מחזור 4 בליגת העל: מכבי ת"א והפועל ב"ש מושלמות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Franco, ‏28/9/13.

  1. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    עומר, לא אתווכח איתך, פשוט אעמת אותך עם העובדות.

    מאז עונת 79/80
    מכבי חיפה - 12 אליפויות
    בית"ר ירושלים - 6 אליפויות
    הפועל תל אביב - 5 אליפויות
    האימפריה הבלתי מעורער של מדינת ישראל - נחש כמה? 5 אליפויות. וזה 5 ולא 4, גם בזכות מיליארדר קנדי משועמם.

    לידעתך, בשנות ה80 מכבי לא לקחה אליפות אחת (ככה שגם לכם היה עשור בלי כלום) וב-16 העונות שאחרי הדאבל של קשטן זכיתם באליפות אחת מסכנה (אליפות אחת, ב-16 שנה, אחת), ממש כמו הפועל חיפה וקרית שמונה, גיבורים גדולים.

    כבר 34 עונות שמכבי היא כלום ושום דבר, אלא אם כן יש לה בעלים עם המון כסף. בזה אתם מתגאים כ"כ?

    סיטי של ישראל.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/10/13
  2. Marrone Member

    הצטרף ב:
    ‏23/5/10
    הודעות:
    74
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מצטער לקטוע לכם את הדיון.
    איך היה גלינור פלט מול בני יהודה?
     
  3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    אתה מגוחך.

    מה זה 5 ולא 4 בגלל "מיליארדר קנדי משועמם" (זלזול נורא ואיום)? להפועל יש 5 אליפויות מאז 79/80 (מצחיק שבחרת בשנה הזו, "במקרה" מי שזכתה שנה קודם לכן היא מכבי) ולא 4 בגלל ישראלי שחצן ונהנתן שהחליט שזה לגיטימי לקזז ניקוד בליגה.
    בשורה התחתונה מכבי תל אביב מחזיקה בהכי הרבה אליפויות בישראל, הכי הרבה גביעים (וגם דאבלים) וזו הקבוצה היחידה בישראל שמעולם לא ירדה ליגה. להתכחש לעובדה שמדובר במועדון הגדול בישראל (לפי דברים קטנים שנקראים עובדות) זה לא הגיוני. לעזאזל, העשורים הכי גרועים של מכבי, שנות ה-80 ובין 2004-2013, הם טובים מאוד עבור רוב הקבוצות בארץ, כולל מהצמרת.
    סיטי של ישראל? מנצ'סטר סיטי ירדה ליגות ובמקרה הטוב התבצרה בד"כ במרכז טבלה במשך למעלה מ-40 שנה. אף אחד לא תפס מהם והם לא היו רלוונטים בצמרת. מכבי תמיד רלוונטית, אז מספיק עם השטויות, והתקציב לא באמת כזה יוצא דופן והיו גבוהים ממנו בארץ.
    והכי מטומטם - 34 עונות שמכבי היא כלום ושום דבר? ב-34 העונות האלה יש למכבי שבעה גביעים וחמש אליפויות (גביע אחד פחות מהקבוצה שלך, אבל את כל האליפויות מכבי לקחה בשיטה הגיונית). אז בוא תגיד לי אתה - גם הפועל היא כלום ושום דבר כבר 34 שנה?

    עומר אולי מגזים מכיוון אחד, אבל אתה לחלוטין מגזים מהעבר השני. רגשי הנחיתות קורעים אותך.
    אז בואו נסגור את הוויכוח הכל כך לא קשור למחזור הרביעי בליגת העל כאן. כי, שוב, גם אתה וגם עומר פשוט מזיינים את השכל.



