גם לי זה נראה שהיה פנדל ושנתניה נהנו שבוע שני ברציפות מטעות שיפוט. דרך אגב, אני מציע לכולם לשים לב אל דוד מנגה החלוץ של הפועל ר?ג (מושאל מפרטיזן בלגרד לשנתיים). מהיר, מיקום טוב, סיומת טובה. ההרגשה שלי היא שהם פגעו איתו בינגו ושהוא הולך להיות מהשחקנים המפתיעים השנה בליגת העל. ואם כבר מדברים על בינגו, יש לי הרגשה שנתניה סוף סוף מצאו מחליף לאריאס. לואיג'י סנמו עושה רושם של שוער טוב, משחק עם המון ביטחון, נותן שקט להגנה, וזה מאוד חשוב כשאתה משחק בהגנה שכלולים בה שמות כמו קרופניק, שטרית ופינס.
מסכים. ההגנה שלנו על הפנים, אבל בשוער פגענו הפעם בינגו. הוא מאוד יציב, מאוד מרגיע את ההגנה, ועושה עבודה מצוינת.
מפתיע לשמוע על עוד הפסד של מכבי חיפה וצריך לבדוק את זה - דווקא ראובן עטר מוביל את מכבי חיפה אולי לפתיחת העונה הביזיונית בתולדותיה, לא נעים להיות עם 1/12 - אבל ברור שמכבי חיפה תהיה בצמרת. פשוט היא 'ביזבזה' את המשבר שלה על תחילת העונה וזה יחייב אותה לענות בהתאם עם רצף נצחונות. חיפה ביצעה רכש חכם בחלון ההעברות - ידין וקינן יוסיפו הרבה ויחזקו נק' חלשות והסגל שלה נראה קרוב לשווה לסגל של התל-אביביות. המצב של בית"ר מאוד פשוט - הסגל פשוט רע. היא מסוגלת לתת מעצמה הרבה במשחקים נגד קבוצות חזקות ומושכות אש ואף קבוצה לא תנצח אותם בקלות - אבל אי-אפשר לבנות על מוטיבצייה לאורך עונה שלמה. איך הקהל שאג כשערן לוי עמד להיכנס - לבית"ר באמת אין את הלוקסוס לוותר עליו. הוא צריך לשחק קרוב לשער כדי לנצל את יכולת הבעיטה שלו. העניין שערן לוי נגרר אחורה(אולי מהוראה טקטית) היות ולבית"ר אין אף מנהל משחק. הפועל באר-שבע - צעד קדימה ושניים אחורה. הפעם גם היכולת הייתה מאוד מאכזבת והייתה חסרה מחויבות. נראה איך אלישע יתקדם מכאן. קצת על מה שצפוי בהמשך - משחק סופר-מעניין בין מכבי לק"ש. מאמין שהעייפות תשפיע על הקירייה ומכבי יכולה לנצל את זה לפתיחת עונה קטלנית. אנשים יגידו שגם בעונה שעברה או לפני שנתיים מכבי פתחה עם קצב צבירת נקודות גבוה - אבל תלוי מול איזה יריבות. הפועל צריכה לשים מאחור את אתלטיקו. כל משחק חוץ הוא בגדר סימן שאלה עם הקבוצה הזו - מקווה שנמשיך עם התוצאות הטובות כי הכדורגל טעון שיפור. דמארי חייב לחזור להרכב.
מסתבר שכן יכול להיות, ואתה מוזמן לראות את תגובתי בדיוק על הנושא הזה. איך אתה משווה את באר שבע לחיפה? עזוב שמבחינת אוכלסיה מקומית בחיפה יש יותר, אתה משווה בין איזור הצפון לדרום? רק בגלל שאתם העיר הכי גדולה בדרום, אתם המקבילים של חיפה בצפון? לא נכון להשוות כך, ידידי. באיזור הצפון האוכלסיה גדולה יותר ואני גם מוריד את אשדוד מההשוואה. אין סיבה שילד שגדל באשדוד יהיה אוהד ב"ש ולא של אשדוד, בטח אם אשדוד תישאר קבוצה לגטימית בליגת העל. הפוטנציאל של נתניה מבחינת מיקום לא נופל משלכם. נתניה העיר הכי גדול בשרון ויש בשרון קבוצת כדורגל רצינית אחת. גם אם אני מוריד את העיר כפ"ס, מאור עקיבא דרומה הפוטנציאל הוא גדול. כרגע זה לא רלוונטי, בדיוק כמוכם, אבל אנחנו מדברים על פוטנציאל. זה גם מה שאני חושב. למעט מכבי ת"א, הפועל ת"א, קריית שמונה ומכבי חיפה (כן, למרות הפתיחה הגרועה שלהם, יש להם סגל מצוין שאפילו עטר לא יכול להרוס עד כדי אי הגעה לאירופה), נתניה תאבק ביחד עם בני יהודה, אשדוד וגם ב"ש, לדעתי, על אותם מקומות. אני חושב שאלישע מאמן מספיק רציני כדי לעשות את השינוי המתבקש לאור היכולת החלשה, ואם הקהל ימשיך לגלות סובלנות זה יעשה.
