינת כי קבוצות באות, רובן לפחות, ומשחקות. עכו באה נגד הפועל ושיחקה כדורגל, בני יהודה שיחקה כדורגל נגד חיפה (פרט ל-30 הדקות הראשונות), אשדוד ניסתה לשחק נגד מכבי (לא כל כך הלך לה), קרית שמונה באה ושיחקה נגד הפועל. כנ"ל הפועל חיפה וגם מכבי נתניה. ב"ש באה ושיחקה פתוח מול חיפה. אני מקווה שככה זה ימשך כי ככה זו הדרך היחידה שיהיו יותר צופים, שנראה שערים, ושהגדולות יאבדו נקודות ולא רק זה, אלא שקבוצות התחתית יקבלו מחמאות אמיתיות, אחרת אנחנו נקבל את העונה שעברה טייק 2 וזה אסור שזה יקרה.
אגב אני לא יודע אם מישהו שם לב, אבל אחרי ההכנסת כדור, יש שחקן של חיפה שמסית את הכדור פנימה וברגע הזה דבאלשווילי בנבדל.