מחזור 5 בליגת העל: 0-2 לבית"ר על הפועל בבלומפילד

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Nigel de Jong, Oct 24, 2014.

1. Raulito Madridista

היום הפועל מארחת את בית"ר ואם בימים עברו היה מדובר בקרב צמרת גדול ובמשחק עם הרבה אקשן ופיקנטריה או סמלים מובהקים מצד שתי הקבוצות(אין אף-אחד כזה בצד הבית"רי, ובהפועל אלה רק ורמוט ואבוטבול) - בזמן הנוכחי, תחילת עונת 14/15 - הדיבור המרכזי על המשחק הוא סביב האלימות והטיפשות שהפגינו שני מחנות האוהדים, וחבל. עצוב לכתוב על משחק כזה - 'שיעבור בשלום'.

בגדול - ההנהלה הוציאה את החשק להגיע למשחק היום. אין לנו שום יתרון איכותי על בית"ר ירושלים גם אם אין לה שחקן כמו ורמוט(בית"ר הרבה יותר יציבה, מעניינת, מרתקת, נלחמת), והיום גם יתרון הביתיות יצטמצם באופן משמעותי. כמוכן, יש כבר כמה שנים תחושה שבית"ר מגיעה למשחקים האלה הרבה יותר מוכנה מאשר הפועל. הם באמת באים בטירוף כדי לירוק דם ולנצח וגם כשהיו פערי יכולת בין הקבוצות - בית"ר עמדה יפה מאוד על כר הדשא והשיגה תוצאות טובות. בסגל הבית"רי אין הרבה שחקנים שכבר לקחו חלק במשחק כזה (להגיד 'קלאסיקו של כדורגל ישראלי' זה די מגוחך, אבל משחק טוב זה בטוח עם הרבה סיפורים מסביב)- אבל הם ידעו. קורצקי נראה הרבה יותר רציני מאשר אסי דומב.

אז כמו שאמרתי - מקווה לראות את הפועל נלחמת, יורדת לגליצ'ים, פותחת חזק(דחיפה מצד הקהל הרדום) ומשחקת בלי פחד. ומגרדת ניצחון ולא חשוב איך, רצוי בכוח. אבל יש רצוי ויש מצוי, ואני לא אופטימי.

בכתבה המרכזית לקראת המשחק דיברו היום על שני השוערים - דני עמוס ובוריס קליימן. שניהם לא מספיק יציבים אבל אני חושב שמה שהפועל עשתה הקיץ זו טעות. מעניין אם אחד מהם יבלוט וישפיע על התוצאה.

עד עכשיו הפועל עם מאזן מושלם לכאורה בבלומפילד - אבל שיחקנו נגד שתיים מהקבוצות הכי חלשות בליגה. נגד ק"ש למשל התפרקנו, הם עשינו מאיתנו שטיח וניצחו בלי מאמץ. בית"ר כבר פגשה קבוצות חזקות ושיחקה טוב. לא פשוט לשחק בווסרמיל וגם לנצח את מכבי חיפה(גם אם הפועל רעננה תחלוק עליי). תנאי הכרחי לתוצאה טובה של הפועל הוא גילי ורמוט, אבל אם סוגרים את ורמוט אז כל הפועל משותקת, אין אחד שיכול לקחת אחריות. בית"ר קבוצה יותר מהירה עם לידור כהן הקטלני שהוא שחקן המפתח, חנן ממן נראה יותר טוב מסאשה ואבוטבול יחד פי 3 וגם קוראץ' מסוכן ויודע לתת גולים בראש(איקינדה). הפועל תניע ותניע ותניע ולא תגיע לכלום ובית"ר תצא קדימה מהר כשהקישור האחורי האיטי של הפועל חסר אונים. פאלח הוא שחקן המפתח השני שלי. יאללה הפועל!

