למה מי זה גולסה בכלל ומה הוא עשה שמגיע לו בכלל לדרוך על הדשא במדים של מכבי חיפה? כרגע העתיד שלו זה בנוער של מכבי חיפה... שכטר שחקן ענק. מי שראה את המשחק ראה את טביעת העין של מתיאוס בקבוצה, נתניה ממש לא אותה קבוצה של שנה שעברה... ואני בכלל לא אוהד מכבי נתניה וחושב את זה.
שכטר שחקן ענק? מה הוא עושה? שחקן של 3 הברקות במשחק. זה שחקן לליגה בישראל. באירופה אחרי משחק אחד כזה הוא יטוס לספסל. שגולסה יהיה בן 20 הוא כבר לא יהיה בארץ. שחקן שלא מתאים לליגה ההישראלית. מספיק היה לראות את הדקות שלו בטדי. לא צריך להיות גאון בשביל לראות שמדובר בכישרון יוצא דופן. ונתניה היא בידיוק אותה קבוצה של עונה שעברה. קבוצה עם ההגנה הטובה בארץ+אופי מדהים. אה וכן יש להם שיפור משמועתי בכושר הגופני. זה השינוי היחיד של מתיאוס.
קודם כל לידיעתך, גולסה לא יכול עד גיל 22 לעזוב את הארץ. גם על בוזגלו אמרו שהוא כירון יוצא דופן...הוא ממש לא מזכיר את השחקן של שנה שעברה, שכבר העבירו אותו לחצי מהקבוצות באנגליה. שחקן לא צריך יותר מ-2/3 הברקות במשחק...טורס, שמעת עליו? 2 הברקות במשחק, לא יותר מזה...השאר היסטוריה (נבחרת ספרד, ליבפרול שנה שעברה, והו הו במיוחד השנה). גם על ברדה אמרו שהוא שחקן ספסל והוא גמור פה נכון? תאמין לי באחריות אני אומר לך שאם תשים את גולסה וברדה באותו מקום, ברדה ישרוד גולסה יחזור.
אהההה (זמזום), טועה ידידי, הגנה טובה היא דבר שכל קבוצה גדולה צריכה. אני לא צריך עכשיו להתרגז מחדש על איך קבוצה עם שם עולמי (השם נשאר, האיכות כבר לא) כמו אייאקס כבר שנים לא מבינה שבלי הגנה לא זוכים באליפות. הליגה הישראלית כמובן ליגה עוד יותר חלשה מזו בהולנד, אבל בכל רמה, אם לא סופגים אז הנקודה בכיס... אגב לאלה שלא אוהבים את שיטת המשחק של נתניה. לא ראיתי דקה מהמשחק (אם תנו לי אתר רציני אוכל להגיד גם על זה משהו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ), אבל מדפי סטטיסטיקה היבשים אני רוצה לשאול את מומחים: 1) מה התקציב של מכבי ת"א וכמה יש לנתניה ל חשבון הבנק? 2) מישהו כבר הזכיר את זה, באירופה במשחק חוץ קשה לא תוקפים כמו חמור ***יש גם מאמנים אירופאיים שלא מבינים את זה ואחד שכזה נמצא באמסטרדם...
אני אסכם לך את המשחק: מכבי ת"א - 90 דקות - 0 בעיטות לשער. מכבי נתניה - 90 דקות - 2 קורות - 3 הצלות של יבריץ' - גול אחד. שליטה בכדור - 65-35 לנתניה במשך 90 דקות. אם לא יותר. התקציב של מכבי 63 מיליון, של נתניה 30.
מילה אחרונה על בוזגלו, עוד החלטה טובה של שחר? עדיין מוקדם העונה, אבל נראה לי שהבחור כבר חושב שהוא טוב מדי בשביל הליגה שלנו. ראייה, בנבחרת הוא כן מצטיין (אפשר לחשוב מולדובה...), ובמכבי אני עדיין מבין שהבחור חושך מצרים, נכון? אולי האבא היקר כבר עסוק עם מעבר בנו לליברפול או משהו כזה? מיותר ציין שכרגע בוזגלו בדיוק נראה כמו הסטריאוטיפ של השחקן הישראלי שלא רוצים לראות. הוא מרוויח יותר מדי וחושב שמקומו באירופה, מצחיק שאיכשהו יענק'לה שחר תמיד צודק בדברים האלה כי האם בנאדו וזנדברג העלו את בית"ר לליגת האלופות?
נראה לי שהתקציב של נתניה הוא יותר אבל זה לא משהו שצריך לבוא בשיקול הדעת. כבר הוכח לא פעם ולא פעמיים שככל שהתקציב גבוה יותר, לא מבטיח לקבוצה לנצח את היריבה עם תקציב קטן יותר. אם מכבי ת"א באמת מתכוונת ללכת עד הסוף ולהאבק בכל התארים ... אם הם ימשיכו ככה זה יהיה בגדר אשליה. ומה הפכתם את נתניה לקבוצה עם ההגנה הטובה בליגה? אנשים כאן יותר מדי מהללים את הקבוצה הזו, אפשר לחשוב מול איזה אריות כדורגל היא שיחקה מתחילת העונה ... בחייכם!
