מחזור 5 בליגת העל: ב"ש מנחילה למכבי ת"א הפסד בכורה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏27/9/12.

1. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

חוששני שאתה טועה: לדידי, אם יש איזשהו כדור עוצמתי שנבעט מטווח קרוב איתו מסוגל שוער להתמודד, זהו כדור אשר מכוון למרכז השער, ב"חצי גובה". כדי לעצור בעיטות/נגיחות מהסוג הזה, די בהרמה אינסטינקטיבית ומהירה של היד - ואין צורך לקרוא במדויק את מעופן או לזנק לקראתן.

שוב - אין עוררין בדבר הקושי שבהטלת האשמה על אניימה בעוון שתי הנגיחות, אבל משוער שהפך את הזינוק החתולי לסמלו המסחרי והובא על מנת להדוף כדורים קשים מהרגיל, בהחלט ניתן לצפות לתגובות מעט מהירות יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏1/10/12
  2. Number 8 Member

לא מסכים בכלל. הכדורים האלה מאוד קשים לכל שוער. עוד לפני שהוא מספיק לראות אותם, הם כבר ברשת וזה מה שהופך אותם לכאלה קשים, בניגוד לבעיטה מקצת יותר רחוק שלשוער יש יותר זמן להגיב.
    ומה אתה רוצה מאניימה, הוא האחרון שאשם בהפסד, הוא לא פונקציה בהפסד בכלל. מילא גונסאלו אשם, יואב זיו... אבל אניימה? נו באמת. זה כמו לחפש מחט בערימת שחת.

נערך לאחרונה ב: ‏2/10/12
  3. Don Joan Roman Member

מה אתה מדבר קנדה, אי אפשר לעצור נגיחה חזקה מחמישה מטרים, ולא משנה לאיזה אזור במסגרת זה הולך, העוצמה היא הקובעת במקרה הזה, אולי אולי אפשר להאשים אותו בעובדה שלא יצא לכדורים וגם אז זה ישמע הזוי.

4. Prometheus Member

חטפנו 3 גולים מקריים ממצבים נייחים.
    מכבי הייתה הרבה יותר טובה, ובסך הכל שילמנו על ההחמצות הרבות שלנו.
    אף אחד לא ציפה לעונה של 36 ניצחונות.

5. South Boy Member

בגלל זה הסטטיסטיקה מורה על 6 מצבים למסגרת שלנו לעומת 3 שלכם?
    מכבי קבוצה טובה אין ספק וגם נתנו משחק לא רע חוץ מהסיומת, אבל לנסות להוציא את הניצחון הזה כמקרי ולהוציא את מכבי כשולטת במשחק זה פשוט פאתטי.

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

מה זה משנה מי שלט במשחק ואיך ב"ש הבקיעה? קבוצה שמתיימרת להיות אלופה לא צריכה לקבל שלישייה משום קבוצה בליגה, זאת הדעה שלי. הגנת ברזל לפני הכל.

ב"ש צריכה רק לקוות שהיכולת הזאת תמשיך גם למשחקים הבאים, כי בד"כ שחקנים נותנים את המקסימום במשחקים כאלה ובמשחקים שאחרי יש מין רגיעה כזאת. אלישע לוי צריך לדאוג שהרמה תישאר כמו שהיא, וב"ש תצליח.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי פרסום בפייסבוק, שמסתמך על הערכת המשטרה, היו היום בוסרמיל במגרש קצת יותר מ10,000 צופים. 3500 מתל אביב ו6,500 של באר שבע.
    מגיע לאוהדי מכבי מילים טובות על הכמות אבל מה בנוגע לאיכות? למעט דקות בודדות אחרי שער השיווין שהם ניצלו את הכמות בשביל לעשות רעש רציני, האוהדים שלהם היו שקטים ברוב המשחק.

