מחזור 5 בליגת העל:: מכבי ת"א מנצחת בסמי עופר, עכו מפתיעה את ב"ש

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Raulito, Sep 23, 2015.

1. Civil Anti Madridista

משומר לא נזק הגנתית? הבחור חור מהלך, עשה קריירה מהמהירות הסבירה שלו ושום דבר מעבר לזה. גם את הטיעון הזה כי מדובר "במגן הנבחרת" שמעתי מספיק, זה לא אמור לעשות רושם על אף אחד משום שכל הכדור הישראלי מזייף בעמדות האלה בדרך לשני עשורים.
    לגביי סאן מנחם, זה באמת קצת אכזרי לחתוך אותו כ"כ מהר אבל ראה מקרה שיימן - טוואטחה יחזור והצעיר השוקיסט יכול לשכוח מלקבל דקות.

2. hbs7 Member

לא יודע למה אבל אף פעם לא ראיתי בסטויקוביץ' את מה שעושים ממנו.
    אולי זה בגלל שאני לא עוקב מספיק ובעיקר דרך תקצירים.
    בואו נלך על המשחק בטרנר. מה בדיוק היה טוב שם?
    אני הייתי בתחושה שרק צריך לבעוט יותר לשער, הוא כבר ישמוט לפחות עוד כדור אחד למרכז הרחבה וזו הדרך שלנו לגול. דרך מרכז ההגנה במשחק הספציפי הזה אין סיכוי.

Turgi likes this.
  3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטויקוביץ' שוער נהדר. הכי טוב בליגה לדעתי כיום, אבל הוא פשוט משחק בקבוצה רעה.

oranfu, שי and Bluekipper like this.
  4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאנשים פה מפריזים בהגנה של חיפה השנה. פרט למשחק הראשון שהיה ריסוק, לא חושב שההגנה כזאת רעה, ועדיין, סטויקוביץ' הוא המצטיין שלהם מתחילת העונה וזה אומר הכל.

בני יהודה - 3:0
    הפועל כפ"ס - 1:0
    בני סכנין - 0:0
    הפועל ב"ש - 0:0
    מכבי ת"א - 2:0

6 שערים ב-5 משחקים, זה לא שההגנה שלה מחוררת, אבל בכל זאת. לא מעט שערים חיפה חטפה ובלי לתת אחד אפילו. הבעיה של מבי חיפה כמובן היא לא בהגנה כמו שהיא בהתקפה, כי כשההתקפה לא קיימת, אתה הרבה יותר פרוץ בהגנה, אין ספק.

5. Drama Guest

איזה הפסד מנחוס, פשוט מבאס... פאנקה החטיא מ2 מטר מול שער ריק. הגיעו למשחק בקירוב 3,500 אוהדים, היציע היה מפוצץ. עידוד טוב למשך רוב המשחק, תחרות מלך הפנדלים במחצית, הקמע 90 דק' מלהיב את הקהל, עמדת איפור בתוך המגרש - בקיצור תענוג.
    מרימים את הראש למעלה ואנחנו בדרך לשבוע הבא מול ב"ש בטרנר, כרטיסים נקבעו על 50 ש"ח אחיד לאחר שכנועים מהצד שלנו (כמובן שזה הדדי גם כאשר אנו נארח)

6. קשר שמאלי Member

זה אותו אחד שלפני 4-5 שנים טען שאיתי שכטר חלוץ יותר טוב מבנזמה
    ישב באולפן ליגת האלופות ואמר את זה בלי בושה.

7. Civil Anti Madridista

אף שוער לא נקי מטעויות, סטויקוביץ' שוער גדול והוא נמצא במכבי חיפה לגמרי בטעות.
    לגביי המשחק בב"ש - הנקודה רשומה על שמו ועל ואליינטה.

8. Drama Guest

ואליינטה לא כזה בלם ענק. בקבוצה נורמלית היו רואים את המגרעות שלו בקלות. הוא לא יודע לשחרר כדור מההגנה ברוגע, כמעט תמיד בועט למעלה בלי כתובת.

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני קורא את ההודעה הזו ורוצה לבכות. תרבות האהדה והעידוד בישראל נוראית.

