מחזור 5 בליגת העל: שתי התל-אביביות עם הפסד ראשון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏3/10/08.

1. Jack Wilshere Member

בינתיים טומאסיץ' נראה כמו בלם סביר, ולא מעבר (ויש שיגידו שזו גם מחמאה). הוא אומנם חזק, מבין את המשחק ויש לו משחק ראש טוב, אך עושה רושם שהוא מוגבל מבחינה טכנית ואיטי. הוא קנה את ההטעיות של שכטר פעם אחר פעם. במחצית השנייה הוא גם החזיר כדור איום ונורא ליבריץ'. אני, להבדיל מבן שמעון, לא משוכנע שהוא יהיה מצויין העונה.

כל נגיעה של ליאור ז'אן בכדור ממחישה שכל קשר בינו לבין כדורגל מקרי בהחלט. גם ז'אן וגם אבי יחיאל לא הצטרפו מספיק להתקפה. מאוד קשה ליצור משהו בחלק הקדמי בלי מגנים שתומכים בהתקפה.

בן שמעון הפך את ישראלביץ' לבלם. כל המשחק הוא יורד לגליצ'ים, נלחם על כדורים אבודים, ובכלל מקיז את דמו במרכז השדה. ישראלביץ' חייב לקבל יותר חופש מבחינה התקפית כדי לנהל את המשחק שלנו.

ממשחק למשחק התחושה שלי, שבוזגלו הוא השחקן הכי אוברייטד בכדורגל הישראלי, מתחזקת.

יוסי שבחון, כרגיל, נעלם ל-90 דקות. מאז שהוא הגיע לקבוצה הוא לא חיבר סדרת משחקים טובה, וגם במשחקים טובים שלו הוא נעלם ליותר מדי דקות. חוסר-יציבות הוא שמו האמצעי.

אין לי תלונות ליבוריאן וקמאנן. אולי הם היו צריכים להיות ניידים יותר. בכל מקרה, אף-אחד מהם לא קיבל כדור לגול, אף-אחד מהם לא קיבל כדור במצב נוח ברחבה, מכיוון שהקישור שלנו אימפוטנטי, כזה שלא מסוגל ליצור הזדמנויות עבור החלוצים.

כל המשחק לא חיברנו יותר מ-3-4 מסירות, לא יצרנו כמעט הזדמנויות, לא היו לנו מהלכי כדורגל ראויים, לא ראיתי לחימה יוצאת דופן של השחקנים. השחקנים ביזו את החולצה הצהובה.

מעניין אם בן שמעון ימשיך להתעקש שתהיה לנו קבוצה טובה העונה. אם בפתיחת העונה הייתי אופטימי, עכשיו אני פסימי למדי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/10/08
  2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

צפוי להיות משחק לא רע הערב, אני מאמין ששתי הקבוצות ישחקו במערך התקפי, כן כן גם גוטמן.
    מזרחי טוען שבכל משחק של אשדוד יש לא מעט שערים, מקווה שאכן יהיו כמה שיותר.

כשאני חושב על זה ... רן קופמן ביציע העיתונות אמר שהמחזור הזה יהיו שמונה שערים,
    כרגע בכל חמשת המשחקים ששוחקו הובקעו שבעה שערים ואם המשחק הערב יסתיים ב-1:0 לאחת מהקבוצות אז קופמן צדק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

בכל אופן אני צופה משחק קצבי ומרובה בשערים ...

3. shabaaz Member

מי שטוען שמכבי נתניה משחקת כדורגל אפור ועלוב,או אחד שדומה לעידן עטר לא ממש מבין כדורגל אלא סתם מושפע מהעיתונים ומביט נטו על התוצאות.ואפילו לא זה.

עובדות:בכל עידן עטר אני ספק אם נתניה חיברה נתונים סטטיסטיים במגרש או בסוף המשחק(4 מ-5) שזהים לאלו לשל מתיאוס.

יותר מזה-אני לא יודע מה איתכם,אבל אני לא אוהד של נתניה,מספמפט אותם,ולא חשבתי שמתיאוס ישאר כאן בכלל.אבל העובדה שבתור מאמן זר הוא כרגע המאמן המצליח ביותר.למה?
    כי הוא עשה מה שאף מאמן,כולל מאמן ישראלי לא עשה עד עכשיו-הניח יסודות ונכנס באופי המחורבן של השחקן הישראלי המטופש.
    נוסף לזה:הוא סילק כל זר אפס שהיה כאן והביא ממה שאפשר ומה שצריך לא כל הבא ליד.אי אפשר לומר שעטר הביא לכאן פגיעות בול.להפך.וזה לא בדיוק דבר שאפשר לבטל כשמגיעים איתו למגרש.

