משה אוחיון כרגיל אה הופך את טעויות השיפוט ולא מוכן להודות שאם לא השופט לא הייתם מנצחים את המשחק הזה. היה נבדל ברור בשער של אסולין שנפסל, אף אחד לא מזכיר את זה כי זה לא היה שער חוקי. הפנדל זה החלטת 50-50, מצד אחד עזריאל נותן למליקסון סיבה ליפול אבל מליקסון פשוט צולל, במקרה כזה צריך להפעיל שיקול דעת. שער חוקי של בן-שושן נפסל בדקה ה-85 צריך עוד? אה וכן את השער הזה הזכירו בכל כלי תקשורת. השופט שרק לנבדל(שלא היה) כאשר היו 3 שחקני בית"ר 30 מ' מהשער, זה מצב ודאי לגול, הקוון צריך לקבל כרטיס אדום. ריקן נפל ברחבה אבל ממש לא צלל(אולי היה שם ספק פנדל אבל לא שורקים על דבר כזה) והשופט לא היסס ושלף לו את הצהוב, יצחקי בדקות הראשונות ניגש אל חכמון וקיבל צהוב, גומז וג'וניור ויסה קיבלו גם צהובים רק על דיבורים. כנראה שהתרגלת מקבוצתך באנגליה לנצח בעזרת השופט ולכן מבחינתך זה חוקי, פשוט תודה שאם הייתה תצוגת שיפוט נקייה התוצאה הייתה 2-4 לבית"ר ולא 2-3 לב"ש. ------ הנה הטענות המוצדקות של אגייאר, שום וקורנפיין לעבר השופט בשקל הזה: http://www.one.co.il/Article/145381.html שוב אגייאר צודק בכך שאומר זה לא סתם טעות שיפוט אחת, זה היה באופן מגמתי לאורך כל המשחק. ובהתאחדות מחליטים שהרבה זמן בית"ר לא הוענשה וקורנפיין ואגייאר יועמדו לדין: http://www.one.co.il/Article/145383.html
אני לא מבין למה עדיין לא העמידו את ראשי הפועל ת"א לדין? למה ביתר מקבלת עונש יום אחרי והפועל עדיין לא קיבלה עונש על משהו יותר חמור שקרה לפני שבועיים?
מתי אחד ראשי הפועל הועמד לדין? הם אמורים לעמוד לדין אבל הוא(הדין) עוד לא היה. לעומת זאת לראשי ביתר כבר קבעו את היום ואת השעה של הדין.
מה זה משנה? יהיה דין לאלי גוטמן, למוני הראל וגם על זה שזרקנו כוס פלסטיק ריקה על אייל גולסה(שזה כבר שערורייה בפני עצמה).
אני לא זוכר מתי הייתי מתוח כל כך במשחק של באר שבע. פשוט לא יכלתי לעודד, קפאתי, וכל הכף יד שלי עם סימנים של שיניים... בקשר למשחק - פתחנו בצורה מצויינת, בדיוק מה שאני מצפה מבאר שבע, לנצל את המהירות של החלק הקדמי, עם מליקסון קדוסי ואסולין. הם עשו את זה מצוין,כל חטיפת כדור הובילה למצב מסוכן בגלל המהירות. וכמובן צריך להגיד תודה שברוכיאן משחק כאילו הוא עומד לפרוש עם קריירה של 4 זכיות בצ'מפיונס ליג(תזכירו לי איך שום פותח איתו שבוע אחרי שבוע?). מחצית שנייה היה ביזיון אמיתי. כל דקה וחצי נפילה של ליאור אסולין, באר שבע עם 10 שחקנים בחצי שלה, לא לוחצת על בית"ר, נותנת לה לתקוף ואם השופטים היו ברמה סבירה באר שבע הייתה צריכה להגיד תודה אם היה נגמר תיקו. פשוט ביזיון אמיתי, גרמו לי להתקף לב, אבל בתאכלס אפשר להבין כי זה הכושר הגופני שיש בליגת העל. אתה מוביל 3-0 במחצית אחרי שהקבוצה לוחצת כאילו כל שחקן שם התחפש לסמואל אטו, אז טבעי שבמחצית השנייה תיפול מהרגליים. זה הכושר הגופני בארץ. העיקר 3 נקודות, נגד קבוצה גדולה, ויותר מקבוצה גדולה, נגד בית"ר, שמבחינתי לנצח את בית"ר זה הכי מתוק(בגלל שיש לי הרבה חברים אוהדי בית"ר, ובכלל יש המון אוהדי בית"ר בבאר שבע). הלאה למכבי חיפה, לנצח את חיפה זה גם מתוק, התגעגעתי למשחקים מולם. נקווה שנצליח להנחיל גם להם הפסד