http://maccabi-haifafc.walla.co.il/ts.cgi?...pt=item&id=8220 . סרטון מרגש על הרגעים הגדולים של חיפה באירופה . אם אתם רוצים להגיע לעיקר, 2:55 .
אף פעם לא קינאתי בקבוצה כלשהי על הישג כזה או אחר, מבחינתי לקנא בקבוצה יריבה זה כמו להתבייש באהדה שלך לקבוצה שלך. אהדה לא נמדדת בתארים אלא ברגעים האלו שהפסד מדכא אותך וניצחון מעלה אותך לשמיים. ליגת האלופות זה לא מפעל סגור, אפשר להגיע לשם.
לירן, ואלה, האוהדים שבאים מחוץ לעיר, לא אוהדים אמיתיים? רק אלה שגדלו בתוך העיר הם אלה האוהדים האמיתיים של הקבוצה ולא טרמפיסטיים? לדעתי, זה ממש לא נכון. אם אני אתייחס רגע לקבוצה שלי, אתה יודע כמה אוהדים יש לנתניה שבאים מחוץ לעיר, והם הרבה יותר נאמנים מאותם אוהדים שגדלו בנתניה, שהלכו למשחקים שנים על גבי שנים, ועכשיו הפסיקו לבוא? כיום, וזה גם אבירם יכול לומר לך, אני לא אגזים ואומר שהם בדרך להיות הרוב ביציעים. גם הם "נטו" אוהדי הקבוצה.
אני בטוח שגדלת על הפועל ת"א ולא על רומא, לכן אתה לא יכול להשוות בין התרגשות שהקבוצה עליה גדלת, שגרמה לך לאהוב כדורגל מגיעה בפעם הראשונה בהיסטוריה שלה לליגת האלופות(אני מדבר כמובן כאילו על הפועל ת"א) לעומת התרגשות של קבוצה שקבוע בליגת האלופות. גם לי זה קרה, כשאהדתי את צ'לסי יותר ממכבי חיפה(משום מה אף על פי שהייתי ילד די קטן התחלתי לאהוד אותה אחרי שניצחתם אותם) אבל אז הגיע העפלה לליגת האלופות שהזכירה לי מי הקבוצה האמיתית שאני אוהד.
לא מבין מה אתה לא אוהב בליגת האלופות?זה לא שחקן שיש לו אופי או צורת משחק אז קצת קשה לי להבין איך אתה לא אוהב את המפעל.
את הפועל אני אוהד לפני רומא, אבל גם את רומא אהדתי ממש כשהייתי בן 6-7, גדלתי בבית עם 2 אוהדי כדורגל איטלקי שאהדו מילאן(אחי ואבי) אז נחשפתי בגיל מוקדם. היום לרומא ולהפועל יש אצלי אותו מקום בלב.
גם אצלי זה ככה בגלל שאני התחלתי מגיל קטן לאהוד את הפועל חיפה וברצלונה ואי אפשר לומר לי לבחור מה אני אוהד יותר כי יש לי מקום בלב לשתיהן.מכיוון שאני אוהד ברצלונה אז אני לא מתרגש כשהיא נמצאת בליגת האלופות,עד השלבים האחרונים לפחות,כי היא תמיד שם.אבל אם יקרה מצב שהפועל שלי תגיע לליגת האלופות ההתרגשות תהיה ענקית.
