אני חושב שמבחינה מקצועית המשחק שהיה אתמול היה מהטובים שהיו השנה בליגת העל, אם לא הטוב שבהם. קצב נפלא בכל 90 הדקות, כשבאר שבע כמובן איכותית הרבה יותר במחצית הראשונה (המחצית הטובה של באר שבע מזה שנים) ובית"ר איכותית יותר במחצית השנייה. היה הרבה דרמה ודפיקות לב, במיוחד בכדור של תמוז שהלך לקורה. המגרש היה מלא באדום ובצהוב כשגם הקהל האדום וגם הקהל הצהוב משתתפים בחגיגה. כשדיברו על חזרה של באר שבע לליגת העל, דיברו בעיקר על משחקים כאלה. מגרש מלא, המון אירועים, חוויה אדירה לכל מי שהיה במשחק (אני בטוח שגם אוהדי בית"ר יצאו עם חוויות למרות הטענות על השיפוט), בדיוק מה שהגדלת הליגה ובמיוחד הפועל באר שבע מביאות לליגת העל. נ.ב הקהל של באר שבע אתמול כשהשחקנים עלו למגרש - http://www.crazyred.co.il/gallery/12547792439DSCF1748.Xxx
באר שבע השנה זה דוד רביבו למרות שהיא לא נבנתה ככה,אני תמיד זוכר שרביבו הוא שחקן לא יציב והוא יכול להיות מדהים אבל אחרי 10 דקות או אחרי משחק להתחבא,זה המשחק השני שאני רואה את באר שבע העונה וגם לפי התוצאות אני חושב שאני לא טועה פה. התחלתם את המשחק כמו ליון,סוחפים,התקפות מהירות,לחץ על היריבה וסיימתם כמו דברצן שרק מחכים שהשופט ישרוק בלי לקבל עוד גול. גם מול הפועל התחלתם מצויין ואז פתאום באיזשהי דקה הפסקתם לשחק לגמרי. סתם מעניין אותי,בסופו של המשחק,מה הקהל עשה עם עזורי?
כלום. והגיע הזמן שאנשים יפסיקו לחפש בכל משחק מה הקהל של באר שבע עשה עם המאמן. ואם כבר העלת את הסוגיה rainman, אז הגיע הזמן לשים את הדברים על השולחן - אוהדי באר שבע, כמו תושבי באר שבע, סובלים מדימוי רע בגלל הריחוק מהמרכז. כששלמה שרף בא לצלם את התשדיר לפתיחת העונה נפגשנו איתו ובדרך גם פגשנו את הצלם שלו שלקח אותנו כל הזמן לקטע של אוהדי באר שבע האלימים. שאלנו אותו למה הוא חותר בלי הפסקה למקום הזה, והוא אמר לנו שלפני 15 שנה הוא נתקל בניסיון לאלימות מצד אוהדי הפועל באר שבע. מאז אגב הוא ביקר בוסרמיל ללא שום תקרית (מעניין אותי איך הוא התקבל בבלומפילד או בטדי), אבל מה זה משנה. אוהדי מכבי חיפה יכולים לזרוק מכל הבא ליד על רוני לוי, לשרוק בוז לשחקנים שלהם במחצית משחק שמעלה אותם לליגת האלופות, והם יהיו קהל נאור. גם אם ידרסו בדרך את הילד אמיר רנד. אוהדי הפועל ת"א יכולים לקרוא לישראלים שאוהדים את מכבי ת"א נאצים, ולאחל מוות לבן הקטן והחולה של שורה אבוראוב והם הקהל הטוב בארץ. אוהדי מכבי ת"א יכולים להקים את האולטרס הראשון בארץ, להכריז (יש לציין שמדובר רק בחלק מהאוהדים) שנמני הוא מעל מכבי, לרסס גרפיטי על בלומפילד שבו הם מאחלים מוות ללובשי אדום ,לנהום לעבר שחקני שחום עור ועוד שלל דברים והם הקהל הגדול בארץ. אוהדי בית"ר יכולים לזרוק אבנים על האוטובוס של השחקנים שלהם, להתנהג בגזענות ולחפש לקלל כל מה שזז והם הקהל הנאמן בארץ. אצלנו מדובר בעשרות