אני לא טוען שאוהדי באר שבע באמת שואפים לאליפות השנה, אבל אני כן חושב שמותר להם לחלום על זה ולחשוב על זה. אני גם לא חושב שבאר שבע מתקרבת כרגע לרמה של מכבי.
ברור שלא. משחק החוץ מול מכבי ת"א הוא המשחק הקשה ביותר בלוח המשחקים. גם המשחק הקרוב מול מכבי חיפה בקריית אליעזר, והמשחק בחוץ מול הפועל ת"א, הם מוקשים גדולים. אבל לאורך השנים גם המשחק הביתי מול הפועל ת"א היה מוקש, והנה ניצחנו אותם השנה, ובצורה יותר קלה משניצחנו את בני יהודה, שנחשבת קבוצה פחות חזקה. אני חושב שלמעט מכבי ת"א, אין פערים משמעותיים בליגה בין קבוצה לקבוצה, מה שאומר שאפשר לנצח כל קבוצה וגם להפסיד לכל קבוצה ביום נתון (חושב שבבית אנחנו מסוגלים לנצח גם את מכבי ת"א). https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1378801_735633596462114_1529225731_n.Xxx
SAF, הכוונה שלי היתה שהוא שלח את כל ארסנל החלוצים שלו למגרש, לא שכולם שיחקו כחלוצים. תאמין לי אני (וכל אוהדי מכבי חיפה) מכיר את הטקטיקה הזאת שלו טוב מאוד. אני מבין את ההתלהבות הנוכחית שאוחזת בכם, אבל ראיתם כבר עונה שעברה עם מי יש לכם עסק. אז העונה יש לכם סגל הרבה יותר טוב, והתחלתם מצוין. אבל עדיין, הליקויים של אלישע לא נעלמו. שלא יצטייר כאילו יש לי משהו נגדכם, אגב. ממש לא. מועדון עם קהל גדול מהפריפריה זה טוב לליגה. אני גם מפרגן ואומר שכמובן אתם חייבים לסיים בפלייאוף העליון ואף לשאוף ל2-3 (עם כל הכבוד אין לכם קבוצה לאליפות). אגב, סחטיין על הפרומואים האלה לקראת המשחקים שלכם, אהבתי.
אחרי הגול שלכם כל ב"ש התחבאה מאחורי קו החצי. בית"ר גרוע ומלאה בשחקני נוער הדפה אתכם פנימה ורוב המשחק התנהל בחלק שלכם, הם לא הגיעו למצבים כי הם היו גרועים אבל ב"ש אכן ביטלה את עצמה בפניה בית"ר ששלטה במשחק ולא עשתה עם זה כלום. לא בגלל שלא יכולתם לשלוט במשחק, אלא כי אלישע הוא מאמן הגנתי שקבוצותיו לא קובעות את הטון במשחק.
בשנה שעברה אלישע נכשל והכישלון הזה כמעט הוריד אותנו ליגה. אבל השנה, ככל הנראה בגלל הגדלת התקציב והעובדה שאלישע לא אחראי על הרכש לבדו (אליניב ברדה, הרכש המרכזי הקיץ, היה קודם כל החתמה של אלונה), הקבוצה נראית הרבה יותר טוב. סוף סוף יש הנעת כדור, יש סדר במשחק, לוחצים כשצריך, מורידים את הקצב שצריך, יש סימנים של אופי, סוף סוף יש התחלה של דברים שאולי יתפתחו לטביעות אצבע של מאמן. גם אתמול אלישע לא היה חף מטעויות. נאסר ובוזגלו היו חלשים, ואני לפחות חשבתי שהיה מקום לחילופי מקומות בין השניים כשבוזגלו יעבור שמאלה ונאסר ימינה, אבל אלישע לא עשה את זה, ועד החילופים האגפים שלנו היו נוראים (גם מבחינה הגנתית). הכרטיסים לחיפה נחטפים כמו לחמניות חמות https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1378779_746348902048438_806953156_n.Xxx
אגב, אם כבר מדברים על אלישע לוי ואיכויות מאמן, מה דעתכם על מאמנים שבמשך כל המשחק צועקים ומעירים הערות מקצועיות, מעיד על הכנה לא מספיק טובה שלהם באימונים? או שבכלל מעיד על שחקנים קשי קליטה עם זיכרון קצר? אני שם לב שברמות הגבוהות זה פחות נפוץ, מאמנים בד"כ ישובים ומדי כמה דקות מעירים על איזה עניין ספציפי שהמאמן מתקשה להתעלם ממנו.
מאמן שמעיר לשחקנים באופן תדיר זה מאמן שלא עושה את העבודה, אבל לא כל מי שצועק הוא מאמן שמעיר. השריף לדוגמה בבית"ר היה עומד ברוב המשחק כי הוא היה חי אותו וכי הוא היה מכוון את השחקנים, ושוב לא מעיר להם, מכוון אותם.
בקשר ללעמוד ולחיות את המשחק, מבין את זה לגמרי, אפילו לגיטימי. אבל לכוון אותם כל כמה שניות? כלומר, לא מדובר במנחת מטוסים. ההוראות האלה אמורים להיות חלק מההכנה המקצועית באימונים, שאולי פשוט לא מספיק מועברים נכון.