2. Civil Anti Madridista

בית"ר מנצחת היום בבלומפילד לדעתי. אלילת המזל מעל ראשם של הפועל ת"א חייבת להיעלם בשלב מסוים והרגע הזה הגיע.
    אין לאסי דומב שומדבר להציע מלבד התלות המוחלטת ברגליים של גילי ורמוט, ועם אוסף הזרים מתחנה מרכזית באמת שחבל על הזמן.
    יחד עם זאת גם בית"ר לא בדיוק הבריקה עד עכשיו, אבל היא קבוצה טובה יותר מהפועל ת"א.

3. zahipan Member

אלישע לוי לא בוחר שחקנים לבד, ברדה הוא מנהל הקבוצה והוא עוזר לאלישע לבחור אותם ככה שזה לא מה שמטריד אותנו.
    מה שמטריד אותנו זה הרמה של הצוות המקצועי, אם אלישע באמת מאמין למה שהוא אומר ששיחקנו טוב, המצב שלנו גרוע, כי הרי שיחקנו טוב ולכן אין שום סיבה להשתפר.
    אני מקווה כשברדה יהיה מנהל הקבוצה באופן פורמלי הוא יחליף את הצוות המקצועי או יקח אותם להשתלמות או משהו אחר כי חבל על הכסף של אלונה ואלי ברקת.

4. EuropeGuy Member

ברדה רחוק מלהיות מנהל קבוצה, כרגע הוא במקסימום על תקן השחקן ששיחק מספר שנים טובות בבלגיה ויכול לתת מילה טובה על שחקן שמכיר מקרוב. המרחק מכאן ועד לנהל קבוצה, הוא כמו המרחק בין הפועל לבית"ר ירושלים.

מה שכן, בזמן שפאקו נוזף בשחקנים שלו שאחרי 4:0 הורידו רגל מהגז, אלישע משדרג את רמת הציטוטים שלו. בהתחלה זה היה "אני רואה שיפור, שיחקנו טוב" אחרי משחק מחפיר, אחר כך זה נהיה "אני רואה דקות טובות יותר ממה שראיתי במשחק הקודם", עכשיו זה כבר "אנחנו מתקדמים לאט, אבל יש התקדמות". זה אלף בית בגישה לא נכונה של מאמן. מצד אחד הוא חושב שהוא ירוויח את השחקנים (ובעיקר את הג'וב שלו) אם תמיד יציג תמונה אופטימית ונטולת ביקורת, מצד שני הציטוטים שלו משדרים התפשרות. זה מחלחל לשחקנים.

5. Love Is Red Member

אני מסכים לגביי אלישע לא לגביי ברדה, מה נותן או לא נותן לבנאדם את היכולת להיות מנהל מקצועי?
    ברדה היה בבלגיה זה לא עוד ליגה זאת ליגה חזקה שיש הרבה מה ללמוד ממנה ותאמין לי שברדה למד הוא מקצוען אמיתי ואם הוא יהיה המנהל המקצועי של הקבוצה הוא יהפוך אותנו לקבוצה טובה ולא יעשה שום טעויות, הוא הצליח להביא את פלט ואת בוזגלו ואת הובר, לא אף אחד אחר הביא אותם, הוא יכול עם הקשרים שהוא יצר שם להביא שחקנים ולקדם את הקבוצה...
    ברור שלא עכשיו ברגע שהוא יפרוש התפקיד הזה מתאים לו כמו כפפה ליד...

6. EuropeGuy Member

מה שרציתי להגיד זה שנכון לנקודת הזמן הנוכחית ברדה הוא שחקן כדורגל עם כמה חברים בבלגיה. להיות מנהל קבוצה, או לצורך העניין להיות מנהל ספורטיבי, דורש הרבה מעבר לקשר חברי עם שחקן כזה או אחר. אפשר לזקוף לזכותו שהביא את פלט או את הובר או את בוזגלו, ואני מסכים שהנוכחות שלו על המגרש היתה שיקול בהגעה של שחקנים טובים, אבל, צריך לזכור שהכבוד שרוחשים לברדה בבלגיה הוא קודם כל כשחקן. לשחק לצידו, זה לא כמו לשחק בקבוצה ישראלית עלומת שם כשברדה הוא, המנהל שלה.