ראשון, ניצחון מול חיפה ורשמית באר שבע תיצא קדימה לתקופה חדשה עם מומנטום נפלא. עכשיו דברים שעיצבנו אותי - אף פעם לא סבלתי את ליאור אסולין, וגם שהוא משחק בקבוצה שלי אני לא יכול לסבול אותו, הוא עדיין שחקן גועלי. עושה את שלו, אבל הייתי הרבה יותר שמח אם היו מביאים חלוץ אחר. פשוט לא יכול להתחבר אליו. גם מבחינת הקהל לא שמעתי שום שיר לליאור אסולין. אני בטוח שאם לדוגמא קדוסי היה מביא את התפוקה שלו הקהל היה מעודד אותו בלי סוף. וכמובן, אי אפשר לסגור משחק בין הפועל לבית"ר בלי מכות. אחרי המשחק אוהדי ב"ש התגרו באוהדי בית"ר והלכו לשער של אוהדי בית"ר, באמת שזה דבר מיותר. אוהדי בית"ר לא יכולים לשתוק וזרקו קצת אבנים וכאלה, וראיתי את האוהדים רודפים אחד אחרי השני. יופי אוהדים מפגרים של באר שבע, ממש עשיתם לי חשק לנסוע לטדי!
^ אשכרה. המהומות שהיו בסוף המשחק ירחיקו לא מעט אוהדים שלא עברו את גיל 14-16 מטדי. חלק בגלל פחד, חלק בגלל ההורים. מעניין אותי לראות אם נגד כל קבוצה שתביא 500+ לבאר שבע יהיו מכות או שזה רק עם הפועל ת"א, בית"ר וכנראה יהיה גם עם חיפה. אמרתם כבר הכל על המשחק. וכן אנחנו צריכים להגיד תודה על השופטים. אבל סוף סוף אנחנו יכולים לחייך ולקרוא שהבעלים של הקבוצה היריבה מתבכיינים. מותר לנו, כמה סבלנו מהם, הם צריכים להחזיר לנו בחזרה, לא? נקודת גנאי ענקית שאני אקח מהמשחק-קללות גועליות מצד אוהדי בית"ר בשער 9 בזמן שאלונה עברה ליד השער שלהם. בושה, אישה, משקיעה את הנשמה והכסף שלה בקבוצה, תמימה, אני בטוח שהיא לקחה את זה אישית. מילא בעלים שמבין בכדורגל, יודע למה הוא נכנס. אלונה אפעם לא נתקלה בכאלה קללות לעברה ואני בטוח שזה פגע בה. לא יודע אם השחקנים שמעו את הקללות האלה, גם אם כן גם אם לא-הניצחון הזה בראש ובראשונה בשביל אלונה!
מה בדיוק קשורה הפועל לעניין,יא חבורת אובססיביים מטורפים. הרי ידוע שבארץ יש רק קבוצה שבמשך שנתיים השופטים לא נוגעים בה.מה איתה?איך היא תמיד יוצאת נקייה?
JR-Riquelme ליאור אסולין עובד יותר מכולם על המגרש, הוא הדבר שהכי קרוב לווינר שיש לנו בקבוצה, אם לא אסולין בקבוצה שלנו אני משוכנע שאנחנו עכשיו מתחת לקו האדום, הבן אדם סקורר מלידה, בניגוד לקדוסי החלש שאין לי מושג מה הוא עושה בקבוצה הזאת, ועוד בהרכב הפותח. מקומו בעראבה או אשקלון, גג בעכו או ברעננה. ליאור אסולין נותן את כל הסיבות כדי לשנוא אותו, אבל לא קשה לזהות את הלחימה שלו, את הרצון שלו, איך הוא לוקח ללב את הצלחת הקבוצה וכמה הוא רוצה לנצח, הלוואי עלינו עוד כמה שחקנים כמוהו, כמו שאמרתי, הוא מבחינתי המפתח של הקבוצה, כי הוא היחיד בסגל (לא יודע עדיין מה מסוגל בלומנשטיין) שיודע להבקיע שערים. אסולין הכרחי בקבוצה ותענוג שיש לנו אחד כזה בסגל. בקשר למהומות, אין מה לעשות, לצערי הרב, וכמובן שלא באשמתי, הייתי מעורב אתמול באחת הקטטות, יש אנשים שמחפשים להוציא תסכולים, יש אנשים שמחפשים להתגרות ואלו התוצאות, במקרה שלי למזלי שוטר ראה במו עיניו איך הכל התחיל כך שאני יצאתי נקי מבחינת המשטרה, אם במקומי ילד בן 13-14 אני לא רוצה לחשוב מה יכול לקרות... המשטרה חייבת להיות קשה, חייבת. נתראה בטדי, כן אלימות לא אלימות.. זה לא מה שיגרום לוותר על החוויות.