10. Drama Guest

על מה אתה מדבר

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קמע מלהיב את הקהל, עמדות איפור, תחרויות לאוהדים במחצית - זו תרבות עידוד מפלסטיק שיובאה מארצות הברית, מהדברים שגורמים לאוהדי הפועל לצחוק על אוהדי מכבי בהיכל ובין היתר לארגוני אוהדים בכל העולם לצאת במחאת Against Modern Football. כל הרעיון מאחורי זה הוא שהמועדון עושה עבור הקהל, ולא כפי שעובד קונספט העידוד, כלומר הפוך.

אני לא אומר שאין לזה כלל מקום וזה קורה בכל העולם, אבל כשאתה, שלמיטב הבנתי אתה מהגרעין היותר שורשי של אוהדי מכבי פתח תקוה והיית שם בכל מצב, מתלהב מזה וקורא לזה תענוג, זה מעציב אותי.

12. Drama Guest

אני אסביר לך מה.

שנים שהשתינו על האוהדים בקשת, לא היה אכפת לקבוצה מכלום. רק מתי כן היה אכפת להם ? שגיאצ'וק אימן את הקבוצה, ושהיינו בליגה הלאומית. מתי שזה היה באו לקראתנו מעל ומעבר, במחירים של כרטיסים/מנויים/הסעות/הפעלות מידי משחק/שיווק אגרסיבי וכו' ..... וברגע שכבר "לא צריך אותנו" פשוט נסגר השאלטר ומי שבא לשאול שאלות אתם נראה לי מבינים לבד איך זה נגמר.
    אבל, מאז שעומר גולן נכנס לקבוצה אנחנו רואים הבדל ושינוי ראסמי. עלה אתר, פירסמו בשלטי חוצות ברחבי העיר, פלייארים בכל הבתי ספר (3 אלף במספר), עמדת איפור ועוד ועוד.... יש עוד הרבה דברים רקובים בקבוצה, אני לא אומר שנעשה שינוי גדול, אבל בתחומים בו עומר מעורב ועד כמה שהוא יכול (בכ"ז יש לו בוס) הוא מנסה לעשות שינוי.

ודר"א הקמע זה מהלך של מנהלת הליגה והם אלו שתפרו אותם לקבוצות, קרדיט להם ורק להם.

אל תשכח שזה היה משחק בין 2 קבוצות שילד ממוצע עד גיל 12 לא מכיר אף שחקן באחת מהן. איך תדאג שהילד לא ישתעמם למוות ? (ועזוב את זה שהמשחק היה כמעט בלי מצבים)
    1. דמות ססגונית שהולכת ועושה תנועות מצחיקות
    2. תדאג שיהיו שם הרבה ילדים בני גילו שיהוו אחד לשני חברה
    3. תעשה לו אטרקציה נחמדה שתלהיב אותו כמו צבעי פנים וציורי פנים (והיו גם קעקועי חינה שעשו אפילו בני עשרה)
    4. תביא את ילדי מחלקות הנוער שלרוב נחשבים לחבר'ה היותר מקובלים בשכבות גילם.
    5. תפרסם בזמנים בו חבורת ילדים נמצאת יחדיו ותוכל לגבש רעיון ללכת יחד (כמו מחוץ לבית ספר, בימי חמישי-שישי, ככה חוזרים הביתה ומודיעים להורים על "התוכנית". גם בתור הורה זה נוח לך, אם הולכים כל שבוע 4-5 ילדים וכל פעם הורה אחר לוקח את כולם ונותן לשאר שקט)

אני לא מתלהב, זה היה נחמד. נראה אם תהיה המשכיות.

Sir Alex Ferguson likes this.
  13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לא הבנת אותי.

כל הקמעות, ההפעלות וכד' זה מגוחך וזה עוצר את תרבות העידוד היצירתית, העוקצנית והעצמאית.
    זה מעולה לילדים ולמשפחות, אבל גם כל כך מזויף ופלסטי וכל כך אמריקאי, ויוצר מצב בו לקבוצה אין ממש אוהדים, אלא צרכנים.
    גם במכבי תל אביב יש את ההפעלות האלה (יותר מכל מקום אחר), וגם במכבי חיפה יש את זה, וגם בהפועל תל אביב, אבל זה מוגדר כשיווק ומסחור ולא כתרבות עידוד - נראה לך שמכבי פנאטיקס, הקופים הירוקים ואולטראס הפועל, שהתפאורות שהם, וגם אולטראסאות', החזית הכחולה, הדיימונדס ארמי ודומיהם יוצרים מעטרות את אשכול "צבע ביציע" והשירים שהם מחברים הם כל מה שמעניין ביציעים, משתפים עם זה פעולה?
    נראה לך שבמציאות שאתה מתאר כדבר טוב יתפתח חיבור לקבוצה כמו במציאות של ארגוני אוהדים עצמאיים? שמישהו ישקיע כמו חיים ז"ל, אוהד באר שבע שעליו נכתב כאן, בעידוד קבוצתו האהובה ללא כל תמורה?