ועוד לא דיברנו על ההיבטים האינטלקטואליים שהתפקיד הזה דורש, כמו יכולת לנתח לפרטי פרטים את תחלואי המועדון כחלק מנוף הכדורגל הישראלי, ובנייה מקצועית מהשורש בלי שיקולים חבריים.

7. Hapoel_Tel_Aviv Member

הרבה זמן שלא הייתי באדישות כזאת לפני משחק עם בית"ר,מקווה שיעבור לי ברגע שאני נכנס לבלומפילד ושהשחקנים לא יהיו באדישות כזאת. לא רואה אותנו מנצחים היום ולדעתי יהיה איזה תיקו 0-0 כמו הדרבי השלישי בעונה שעברה (עם תחושת חמיצות שיכולנו לנצח) או הפסד שלנו.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה שיעמומון.
    הורגת אותי האדישות של נחמני, בעונה שעברה שחקן ספסל במכבי הרצליה ועד שהוא מקבל הרכב בבית"ר הוא רך מדי ולא מתאמץ לקחת בשתי ידיים את ההזדמנות שקיבל. גם לידור כהן חלש מאוד ומפוזר. תומר סוויסה חייב להיכנס על חשבון אחד מהם.

בכללי וראינו את זה גם במחזורים האחרונים חסר לנו שחקן מהסוג של ורמוט, ברוכיאן, מליקסון וכו' שהם הראשונים שמוסרים להם את הכדור ויודעים שהם בעלי הבית של הקבוצה, אני לא יודע אם קורצקי בנה על ממן או אולי על לידור כהן שיהיו כאלה אבל זה לא עובד, אין לנו מי שינהל את המשחק וכל הכדורים יעברו דרכו.

9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עמיחי שפיגלר דיבר על כמה הרמה של המשחק עד כה ירודה ביחס לשבועות האחרונים ששידר את המשחק המרכזי, ויש לזה הסבר מאוד פשוט. בניגוד לשבועות הקודמים שקיבלנו משחקים מרכזיים עם מכבי תל אביב- חיפה או מכבי- באר שבע, משחקים בין הקבוצות המוכשרות בליגה, קיבלנו משחק שאולי מבחינת רמת עניין ומשמעות הוא גם כן גבוה, אבל מבחינת סגל שחקנים וכישרון הקבוצות האלו לא במקרה מיועדות לסיים במקרה הטוב במקומות 5-6. הרבה משמעת טקטית, בעיקר מכיוון בית"ר, אבל הרבה פחות יכולת

10. EuropeGuy Member

בית"ר צריכה לעבוד חזק על מסירה חצי שניה יותר מהר. היא מוצאת את עצמה הרבה פעמים באיזורים שאפשר ליצור מהם מצבים, שחקן רואה שחקן אחר פנוי, הוא יודע שהוא אמור למסור לו אבל במקום למסור לו מיד, הוא יחכה את החצי שנייה המיותרת הזו ואז ימסור. זה ההבדל הקטן בין להשאיר את נחמני מול שוער לבין למצוא את עצמך מאבד כדור ומבזבז אוויר על ריצה להגנה.

11. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממן לא מדוייק בעליל. הבחור צריך להתאפס על עצמו ומהר,אם הוא רוצה להיות בעל הבית של בית"ר במרכז המגרש.

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה כיף לראות אותם מתנדפים לבית 20 דקות לסיום עם פרצוף תשעה באב.
    לא משחק גדול שלנו בכלל יחד עם עכו החלש ביותר עד עכשיו, למזלנו הפועל קבוצה ממש חלשה עד כדי כך שהניצחון עליהם בבלומפילד לא מלהיב ומשמח כמו שניצחון על הפועל בבלומפילד צריך לשמח. בנוסף עמוס ודומב(איך אתה מוציא את גוזלן ומשאיר את אזולאי הפח על המגרש?) באו לקראתנו ועזרו לנו לנצח.