אני אוסיף שאני מאוד מתרשם מבני יהודה, אני אוהב את מה שקשטן עשה שם. אם זה מבחינת זרים שפגעו בול, איינוגבה וגלאבן המצויינים, מרינקוביץ וגם הליטאי שכבש לחיבור. יחד עם השילוב של הצעירים, התרשמתי מאור ברוך לטובה, נראה שחקן טוב שמשחק עם הרבה ביטחון, סארי פאלח, אמיר עגייב, חבר'ה הוא אחד הכישרונות הגדולים שצומחים פה, בני יהודה חייבת לתת לו יותר במה. תוסיפו לזה את השילוב של החבר'ה הוותיקים אם זה שלו מנשה, כפיר אדרי ויחד עם שחקני הבית, עזוז, ראלי, אני מאוד אוהב את מה שנבנה שם.
רק חבל שקשטן עסוק בסדרות חינוך לעגייב במקום לתת לו דקות הבנתי שאתמול מרגע שנכנס היה הכי טוב על המגרש וגם בישל את השלישי
שמע אני לא אוהב לדבר סתם, בפועל בליגות הנערים שיצא לי לשחק נגדו, הוא כמו טוואטחה, שחקן שידענו שהם רמה מעל כל הליגה אם זה היה בנערים ואם בנוער.
רמה מעל ליגת העל הוא בוודאי שלא אבל השחקן הכי טוב בבני יהודה בטוח שכן במיוחד שגלאבן נראה כמו צל של עצמו
בית"ר - הפועל עכו: 1-0 עכו חיפה - אשדוד: 1-0 אשדוד רמה"ש - הפועל: 1-0 רמה"ש מי היה מאמין לפני כמה שנים לתוצאות כאלה...
אני לא חושב שההפסד היום נבע מהחולשה של קאוטיניו, או משיטה לא נכונה של ניצן שירזי. אסור לשכוח שעם מאמנים בכירים יותר ועם שחקנים בכירים לא פחות, הפועל נפלה בדיוק במגרשים הקטנים האלו אחרי שחזרה מאירופה. אני יכול רק לתאר לעצמי שאחרי "אסון אתלטיקו" כמו שמתואר בתקשורת, שחקני הפועל נכנסו לבלק-אאוט של כמה ימים וההשפעה לא עברה לחלוטין במשחק היום. אלו דברים שקורים להמון אנשים, לא רק לשחקני כדורגל בליגת העל שמנסים לשלב בין שתי מסגרות. ההפסד הזה הוא פסיכולוגי גרידא. ולא משנה מי הייתה היריבה. הרבה משתמשים בזה כתירוץ, אבל אי אפשר לשמור על אותה יכולת ולצפות שאחרי אתלטיקו הפועל יתאוששו במהירות ויתנו הצגה. גם אם היינו מנצחים היום הייתי חושב שההנהלה בראשות רמון צריכה לעשות חשבון נפש נוקב לקראת יום כיפור ולדון בעובדה שלמרות שיש 5 בלמים בסגל, רק 2 מהם משחקים בקביעות ולא משנה מהי המסגרת. בהחלט היה ראוי לשתף היום את בן-יוסף/פטקוביץ'/חיימוביץ'. לא ייתכן שהם לא כשירים למרות שהם מתאמנים כבר כמעט חודש במועדון. רועי גורדנה כבר חזר לכשירות מלאה, מדוע הוא לא מקבל דקות? הרבה שאלות, מעט מאוד תשובות.
