מחזור 5 בליגת העל: שתי התל-אביביות עם הפסד ראשון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏3/10/08.

1. Raulito Madridista

de Middenweg,
    בל נשכח שכמו שבית"ר יכלה להפסיד למכבי בגלל השער החוקי שנפסל לצהובים, אז בית"ר גם הייתה יכולה לנצח והאמת שהגיע לה, היא יצרה מספיק מצבים מסוכנים לשערים אבל החמיצה. לגבי המשחק היום - הרבה קבוצות ייאבדו נקודות בק"ש, בקבוצה הזו יש פוטנציאל רב ואמרתי את זה מלכתכילה למרות פתיחת עונה בינונית שלה. ק"ש השנה הרבה יותר מסוכנת בהתקפה מאשר בעונה החולפת, שחקנים כמו סספדס, עומר פרץ, ובן-בסט מוסיפים לקבוצה מהירות וחדות. בחזרה לבית"ר - אני משוכנע שכאשר ראובן עטר ייגבש הרכב שירוץ באופן קבוע, בית"ר תיראה יותר טוב. אני חושב שאסור להסיק מסקנות בשלב כזה של העונה, ראינו כולה חודש והכל יכול להתהפך. גם אם בית"ר לא תציג השנה כדורגל טוב, היא תנצח הרבה משחקים בגלל הברקות אישיות. זנדברג הרי יתעורר מהשינה מתישהו, ברוכיאן שחקן מצויין, ליצחקי לא חסר שום דבר. עטר יכול לשדרג את ההגנה למשל במידה ואלירן דנין יחליף את זיו. גם מבחינה התקפית זה ישפיע שכן דנין יודע להרים כדור בצורה נורמאלית והוא משחק באופן חכם יותר בניגוד לזיו שהוא שחקן מהיר שרץ ללא תכלית. אני גם לא פוסל אפשרות של התחזקות של בית"ר בינואר, אולי היא תצליח לגרד איזה חלוץ טוב שיוסיף לה משהו.
    אני חושב שבבית"ר בולט השנה החיסרון בחלוץ, השחרור של אבראו היה טיפשי מאוד. אני בטוח שהאוהדים מתגעגעים לרומולו שמלבד השערים שלו היה גם מבשל ועושה תנועה נהדרת לעומק.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בשלושה משחקים ששוחקו עד כה בליגת העל הובקעו בסך הכל חמישה שערים, מאכזב.
    הכי הרבה עד כה זה ארבעה שערים במשחק בקריית אליעזר, 3:1 של חיפה על מכבי פ"ת.

הכח וסכנין, שתי קבוצות שכנראה ייאבקו למטה בטבלה, סיימו את המפגש ביניהן ב0:0 משמים.

כידוע, קריית שמונה ניצחה את בית"ר ירושלים רק 1:0, אני מדגיש, רק, לפי המצבים במשחק התוצאה היתה יכולה להיות גדולה יותר.

ועכשיו בסביבות הדקה ה80 באורווה, 0:0 בנתיים בין הפועל פ"ת לבין בני יהודה, אותי התוצאה הזאת מפתיעה.

מקווה שבמשחק מחר בין מכבי ת"א לנתניה יהיו הרבה שערים, גם במשחק בשני בין אשדוד להפועל ת"א.

:aa1: עריכה
    אבוחצירא, שוב, מבקיע לזכות הפועל פ"ת, הפעם בדקה 88 ומעניק לה ניצחון על בני יהודה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏5/10/08
  3. יחי Member

עכשיו חזרתי מהמשחק מול בית"ר.
    קריית שמונה לא פחדה וכבר בתחילת המשחק החלה לתקוף ואכן הגיע לה ניצחון מוצדק.
    הלחץ של בית"ר בדקות הסיום היה מעט מידי ומאוחרר מידי.
    האמת היא שטיפה חששתי מהיעדרותם של גיא צרפתי וברק בכר הפצועים,אבל גיליתי שיש לנו בספסל מחליפים פחות ראויים מהם כדוגמת יובל שבתאי הצעיר שאם ימשיך ביכולת הזו הוא יקנה לו מקום של קבע בהרכב ואף יגיע רחוק בעתיד,ביחד עם שחקן הבית המוכשר,השוער דני עמוס.
    כל הכבוד מגיע גם לרן קוז'וק-שחקן שלדעתי תמיד היה ראוי לפתוח בהרכב,בכר צריך להתחיל לחשוש..

