מחזור 5 בליגת העל: 2:3 משוגע לב"ש על בית"ר בוסרמיל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לירן, ‏2/10/09.

1. Raulito Madridista

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg895503.Xxx

שכטר לא עושה הנחות גם לאקסית. הוא פשוט בכושר נהדר ובצדק הוא זומן לנבחרת(מצחיק שבסוף המשחק הקריאו מולו את רשימת המוזמנים והוא ניסה להציץ לכתבת בדף). השער הראשון שלו פשוט מרשים. השתלטות יפה על הכדור, סיבוב נהדר ובעיטה מדוייקת. גם לנאתכו מגיעות מחמאות על מסירת עומק יפה, סוף-סוף הוא לא מוסר לרוחב. אבל אני חושב שהשער המשמעותי יותר הוא השער הנחמד של יבואה(מספרת זה תמיד יפה, גם אם יש שער ריק), גם בו היה שכטר מעורב, כמובן. בעוד שכטר שחקן עם ביטחון עצמי אולי יותר מידי גבוה, יבואה כבר הרבה זמן נראה מפוחד, ולהבקיע שני משחקים ברצף זה טוב.
    לא ראיתי את כל המשחק כך שאני לא יכול לשפוט יותר מידי, אבל עושה רושם שהיה לנו קל מידי, אני אפילו לא ציפיתי לכזאת הכנסת אורחים ממכבי נתניה. לנתניה הגיע לסיים את המשחק עם שער, אבל היא הצליחה לארגן מצבים רק כאשר הפועל כבר שיחקה בהליכה. ערן זהבי היה סביר בעמדת המגן לפי מה שהבנתי, אם כי נתניה לא משחקת כל-כך על הצדדים. דבר נוסף שאפשר היה לראות בבירור - וורמוט שומר כוחות והוא החמיץ כרגיל מול השוער. כל השחקנים מן הסתם הלכו על המגרש אחרי השער השלישי, אבל אצל גילי זה היה הכי בולט. השער השלישי אגב מראה כמה טכניקה יש לדה-סילבה, הוא עשה מהלך של חלוץ, חבל שסבן הציל מהקו.
    הפועל מנצחת משחק חוץ שני ברציפות בו היא כובשת שלושה שערים, ועולה למקום החמישי בליגה, כשהיא עוברת את מכבי. אני מרוצה. אנחנו נפטרנו כבר מחיפה, טדי, וסרמיל, הקופסא שזה איצטדיון תמיד קשה להפועל וגם מכבי פ"ת היא נאחס מסויים, ומכבי שיחקה נגד הפועל חיפה ובני-יהודה והשאר פשוט 'נמושות'. ויש הבדל בין לשחק נגד הפועל חיפה לביו לשחק בטדי.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו שמתי לב שלשלומי ארבייטמן יש כבר 5 שערי ליגה אחרי 5 מחזורים וכמעט בכל המשחקים הוא עלה מהספסל, הספק נהדר לשלומי.
    למרות שהוא שיחק רק 2 עונות בצהוב-שחור והספיק לשחק בהפועל ת"א תמיד אני יזכור לשלומי חסד נעורים, הוא לא נכשל לגמרי במכבי חיפה אבל מלבד פתיחת העונה הזאת ה-3.5 שנים שלו במכבי חיפה היו די דריכה במקום, אם היה משחק בבית"ר לדעתי הוא כבר היה יוצא לאירופה והיה בתמונת הנבחרת, אני מקווה שאם וכאשר יצחקי יעזוב לאירופה בסיום העונה מישהו בהנהלה ירים את הכפפה ויחזיר את הבן האובד הביתה.

http://www.ynet.co.il/PicServer2/01082004/419964/yel_wa.Xxx

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

3. Number 8 Member

עומר, רק עכשיו אני רואה את ההודעה הזו...
    שחקן עכו היה חייב לקבל לפחות צהוב בעבירה על שפונגין נראה לי על הקו, וזה צהוב שני, משמע אדום. בנוסף, העבירה של רועי דיין באמצע המגרש הייתה שווה אדום, משמע עכו נשארת ב9 שחקנים, ושלא נדבר על הצהוב שגורש היה צריך לקבל כבר במחצית הראשונה ואז הוא לא היה מבזבז עשרים דקות מהזמן החוקי.