בנוגע לסגנון המשחק:מתיאוס בכלל לא משחק דומה לעטר.רוב המשחק שלו מבוססס על משחק קשוח של הקישור ומעבר לו.רואים שהוא מגיע מאירופה כי הוא מנסה להרחיק את הסכנה מההגנה ע"י קו הגנה קדמי יותר או משחק התקפה אגרסיבי.מאמנים ישראלים בחיים לא יבינו את זה בגלל שאצלם לעשות הגנה פירושו לבלום פעולות יריב בתרגילים או בהכנה בקלטות,אצלהם אין כזה דבר תחלופות שהקבוצה שלך מכינה.
    מי שלא ראה את זה אתמול במשחק לדעתי די מפספס את התהליך שנתניה עוברת.ולדעתי:צריך לזכור שמדובר במועדון חדש לחלוטין תחת מאמן זר.
    רב"ש עם תקציב פי 3 גדול ותמיכה רבה יותר גדולה לא מצליח לחבר את מכבי ת"א.ארדילס ופרננדס עם תקציבים יותר גדולים לא הצליחו לחבר את בית"ר.אז כשמגיע מאמן שסוף סוף יורד לשורש הבעיה ומביא קבלות מבטלים אותו.

לדעתי זאת מנטליות ישראלית טיפוסית.
    כן...אנחנו נלמד את כולם.אפילו את מתיאוס.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

קבוצה שיורדת ליגה לא חושב שצריך למחוא לה כפיים (על מה?)...אלא אם מדובר באיזה קבוצת תחתית שעלתה שנה קודם ומנסה לשרוד...אני אוהד של קבוצה "גדולה" אני לא יוכל להבין אף פעם קהל של קבוצה תחתית שיורדת והוא מוחא לה כפיים.

אני נגד למחוא כפיים לשחקנים ששמים עליך זין ולא מנסים. אני בעד למחוא כפיים לקבוצה שמפסידה אבל מנסה.

נערך לאחרונה ב: ‏6/10/08
  5. gustavo_broccoli Member

אז ביום כיפור אפשר בהחלט לבקש סליחה מיאמר על פיטורי עטר: הבחור צדק.

וגם לבקש סליחה משום: גם הוא צדק.

6. Pele Member

האולטראס שלכם ישב ב3 בכלל.

7. Number 8 Member

אז לא האולטראס(וזה לא משנה את העובדה שהאולטראס מפונקים). אני רק שמעתי את השער שלי(כמו שראיתי את הקהל של נתניה מעודד אבל לא שמעתי אותו ואני בטוח שגם ההפך... איצטדיון רמת גן בכבודו ובעצמו), ורובו לא קרא לבן שמעון להתפטר ושרק לו בוז.

שני הארגונים קיצוניים מדי לשני צדדים מנוגדים - האולטראס אוהדי הצלחות והשחקן ה-12 מוכן תמיד לעודד את השחקנים והקבוצה, אפילו שלא מגיע להם. אני הייתי בין אלה שבאמצע - שרקתי בוז לשחקנים ולמאמן כי ככה הקבוצה שלי לא צריכה להראות. אסור שמכבי ת"א תראה כמו שנראתה אתמול.

הדעות מחולקות לכאן ולכאן. אבל אני משוכנע שאם נמשיך להראות בצורה כזו, כולם יקראו לבן שמעון להתפטר. יש גבול.

8. shabaaz Member

זה מצחיק אותי שבקושי יש לנו קהל במגרשים וכבר קמו לכל קבוצה ארגוני 'אולטראס' וקופים.
    אין לאף קבוצה כאן מסורת של הצלחות באירופה(מי ישמע אצלנו עלייה לליגת האלופות זה נחשב לסנסציה אבל באירופה בטחמשתינים מצחוק כששומעים שאלופת ישראל עלתה),אין לאף קבוצה איצטדיון מפואר,תקציב גדול באמת,מסורת ניהול שעולה על 30 שנה או קהל מנויים ואוהדים מבוסס במשחקים כמו מכבי ת"א בכדורסל שאפשר לאמוד אותו על 8,000(שזה כלום במונחי כדורגל אירופאי).אבל מה...
    יש לנו אולטראס.

9. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

מ.ס. אשדוד-הפועל ת"א
    שני, 19:00, אצטדיון הי"א
    שופט: אסף קינן

הגרלת לוח המשחקים לא האירה פנים למ.ס. אשדוד-מבין ארבעת המשחקים הראשונים, שלושה מהם היו בחוץ. עד עכשיו כל משחקיה של אשדוד הסתיימו בניצחון לקבוצה הביתית-אשדוד ניצחה בבית את קריית שמונה והפסידה בחוץ למכבי חיפה, הפועל פ"ת ובשבוע שעבר מול מכבי נתניה, כששער הניצחון מובקע בתוספת הזמן. לאשדוד יש שני נעדרים עיקריים-ליאור ראובן מתחתן הערב (שיהיה במזל) ומתן אוחיון הצעיר יחליף אותו, ועידן שריקי מושעה.
    הרכב משוער: שמוטלסקי, אוחיון, דוס סנטוס, גונזלס, טובול, אופיר, דג'אני, רביבו, דגו, שדה, מקרייב.
    http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg814785.Xxx
    מקרייב ירצה לכבוש שוב נגד הפועל