ברור שלא כולם, אני לא מכליל. הדברים תקפים לגבי קבוצות גדולות, לא לגבי קבוצה כמו נתניה, שאין שום סיבה לאוהד מחוץ לעיר לאהוד אותה סתם, הרי אם אין הצלחות אז בוודאות אין אוהדי הצלחות... אף (שוב, לכל כלל יש יוצא מן הכלל) תושב תל אביב ,לדוגמא, לא יתחיל לאהוד (בגלל עצמו, לא מאבא או משהו דומה) סתם קבוצות כמו הפועל פ"ת, בפועל ב"ש, מכבי נתניה... כאלה שלא מצליחות על בסיס שנתי, כאלה שלא קוטפות תארים בקצב, אז מין הסתם שלא תמצא אוהדי הצלחות מפוזרים בארץ. לקבוצות הגדולות יש כמות אדירה של אוהדי הצלחות בכל חור בארץ, כאלה שמחכים פעם בשנה שהקבוצה תגיע לאיזור מגוריהם על מנת לבקר במשחק, אני מכיר תושבי באר שבע רבים כאלה- "אוהדי" בית"ר, מכבי ת"א ומכבי חיפה, ולא חסר כאלה בכל מקום. אני לא מכליל, יכול להיות שיש כאלה אוהדים אמיתיים שהולכים יותר למשחקים, אבל רובם אוהדי הצלחות.
טוב אחריי שהתפזרו כל ענני האופוריה מהעובדה שהרוח הבית"רית חזרה לנשוב במחזותינו במלוא הדרה וטהרתה והזכירה לנו תקופות נשגבות מימי כדורגל ישראלי עליזים, שמחים, מרגשים וטהורים יותר הגיע הזמן לכתוב תגובה קצת יותר רציונלית ופחות אמצויונאלית(למרות שכמובן אני עומד מאחורי כל מילה שכתבתי בתגובה ההיא) על ארועי המשחק המרכזי של מחזור מספר 5 בליגת העל שחוזרת להיות שלנו(והעובדה שאתמול כבשו חמישה ישראלים זה נהדר), אז לפניי שאני מתחיל לדבר על האיש עם המשרוקית ועזוריו ההזויים(מצטער, המילה "שופט כדורגל" מתאימה לו בדיוק כמו שאנחנו הליגה השישית בטיבה באירופה) אני אדבר על הנושאים המקצועים ועל הקהל: בלי שום קשר לשופט ולתצוגה ההירואית במחצית הראשונה בלתי מתקבל על הדעת שקבוצת בית"ר ירושלים תעלה למשחק חוץ במגרש קשה מאוד בלי שום הכנה טקטית מינימאלית, אני לא מבין למה שום לא חילק לטיבי את קדוסי החלש ולבנאדו את אסולין ועשה בדיוק ההפך, למה חן עזריאל היה צריך להיות תמיד מול אביתר אילוז ומאור מליקסון ולמה ג'וניור ויסה נראה כסוג של שוטה דרכים במגרש בוסרמיל? ההכנה של שום למשחק ביום שני הייתה מאוד לקויה בלשון המעטה, בדיוק כמו שההכנה שלו לקראקוב הייתה לקויה וחבל שאדם כזה נחשב למאמן מהשורה הראשונה בישראל, אם למישהו היה צל צילו של ספק ששום הוא האיש שילמד את חן עזריאל משהו על הגנה אז במשחק הזה הוא התבדה בגדול, כל קבוצה שתדע לנצל את החולשה הזאת בהגנה תעשה לנו בית ספר, עזריאל צריך לשחק כחלוץ שפיץ ואם כבר מגן ימני אז במערך של שלושה בלמים כדי שהיכולות ההתקפיות המצוינות שלו יוכלו לבוא לידי ביטוי בלי להפקיר יותר מדיי את ההגנה, טיבי היה חלש ויכול להיות שהמעמד של לשחק בבית"ר ירושלים עדיין קצת גדול עליו, אני מקווה שלהביא קוז'אק יקבל את ההזדמנות לפניי טיבי, לא