אין הרבה מה להגיד, הפועל קבוצה בינונית, עם רכישות הזויות כמו דג'מבה דג'מבה, רחמנא ליצן פנטסיל, ומוכרים בטיפשות שחקן כמו אביחי ידין ליריבה מושבעת כמו חיפה, ועם מאמן בינוני. חזרנו לימים האפורים.
http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/3.Xxx מכבי תל אביב-עירוני קרית שמונה http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/3112.Xxx בלומפילד, מנשה משיח, 20:50, ערוץ 1 ו HD http://images.one.co.il/Images/Teams/Logos_55x50/3.Xxx מכבי תל אביב מגיעה למשחק הזה כאשר היא מדורגת במקום השני ובמאזנה כ 9 נקודות. במחזור החולף ניצחו חניכיו של גארסיה 3:1 את הפועל חיפה, ובכך למעשה שמרו על מאזן מושלם, כזה שיירצו בקבוצה להמשיך גם לאחר המשחק מול האלופה. בנוגע להרכב, גארסיה לא תרגל את ההרכב, אך נראה כי איתן טיבי יפגוש את האקסית מעמדת ההרכב כשלצידו במרכז ההגנה ישחק קרלוס גארסיה. במרכז המגרש צפויים שרן ייני גל אלברמן ומהראן ראדי לשתף פעולה בקישור האחורי. גונסאלו גרסיה, רוברטו קולאוטי ואלירן עטר, צפויים לפתוח יחד בחלק הקדמי, כאשר גם ארנשו ואבו זייד, שחקני הרכש החדשים, עשויים לקבל דקות בכורה במהלך המשחק מהספסל. http://msc.wcdn.co.il/w/f-466/1354118-18.Xxx טיבי. יפתח במרכז ההגנה במפגש מול האקסית. הרכב משוער: וינסנט אניימה, עומר ורד, קרלוס גרסיה, איתן טיבי, יואב זיו, שרן ייני (חסן אבו זייד), גל אלברמן, מהראן ראדי, גונסאלו גרסיה, רוברטו קולאוטי, אלירן עטר. http://images.one.co.il/Images/Teams/Logos_55x50/3112.Xxx עירוני קרית שמונה מגיעה למשחק הזה כאשר היא מדורגת במקום השמיני ובמאזנה כ 6 נקודות. במחזור החולף הפסידה במגרשה הביתי 1:0 למכבי נתניה, לאחר שנראתה בדקות ארוכות איום ונורא. עם זאת, בקבוצה מגיעים מעודדים במיוחד לאחר תצוגה מצויינת באמצע השבוע מול אתלטיק בילבאו בליגה האירופאית. הקבוצה של איזי שירזצקי עמדה במשימה והצליחה להשיג נקודה יקרה שנתנה הרבה כבוד למועדון. למרות שביעות הרצון, במועדון יודעים כי הלחם והחמאה זאת הליגה ועליהם לעשות הכל כדי לשוב למסלול הניצחונות. בנוגע להרכב, עדיין ללנדאו מספר התלבטויות אך הנטייה היא להמשיך עם אותם 11 שפתחו בבילבאו כשגם סנטיהו סלליך נמצא בתמונת ההרכב. הקשר בראיין גרזיץ' לא קיים אימון עם הקבוצה היום אך למרות זאת ישוב לסגל. לעומתו, רוני פורוקארה לא התאמן לאחר שחלה ונמצא בספק גדול למשחק. http://db2.stb.s-msn.com/i/97/5E4D724672DCCE2DE959A211ED56E.Xxx סולליך. יקבל את ההזדמנות בהרכב הפותח? הרכב משוער: דני עמוס, אלעד גבאי, שיר צדק, סאלח חסארמה, דושאן מטוביץ', רביד גזל, דן אייבינדר, אדריאן רוצ'ט, דרקו טאסבסקי, שמעון אבוחצירא ולאסלו לאנצ'ה.
מה שאנחנו הרגשנו כששיחקנו מול חן עזרא בזמנו. היינו גדולים ממנו בשנתיים ועדין לא הצלחנו להוציא לו את הכדור מהרגל. ואם דיברנו על אור ברוך ועל מנגה שמראים המון כישרון, חייב לציין גם את פרננדס של רמת השרון. ולסיום, חייב להגיד כמה מילים על יוסי שבחון שהגיע למחוא כפיים לקהל של באר שבע בסיום המשחק, וזה ממש לא היה בקטע מתגרה. צריך הרבה אומץ לבוא ככה לקהל מאוכזב ועצבני אחרי שהבקעת מולם שער ניצחון. זאת הזדמנות טובה להגיד שטעיתי. הייתי בטוח ששבחון רצה לעזוב בקיץ. בפועל, המציאות הייתה שונה ובדיעבד התברר לי שזאת ההנהלה שלנו שעשתה את הטעות וגרמה לו לעזוב. הפסדנו שחקן שיכול לתרום שערים ובישולים מאמצע המגרש (מה שאין לנו העונה בתקווה שברוכיאן שהגיע יצליח לעשות), ובעיקר הפסדנו אדם איכותי שתרם רבות גם מחוץ למגרש. שבחון יצא ענק אתמול, אין הרבה ספורטאים כאלה.