ולפעמים בבודדים, אצלם מדובר לפעמים באלפים ועשרות אלפים שמשתתפים ב"חגיגה". ולמרות הכל, התקשורת מעדיפה להציג בכל אחד מהקבוצות האלה את הדברים הטובים בקהל. אז יש לי חידוש בשביל כולם, יש לנו גוש של אנשים שהוא איכותי ברמה ארצית שלאף קבוצה אין. בפעם הקודמת שהיינו בליגת העל והשגנו הצלחה חלקית הצלחנו להפוך את הקהל הבאר שבעי לכזה שמעודד גם בפיגור ושנוסע לשכונת התקווה למשחק חסר חשיבות אחרי ההפסד בגמר כדי לתמוך בשחקנים. תנו לבאר שבע בשלוש שנים הקרובות 2 אליפויות וגביע כמו בית"ר י"ם, או שליטה מוחלטת בתארים בישראל בשנים האחרונות כמו מכבי חיפה והפועל ת"א, ואני מבטיח לכם שהקהל שלנו יתמוך גם במצבים קשים יותר. כמה קבוצות שעברו שנים כמונו יביאו מספרים כאלה וגוש מעודד כל כך גדול אחרי שאכלו כל כך הרבה מרורים? אין ספק שיש עשרות שגורמים להרגשה רעה, אבל להבליט אותם ולהגיד זה מה שיש, זה לעשות מה שהתקשורת עושה במקרה של באר שבע. אם זה היה הפועל ת"א אז הם היו עוזבים את הקללות ומתעסקים בדברים אחרים, לא כן? אם אתם מתקשים להיזכר, תנסו להיזכר במחזור ה3 של גיא לוזון בבלומפילד ומה שהקהל של הפועל ת"א העביר אותו. אז אגב לא דיברו על חוסר הסבלנות של הקהל האדום אלא על כך שגיא לוזון לא מתאים לקבוצה גדולה. מצחיק איך זה עובד כשמדובר בהפועל ת"א לא? http://www.crazyred.co.il/gallery/12547792438DSCF1745.Xxx
רק לציין משהו, לא איחלנו לאף אחד מוות והבן של אובארוב ממש לא היה חולה. בסה"כ שרנו שיר על הסיפור שאשתו של אובארוב זרקה את הבן שלהם מהחלון. היום הבן בריא ושלם וגם משחק כבלם בנוער של בני יהודה.
גועל נפש אלי אוחנה. לא יכולים להבין שברגע שאתה פרשן של תכנית רדיו אתה אמור להיות אובייקטיבי ולא אוהד בית"ר? שבית"ר יירדו מהעץ ומהר. היתה טעות אחת בגול, וגם זה טעות מתקבלת כי גם מהסתכלות בטלויזיה אי אפשר להיות בטוחים שתמוז לא נגע בכדור (ואז יש נבדל ברור), דרך אגב אם אני לא טועה גם אם הוא קפץ מעליו או משהו זה נבדל כי הוא מטעה את ההגנה. לגבי הפנדל, היתה נגיעה ברורה וזה ממש לא משנה באיזה צורה מליקסון נפל, עזריאל נגע לו בברך והפריע לו לרוץ עם הכדור.
אתה צודק, לשיר שירים לילד קטן שהחטא היחידי שלו זה להיות הבן של שוער עבר, זה מראה על רמה אמיתית של קהל. ועדיין, מספיק שהאוהדים של באר שבע יתלוננו על גיא עזורי אחרי 2 תבוסות וכבר הכותרות על הקהל של באר שבע מתחילות.
משה, צריך לזכור שלפני שאלונה ברקת הגיעה בליגה השנייה הקהל כמעט ולא הגיע למגרשים בב"ש למעט כמה שבועות שלאחר הפרשה של מכירת המשחק. בעונה שעברה קראתם לגיא לוי להתפטר במחזור השני אחרי הפסד בית להפועל י-ם, אתם קהל לוחץ יותר אפילו מהקהל של בית"ר, לא קל לאמן בבאר-שבע וזה לא חדש. סטיגמה על אלימות? לא יודע למה, אולי זה בגלל שאתם קבוצה מהדרום. ותיקון קטן, בית"ר זכתה ב-2 אליפויות ו-2 גביעים ב-3 שנים האחרונות.