לנו נתנו עונש רדיוס על תנאי על שקית טרופית ריקה שאפילו לא עברה את שלטי הפרסומת אז כוסות שראו בבירור טוב מאוד בטלויזיה לא? אבל זה כבר לא קשור לנושא. אתה בטח מתכוון למכבי חיפה נכון? כנס לדיון השיפוט ותראה שגם נגדנו יש טעויות.
לא אמרתי שהוא לא הכרחי, אמרתי שאני לא יכול לסבול אותו בגלל האופי שיש לו. יש לי בעיה עם שחצנים שאין להם על מה להשתחצן. לרגע לא אמרתי שקדוסי מתאים לרמה שלנו כרגע, ואני גם הייתי שמח אם ימצאו חלוץ אחר. פשוט אני בטוח שבמקרה שלאסולין היה את האופי של קדוסי הוא היה מקבל הרבה יותר עידוד. בחיים לא ראיתי שחקן של באר שבע שנותן תפוקה טובה ומבקיע הרבה שערים, וכל כך הרבה אוהדים לא סובלים אותו. לא סבלתי אותו שהוא שיחק בבית"ר, הפועל ת"א וסכנין, אני גם לא סובל אותו עכשיו.
אמרתי את דעתי על אסולין כבר מספיק פעמים. הוא חלוץ שיתן את הכמות שלו אבל לא יוביל את הקבוצה לשום מקום. דומה לדוד רביבו. כשהוא על המגרש הקבוצה מתחילה לשחק בסגנון שמוציא את כל הכישרון משאר השחקנים. דרך אגב אלונה ברקת לא השקיעה כסף בבית"ר, למה שתיעלב שמקללים אותה אוהדי בית"ר?
שני מחנות האוהדים לא היו נקיים. אתה ראית התגרות של אוהדי ב"ש בצד אחד, אני ראיתי התנפלות של אוהדי בית"ר בצד האחר. באותו עניין, אפשר להסתלבט כביכול על "הטפשות" של אוהדי בית"ר ולהתנשא על התנהגותם "הברברית" כאילו אותם מבקרים הם בוגרי בית הספר להליכות ונימוסים, אך אני מאוד אוהב לראות את הקהל הזה בפעולה. פנאטי, קנאי, תומך בכמויות גדולות, מעודד בכל מצב ועממי- חוויה לעיניים שרואות. החלק האלים הוא אותו מיעוט מטומטם שמורכב בעיקר מילדים שאכלו יותר מדי סרטים. זרקו את אותם "גברים" לקרבות רחוב נגד קבוצות מטורקיה ויוון ואולי נמצא כמה כאלו שיכולים להתחרות ביוסיין בולט תוצרת כחול לבן.
אני גם מאוד אוהד את הקהל הבית"רי, בגלל זה יש לי הרבה חברים אוהדי בית"ר, ולפי מה שהם סיפרו לי - שאפו. לפי מה שהם אמרו לי הקהל של בית"ר לא הפסיק לעודד גם ב3-0 לבאר שבע ובסוף המשחק הם עודדו את שחקני בית"ר על המלחמה שהם נתנו. כנראה שמה שאומרים על אוהדי בית"ר זה לא נכון.
בירידה למחצית היו שריקות בוז, וכל הקהל צעק לשחקנים שלהם ביזיון, אחר כך התסכול ירד, והבינו שבאר שבע לא כזאת קבוצה שאי אפשר לעשות עליה לינץ', דחפו את הקבוצה ושהגיעו השער הראשון מין הסתם ההתלהבות שבה בגדול לאוהדים. המחצית הראשונה הייתה כולה שלנו וכך גם היה ביציעים, המחצית השנייה בדיוק להיפך.