קליימן מפתיע לטובה, דסה העונה לקח את עצמו בידיים והפך לשחקן לגיטימי ואחד הבולטים שלנו. ארסו וחיימוביץ' ציוות טוב במרכז ההגנה. קלאודמיר לא מפסיק לעבוד, שלומי אזולאי השחקן הטוב ביותר של בית"ר מתחילת העונה ממש בינגו של קורצקי, חנן ממן עובד יפה על המגרש אמנם לא עם יכולת כזו מרשימה אבל משאיר זיעה על המגרש וגם נותן שערים. יום חמישי נגד נתניה בטדי זה משחק קלאסי ליפול בו עם תיקו או הפסד, אני מקווה מאוד שקורצקי ידע לעשות את השינוים הנכונים בהתקפה שניקח 3 נקודות גם מהקבוצה של יוסי מזרחי.

13. Raulito Madridista

http://msc.wcdn.co.il/w/w-635/1796336-18.Xxx

הראשון בשער.
    כמה דני עמוס קיבל? בעצם לא צריך לשלם לו. ככה זה עם הבחור: פינג-פונג. משחק אחד הוא מגלה יכולת סבירה ושבוע אחר-כך הוא מוכר אותנו. כמו באירופה, כמו במשחק נגד ק"ש. בלי הטעות הזו אני בספק אם היינו רואים גולים במשחק הזה, דווקא הפועל התחילה לגלות סימנים של כדורגל עם כמה התקפות סבירות. ומהצד השני כדי שהערב יהיה מושלם - קליימן הודף פנדל ונוקם בהפועל.

תודה רבה להנהלה שבישלה את המהלך בגאונות כבר בשבוע שעבר והבטיחה הרבה אוהדים בית"רים בבלומפילד, יותר מדי.

הפועל הייתה חלשה מאוד התקפית(במשחקים בעונת גיא לוזון לא היינו כל-כך רעים והצלחנו לעבור את החצי ולייצר חצאי הזדמנויות), הרבה יותר גרועה ממה שחשבתי. ככה זה ביום בו גילי ורמוט על תקן נפקד. הפועל לא שווה צמרת כנראה אבל היא יכולה וצריכה לשחק הרבה יותר טובה. המגן הימני הוא נקודת אור יחד עם איקינדה. אפשר להמשיך לנתח אבל בגדול המועדון הזה חולה. עולים למשחק בית חסרי ביטחון, חסרי מעוף, בלי שום שיטה.

ושלומי אזולאי - אני חייב מילה עליו - עד מתי, ולמה מלכתכילה? אחד הגרועים שראיתי בהפועל ואני לא צוחק. ולמה הוא משחק באגף מדי פעם, ולמה גוזלן הוחלף לפניו? ניהול משחק עלוב של דומב.

ברכות לבית"ר על הניצחון, היא לא הקבוצה היחידה שתחגוג פה על הראש שלנו. חנן ממן באמצע יותר טוב מכל מה שיש לנו. הם לפחות מגיעים לכל מגרש בארץ בלי רגשי נחיתות.

14. Civil Anti Madridista

קליימן סגר היום חתיכת מעגל. לנצח את הפועל בבלומפילד ולקחת פנדל מעל הקהל האדום, באמת שאי אפשר לבקש יותר - חלום.
    אגב, אני מניח שההוראה להניע את הכדור מאחור ולא לשחק על כדורים ארוכים היא הוראה מפורשת של אייל ברקוביץ', אבל מה לעשות שהפועל ת"א היא לא ברצלונה, וכשאתה מכדרר ברחבה פעם אחרי פעם כמו איקנדה אתה מזמין לחץ ובסופו של דבר אתה גם נשרף.
    לא הייתי מפיל על דני עמוס כי הוא מנע שערים נוספים, אבל אם שיטה והגנה כזו הפועל ת"א תיענש בהתאם.

15. EuropeGuy Member

אם עד עכשיו זה לא היה מספיק ברור, עכשיו מאמני הליגה קיבלו הוכחה חותכת שהפועל עם ורמוט מנוטרל מועמדת לגיטימית לירידה.