מחזור 5 בליגת העל: שתי התל-אביביות עם הפסד ראשון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏3/10/08.

1. Don Joan Roman Member

אני יודע שגם זה לא מספיק להם, אני לא אוהד איאקס מושבע כמוך אבל זו הקבוצה שאני רוצה בטובתה בהולנד והיום כשחזרתי מהעבודה וראיתי על לוח התוצאות 5:2 להירנביין, הרגשתי צביטה זחקה בלב שעוד פעם ההגנה בעוכרינו.
    אבל זה לא לפה.

2. henry1 Member

דעתי על המשחק, כפי שפירסמתי בפורום של נתניה :

מתחילת העונה אמרתי שפרנסמן צריך לשחק אך ורק כבלם. היום, ולא בגלל הגול, ראינו למה הוא צריך לשחק רק בעמדה הזאת. משחק שקט, אחראי, נקי מטעויות, משחק שבו הפגין ביטחון עצמי גבוה, בקיצור, ההפך הגמור מעמדת הקשר. וכמובן הגול!! איזה גול. אין שחקן ישראלי אחד שיש לו טכניקת בעיטה כזאת. שימו לב שהגול נבע מתרגיל שעבדו עליו באימונים, וזה עוד וי למתיאוס.

במחצית הראשונה נתניה די חששו, וחזרו לכדורים הארוכים. אחרי 20 דקות זה כבר נראה יותר קרוב לנתניה של מתיאוס, והיינו עדיפים על השחצנים מת"א. במחצית השנייה זאת הייתה כבר רק נתניה (למעט 10 דקות), ששלטה במגרש, תוך כדי הנעת כדור ועמידה נכונה על המגרש. השער היה מוצדק לחלוטין, ואי אפשר להגיד שגנבנו את הניצחון. הגענו לפחות לעוד שתי הזדמנויות של לגול.

שימו לב עד כמה הקבוצה מאומנת, ועד כמה היא עומדת טוב על המגרש. שימו לב גם לכושר הגופני המצוין של שחקני נתניה (תוצאה של עבודה קשה בקיץ), ושימו לב מתי הגיע החילוף הראשון.

אל תתרגשו מאותם פרשנים, או יותר נכון אל תשפעו מהם, כשהם אומרים ששלושה בלמים זה בונקר. זה ממש לא נכון. שלושה בלמים מאפשרים למגנים דדי (כרגיל טוב מאוד) וסבן (חזר להיות בלוף) לעלות למעלה ולעזור בהתקפה. מה גם ששיחקנו עם שני חלוצים לאורך כל המשחק, לעומת מכבי שב-25 דקות האחרונות שיחקה עם חלוץ אחד. כאשר הזר החדש יכנס לכושר ועם חיזוק טוב בינואר (וזה יקרה), נתניה תהייה מועמדת רצינית לאליפות.

כבר עכשיו אנחנו מועמדים, לא בגלל שאנחנו כאלה טובים, אלא בגלל שהליגה חלשה, ובאמת שאני לא רואה קבוצה טובה מאיתנו (חיפה היחידיה שמרשימה, וגם זה יחסי).

והכי חשוב, יש לנו את המאמן הטוב ביותר בליגה!

נ.ב.

כל הכבוד ליותר מ-2000 אוהדי נתניה, שלמרות המחירים הגבוהים (במיוחד למי שקנה באינטרנט), באו והראו נוכחות לא רעה, אם כי בבלומפילד היא הייתה רבה ומרשימה יותר.

3. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מכבי נתניה ניצלה יפה מאוד את המשחק רדיוס של מכבי ת"א, 3 נקודות סופר חשובות בעיקר בגלל המוטיבציה והביטחון. כי בשלב זה של העונה אני לא חושב שעדיין אפשר לפסול קבוצות למרות פערים מסויימים של נקודות, עדיין מוקדם וכל הקבוצות עוד יאבדו נקודות.
    אבל מכבי נתניה בדרך הנכונה, מתיאוס מתחיל פה בצורה נפלאה מבחינתו, במחצית השנייה נתניה שיחקה כדורגל טוב בהחלט, לא משהו שצריך להרים תגובות נגדה, נתניה הייתה עדיפה והייתה יכולה לנצח גם לפני הדקה ה-88, לנתניה יש אופי- היא מוכיחה את זה לא בפעם הראשונה, ברגע שמתיאוס יעבוד יותר ויותר על הצד המקצועי והקבוצה תיראה טוב יותר, כי ברור שעדיין יש הרבה מה לשפר, נתניה תהיה קבוצה הרבה יותר טובה ומפחידה, יש סטיגמה על נתניה ואני חושב שזה מה שגורם לאנשים לא לקחת אותה ברצינות, אבל זה לאט לאט מתפורר לאותם האנשים בידיים, מכבי נתניה זאת לא תופעה.
    מתיאוס בא לפה, לא קיבל הרבה כבוד בתור מאמן ובהחלט היה אפשר להבין את זה, אבל לאט לאט הוא מוכיח לאנשים (וגם לי), שמה שלא הולך באירופה.. כן הולך בתת רמה כאן, הלוואי שממכבי נתניה מתיאוס יצליח לשקם את הקריירת אימון שלו ונראה אותו בעתיד הרחוק בקבוצות הגדולות ביבשת, כאלו שהשם לותר מתיאוס באמת מתאים להם.

4. George Best Member

רציתי לשאול שאלה ברשותכם.
    הייתי במשחק,
    האם אני צריך לבקש סליחה מאלוהים ביום כיפור או להפך?
    כמה שנים טובות שלא הייתי במשחק ביתי של מכבי בליגה, אבל דבר לא השתנה.
    לא משנה איזה מחזור - מגיע הפסד ויאללה "תתפטר".
    נכון, הקבוצה נראית כ"כ גרוע,
    החילופים היו בדיחה(נניח שהחלטת להוציא חלוץ, למה את קמאנן ולא את יבוריאן?),
    והמשחק היה כ"כ שבלוני ומגעיל -
    אבל אחרי הפסד ליגה ראשון לצעוק למאמן ללכת הביתה?
    אני כועס.על עצמי.

5. Number 8 Member

אמרתי כבר - מילא להפסיד, אבל צריך להראות כדורגל. אני לפחות שרקתי בוז בגלל חוסר היכולת.
    ושום טענה לא תתקבל על הוצאת קאמאנן. אתה לא יכול להוציא חלוץ ולהכניס קשר במצב של 0:0 בבית.

נערך לאחרונה ב: ‏6/10/08
  6. George Best Member

מכבי שיחקה עם מגן שמאלי שהוא קשר,
    יש לה בסגל שחקן אחד עם רגל שמאל(שטרית, שגם הוא שחקן דמיקולו),
    רביעיית הקשרים היום - כולם שחקני אמצע,
    ישראלביץ' תופקד כקשר אחורי,
    איך תשחק כדורגל?
    בליגה הזו מי שהכי יעילה לוקחת אליפות,
    נתניה סופר יעילה.

עידן,
    לשרוק בוז בחילופים ואחרי המשחק - איכשהו מתקבל,
    אבל שרבבת אוהדים צועקים "תתפטר", אתה רוצה להקיא.
    אחרי זה עוד הקהל של מכבי מפאר את עצמו.
    מעניין מה היה קורה לו מכבי הייתה במצב של טוטנהאם...

7. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

זה לא רק הפסד, נגיד שמכבי ת"א היתה נראית טוב במשחק והיתה מפסידה אותו, זה משהו אחר.
    אבל יש אוהדים שחשובה להם גם הדרך ... נכון לעכשיו, מכבי ת"א לא צועדת אחורה אך היא גם לא מתקדמת קדימה.

הציפיות ממכבי ת"א העונה היו גבוהות, אפילו גבוהות מדי, כאשר הציפיות גבוהות,
    כך גם לאחר הפסד, לא משנה איזה במספר, האכזבה היא גדולה, מצד האוהדים כמובן.

אני מגנה בכללי קריאות לעבר המאמן "תתפטר", "לך הביתה" וכו' וכו', אך במצב הנוכחי אני יכול להבין אותם.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא הפסד ליגה ראשון...זה הדרך. וכבר כמעט 4 חודשים שזה מספיק זמן.