    ו-Marrone - פלט לא עשה משהו יוצא דופן חוץ מלכבוש, אבל הוא שחקן שגדול על קבוצה כמו ב"ש. לא אתפלא אם יסיים עם מעל 15 שערים העונה, כי הוא שחקן נהדר.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/10/13
  4. Landon Donovan Member

    הצטרף ב:
    ‏9/10/06
    הודעות:
    1,410
    לייקים שהתקבלו:
    61
    איתי, לא אתייחס לתוכן התוקפני של ההודעה (כי עומר בהודעתו היה אגרסיבי לא פחות), אבל אני לא מבין למה בחרת דווקא במחזור זמן של 34 שנים בשביל הטענה שלך. כלומר, אני מבין את המניעים שלך, הרי שנה לפני כן כבר תוסיף למכבי עוד אליפות, ואם היית הולך על מספר עגול של 40 שנה, היתה מתווספת למכבי עוד אליפות שמציבה אותה לבד במקום השני בטבלה. אתה גם לא יכול לעגל למטה ל-30 שנה, כי אז תצטרך להוריד אליפות מהפועל, שתעלה את מכבי מעליה בטבלת האליפויות. למדוד רק ע"פ 20 השנה האחרונות לא בא בחשבון, כמובן, כי שם מכבי, הפלא ופלא, נמצאת שנייה בטבלה ביחד עם בית"ר.
    אז הלכת על 34, כי זה המספר שיאפשר לך לשים את מכבי ללעג ובו זמנית גורם להפועל להראות טוב. כלומר, אני מניח שזאת הסיבה, כי לא מצאתי חשיבות אחרת למספר 34. אם יש כזאת - נניח, לשורש שלו יש משמעות מתמטית חשובה, או ש-34 שנים זה מחזור הסיבוב סביב השמש של אחת מהפלנטות השכות שלנו - אשמח אם תאיר את עיני.
     
  5. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    אני אמרתי שאין לכם הכי הרבה אליפויות? לא.
    אני פשוט מזכיר לכם ש75% מהן לקחתם בשנות השבעים ואחורה, ושב35 השנים האחרונות לחיפה ובית"ר יש יותר אליפויות מכם. 35 שנה זה קנה מידה מספיק רלוונטי.

    ואני אפילו לא מזכיר את ההצלחות באירופה שיש לחיפה והפועל לעומתכם.
    הפועל לא כלום ושום דבר ב34 השנים האחרונות (תגיעו לרבע גמר גביע אופא קודם), אבל מה שיותר חשוב זה שאנחנו לא כ"כ מחזיקים מעצמינו.
    אבל בסדר ככה זה אוהדי מכבי, אם לקבוצה הכי גדולה ומצליחה בישראל היו קוראים "מכבי צור שלום" סביר שאתה ורבים אחרים הייתם אוהדים שלה.
    רק תרגיעו עם הפוזה.

    ואגב אורימור לא ידעתי שאתה פסיכולוג קליני. אתה מצליח לקרוא את הרגשות ומחשבות שלי בצורה מפחידה.
    כמה אתה לוקח לשעה?
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/10/13
  6. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    התוכן ה"תוקפני" רלוונטי לאוהדי מכבי הרברבנים פה, לא אלייך ספיציפית.
    ו-34 מתעגל יפה עם שנת 1980. אתה רוצה לבדוק מ1970? סבבה.

    משנת 1980 מכבי לקחה כולה 5 אליפויות, חיפה 12 ובית"ר 6, עכשיו זה נשמע יותר טוב?

    אבל בואו נהיה הוגנים, מכבי לקחה עוד 15 אליפויות בשנות ה-70 ולפני כן.
    הפועל פ"ת משודרגת.
     
  7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    אתה בעצמך לא מאמין לשטויות שאתה כותב.
    ואם כן, אז וואלה, אתה בבעיה.


    מנהלים - אני חושב שאפשר לנעול את הנושא.
     
  8. Landon Donovan Member

    הצטרף ב:
    ‏9/10/06
    הודעות:
    1,410
    לייקים שהתקבלו:
    61
    בגלל זה לא הגבתי. עומר הרוויח את התוקפנות, לי אין עניין להמשיך אותה.