מכבי ת"א היא קבוצה עם יתרונות ברורים אבל גם חסרונות ברורים. כל מצב נייח מולה הוא חצי גול וברמות האלה זה משהו שחייבים לתת עליו את הדעת. במיוחד כששחקני מכבי מרבים לעשות עבירות סמוך לרחבה. בנוסף לשלושת השערים שהתחילו ממצבים נייחים הייתה לפחות עוד עבירה אחת סמוך לרחבה שהובילה לבעיטה חופשית אותה נאסר לקח רק כדי לסחוט מאניימה הצלה גדולה.
    לא נפלתי מהרגליים גם ממשחק האגפים של מכבי. הוא לא באמת קיים לא בהגנה ולא בהתקפה. לפעמים עטר הולך הצידה, אבל בזה זה בערך מסתיים. כל הנסיונות להכניס כדורים נעשים מהמרכז, וכשהקבוצה מולך משחקת באגרסיביות ומצופפת את המרכז כמו שעשינו היום, אז אתה לא ממצה את היכולות שלך.
    היתרונות של מכבי הם כמובן העומק בסגל (שחקנים כמו ארנשו וקולאטי עולים מהספסל) וכמובן מרכז הקישור (אלברמן, ראדי) וההתקפה (עטר, דאבור) האיכותים.
    עטר היה היום הכי מסוכן במכבי. אופיר דוידזאדה לא הצליח להתמודד איתו ועטר רק במחצית הראשונה סידר לדאבור הזדמנות מצוינת בתוך הרחבה אחרי שעבר את דוידזאדה על הקו וגם בעט כדור אדיר למשקוף. מי שהיה חסר לי הוא גארסיה שלא תרם כמעט כלום למכבי היום.
    אניימה אגב היה בסדר גמור היום. שני השערים הראשונים היו מקרוב ומתוך ערבוביה, שניהם היו כדורים חזקים שאניימה לא ראה בזמן. כדורים קשים לשוער. בגול השלישי הוא יכל לעשות יותר אבל מצד שני לפחות בשני מקרים (הבעיטה של סוארס מתוך הרחבה והבעיטה החופשית של נאסר) הוא לקח שערים בטוחים. זה עדין לא האניימה של הפועל ת"א, אבל מצד שני ההרגשה היא שאחרי לא מעט שנים (לדעתי מאז שקאלה עזב לבית"ר) יש למכבי שוער איכותי בשער.

בהפועל באר שבע סוף סוף ראינו מלחמה, יוזמה, יצרתיות (בעיקר מברוכיאן) וקשר באמצע שמוריד מסוארס את העומס (אוסיאקו). גם ראינו את אג'ידה שעד עכשיו השנה ספג את מה שהיה צריך, היום הוא גם ספג את מה שהוא לא היה צריך לספוג, אבל הוא עדין לא הראה לנו שהוא גם שוער שמביא נקודות.
    מה זה אומר להמשך? מי יודע. אחרי שהתקשורת זילזלה בהם כל השבוע השחקנים שלנו באו להילחם היום לא רק בשבילנו אלא גם בשביל הכבוד שלהם. מי יודע איך זה יראה בהמשך העונה. לא בכל שבוע הם ישחקו מול וסרמיל מלא ומול קבוצה גדולה שתגרום להם לתת את האקסטרה. אבל כרגע לא באמת אכפת לי משבוע הבא או ממחר, כרגע אני פשוט מאושר.

:aaarse:

8. Prometheus Member

מה אתה רציני? שלטנו לגמרי במשחק וגרמנו לכם להעיף כדורים מפאניקה. סגנון המשחק הזה היה צפוי, פשוט הפעם הכדורים של עטר ודאבור לא נכנסו. מול אשדוד זה יהיה סיפור זהה, ואני מקווה שבבלומפילד הכדורים ייכנסו.

9. Ice Cream חסה

ברוכיאן הפתיע גם אותי ביכולת שלו. הוא היה מעולה היום וגם אחרי שנגמר לו האוויר הוא שלח את הכדור הארוך לסבן (איפה זיו היה?) שבישל לנגובו. אוסיאקו וסוארז ומאחוריהם גביש ומרקוביץ' סגרו הרמטית את הקישור של מכבי וגם אג'ידה למרות ההשמטה נתן עצירה יפה. הבעיה של באר שבע הייתה עם החלוצים. גבאי היה סביר, אבל סוויסה נראה גמלוני ואקסברד סתם טיפש.

כמה שאניימה הוא בעל אינסטינקטים ועשה את השם שלו בזכות זה, הוא לא יכול ולא אמור לעצור את כל הכדורים הקשים והיום הוא עצר 2-3 כאלה. הוא עוד יביא למכבי נקודות. אני דווקא מתלבט אם 2 הגולים בנגיחות זה גולים שהגנת מכבי הייתה צריכה להרחיק או שערים בלתי נמנעים שכל קבוצה סופגת. נאסר הקדים את ראדי ממש במאית השנייה כשהראשון בכלל בא מאחורה בשיא הנחישות והתנופה. עניין של חוסר ריכוז מצד ראדי?
    והגול של מרקוביץ' גם היה מתוך סבך שחקנים, הוא די גבוה והתרומם מעל כולם, אבל בלמים שכובשים נגד מכבי בנגיחה ממצב נייח זה תמיד הבעיה שלהם. אולי הם היו צריכים כמו שאוסקר צעק לפני הקרן לשמור את השחקן במסירה הקרובה ששכחתי מי היה שם (אוסיאקו/סוארז/נגובו).

10. סמואל אטו Member

כולם פה מדברים על משחק האגפים החלש של מכבי, אבל איזה משחק אגפים אפשר לפתח על המגרש של וסרמיל? זה אחד המשטחים היותר מעליבים בארץ. יש רק אמצע, לכן אם אתה עושה סוגר כמו שב?ש עשתה אתמול זה סופר קשה לפרוץ את ההגנה.