אתה לא צריך לשאול איך לגרום לילד להתלהב, זה רק הצעד הראשון. אתה צריך לשאול איך הילד יתחבר ויגיע גם כשהתוצאות לא טובות, וזה רק דרך ארגון אוהדים שימשוך אותו.
    אם אתה אוהד את מכבי פתח תקוה כל כך הרבה זמן אל תשאל למה המועדון לא פועל, תשאל למה לעזאזל אין לכם עידוד מאורגן.

מצטער, זו תרבות עידוד עצובה.

14. Drama Guest

בשיא שלנו, שקיבלנו גב מלא מההנהלה והיו לנו אנשים באמת כריזמטים ומקסימים בראש החנית הגענו לאולטראס של בקירוב 2,000 איש. את חיים לוי ז"ל אני מכיר רק בשם, אבל שתדע שהיו אצלנו אנשים שהשקיעו ותרמו כמו שאתה יכול לחלום.

היום אני מתבייש להגיד את כמות האנשים המרכיבים את האולטראס, בהתחשב בכך שגם אני כבר לא לוקח שם חלק. היום האנשים האחראיים על התפוארות במשחק, על הדגלים, התופים וכו' הם בודדים באמת. אני לא רוצה להגיד כמה בדיוק כי אני כבר לא יודע אבל ההערכה שלי לא אופטימלית.
    היום זה קשה מאוד לייצר דור חדש של שרופים. החבר'ה הצעירים שנמצאים שם הם רק משפחה של האולטראס של ימנו. אבל אם היום באים הרבה חבר'ה צעירים והיה אפשר לראות אתמול שחלק מהחבר'ה הצעירים שהיו שם "נדבקו" ליציע המעודד, ואפילו שאתה רואה שחלק לא יודעים את המילים הם בכל מקרה מעודדים איתם והתחברו לזה.
    אני בטוח שיש פה אוהדים של קבוצות, שהם אוהדים שרופים ומתים על הקבוצה שלהם מגיל 0, שלא לקחו חלק אפילו בהכנת שלט אחד. שלא עזרו להרים תפאורה. שלא הניפו דגל במגרש. שלא תיפפו פעם אחת. אנשים שונים אופי שונה, כנ"ל בתור ילדים. לא כל הילדים אותו דבר.

דר"א היום בדיימונדס ארמי אני רואה הרבה פעמים קטינים לוקחים את החלק האקטיבי לידם. גם מבחינה משפטית זה הגיוני, עוד תראה שופט בגלל חזיז שהדלקת.

אני עדיין לא מבין את האנטי שלך בגלל גוד טיים שעשו לילדים. מי ישמע חילקו שם צ'ייסרים ובירות או בחורות בבקיני הצטלמו עם האוהדים... זה כבר אותו דבר "מצועצע" שימכרו את המוצר בכל מחיר. ההפעלות שנעשו היו בטוב טעם, ותאמין לי אני לא מהמפרגנים לקבוצה שלהם.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורימור מה זאת הקבוצה הקבוצה לא צריכה לעשות בשביל הקהל? היא ועוד איך צריכה לעשות בשביל הקהל. מה אתה רוצה שישמו רק עשרות מיליונים ואנשים ינהרו? זה לא עובד ככה.

אולי לא צריך עמדות איפור או קמע שילהיב את הקהל שזה בעיניי בדיחה אבל בהחלט אפשר לעשות דברים. אם בפיורנטינה עושים מתנפחי כדורגל לקהל לפני משחקים אס בטח דצריך לעשות דברים כאלה בישראל. המטרה היא להביא אנשים לכדורגל ולא להבריח אותם. איסה דרכים לך אדון מאסטרו יש לעשות?