מלבד קרית שמונה,ריחמתי מעט על בית"ר ירושלים היום,הקבוצה נראתה ושיחקה כמו קבוצה תחתית והרגישה נחותה מול קרית שמונה מה שמאוד הפתיע אותי,יואב זיו ושמעון גרשון היו חלש ונראה שאחרי הגול שחקני בית"ר איבדו טיפה את העשתונות והספורטיביות והחלו לשחק טיפה מלוכלך,השיא היה ביריקה של אלבארז לעברו של סספדאס שאף אחד כמעט ולא ראה.(אין לי מושג אם התייחסו לזה בטלויזיה)
    בנוסף,האם הקהל של בית"ר מתחיל גם הוא להתייאש?! מלבד בחימום של שחקניהם בפתיחת המשחק כמעט ולא נשמע קולם...

שיהיה שבוע טוב...

4. beitar4ever Member

ממחזור למחזור בית"ר ניראית יותר רע, ומתרחקת מן הצמרת. בבית"ר לא חסרה רק החדות בהתקפה כפי שהגיבו פה כמה אנשים, אלא בעיקר רוח הלחימה. מסתבר שמההדחה באירופה בית"ר התפרקה לחלוטין, וההתפרקות הזו באה לידי ביטוי אצל השחקנים בחוסר מוטיבציה מוחלט. במצב הזה אסור לנו בתכלית האיסורים לדבר על אליפות. אנו צריכים קודם כל להשכיח את כאב קרקוב שכניראה עדיין מהדהד בראש של השחקנים. עוד דבר שעיצבן אותי זה השינוי בעמדת המגן השמאלי בכל משחק. לא ייתכן שממשחק למשחק בית"ר תשחק עם מגן אחר, צריך למצוא פתרון לבעיה הזו, והפתרון יכול להיות בהחלט אלירן דנין. אלירן דנין אומנם לא חזק בהתקפה, אך כשהוא עולה למעלה הוא מרים כמו שצריך ומועיל במשהו להתקפה , לעומת זיו שלא מועיל ובנוסף גם עושה המון חורים בהגנה .
    בבית"ר הייתה הנעת כדור טובה, אך ללא תכלית. היה חסר לי את השחקן שיוציא את הקבוצה קדימה, אחד כמו גל אלברמן. אוי כמה שאני מתגעגע לשחקן הזה.
    כמה מילים טובות מגיעות לקריית שמונה. הקבוצה עשתה לבית"ר ביצפר(כואב לי להגיד זאת, אך זו האמת לאמיתה) אם זה בהנעת כדור המהירה ואם זה במצבים מסוכנים(מה שלא היה לבית"ר). יובל אבידור הראה עד כמה הוא חלוץ מסוכן, כשלא הרפה משערו של קאלה ועשה המון צרות לבנאדו ולגרשון.
    מלבד אבידור בלטו גם שאר שחקני ההתקפה, בן בסט ועומר פרץ. ההתקפה של ק"ש ניראתה מאוד תוססת היום במשחק.
    ק"ש שיחקה עם המון נחישות בלי הברומטר והשחקן הטוב בקבוצתם, גיא צרפתי, ועל זה מגיע להם המון תשואות וגם הניצחון.

5. oFiRzZz Member

בגלל איזיקוביץ' החארייט הוא לא עכשיו בנתניה . חבל מאוד , הייתי רוצה לראות אותו בצהוב .
    --------
    ביתר ככה בגלל סגל השחקנים נכון ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

6. a.m Member

ההתקפה של קרית שמונה איכותית מאוד, אבידור, פרץ ובן בסט זו שלישייה התקפית צעירה, מהירה וקטלנית וראו את זה היום, יופי של ניצחון של קרית שמונה, בהחלט הגיע לה לנצח את בית"ר שנראתה אנמית מאוד ופתחה את העונה בצורה רעה.