11. Love Is Red Member

על מה אתה מדבר?
    כר הדשא בוסרמיל הוא הדבר הכי נורמלי באיצטדיון העלוב הזה...

ועובדה שאלירן עטר סיכן פה ושם מהצדדים במחצית הראשונה..

להאשים את הדשא זה כמו שרקדן יאשים את הרצפה...

12. South Boy Member

כאילו "משטח הדשא הגרוע הזה" הפריע למכבי להאכיל אותנו 4 שנה שעברה, תעשו טובה תחפשו תירוצים יותר טובים.
    כאילו אף פעם לא תוכלו להגיד "שאפו לבאר שבע הגיע להם הניצחון" בלי כל הבולשיט מסביב?
    מה גם שוסרמיל היה היום במצב מעולה אחד הטובים שאני זוכר.

מתי העפנו כדורים מפאניקה? אולי ב-5 דקות שאחרי הגול של נאסר כי לא רצינו לחטוף גול לפני הירידה למחצית, חוץ מזה כלום.
    ועל מה אתה מדבר שלטנו? אם לא המתנה של אג'ידה 3-0 היה נגמר, לא סיכנתם סיכון אפילו הכי קטן את השער על איזה שליטה אתה מדבר?
    אם מול אשדוד יהיה סיפור זהה מכבי צריכה לדאוג, העורף שלה לא אימתני כמו שחשבתי והסיומת שלה הייתה על הפנים אתמול, זאת ממש לא מכבי שאני ראיתי במחזורים הראשונים למרות שהם נתנו משחק לא רע ביחס לליגה אבל רע מאוד ביחס למה שמכבי מסוגלת, וזה בזכותנו אנחנו ניטרלנו את מכבי לגמרי ולא הם הגיעו חלשים כמו שכולם פה חשבו ("מכבי תקבע את המשחק")
    תאמין לי שלא הייתה לי בעיה להודות שגנבנו את הניצחון ומכבי שלטה כל המשחק, אבל אי אפשר "לגנוב" ניצחון 3-1 שהיה יכול אפילו להסתיים ביותר שערים ובאפס שערי חובה, היינו הרבה יותר יעילים הרבה יותר מסוכנים לא פחדנו לצאת קדימה גם ביתרון ואין אחד שלא אומר שהגיע לנו הניצחון הזה, מה שהופך אותו להרבה יותר מתוק ממה שהוא.

ודבר אחרון שברח מראשי מרוב האקסטזה שחוויתי אתמול, אני מקווה שהיום שיצא גם לתל אביבים לראות את באר שבע הם שמו לב לילד צנום ושחום עם זקן על הפנים, שאפילו אלירן עטר הגדול לא הבין מאיפה בא הילד הזה שלא נתן לו לנשום.
    קוראים לו אופיר דוידזאדה, ואני מקווה שהיום הבנתם למה טחנתי פה שיואב זיו יכול לצחצח לו את הנעליים.

13. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

משחק גדול לא היה מצד אף אחת מהקבוצות, גם לא מצד ב"ש שהירבו לשבח אותה בתקשורת.
    דווקא במחצית הראשונה [בחצי שעה הראשונה] מכבי הגיעה למצבים לא רעים, וב"ש נראתה בפאניקה גדולה.
    הגיע גול ממצב נייח מקרי, שהכניס את מכבי ללחץ, למרות שער השיוויון היחסית מהיר במחצית השנייה.
    ב"ש כבשה 3 שערים יפים כשיצאה למתפרצות שהביאה לעוד מצב נייח [בשער ה2] והתקפה יפה שכללה את ברוכיאן, שכהרגלו נעלם לפרקים אבל היה שם כשב"ש הייתה צריכה אותו.
    3-4 הברקות הספיקו לב"ש לנצח את המשחק, הבעיה שמכבי למעט החצי השעה הראשונה לא עשתה אפילו את זה.

יהיה מעניין לראות מה יהיה עם מכבי, תסמונת עונה שעברה או שהקבוצה הזאת באמת 'משהו אחר'. נחיה ונראה.

14. Muurad Member

לא סיכנו את השער?

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

ממליץ לך לצפות במחצית הראשונה פעם נוספת. במצב רגיל עם קצת יותר ריכוז המשחק הזה גמור כבר בסופה (SOUTH BOY)

15. South Boy Member

חוץ מהבעיטה של עטר למשקוף מלמעלה והבעיטה של גונסאלו לחזה של אג'ידה מה מכבי עשתה? החזיקה יותר בכדור אבל לא סיכנה יותר מדי את השער, באותה מידה גם אניימה סחט מנאסר הצלה מדהימה בבעיטה החופשית וסוארז החמיץ מ-11 מטרים כאין מסביבו אף שחקן צהוב, להגיד שמכבי שלטה ובמזל באר שבע ניצחה אוש אפילו למכבי הגיע לצאת עם משהו מהמשחק הזה זה באמת באמת ב-א-מ-ת פאתטי.