רק בגלל שהוא שחקן בית אלא גם בגלל שהוא כנראה טוב יותר, ובכל זאת אני מקווה שגרשון לא ייעדר יותר, אם כבר שמישהי ייעדר זה בנאדו הבינוני. נעבור לקישור: עידן ורד היה מאוד חסר במשחק לקישור הבית"רי, בשני הבנו עד כמה עידן ורד התקדם השנה הוא הפך מ"עוד שחקן" בהרכב לאחד מהשחקנים המשמעותיים ביותר, אני עדיין שואל את עצמי איך הוא לא פותח במשחקי הנבחרת הצעירה, אבל זאת כבר לא בעיה שלי אלא של איווניר, עידן טל גם הורגש בחיסרונו במיוחד בדקות שאחריי השער הראשון, הייתה פשוט תחושה של התפרקות באוויר, אם הוא היה משחק זה היה מתנהל אחרת אבל כבר הבנו שהוא טיפש, קובי מויאל כרגיל נתן משחק לחימה נהדר והיה היחיד שהראה משהו שקשור לכדורגל במחצית הראשונה אבל כמובן שקל יותר להוציא אותו מאשר את דה לא האסה שעשה מחצית ראשונה קטסטרופאלית אבל השתפר משמעותית בשניה, אבירם שוב פעם היה בגדר נעלם, שיילך ויעשה כבר את הניתוח הזה, כואב לי לראות אותו ככה. בהתקפה ברק ועמית היו חושך מוחלט עד שנכנס תמוז ועמית עבר לאמצע או אז התגלה לנו עד כמה בן שושן שחקן טוב וחשוב לבית"ר ירושלים, הוא לקח על עצמו את הנעת הכדור, בישל נהדר לברק, עשה עוד כמה מהלכים יפים וכבש שער יפהפה מול קאלה שאותו חכמון והקוון שלו(לא שכחתי אותם) כמובן פסלו, יש לברוכיאן את כל הסיבות שבעולם לעשות את הניתוח כדי שהוא יחזור להראות לנו עד כמה אנחנו אוהבים אותו ואת הקסם שלו, על טוטו אין מה לדבר, פשוט מדהים השינוי שחל עליו השנה מכל הבחינות. הקהל: היה אדיר, ישבתי מול הטלויזיה והתרגשתי, ממש בשריקה למחצית דיברתי דקה עם חבר שישב שם בגוש ושמעתי שריקות בוז צורמות דרך הטלפון כמוש הגיע לשחקנים שלנו אבל ברגע שהם עלו לדשא מחדרי ההלבשה כל הנחיל הבית"רי קם והריע ל-11 הבחורים עם מדי המנורה, עודדו את רוחם עם שירת "אוהב אותך בית"ר" ועזרו להם להגיע להתעוררות המיוחלת, התעוררות שאלמלא האיש עם המשרוקית הייתה נגמרת עם ניצחון 5:3, שלישי ברציפות של בית"ר ירושלים, איזה קהל מדהים יש לבית"ר ירושלים, כשהוא רוצה הוא כמובן מספר אחת!. ועכשיו לשופט ובדרך אני אגיב גם לכמה אנשים: אוהדי ב"ש יכולים לבוא ולומר לנו עד מחרתיים ואפילו עד שבוע הבא שגם אותם מקפחים ושיש הרבה שופטים ששונאים אותם אבל אני חושב שאתמול זה היה מעבר לקיפוח, הרבה יותר מסתם קיפוח של פה פנדל, שם פנדל, כאן קרן לא במקום, שם קרן לא במקום, כאן עבירה שלא הייתה ושם עבירה שלא הייתה, כאן מדובר על שיפוט מגמתי מדקת הפתיחה ועד דקת הסיום של אלי חכמון כנגד בית"ר ירושלים, זה התחיל בכך שג'וניור ויסה פורץ עם הכדור לבד, עובר שניי שחקנים, מורד מאחור והשופט הגאון במקום להוריד צהוב לבחור הבאר שבעי או לפחות להזהיר אותו שולף צהוב