אני לא מאשים בכך שלא ניצחנו את עכו, אבל אין ספק שלולא שני האדומים או לפחות האדום הראשון(הצהוב השני) שהיה חייב להישלף, היו עושים את החיים להרבה יותר קלים.

4. Raulito Madridista

אם כבר דיברו כאן על ארבייטמן - מאוד מעניין מתי אלישע לוי יחליט שהגיע הזמן לתת לארבייטמן לפתוח בהרכב, אני קראתי במעריב שארבייטמן לקח קשה את אי הכללתו בהרכב אבל החליט לשמור על איפוק. לא בטוח שהשער של דבאלשווילי פועל לטובתו.
    אגב, השער שלו אמש היה השער העשירי שלו כמחליף(בכל הקריירה), ובכך הוא השווה את מאזנם של אלי ביטון ומשה אוחיון, והשלושה הם השחקנים הפעילים עם הכי הרבה שערים כאשר עלו מהספסל. מוביל בקטגורייה: אלי דריקס עם 19 שערים. אחריו - רפי כהן(18) וניר סביליה(17). הטבלה המלאה בעיתון ידיעות אחרונות, אני מאוד אוהב את הסטטיסטיקה שהם מפרסמים בכל מחזור ומחזור, המספרים מאוד מעניינים.

סטט' נוספות:

* פתיחת העונה הנוכחית של הפועל חיפה(ארבעה נצחונות והפסד בחמישה משחקים) היא השלישית הטובה ביותר בתולדות המועדון. פתיחת העונה הטובה ביותר שלה הייתה בעונת האליפות הבודדה, 99\1998, אז השיגה הקבוצה ארבעה נצחונות ותיקו ולא ספגה אף שער.

* עד המשחק היום נכבשו 12 שערים בליגת העל, מתוכם כתשעה(75%) נכבשו על ידי שחקנים 'צעירים' - מתחת לגיל 23, אולם בסה"כ השערים העונה(88), נכבשו הכי הרבה שערים על ידי 'מבוגרים' - גילאי 23-30 - 45 שערים(51%). 'הצעירים' כבשו 32 שערים(36%) ו'הזקנים' כבשו 11(13%).

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם שלושת השערים שנכבשו היום היו על ידי שחקנים שלא עברו את ה23, ככה שזה הופך ל80% מהשערים, נתון מדהים. הפינת סטטיסטיקה בידיעות אחרונות נורא מעניינת ובכלל העיצוב החדש של העיתון נהדר.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב הפועל עכו, למרות שיש לה רק 2 נקודות, אני רוצה לציין שהיא נלחמה נגד מכבי ת"א ונלחמה נגד מכבי חיפה הרבה יותר מאשר מכבי פ"ת נלחמה בכל משחק שלה השנה...

נקודות למחזור הבא:

* הפועל חיפה - בפעם הראשונה פייבוריטית - תיכשל מול הפועל פ"ת החלשה?

* מכבי ת"א - האם יהיה ניצחון שיביא טיפה שקט על הפועל רעננה?

* מכבי חיפה - הקטר החיפאי ייעצר בגלל גמל שיעמוד על המסילה ויסרב לזוז או שידרוס אותו ללא רחמים? צ'וצ'ו....................

* מכבי אחי נצרת - תצליח לנצח מחזור שלישי רצוף?

* גיא עזורי, יישאר למחזור הבא?

7. אפי 19 Member

שלומי ארבייטמן לא שחקן לאירופה.
    חלוץ בלי יכולת כדרור לא יכול לשחק באירופה בליגה בכירה.
    שלומי ארבייטמן יכול להיות חלוץ ליגה נהדר,לא מעבר לזה.
    יש לו לאט מעט מגבלות כמו הבנת משחק ויכולת כדרור.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב מישהו יודע מה כמות הדקות המדוייקת ששלומי ארבייטמן שיחק השנה? האם הוא הגיע ל-180?

