מחזור 4 בליגת העל: מכבי ת"א והפועל ב"ש מושלמות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Franco, ‏28/9/13.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

רק לוויטה שווה הזדמנות, כל השער גרועים יותר מאוואט.

3. danielone Member

קשר שמאלי. מה יש לך נגד אוואט? חלאס זה כבר מביך. מה קשור עכשיו אוואט?

בדיון של הנבחרת, הובלתה קמפיין מסריח, אבל מה הקשר שהגעתה לדיון הזה?

4. sagi4814 Member

אני לא רוצה להיכנס לכל הויכוח הזה כי הוא באמת ויכוח של דעה אישית של כל אחד ואיך כל אחד רואה את הדברים, אבל סתם הפריע לי שרשמתה משהו שהוא לא באמת נכון, לראדי ודאבור היו שרים בעונה שעברה וגם העונה, נכון יש עדיין לא מעט חכמולוגים שמתיימרים להביא את הדעות הפוליטיות שלהם למגרש אבל אין מה לעשות. אז אני רק שוב אומר ראדי ודאבור כן שרו להם בעונה שעברה וגם לאבו זייד מדי פעם.

אם בערכים עסקינן ואני רואה שהבאתה כמה כתבות שמדברות על ערכים אז בבקשה הבאתי לך עוד כתבה להראות לך כמה ה"ערכים" שלכם לא תמיד מושלמים (ואני לא מדבר על כל הקהל של הפועל, אלא על כל המיתייפייפים למיניהם)
    http://one.co.il/Article/188708.html

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז אצל מכבי ת"א יש כאלה שלא יחברו/ישירו שירים לשחקנים בגלל שהם ערבים ואצל הפועל ת"א יש כאלה שיתלו על הגדר שלט "מייצגים את הפועל ולא את ישראל" ולא יתנו להכניס לשער 5 דגלי ישראל. לכל קהל יש את הקומץ הרקוב שלו...

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מעבר לזה רצה ברשת רשימה של כ-100 מקרים בהם אוהדי הפועל לא ממש הזכירו את ה"ערכים" שהם נושאים עימם. זה לא רק מקרה נקודתי.

אבל סיר אלכס תיאר את זה הכי טוב. הבעיה היא שלא עושים את ההפרדה.

7. invergado1 Member

בקשר לזה שזהבי היה קפטן - אני מודה שלי זה קצת הפריע בתור אוהד מכבי. אבל רק קצת! לא ברמה כזו שצריך לעשות מזה עניין, בטח ובטח שהמערכת המנהלת את מכבי היא אירופאית וזרה לכל מה שקשור לעניינים האלה.
    הייתי מעדיף שיענוד אותו מתחילת המשחק קרלוס גרסיה או איתן טיבי, שחקנים שהם גם מנהיגים על המגרש, גם מקרינים ביטחון וגם כביכול דיי נייטרלים אם מדברים במושגים של מכביזם והפועליזם וכל החרא הזה. אם אחד מהם היה הקפטן בהרכב של אתמול מהתחלה- זה היה מעורר פחות "רעש" ופחות קורץ ובולט לעין לכל מיני אנשים - בעיקר לאנשים מחוץ למכבי. כאלה שאוהדים קבוצות אחרות.

מבחינתי זהבי עושה הכל נכון מאז שהגיע ואם ימשיך במכבי בשנים הבאות לא יהיה איכפת לי אם הוא יהיה הקפטן, אני אפילו אשמח.

8. Telkiyski Member

זה יפה שאתה מביא בתור דוגמא את הרשימה העלובה הזו, טוען שזה לא נקודתי, אבל מיד אחר כך מספר על זה ש"הבעיה היא שלא עושים את ההפרדה" (בין הקומץ הדביל לרוב).

אז אתה אולי חלק מה"בעיה"?

ושגיא, ברור שיהיו תמיד את האלה שלאי שירו לשחקן ערבי, אבל ממה שידוע לי, בעונה שעברה לראדי ודאבור, בניגוד לשאר השחקנים, הקהל לא שר שום שיר (מה שנקרא בשפת היציע הדבילית"שיר שחקן").

אני טועה? אני באמת שואל, כי היה נדמה לי שזה היה המצב אצלכם.

9. sagi4814 Member

או קי, אז אני יכול להוסיף עוד שחקנים לרשימה הזאת שלא כתבו להם "שיר שחקן" אבל עדיין זה לא אומר שלא שרו להם ועודדו אותם, ושוב אני אגיד לסיכום כי אני לא רוצה להרחיב בנושא, הפנים של אוהדי הקבוצות ברוב המקרים זה שער 11 של מכבי שער 5 של הפועל, יציע ג של חיפה והמזרחי של בית"ר זה הפנים של האוהדים ואין מה לעשות בשום יציע לא הכל מושלם, מכבי עם השירים הגזעניים הפועל עם השירי שואה, בית"ר גם עם הגזענות וגם אלימות לא קטנה, כל קהל יש לו את החרא שלו, לבוא ולהגיד כל הקהל מתנהג X או כל הקהל מתנהג Y זה לא נכון, אין מה לעשות שום קהל לא מושלם לא שלי כאוהד מכבי ולא שלך כאוהד הפועל וגם לא של חיפה ולא בית"ר

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

רק נתתי לו עוד דוגמאות. אני עדיין לא טוען שכל אוהדי הפועל חלאות אדם (בניגוד למה שאתה מנסה לעשות).