ל- ניחשתם נכון: שחקן של בית"ר ירושלים, העילה? דיבורים מיותרים, אין פה שום התחשבות בזה שהמשחק הוא חם, אין שום התחשבות בכך שיצחקי צודק, ולמה אין? כי זה נוח לו יותר מלתת צהוב מוצדק למכשיל, כמה דקות עוברות ושוב מצב דומה והתוצאה? אותה תוצאה רק עם שחקן בית"רי אחר, בדקה ה13 מופע האימים של חכמון המשיך כשנתן פנדל מאוד מאוד מעורר מחלוקת להפועל באר שבע, פנדל שאותו ניצל מליקסון ל-2:0 מוצדק אבל לא הוגן, דקה אח"כ בית"ר כובשת גול ספק חוקי ספק לא(מהמגרש אומרים שזה נראה חוקי, מהטלויזיה לא הראו זוית מתאימה, ניתן לשופטים את הקרדיט), כמה דקות אח"כ זה 3:0 וגנמרת המחצית בתוצאת מוצדקת אבל לא הוגנת. למחצית השנייה עולות הקבוצות מצוחצחות וממורקות לקראת המשך המשחק ואלי חכמון? ממשיך בשלו, עוד פעם עבירה על שחקן בית"ר ושוב הבית"רי מקבל את הצהוב, מספר דקות אח"כ כדור אצל שחקן של בית"ר ירושלים, הוא מוכשל אבל את הכדור לוקח שחקן אחר עם חולצת מנורה מגיע חוק יתרון? בהחלט מגיע וחכמון נותן אותו אלא שמשום מה לאחר שהשחקן הבית"רי עובר את זה הבאר שבעי נזכר חכמון שמישהו פה הוכשל, עוצר את המשחק ומבקש את הכדור להריץ לכיוון אחורה וכאן נשאלת השאלה: למה ומדוע? ננתת חוק יתרון? תן להשתמש בו, לאלי הממש לא חכם הפתרונים, כך זה נמשך לו עד דקה 55 ואז החליט הבחור במשרוקית להפסיק ולהתעלל בקבוצה הזוהרת(תרתי משמע) ולתת למשחק לזרום, לא חולפות להם 13 דקות והבית"רים מצמקים בקלות מעוררת התפעלות בקהל הצהוב ומעוררת דאגה בצד האדום ל3:2, כאן הרגישו חכמון וקווניו שהגיע הזמן לגנוב שוב את ההצגה שהיא בכלל לא שלהם: פנדל ברור של אסולין אחריי נגיעת יד ברחבה, הנפת דגל לנבדל שלא היה לטוטו תמוז שכבר דהר לכיוון שערו של קאלה כשלצידו עוד 2 שחקנים בצהוב שחור היבהבו כמו פנסים ביום חשוך הגענו לשיא ההצגה? ממש לא חכו לפינאלה בדקה ה-83: גול חוקי כשר למהדרין של אחד: עמית בן שושן שמו נפסל לו בטענת נבדל נוספת לא צודקת, כן חברים אם נבדוק את טעיותיו של מיסטר חכמון ונהפוך אותם בהדמיית מחשב מקצועית וחדישה למה שהיה אמור לקרות אם היה שופט וקוונים אמיתיים במשחק ולא כאלה שמשחקים אותה נבדוק ונגלה שקבוצת בית"ר ירושלים על אף מחצית ראשונה זוועתית הייתה צריכה לנצח את קבוצת הפועל ב"ש בתוצאה המדוייקת 5:2, מזכיר משהו? לי כן, לאלי חכמון לא. ודבר אחרון למשה אוחיון והבחור שעכשיו ציטטתי: רק אל תאמינו למה שאתם מספרים בהודעות שלכם כי זו גניבת דעת כמו ששלמה שרף אומר. ודבר אחרון 2: באינטרנט רץ סרטון עם כל הטעויות של אלי חכמון, צפו בו בבקשה ידידי המלומדים ואמרו לי האם זה שיפוט מגמתי וחד צדדי או לא ואז תגידו לי אם האפס הזה לא קבע את תוצאת המשחק. סיימתי, לילה טוב לכולם.