9. אפי 19 Member

יש לו יותר מ-180 דקות.
    נגד הפועל עכו ומכבי רעננה הוא שיחק 90 דקות כל משחק.

10. Number 8 Member

ואם להיות מדוייק, 340 דקות.
    בשלושת המשחקים הראשונים, נגד הפועל עכו, הפועל רעננה והפועל רמת גן, הוא פתח בהרכב. רק בשני המשחקים האחרונים הוא נכנס כמחליף בדקות ה-60 וה-52.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

פששש צריך לשלוח פרחים לאלישע. באמת שאם הוא לא פותח בטורינו אלישע צריך להתבייש בעצמו, וזה לא משנה אם ישים גול, לא ישים גול, יורחק, לא יעשה כלום, יראה כמו דאבלשווילי בבלומפילד ובורדו...

ובכלל משהו ששמתי לב, לחיפה אין את התירוץ של עייפות.

22 באוגוסט, הפועל עכו
    29 באוגוסט, הפועל רעננה
    12 בספטמבר, הפועל ר"ג
    15 בספטמבר, באיירן מינכן
    21 בספטמבר, הפועל ת"א
    30 בספטמבר, בורדו
    3 באוקטובר, מכבי פ"ת

7 ימים בין משחק למשחק...אני לא מבין מה מדברים או איך מנסים בכלל להגיד להם שהם עייפים, פלא שהם רצים משחק אחרי משחק?

מה שבטוח המשחק הבא יהיה חייב להיות או ב-17 או ב-18 כי יש לה ב-21 משחק נגד יובנטוס בחוץ (זה עדיין מצחיק אותי להגיד את זה חחח וזה לא משנה איזה קבוצה ישראלית זו זה פשוט לא נתפס)

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/09
  12. matanmo Member

אל תשכח שב19 וב25 לאוגוסט היה את 2 המפגשים נגד זלצבורג

אז זה יוצא ככה:
    19 באוגוסט-זלצוברג(חוץ)
    אחרי 3 ימים
    22 באוגוסט-עכו
    אחרי 3 ימים
    25 באוגוסט-זלצבורג
    אחרי 4 ימים
    29 באוגוסט-רעננה
    אחרי 14 יום-פגרת נבחרת(יש שחקנים ששיחקו בבוגרת ויש שחקנים ששיחקו בצעירה)
    12 בספטמבר-הפועל ר"ג
    אחרי 3 ימים
    15 בספטמבר-באיירן מינכן
    אחרי 6 ימים
    21 בספטמבר-הפועל ת"א
    אחרי 9 ימים(כיפור)
    30 בספטמבר-בורדו(חוץ)
    אחרי 3 ימים
    3 באוקטובר-מכבי פ"ת

לא, זה לא כמו כל שבוע יש משחק(מה גם שזה בכלל לא הגיוני עם ליגת האלופות) אלא זה יוצא שישי שבוע של 3 ימים כל משחק ויש שבוע שבו אין ליכת האלופות אז הפרש המשחקים הוא או 7 או 5(תלוי אם המשחק הוא מרכזי או לא).

אבל כל עוד אף אחד במכבי חיפה לא התלונן ואפילו בתקשורת אף "גורם" לא התלונן אז אין סיבה להתעסק עם זה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/09
  13. עמית האדום Member

מעניין באמת למה אלישע לוי לא נותן לו לפתוח ושומר אותו כל פעם לדקות המאוחרות של המשחק והוא בא ומבקיע כמו שהוא יודע. בטוח יש לזה סיבה.

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם בקטע הזה אתם(התקשורת יותר נכון, כרגיל) עשתה הר מעכבר. אלי גוטמן "בכה"(אתם משתמשים יותר מדי במושג הזה) על זה שההתחאדות לא הסכימה להקדים להפועל את המשחקים ביום שני ליום ראשון כמו שהיא אמרה שהיא תעשה בתחילת השנה כל עוד הפועל באירופה.

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהמשך להודעה של matanmo,היה לנו גם משחק גביע הטוטו איפשהו בין המשחקים וחשוב לזכור שלשחק מול עכו ומול באיירן זה לא אותו דבר כי מול באיירן זה קשה פי שניים מבחינת אנרגיות שצריך להוציא.