משה החזקתי ממך ליותר מזה,סך הכל שאלתי מה הקהל של באר שבע עשה,לא התכוונתי שתפתח תיבת פנדורה על כל הקהלים פה,כולה שאלתי מה הדעה של הקהל עכשיו,כל הקהלים חסרי סבלנות,שלכם צריך עוד סבלנות לעזורי,ההרגשה היא שאתם קוטלים אותו מהר מידי. ובבקשה לא להתחיל עוד דיונים על קהלים,זה כבר מתחיל לצאת מכל החורים.
אוי ואבוי לי, אתה רציני? אותו דבר אני יכול להגיד שכשאתם שרים "השופט בן זונה" אז אתם שרים למישהי שהחטא היחיד שלו זה שהיא אמא של השופט.
זיו, מצטער, הייתי חייב להתפרץ לדלת שפתחת שכן אתה לא הראשון שמעלה את השאלה. בקשר לגיא עזורי, אני עדיין חושב שהוא לא מתאים לרמות הגבוהות ושכרגע אנחנו הכי קרובים ל"קבוצה בלי מאמן". גם אתמול, אחרי שסוף סוף שינה את המערך ועלה עם 2 חלוצים הוא עדיין ניהל את המשחק בצורה מחפירה. אחרי מחצית מעולה באה מחצית שנייה שבה נתנו לבית"ר את המשחק והיינו קרובים לאבד יתרון של 3-0. כל החילופים שלו באו באיחור לחילופים של בית"ר ואחרי שכבר קיבלנו את השערים. הפועל באר שבע בנויה היום על ההתלהבות של פתיחת המשחק ועל המומנטום של אותה התלהבות. מול הפועל ת"א ומכבי פתח תקווה זה הספיק ל10 דקות, אתמול ל45 דקות בגלל שהמומנטום נמשך עד סוף המחצית, הרבה בגלל שההגנה של בית"ר אתמול הייתה צעירה וחסרת ביטחון. גם לשמוע את גיא עזורי בסוף המשחק זה לא פחות ממרתיח. אין כאן תשתיות, לא היה כאן כלום שהגעתי מבחינת סגל שחקנים, ובעיקר הבקשה לסבלנות כי מדובר בקבוצה חדשה שרק עלתה ליגה. כמה שטויות אפשר להגיד?
בקשה לסבלנות זה לא משהו מוגזם,לא שמעתי מה שהוא אמר,אבל השאר באמת נשמע מוגזם,חוץ מהבקשה לסבלנות. סך הכל יש לכם שוער חדש,את רביבו,בלם חדש,חלוץ חדש ועוד כמה שחקנים חדשים וצריך זמן להתארגן,אין לי ספק שבסוף העונה תהיו בין 6 הראשונות ועזורי עד עכשיו דווקא השאיר עליי רושם של אחלה מאמן,הסבלנות היא המחלה של כל הכדורגל הישראלי ולא רק של באר שבע,אבל אצלכם באמת עברו הרבה מאמנים. תראה אצלנו למשל,אני לא אומר שהאוהדים שלנו מלאכים והכי סבלניים,לא אהבתי את זריקת החפצים אל רוני לוי אבל בהחלט שמחתי שהוא עזב ועכשיו תראה,הקהל עודד את אלישע גם בימים קשים(כמובן שתמיד יש קומץ חארות אבל אני מדבר על הרוב) ואגב גם אותנו קטלו רצח בכל הנוגע לנושא של רוני לוי,אני זוכר את התקשורת ואת הפורום מלאים "במחמאות" לאוהדים שלנו,כנ"ל לגבי כל קבוצה אחרת שלא הייתה סבלנית למאמן שלה(בית"ר - יוסי מזרחי ושום,מכבי - בן שמעון וכו..) ולא משנה מה הסיבות ואם הם מוצדקות.