אחרי שלוש תוצאות תיקו רצופות, בשבוע שעבר השיגה הפועל ת"א ניצחון ליגה ראשון העונה-3-2 דרמטי על הפועל פ"ת. ביום חמישי לעומת זאת הקבוצה סיימה את דרכה בגביע אופ"א לאחר הפסד 2-1 לסנט אטיין בצרפת, שחתם הפסד 4-2 בסיכום הכללי. שי אבוטבול נפצע באימון שלקראת המשחק והוא בספק למשחק, מלבדו יעדרו גם אביחי ידין ודימיטאר טלקיסקי הפצועים, בן לוז וגילי ורמוט נמצאים בספק.
    הרכב משוער: אניימה, קנדה, טופוזאקוב, באדיר, אנטבי, דה סילבה, אבוטבול, נאתכו, סרור, זהבי, יבואה.
    http://images.one.co.il/images/d/dmain/361_185/gg831642.Xxx
    עדיין לא ברור האם אבוטבול ישחק

בעונה שעברה שניים מהמשחקים בין הקבוצות נגמרו בניצחון לאשדוד, ואחד בתיקו.

10. oFiRzZz Member

צודק , ראיתי את הקהל שלכם מעודד (השחקן ה12 נדמה לי ) , אבל לא שמעו אותו .

אגב , שכטר במשחק גרוע , משחק שני ברציפות , שמתיאוס יעמיד אותו כבר במקום .
    במקם לפתוח לשחקנים באגף , הוא נשאר בחצי . במקום למסור כשצריך , הוא מנסה להעביר (על טומאסיץ' זה עובד אבל על בלמים טובים יותר? ) .

11. Raulito Madridista

אם הפועל תגנוב היום ניצחון זה יהיה שבוע פנטסטי מבחינתנו כאשר גם בית"ר וגם מכבי מפסידות, ואפשר להעפיל למקום השלישי. אני ממש מבקש מהשחקנים לשחק היום בחוכמה ולנצח גם את הנאחס הגדול במגרש של אשדוד על אף הרכב הטלאים. לא שאשדוד קבוצה כל-כך מדהימה, יש לה הרבה מאוד נקודות תורפה כמו ההגנה למשל, אבל גם בהפועל המצב לא מזהיר, הסגל שלנו קצר מאוד וגם בלי קשר הרבה מאוד שחקנים נמצאים בירידה ביחס לעונה שעברה: טלקיסקי, טופוזאקוב, קנדה ואולי גם אבוטבול שבשנה שעברה היו קצת יותר טוב.
    שי אבוטבול כשיר למשחק וייפתח בהרכב וזה קצת מעודד אותי למרות שבגדול אני לא מרוצה מהיכולת שלו כמו שציינתי למעלה. חבל שבמשחק כזה נחסר את אביחי ידין שהוא אמור להיות הגרזן שלנו. נאתכו חייב להיות בשיאו היום כי הוא השחקן המרכזי בקישור למעשה. אף אחד לא באמת מצפה למשהו מלאלא וערן זהבי. הלוואי וורמוט יוכל לשחק ברבע השעה האחרונה לפחות כדי להוסיף מחץ במידה ונצטרך.

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

דקה 43 קינן שורק לסיום המחצית הראשונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

מחצית שקולה, אם לאמר את האמת, אשדוד היתה טובה יותר ... אם היא היתה חדה יותר בהתקפה אז היא היתה מבקיעה.

0:0 בסיום המחצית, נקווה שיהיו שערים במחצית השניה.

13. Cup of Tea Liverpool, UK

זה רק אני או שהשופט (לא בקיא בשופטים ישראלים..) סיים את המחצית בדקה 43?!

14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

1:0 לאשדוד בסיום, תוצאה מוצדקת, מחצית שניה גרועה, בלשון המעטה, של הפועל ת"א, לא שהראשונה היתה כזו מדהימה.
    אשדוד תקפה ורצתה יותר וגם השיגה את הניצחון משער מצוין של דוד רביבו מ35 מטר בדקה 75.

ליאור ראובן יכול להיות רגוע, שיהיה לו מזל טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נ.ב. אני מחכה ליציע העיתונות הלילה, קופמן אמר שיובקעו המחזור רק 8 שערים, הבחור גאון :aaa021:

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏7/10/08
  15. Number 8 Member

סחטיין על אלי גוטמן. מגיע לו כל הכבוד. להגיע למצלמה אחרי הפסד ולומר את כל האמת בפרצוף... אין הרבה מאמנים כאלה. אבל בתאכלס, הוא צודק במאה אחוז - הפועל ת"א קבוצה מאוד בינונית.

בקשר למשחק עצמו - הפועל ת"א לא הגיעה לאף הזדמנות רצינית. כרגע היא נראית קבוצה בינונית ומטה.
    שער ענק של רביבו. מועמד רציני לשער העונה ואין ספק שהוא גבר על פרנסמן ופאנטיני על תואר שער המחזור.

נערך לאחרונה ב: ‏7/10/08