בקיצור, בנתניה יכולים להיות גאים בקבוצה שלהם! אגב התקציב בטח לא באירו, נכון? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
את בנאדו תוריד מהמשוואה כי הוא לא עזב את חיפה רק בשביל כסף, הוא עזב בעיקר בגלל סיכסוך עם רוני לוי. והתקציב הוא בשקלים, אם זה היה באירו זה היה בדיחה.
גם אם בוזגלו יהיה בעונה הקרובה השחקן הכי גרוע בליגה זה לא יחשב החלטה טובה של שחר מהסיבה הפשוטה ששחר מחר אותו בלית ברירה ולא בגלל שהוא צפה מראש שהוא יהיה בלוף שלא שווה את הכסף. שחר מכר את בוזגלו רק בגלל שהוא לא רצה לשחק במכבי חיפה אז אל תעשה את זה הפוך כאילו שחר לא לא רצה את השני. שחר בעלים מצויין ואין ספק בכך, אבל אל תנסה להוציא אותו גדול על לא עוול בכפו.
ידידי הטוב, בטח בשקלים הרי התקציב של אייאקס הוא כ-65 מיליון אירו ותאמין לי גם זה לא מספיק להם...כסף חשוב, אבל לא תמיד מביא לך תארים גם לא בליגה ההולנדית.
הקבוצה הזו לא שווה את הטרחה והאהדה... קבוצה עלובה. מילא להפסיד, אבל לא להציג כדורגל זה מוגזם מדי. החילוף של חדד בקאמאנן אומר הכל. מאמן בונקריסט שאפילו בבית רוצה לגנוב נקודה. מכניס את דן רומן לעמדת המגן הימני בעוד שיש לך אחד כזה על הספסל. מציב קשר אחורי בתור מגן שמאלי שפעם אחת לא עבר את החצי. פותח עם יוסי שבחון החלש ונותן לו תשעים דקות מלאות במקום להוציא אותו כבר במחצית. עדיין לא קראתי לבן שמעון להתפטר, אבל אני ככה קרוב כדי לעשות זאת. מכבי נתניה לא הראתה כדורגל אבל שיחקה יעיל. ההגנה שלה מצוינת בראשות מארין, שני המגינים שלה אולי הכי טובים בליגה(דגש ענקי על בן דיין), שולחים כדורים ארוכים לבה שעושה איתם מה שהוא יכול, ושכטר עושה בית ספר לז'אן ויחיאל. לא כדורגל גדול אבל יעיל. העיקר שדולי ג'ונסון נישק את הסמל ורץ לאוהדים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
אני קורא את התגובות פה ומחייך. לי יש את לותר מתיאוס להתגאות בו ואתם תמשיכו לנסות ולמצוא בו ליקויים. אם מישהו עדיין לא שם לב לשינוי הגדול שחל במכבי נתניה, אז שינסה ענפים אחרים. אני לא אוהב להתבטא ככה, אבל צריך שיהיה גבול גם לחוסר מושג. לכו תעשו שיעורי בית. חוץ מ-10 דקות בפתיחה, מכבי תל אביב כמעט ולא התקרבה לשער של מכבי נתניה. אחרי שלותר מתיאוס ראה שהשד לא נורא כל כך, הוא הוציא את ביוואן פרנסמן קדימה יותר כדי להדוף את מכבי תל אביב החוצה, מה שהביא בהדרגה לשליטה של היהלומים. המחצית השנייה הייתה בשליטה מלאה שלנו. אלמוג כהן החזיק כמעט לבד את האמצע מול הקישור האימתני של מכבי תל אביב. איתי שכטר וג'ורג' בה עדיין לא בכושר משחק טוב והאויר נגמר להם באמצע המחצית השנייה. יקח להם עוד קצת זמן לחזור מהפציעות שהיו להם. מה שלא הפליא אותי, זה לראות מדקה 70 שלמכבי תל אביב נגמר האויר. עם 9 שחקנים מכבי נתניה עשתה להם בית ספר במרכז השדה. ותחשבו שהשחקים עברו את האימון המסכם רק היום. זה יקרה מול הקבוצות. האימונים של לותר מתיאוס מתחילים לשאת פרי. עכשיו, שנצחנו טוענת לכתר, מה שאף קבוצה אחרת עוד לא עשתה, ועוד בחוץ, אנחנו יכולים להתגאות במקום ה-1. הוא מגיע לנו. הוא שלנו בזכות.
אני נאלץ להסכים עם אולג. מבחינת כישרון, לשכטר יש לא מעט להציע ... הוא פשוט מונע מעצמו להתקדם, מזכיר לי טיפה את ליאור רפאלוב, אז הם יבקיעו שערים ויציגו יכולת טובה+ במשחקים מסוימים, אבל להגיע למצב של לפרוץ לגמרי ... קשה לי להאמין שנראה את אחד מבין השחקנים הללו פורצים העונה. אף על פי שהם צעירים והעתיד עוד לפניהם, אם הם לא יפרצו בעונה הזו, אז מתי הם יפרצו? בגיל 34? בסיכום - שכטר הוא שחקן שיודע כדורגל אך לא מרבה לתת את המקסימום בכל משחק, זה מתבטא בטעויות ובבעיטות ממרחק, קבלת החלטות לא נכונה בקיצור.