    לעניין. למה דווקא 1980? מה מיוחד בשנה הזאת? למה לא 20 שנה, נניח, או חצי יובל, שבהן מכבי שווה לבית"ר (ובה לבית"ר יש, צריך לציין, שתי אליפויות על חשבון מיליארדר. אני פשוט יודע כמה הדברים הללו רלוונטים עבורך) במספר האליפויות?

    אה, והדובדבן שבקצפת - בהודעתיך הצלחת לטעון בו זמנית שמכבי היא קבוצה כושלת כבר 34 שנה ( "כלום ושום דבר", כהגדרתך) ושאוהדים אותה בגלל ההצלחות שלה. מרשים.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/10/13
  9. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    אני לא טענתי שמכבי היא קבוצה כושלת (הכלום ושום דבר הייתה הקצנה מכוונת ביחס להתרברבות המוקצנת של עומר), אבל היא לבטח לא מוצלחת יותר בתקופת הזמן של 35 השנים האחרונות יותר מאף קבוצה "גדולה" אחרת בישראל.

    בשנות ה-90 מכבי הייתה הקבוצה הישראלית הכי מצליחה וחלק גדול מאלה שהולכים היום לבלומפילד יגידו לך שהם "גדלו על נמני ודריקס" וכאלה (משבצות וכאלה).

    באותו אופן אגב גם מכבי חיפה זכתה במלא אוהדים מהמרכז.
    כל ילידי שנות ה90 התחילו לראות כדורגל שמכבי חיפה לקחה פה 5 אליפויות ב-6 שנים, הצליחה בליגה האלופות והיום תראה שיש מלא בני 18-23 כאלה שאוהדים פתאום של מכבי חיפה.

    ובחרתי דווקא ב1980 כדי להראות לכם שמכבי כבר המון זמן, מבחינה הישגית, לא הקבוצה הגדולה בישראל. אולי יש לה הכי הרבה אוהדים, אבל מבחינת "תארים" מה שנקרא היא לא עולה על אף אחד מה"גדולות" האחרות.
    ממש כמו שבמשחק כדורסל אם קבוצה תוביל 62-57 אחרי שהובילה 60-39 יספרו לך שהקבוצה השניה רצה 18-2 יותר מאשר יגידו לך שהיא בפיגור 5.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/10/13
  10. Landon Donovan Member

    הצטרף ב:
    ‏9/10/06
    הודעות:
    1,410
    לייקים שהתקבלו:
    61
    אז מה רלוונטית הטענה לגבי אוהדי הצלחות? הרי גם הפועל קבוצה מצליחה, גם האוהדים שלה הם "אוהדי הצלחות" לפי ההגדרה שלך.

    לגבי ספירת השנים שלך: מכבי זכתה בהכי הרבה אליפויות בשנות ה-90, אז באותה תקופה היא דווקא כן היתה הקבוצה הגדולה בישראל. לשחק עם סטטיסטיקה זה הכי קל בעולם.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/10/13
  11. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    צודק, כתבתי שמכבי לקחה רק 5 אליפויות ב35 שנה, על מי אני עובד? היא לקחה 14! זו מכבי תל אביב!
     
  12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    אני העברתי את שנות העשרה שלי בשנות ה-90 (יליד סוף שנות ה-70), ובמובן מסוים "גדלתי" על נמני ודריקס, אבל לא בזכותם אני אוהד מכבי. את האהדה ירשתי מאבא שלי שירש אותה מסבי. ורוב אוהדי מכבי שבאמת מגיעים למגרשים הם כאלה, גם אם את צעדיהם הראשונים בכדורגל עשו עם נמני ודריקס.
    נכון שבאופן טבעי קהל האוהדים של מכבי גדל עם ההצלחות, אבל כך גם עם הקהל של הפועל לדוגמה ובכלל של כל קבוצה בעולם. לקרוא לאוהדי מכבי, גם אם לא ישירות, בכינוי המטומטם "אוהדי הצלחות" זה פשוט מגוחך.