ואתה טועה. לראדי ודאבור היו "שירי שחקן" שלא שרו יותר מידי, בשל ריבים ביציע (איחוד הארגונים נועד גם כדי לפתור את השטות הגזענית הזו שחלק מאחד הארגונים הנהיג). אתמול, אגב, בלומפילד רעד ב"שירים" שלהם (דיי פשוטים, האמת, קריאות חוזרות של שמם. קצת מזכיר את קריאות "רונאלדו" של אוהדי ריאל מדריד). אבל היו שירים והשחקנים אהובים ואהודים מאוד ביציע, בלי קשר למוצאם.
    לבוא ולומר שעד העונה, כאשר אתה מרמז שזה בעקבות ההצלחות, לא קיבלו את השחקנים האלה בשל מוצאם, זה פשוט מגוחך וגובל בגניבת דעת. אל תהפוך את אוהדי מכבי לסניף מורחב של לה פמיליה (כמו שאל תהפוך את כל אוהדי בית"ר ללה פמיליה, אבל זה כבר נושא אחר).

11. Telkiyski Member

א.כתבת לי "אל תהפוך את כל אוהדי בית"ר ללה פמיליה". אשמח אם תמצא לי איזו הודעה שלי שמעידה על זה שמבחינתי כל אוהדי ביתר הם לה פמיליה. ואני עוד גונב דעת?
    ב.לצעוק "מהרן ראדי" זה לא שיר שחקן (אתה יודע למה אני מתכוון, אתה הולך למשחקי כדורגל)
    ג.איך בדיוק טענתי שכל אוהדי מכבי הם חלאות אדם? כי אתה טוען שזה מה שאני מנסה לעשות כאן.

נערך לאחרונה ב: ‏29/9/13
  12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אוי נו באמת, לזה אתה נצמד?
    יש כל כך הרבה שחקנים שאין להם איזה שיר מיוחד שזה פשוט מגוחך. גם לאלברמן יש משהו דומה ואפילו לאלירן עטר (שאי אפשר לומר שלא קיבלו אותו בקהל של מכבי) היה משהו בסגנון.

ובאשר ל-ג' - אל תיתמם ואל תשחק אותה, הבנת למה התכוונתי. אולי השימוש במילים חלאות אדם לא מדויק, אבל בכל זאת..

13. Telkiyski Member

לא מיתמם בכלל. הדיון הזה התחיל בזה שטענתי שלמכבי תל אביב כמועדון אין הרבה משמעויות מעבר ללהיות מועדון ספורט הישגי, וזהו בערך.
    איך בדיוק יצא לך מזה שאני חושב שאוהדי מכבי הם חלאות אדם? (אם אוהדי מכבי היו חלאות אדם, לפחות הייתה להם משמעות בעצם היותם אוהדי מכבי, אבל טענתי שאין להם)

נערך לאחרונה ב: ‏29/9/13
  14. Telkiyski Member

מה הקטע של שחקני כדורגל פה לשים גול ואז להתחיל להודות לבורא עולם ולהביט למעלה וכאלה?
    סבבה והכל אבל מוזר שזה כאילו טרנד כזה שנהיה פה בשנתיים שלוש האחרונות, יעני מה לפני זה כדורגלנים לא היו אנשים כאלה מאמינים?
    נראה לי שאבי המיזם היה שכטר שהוציא את הכיפה על אדמת אוסטריה.

לגבי חיפה, החיסרון בחלוץ הפך להיות כמו קלישעאה שחוקה ונכונה. תורג'מן הגיע לשלושה מצבים שחלוץ ברמה של מכבי חיפה שם לפחות אחד מהם ברשת ו1-0.

ומה יהיה עם הטעויות שיפוט האלה לטובת מכבי חיפה? עכשיו כשאנחנו לא באיזה 2009 לא ממש ידברו על זה, אבל כמה אפשר "לטעות" לטובתם בליגה הזו?

15. invergado1 Member

מה זה משמעויות של מועדון לעזאזל? אולי הכוונה כאן שכולם צריכים להיות כמו אתלתיקו בילבאו מספרד שמשתפת בקבוצה שלה אך ורק שחקני בית בסקים והיא בעצם דוגמא למועדון עם משמעות (שהתואר האחרון שלו היה ב-1984)? האם שווה להיות כזה מועדון 'גבר גבר' (אבל עם משמעות!) ולא להגיע להישגים?

או אולי הכוונה כאן היא שיש חוק בלתי כתוב, חוק בל יעבור, שאסור לקנות שחקנים ששיחקו אצל יריבה שנואה? (גם אם קונים את השחקנים האלה כשהם כבר לא שם ונמצאים בקבוצה אחרת!)

מה שפריע כנראה זו העובדה שהשחקנים האלה פשוט הפכו לבורג משמעותי במכבי ועוזרים לה להתקדם וזה דיי מעצבן אנשים. הרי אם היא לא הייתה בצמרת אז לאף אחד לא היה איכפת.

בכלליות נגמר העידן של שחקנים משמעותיים שגודלים מגיל אפס במועדון ומסיימים שם קריירה. זה נדיר!

מסכים עם זה שאם מכבי הייתה קונה עוד ועוד שחקנים מהפועל זה כבר לא היה לעניין, אבל מדובר רק בשחקן אחד וחצי (לא יודע אם להכניס את בן חיים לקטגוריה הזו..) לא מדובר באיזה חצי הרכב, גם לא בשליש, גם לא בחמישית הרכב!

ובנוסף לזה מכבי משתפת מספיק שחקני בית במשחקים שלה, אולי יותר מכל קבוצת צמרת אחרת בליגה, אז חלאס עם לדחוף משמעויות נסתרות בכוח.