7. idos87 Member

עוד מחזור עובר ועוד הפסד נאסף ברשימת ההפסדים של בני יהודה העונה. בני יהודה, למרות המשחק המצוין שהיא מביאה לכל משחק ולמרות ההגעה להזדמנויות, לא מצליחה לנצח. אני מקווה שיעשו בקבוצה חושבים לגביי החלק ההתקפי של הקבוצה ויתחילו לעבוד עליו באופן של הבקעת שערים. תומר חמד כבר מגיע שבוע שני ברציפת למצב של שער ריק ואינו מצליח להבקיע. נמאס לראות את הקבוצה במקום האחרון שוב פעם אחרי העונה הנוראית בשנה שעברה.
    במחזור הבא בני יהודה מארחת את אשדוד. אני מקווה לראות בסוף המשחק ניצחון לבני יהודה, כי כל דבר חוץ מניצחון מקרב אותנו לאט לאט אל הליגה הלאומית.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

beitar4ever,
    האם באמת ההשפלה בקרקוב היא הסיבה האמיתית לכושר הגרוע של הקבוצה שלך? למה אני שואל את זה, כי תמיד חושבים שאירוע כזה יכול להיות 'טראומטי' לקבוצה. העניין הוא האם בית"ר אי פעם היתה פייבוריטית להגיע לליגת האלופות? ההשפלה בקרקוב היתה אולי צריכה להיות דווקא הפסד שיקרב את החבר'ה. העניין לדעתי שאתה שוכח זה למשל פרשת גרשון. אם רוצים או לא רוצים, אם גרשון למשל שחקן אהוב בקרב קבוצת השחקנים הדבר יכול לעבוד כבומרנג. אם אני הייתי שחקן בית"ר, רואה את ההשפעה החיובית של גרשון על החבר'ה, ואחרי המשחק הבוס שלי משתולל ככה, הייתי אולי חושב שהמועדון הזה יכול לקפוץ לי. אפילו אם גרשון לא המנהיג של בית"ר, האם לדעתך התפרצות מטומטמת כזאת של הנשיא שלך מצדיקה?
    בסופו של דבר כולנו בני אדם, ואני בהחלט חושב שעניין גרשון מהדהד כרגע יותר בקבוצה מאשר ההפסד המיותר אך לא מפתיע בפולין.

מבחינתי הבעיות מתחילות ומסתיימות קודם כל בניהול הקבוצה. קרה מה שקרה בפולין, ומאז גאיידמק רק מקשקש ונראה כאילו הוא עומד לנטוש את הספינה. לך תדע מה באמת משחק בראשים של השחקנים? מה שקרה בפולין יכול לדעתי מקסימום שבועיים לעזות נזק, אבל שוב פעם, מדובר בקרקוב ולא בקבוצה מסן מרינו...

לדעתי בית"ר באמת עומדת להכנס לסחרור כי באתרי הספורט כבר מדווחים על אירועים עם האוהדים. כולנו יודעים מה קורה כשבית"ר מפסידה ליריבות שהיא 'צריכה' להביס. אין לי ספק שהמגרש בקרית שמונה לא בדיוק מגרש קל, אבל ממתי בית"ר צריכה להתקל בבעיות בליגה הישראלית? כולם בארץ דיברו על זה ש'בית"ר תקרע פעם נוספת את הליגה". מי שבאמת האמין בזה נלחץ עכשיו כי הפער יכול לעלות מחר כבר ל-9נק'!!!

תשמע, שום דבר לא גמור, אבל כרגע אם הצמרת לא יתחילו לאבד נק', בית"ר צריכה לשחק כל שבוע 'משחק עונה', אבל לפחות הערב הבנתי לפי הדיווחים שהקבוצה לא ממש נראתה כקבוצה 'שצריכה לקחת את הליגה בהליכה'. כרגע בדקתי קצת סטטיסטיקות ואני רואה עוד סימן לדאגה, בית"ר כבר ספגה 14 צהובים. לדעתי זה מראה על קבוצה בלחץ בטח כשמכבי חיפה ומכבי נתניה ביחד מגיעות ל-13 כרטיסים...

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/08
  9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לבני יהודה יש בעיה מנטלית מאוד מאוד מאוד קשה,
    עכשיו ראיתי את התקציר ב'ראשון בשער', הם מגיעים להזדמנויות אבל מחמיצים כמו טירונים, בעיקר תומר חמד שחבל לי עליו.

במחזור הבא בני יהודה תארח את מ.ס אשדוד, קבוצה שלא פתחה טוב את העונה וסופגת שערים די בקלות.
    זה משחק שבני יהודה תהיה חייבת לקחת בו את מלוא הנקודות, ולא? המצב בקבוצה מהשכונה רק ילך ויתדרדר.

ליבי עם הכתומים.