    והיסטוריה ומסורת לא מודדים לפי פרק זמן קצוב. מה זה לא המועדון הכי גדול ב-X השנים האחרונות? ככה מוחקים היסטוריה שלמה (ולא כזו ארוכה כפי שאתה עושה ממנה)?
    כאשר מדברים על היעדר תרבות ספורט זה קשור גם לזה - זלזול בהיסטוריה של מועדונים, ושל הענף בכלל.

    ולהודעה האחרונה שלך לא אתייחס בכלל, אתה "משחק אותה ראש קטן" בצורה הכי תינוקית ומעצבנת שיש.
     
  13. itay7 Member

    הצטרף ב:
    ‏9/4/10
    הודעות:
    1,596
    לייקים שהתקבלו:
    59
    *6 אליפויות ב-35 עונות, כלומר גם לפי כמות הזמן הלא הגיונית שבחרת היא במקום השני ביחד עם בית"ר.
    אגב, מבחינה לוגית, אתה לא יכול להגיד שבחרת ב-1980 ולא ב-1990 כדי להראות שמכבי כבר "המון זמן לא רלוונטית". מה שאתה עושה זה דוחף עשור שלא קשור למה שקורה עכשיו רק כי הוא מתאים לך. כל פרק זמן נורמלי שתבחר יראה שמכבי חיפה הקבוצה הכי מצליחה, ואחריה מכבי לבד או ביחד עם בית"ר, מה שבאמת נכון.
     
  14. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    אתם מפספסים את הנקודה.
    מכבי תל אביב היא המועדון המצליח והגדול בישראל וגם יש לו הכי הרבה אוהדים (שיהיה לכם בכיף, תהנו).
    אבל 75% מהאליפויות של הקבוצה הזו הושגו בשנות ה-70 ולפני כן, זו עובדה.

    אז אולי אני מציג את זה בצורה לא "אובייקטיבית", אבל אני עדיין אומר משהו נכון.
    משנת 1980 מכבי ת"א זכתה רק ב5 אליפויות, וזו עובדה.
    אתם המועדון הגדול בישראל (בזכות האליפויות מימי בר כוכבא בעיקר, גם בשנות ה70 מכבי לקחה 2-3 אליפויות וזהו.) והמצליח והמאותר ביותר ואתם אימפריה בינלאומית, אין ספק. אבל את העובדות אתם לא יכולים לסתור.

    ושוב, זה בא בתגובה ספיציפית להתרסה של עומר על הפועל שלא עשתה כלום בשנות ה90 ולקחה גביעים וזה. סה"כ רציתי להראות לעומר שגם למכבי היה עשור בלי כלום (שנות ה80).

    בעצם היו שניים כאלה, אפילו ג'ורדי ומיטש יודעים בטח.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/10/13
  15. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏6/4/04
    הודעות:
    8,770
    לייקים שהתקבלו:
    6,080
    עדיין לא הבנתי למה לספור משנת 1980 ולא, נניח, מ-1928 (ראשית הכדורגל המסודר בישראל). עומדות לפנינו 2 (כמעט) עובדות:
    1. מכבי ת"א הוא המועדון הכי מצליח בכדורגל הישראלי אי פעם.
    2. מכבי ת"א היא קבוצת הכדורגל הטובה בישראל כיום.
    הבחירה שלך לבחון את הישגי הקבוצה משנת 1980 עד שנת 2012 מעניינת בדיון ספציפי על הכיוון אליו הלכה מכבי. זה משפיע על העובדה שזו הקבוצה הגדולה בישראל? לא. זה משפיע על יכולת הקבוצה כיום? לא. זה מעניין? לא.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏2/10/13