ימים קשים עם אלישע לוי? על איזה ימים קשים אתה מדבר? כשהייתם במרחק של נקודה מהמקום הראשון או כשהפער בינכם לבין הפועל ת"א היה רק של הפרש שערים? אנחנו לפני בית"ר הושפלנו בבית מול הפועל ת"א בוחוץ מול מכבי פתח תקווה. ואם לנתח את הדברים שעזורי אמר - תשתיות הוא דיבר כמובן על שחקני הבית. אלעד בונפלד, אביתר אילוז, יוסי אלקיים, משה אסולין ודור דוידי כשחקנים שצריכים לקבל דקות השנה. שחקנים כמו דודיזאדה וזגורי שצריכים להשתלב בבוגרים. סגל שחקנים שכולל שחקנים כמו דודי פדלון, אופיר חיים, זיו כבדה ודנדי אוקוגו שהיו צריכים להישאר והיו חוסכים רכש של 14, 14 שחקני רכש! ובקשר לעובדה שמדובר בקבוצה חדשה שרק עלתה ליגה, אני מסתכל על הסגל השנה, למעט יוסי אלקיים ונאסר שלא שיחקו בליגת העל, כל שאר השחקנים בסגל הם שחקנים עם עבר בליגת העל, אז איך אפשר להגיד על הקבוצה שהיא רק עלתה ליגה? מי רק עלה בה ליגה? איך אפשר להתלונן על העובדה שזאת קבוצה חדשה כשעזורי מחליט להביא 14 שחקנים ומחליט להרכיב שחקנים כמו בלומינשטיין ויוסי אופיר בהרכב יום אחרי שחתמו על שחקנים אחרים בקבוצה שיצאו למחנה אימונים ושיחקו גם בגביע הטוטו? עזורי צריך לקחת אחריות על הצעדים שהוא עושה. עם כל הכבוד, בלי השער של בן שושן שנפסל או עם הכדור של תמוז הולך פנימה ולא לקורה, התגובות כאן כלפי עזורי היו אחרות לחלוטיין. קבוצה שמאבדת בבית יתרון של 3-0 מול קבוצה מפורקת כמו שבית"ר הייתה אתמול, עם הגנה של ילדים ובנאדו אחד כבד ומסורבל, זה דבר שמלמד המון על המאמן. גם הפאניקה בסיום והעובדה שבית"ר הגיעה לעוד ועוד הזדמנויות בלי מענה מהצד שלנו. אפשר לחשוב שבמחצית בית"ר החליפו שחקנים בחשאי ושחקני ברצלונה הם אלו שעלו למחצית השנייה.
הקהל לא הגיע בגלל חרם עליו סיכמו כל פלגי האוהדים. זו אולי הייתה מחאת הצרכנים הראשונה בארץ שגם נחלה- מממוצע של 5,000 אוהדים עונה לפני כן- הגיעו רק 300 וזה מה ששבר את אלי זינו סופית. המשחקים שודרו ישירות ב"רדיו האוהדים" באתר האינטרנט של גוף המהפיכה- ולא פחות מכמה אלפים האזינו למשחקים מדי שבועיים. ואתם חוטאים כיוון ששכחתם נקודה חשובה- לבית"ר יש את טדי, לתל אביביות את בלומפילד ולחיפה את קרית אליעזר שהם בין המגרשים הטובים בארץ. לב"ש את וסרמיל האיום. במידה ובדרום היה מתקן נורמלי אין לי ספק שב"ש לא הייתה נופלת במספרים מכל אלו שציינתי. להגיד שלב"ש אין קהל נאמן זה עוול- מדובר בקבוצה ששברה את שיא מכירת המנויים בארץ למרות שהעמידה קבוצת ילדים שכל בר דעת ידע שאין לה סיכוי לשרוד (וגם נשרה בסופו של עניין). בנוסף, אני לא חושב שאף קבוצה אחרת בארץ הייתה שורדת מבחינת המספרים ביציעים לו הייתה נקלעת לשפל אליו הגיעה ב"ש בעשור האחרון ( 7 עונות בליגת המשנה). אילו אותם פרופסורים דגולים היו מתאמצים לעשות סקר לאילו קבוצה יש הכי הרבה אוהדים בפרובינציה שלה- ב"ש הייתה זוכה לאחוזים הגבוהים ביותר בהפרש ניכר.