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

קרית שמונה הייתה טובה בהרבה מהאלופה, בית"ר צריכה להגיד תודה רבה לאבידור ובן בסט שריחמו עליה ונגמר רק 1-0, ההתקפה של קרית שמונה מהירה ומסוכנת, אבל היום החמיצה יותר מדי, נגד בית"ר האומללה של היום זה מספיק, אבל נגד קבוצות אחרות שישחקו טוב יותר קרית שמונה תיענש. כמו בני יהודה למעשה... שממשיכה להחטיא וכל שבוע חוטפת עונש.

11. gustavo_broccoli Member

מישהו יכול להסביר לי מדוע שום פוטר? בשביל מה החתימו את עטר, במה בית"ר נראית יותר טוב איתו?

מעניין מתי יימאס לארקדי או לאלו שיעקלו ממנו את בית"ר מעטר, ושאר אכלני המשכורות.

הטבלה והסטטיסטיקות לא משקרות: בית"ר קבוצה חלשה, וכשמסתכלים כמה הושקע בה, היא נראית עוד יותר רע.

12. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי חיפה ניצחה משחק שהיה כיף לצפות בו. שתי הקבוצות באו כדי לנסות ולהבקיע שערים. עבור קבוצה כמו מכבי פתח תקווה, לספוג שער עצמי זה משהו שהיא לא יכולה להרשות לעצמה, אם היא רוצה לצאת עם משהו מקריית אליעזר. בירם כיאל נמצא בכושר טוב וזו פעם שנייה שאני רואה אותו מספק מסירה איכותית שהביאה לשער.

החלוצים של בני יהודה צריכים לבדוק מה לא עובד אצלם מספיק טוב. לא הגיוני שתומר חמד יחמיץ כל משחק מול שער ריק. אלו החמצות שאחרי זה עולות ביותר. זה משחק רביעי רצוף שהקבוצה הכתומה סופגת שער בדקות האחרונות וגם לזה הם צריכים להשקיע הרבה מחשבה.
    מנגד, כיף לראות את שמעון אבו-חצירא קורע רשתות. חבל שלא הצלחנו להפוך אותו ליהלום בקיץ האחרון.

ביתר ירושלים הייתה נוראית. כמות הפעמים שעירוני קריית שמונה הגיעה לרחבה שלה הייתה ענקית. ברוב המקרים, זה גם הגיע למצב של אחד על אחד מול טברטקו קאלה. רק החמצות מזעזעות הצליחו לשמור את המשחק ענייני.

13. burning soil Member

הבעיה העיקרית של בית"ר ירושלים מפתיחת העונה, ואת זה אני טוען עוד מאז, שהם פשוט קבוצה שבעה -
    אחרי אליפות,דאבל, ואי ההצלחה באירופה שחקנים כמו גרשון,בנאדו,זיו ובעיקר קאלה ועידן טל נראים כמי
    שמשחקים בחוסר חשק. דווקא מהצעירים שסוף סוף זוכים לדקות משחק בהרכב מצפים ליותר, אבל הם לא
    מצליחים לסחוף את הקבוצה קדימה. בית"ר עדיין תהיה קבוצת צמרת מהסיבה שלא נתניה, שתי התל
    אביביות ומכבי חיפה מספיק חזקות כדי "לדרוס" את הליגה ולפתוח פער בצמרת, אבל מי יודע אולי עוד נופתע.

משהו ששמתי לב אליו בתקציר, ואני לא יודע איך זה היה בשאר המשחק - אבירם ברוכיאן, כל פעם שהוא
    קיבל את הכדור הלך איתו ולא רץ. נכון שיצאו ממנו פעולות חיוביות, אבל גם תנועה לא תזיק.

לגבי חוסר העניין של אוהדי מכבי - בסופו של דבר יגיעו בסביבות ה-8 אלף הרגילים(הרבה אוהדים מעדיפים
    לקנות כרטיסים במגרש)אבל צריך לזכור שהמשחק משוחק בראשון+בר"ג ולא בבלומפילד+מחירי כרטיסים
    לא פרופורציונלים וכל זה גורם לקהל לא לבוא בהמוניו. אם ההנהלה היתה חכמה היו מוציאים כרטיסים
    ב-20 ש"ח והיו מקבלים 20 אלף צופים, חבל.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/08
  14. roeiuzan Member

צודק בהחלט, אחרי שנתיים עם 2 אליפיות וגביע מדינה בבית"ר השקיעו את מירב המאמצים לאירופה, ובסופו של דבר קיבלו סטירה מצלצלת, חטפו חמישייה מקראקוב וחזרו למפגשים שבועיים מול מכבי פ"ת, אשדוד ובני יהודה. לחזור לביצת הכדורגל שלנו זה תמיד מבאס, כמו שאמרת השחקנים שבעים ולדעתי בבית"ר היו חייבים לעשות מיני מהפכה בסגל על מנת להזרים דם חדש(מה שלאירופה מלכתחילה כנראה לא היה חכם לעשות), השחקנים של בית"ר שבעים ולחוצים וקשה להם לתפקד... השנה לא יהיו תצוגות כדורגל, אבל המאבק על האליפות חוזר להיות מעניין אחרי 5 עונות של שיממון.

15. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/3.Xxx מכבי תל אביב - מכבי נתניה http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/8.Xxx

ראשון, ה-05/10/08. 20:50 בערב. אצטדיון רמת גן.

מכבי תל אביב מגיעה למשחק כאשר היא מדורגת במקום ה-3 ובמאזנה ישנן 8 נקודות. במחזור האחרון ניצחה הקבוצה 3-2 בחוץ את בני סכנין של פרדי דוד.
    עבור הקבוצה מקריית שלום, זו הזדמנות טובה להיכנס בצורה משמעותית לתמונת האליפות. עד כה, מבין כל 5 הקבוצות שהצהירו שהן רוצות לרוץ לאליפות, אף קבוצה לא השכילה לנצח יריבה שגם היא טוענת לכתר. אמנם היא לא מארחת במגרשה הביתי, בלומפילד, עקב שזרוע, אך מכבי תל אביב תהנה מיתרון ביציעים.
    רן בן שמעון יראה גם את המשחק הזה מהיציע, כשהוא צפוי להעביר הוראות למרקו בלבול, עזרו, דרך מכשיר הטלפון הנייד. במשחק הנצחון על בני סכנין מכבי תל אביב פתחה עם 2 חלוצים ונראה כי רן בן שמעון ימשיך במגמה התוקפנית. מי שישלם את המחיר הוא רודי חדד, שצפוי לרדת לספסל. גם ג'ונתם אסוס לא יפתח בהרכב ודולי ג'ונסון יצטרך להחזיק את מרכז השדה לבד. מי שיפתח לראשונה בקריירה בקבוצה הבוגרת של מכבי תל אביב יהיה תם מנשרוב והוא צפוי לעשות זאת על חשבונו של אורי שטרית הפצוע.

הרכב משוער: דראגוסלאב יבריץ'; איגור טומאסיץ', אבי יחיאל, מושיקו מישאלוף, תם מנשרוב; דולי ג'ונסון, גיז'רמו ישראלביץ', יוסי שבחון, מאור בוזגלו; יאניק קמאנן, איליה יבוריאן.

http://www.maccabi-tlv.co.il/Images/Upload/imgZ4hcjDZ.Xxx
    במשחק הבא הוא יהיה על הקוים. בינתיים הוא נשאר ביציע. רן בן שמעון.

מכבי נתניה מגיעה למשחק כאשר היא מדורגת במקום ה-1 ובמאזנה ישנן 10 נקודות. במחזור האחרון ניצחה הקבוצה 2-1 בבית את מועדון ספורט אשדוד של יוסי מזרחי.
    רבים חזו כשלון מוחץ עבור לותר מתיאוס, אבל המאמן הגרמני מצליח בינתיים להוציא דברים טובים מהקבוצה. היהלומים מגיעים למשחק חוץ, שיהיה מבחן האופי הראשון שלהם השנה. מבחינתם, האפשרות לראות האם הם בשלים להאבק על כתר האליפות, תינתן להם במחזורים הקרובים וזה יתחיל כבר מול מכבי תל אביב.
    לותר מתיאוס מתכוון להמשיך לפתוח עם 3 בלמים, כדי שהמגינים, מה שמסתמן כנשק העיקרי של הקבוצה, יוכלו לעלות ולעזור להתקפה. אלמוג כהן ורביד גזל יצטרכו להחזיק את מרכז השדה ועדיין לא ידוע האם דניאל אומברטו ישותף במשחק.

הרכב משוער: לירן שטראובר; לואיס מארין, זאב חיימוביץ', ביוואן פרנסמן, קלימי סבן, דדי בן דיין; אלמוג כהן, רביד גזל, שלו מנשה; איתי שכטר, ג'ורג' בה.

http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/892871/IMG_6335-(Small)_wa.Xxx
    היהלומים מצפים ממנו לעשות את ההבדל. איתי שכטר.