זה הביזיונות במשחקי אימון, מחנה אימון, גביע הטוטו ו-5 משחקים בליגה שבכולם נראית רע. זה מספיק.

בן שמעון הביתה ומהר!

9. Number 8 Member

אריאל,
    אלו האולטראס וזה לא חדש. גם בגביע הטוטו הם קראו לבן שמעון להתפטר אבל שער 11 השתיק אותם. היום זה היה אותו דבר. החלק העליון של היציע קרא לו להתפטר, התחתון שזה שער 10 ו11 ברובו שרק לו בוז.

10. George Best Member

עומר,
    אני לא אומר את זה כדי להעליב, אבל גם אתה כנראה פנאט של הכדורגל הישראלי שצועק אחרי שני משחקים לא טובים "תתפטר".
    יודע מה?יאללה, זרמתי,
    שמכבי תפטר את בן-שמעון.
    מי יגיע במקומו?
    שום?שייע?גרנט?
    הכי קל לפטר, הכי קל לצעוק "זבל" ו "בוז", אבל הקהל צריך לתמוך בקבוצה.
    תאר לך אחרי השריקה האחרונה הקהל של מכבי מוחא כפיים לשחקנים, אין לי ספק שזה נותן להם ביטחון וזריקת מרץ למשחקים הבאים.
    באנגליה קבוצות יורדות ליגה, והקהל ממשיך למלא את המגרשים ומוחא כפיים לשחקנים.
    פה אין תרבות, הכל רקוב ומגעיל.

11. Number 8 Member

זה מה שקרה דרך אגב... ואני לא אהבתי את זה כי לא מגיע להם.
    האוהדים ביציע הזיעו יותר מהשחקנים.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

נאמבר 8...

היום ברמת גן כל היציעים קראו לבן שמעון להתפטר...ובמיוחד ב-4 למעלה... ובשער 3.

קודם כל כן, יביאו את שום, לפחות לא נשחק כדורגל פחדני.

דבר שני, יש דרך להפסיד ויש דרך להפסיד. כשהקבוצה מנסה אבל לא מנצחת אשר ורצוי למחוא כפיים.

כשהקבוצה מביישת את הסמל של החולצה שהיא לובשת אפשר וצריך לקלל ולשרוק בוז.

מזל שאנחנו לא באנגליה...הקהל האנגלי מגעיל אותי. מעדיף להיות כמו בצרפת ובאיטליה, שם נותנים בראש כשצריך, ולא מוחאים כפיים כשהקבוצה יורדת ליגה (היש יותר משפיל מזה? היש יותר לוזריות מזה?) אוהדי אינטר לדוגמא - כשאינטר ביזתה את עצמה בדרבי בצ'מפיונס נגד מילאן...פיצצו את המשחק. כשאינטר היתה בתקופה זוועתית לפני 7-8 שנים, זרקו אופנוע מהיציע (אהבתי את זה)...כשמגיע מגיע.

לפני כמה שנים כשמילאן היתה פשוט נוראית אוהדי מילאן השרופים השאירו את הפוסה ריק, לא היה אדם אחד שנכנס ליציע ושמו שלט שלא מגיע לשחקנים בגלל שהם לא מכבדים את עצמם ואת המועדון. מה היה רע בזה? להיפ]ך רק טוב עשה למעדון.

13. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

שום ומשחק פחדני זה כמו סיר ומכסה - השילוב המושלם.

14. אבו Member

http://i118.photobucket.com/albums/o99/cocobear99/gifs/damn-1.Xxx

15. George Best Member

אה כן, הנה עוד סיבה מדוע הכדורגל הישראלי הוא בדיחה אחת גדולה.
    דוחה אותך לראות קהל שמוחא כפיים ומודה לשחקנים למרות שירדו ליגה רק לפני שניות אחדות,
    אבל אתה בעד לצעוק למאמן להתפטר אחרי כמות משחקים שאפשר לספור על יד אחת....
    הסרטון שהביא אבו מספיק, הפעם אני אחסוך את העקיצות שלי.