אני לא מתכחש לשום דבר שקרה על כר הדשא ובשורה התחתונה אין ויכוח על כך שלחכמון הייתה השפעה על תוצאת המשחק, אבל רק דבר קטן בקשר ליד של אסולין- זה לא היה יד, זה היה ראש. מי שיכול שיצפה שוב בקטע, אסולין אומנם הרים את 2 הידיים בצורה לא מובנת ודי מטומטמת, אבל הכדור פגע לו היישר בפרצוף, לא היה שם יד. ושוב, בקשר לפנדל, זה החלטה שהכי פחות צריך לציין, אין פה שום וודאות, לא אם כן היה מגע ואם לא היה מגע, המגן הרים רגל בצורה בוטה, כנראה שכן היה מגע ומליקסון נפל... לא חושב שחכמון טעה, נגיד שכן, 98 אחוז מהשופטים היו שורקים במקרה כזה, פה לא חושב שיש בעיה כזאת קריטית עם חכמון. חכמון נפל במשחק הזה במיוחד באופסייד של תמוז, באופסייד של בן שושן ובכל חלוקת הצהובים המגוחכת שלו לשחקני בית"ר. היה ערב גדול של כדורגל, ערב שנתן הרבה כבוד לכדורגל הישראלי, גם על כר הדשא וגם ביציעים, חבל שחכמון הרס, אומנם הקבוצה שלי ניצחה- אבל פעם אתה נהנה מהטעויות ופעם אתה סובל- בשורה התחתונה טעויות שוב ושוב ושיפוט מגמתי לא צריכות להיות על כר הדשא. לאלי חכמון הייתי מביא ציון 3.
טוב חייב להגיב כי זה כבר יצא מכל פרופורציות. יש להתמרמר על טעויות שיפוט שקורות ויש להפוך עכבר לפיל. התגובות של הנהלת בית"ר זה פשוט גועל נפש. היתה טעות אחת מהותית של השופט לרעת בית"ר בשער של עמית בן שושן. ויזה לא הוכשל ובבירור רואים שאסולין מעיף את הכדור, השער שלו שנפסל בטח לא היה יותר חוקי מהשער הרביעי של אסולין שנפסל. לגבי הפנדל של מליקסון אני בכלל לא מבין את הויכוח, מליקסון רץ עם הכדור, מול השער, עזריאל שם רגל ומפיל אותו. זה ממש לא משנה אם מליקסון מוסיף או לא מוסיף לנפילה, עזריאל לא נגע בכדור אלא ברגל ואם זה לא פנדל אז 90% מהפנדלים שנשרקים בארץ זה לא פנדל. ולסיכום, וזה הכי מעצבן ששוכחים להזכיר, אם ויסה מקבל את הכרטיס האדום הסופר מוצדק בדקה ה-80 אחרי המרפק לפנים של אוקוגו, אנחנו בכלל לא מדברים פה על השער של בן-שושן.
יכול להיות שכן ויכול להיות שלא. אתה לא יכול לדעת אין שום דרך לראות. אני במבט ראשון התלבטתי אם צריך לתת למליקסון צהוב או סתם לצחוק עליו, פתאום השופט שורק לפנדל. מהירות הנפילה לא תאמה את הריצה, ואם היה מגיע הוא לא היה קשור לנפילה. אני בכלל חושב שמליקסון החליק על הכדור, בכל מקרה, אף אחד משחקני בית"ר לא הפיל אותו.
אני אוהד באר שבע הפנדל שהיה מאוד קשה לדעת.מסכים איתך שהשופט עזר לנו אבל עדיין לא משנה לי איך כל ניצחון על ביתר זה שיבילי כאילו אייאקס מנצחים את ריאל מדריד
זה ברור, יש לכם הרבה סיבות לשנוא אותנו. לירן התגובה לא דיברה עלייך, כי אתה בניגוד ל"איאקס עוד תחזור" ומשה אוחיון בהחלט הראתה אוביקטיביות וציון רע לאלי חכמון על השיפוט הערוריתי בעוד חבריך המדוברים סילפו עובדות בצורה חורה לעין.
אני יודע שזה לא היה מכוון, התגובה שלי בעיקר הייתה בקשר לפנדל ולנגיעת יד של אסולין- החלטות שבהם לדעתי חכמון לא טעה. הנגיעת יד בוודאות והפנדל קשה מאוד להחליט, השריקה הספציפית הזאת רחוקה מאוד מלהיות שערורייתית.