הוא לא כיוון אותם כל הזמן, אלא רק אמר להם "דסה יותר למעלה" או "קובי תתקרב לדאריו", דברים כאלה. מבחינה טקטית הם שיחקו בדיוק איך שהוא ביקש.
כשזה קורה מדי פעם זה נראה נורמלי לגמרי. מובן לי ששחקנים מדי פעם מאבדים ריכוז וצריכים הכוונה או ניעור. מה שאני קצת לא מבין זה שלפעמים אני רואה מאמנים מעירים הערות ומכוונים בתדירות כל כך גבוהה, שזה נראה שההכנה שלהם פשוט היתה לקויה. נזכרתי למשל שראיתי את אלי כהן צועק לא מעט על איציק כהן החלוץ במהלך המחצית הראשונה (נדמה לי), ניסיתי להבין מה הוא רצה ממנו, הוא סימן לו משהו עם היד כמה דקות, שיחתוך קדימה או משהו כזה, ונראה כאילו האחד לא הבין את השני.
אלי כהן הנוכחי שלנו הוא לא מאמן כדורגל ולא יעזור לו הגביע שלו עם הפועל רמת גן וכל הבלבולי מוח של כדורגל התקפי, מרוב שהקבוצות שלו מבולגנות ולא מאומנות נופלים במשחקים שלהן הרבה שערים, בלי מנגה וזגורי בעונה הקודמת הוא ירוד ליגה עם ארבע נקודות בלחץ, כשאתה מאמן את הפועל רמת גן אתה יכול לבלף חופשי, אף אחד לא באמת מסתכל עלייך יותר מדי אבל כשאתה מאמן בבית"ר ירושלים אתה בזכוכית של מיקרוסקופ ורואים שהמעמד הזה גדול עליו כמו חולצה 10XL על תינוק בן יומו, שילך הביתה כמה שיותר מהר אני באמת מרחם עליו ועלינו, מעבר לזה שהוא לא מאמן הוא נראה רגיש בצורה מפחידה ואם אנחנו נראה כמו זבל מול הפועל תל אביב, מה שהמערבי יעשה לו הוא לא חווה בחיים שלו לא כשחקן ובטח שלא כמאמן ואני באמת חושש לכך שהוא יבכה עוד לפני שהמשחק יתחיל, מיום ליום הדברים שדריו אמר לו מקבלים משנה תוקף: כאן זה לא רמת גן ובטח שלא עכו, כאן זה ירושלים. ולא משנה שעכשיו הוא רוצה להחתים את אבירם כדי לעשות לעצמו שקט.
וכדי לחדד עוד קצת את הדברים שלי - עד הכניסה של סוויסה, קשטן ניצח את המאבק שלו מול אלישע. אבל מה שחשוב במשחקים מהסוג הזה זה איך מסיימים תמשחק, ואלישע סיים את המשחק עם נוקאאוט לקשטן. החילופים של אלישע שינו את המשחק וטרפו את הקלפים. כל תוכנית המשחק של קשטן, שעבדה מושלם עד לאותם רגע, נזרקה לפח. שיחקנו מאוד חכם ומאוד נכון. לא העפנו כדורים ארוכים וסתמים למעלה אלא לחצנו גבוה ושיחקנו על האגפים, במיוחד על האגף של סוויסה. בודדנו פעם אחר פעם את אליניב על הבלם שלו. חיפשנו לנצל את היתרון שיש לפלט מבחינת פיזיות וגובה (ככה גם נכבש השער הראשון). כמעט בכל התקפה הגענו בזכות משחק נכון לרחבה של בני יהודה. השערים לא הגיעו בהפתעה, הם היו באוויר וזה מלמד יותר מהכל על העובדה ששיחקנו נכון ושהחילופים של אלישע ניצחו את המשחק.
א. אין לי שנאה לבאר שבע, רק לאיצטדיון וסרמיל. חבל שכיפת ברזל שירו באמצע הלילה ככה ב-3 בבוקר לא הורידה את המגרש, ככה לא היו נפגעים ואולי אז היו משלשים את כמות הפועלים וכבר בשנה הבאה טרנר היה בועט את בעיטת הפתיחה באיצטדיון על שמו ב. אין לי שום כוונה לזלזל בבאר שבע, אני פשוט מציאותי, ואומר שאם מכבי תשחק ביכולת הרגילה שלה, אפילו לא בשיא,מכבי תנצח ובקלות. אולי ההודעה שלי לא יצאה נכון, אבל עוד דבר לאדון איתי, בוא תראה לי איפה אמרתי שלמכבי סיכויים טובים לעבור את באזל? בשום מקום לא אמרתי את זה ולמעשה גם אמרתי כל הזמן שהסיכויים הם 30/70 לשוויצרים. ועדיין, עניין שלושת השערים בחצי שעה הוא טיפשי. אז מה ליברפול 2004/5 לא היתה קבוצה מדהימה? או אולי מילאן לא היתה מדהימה כי היא אכלה 3 שערים ב-7 דקות? די לברבר, הקנאה אוכלת אותך וזה בסדר, אוכל אותך לראות שמכבי מתחילה להשתלט פה על הליגה, מה שהפועל בכל שנות קיומה לא הצליחה לעשות מעולם, אפילו לא 2 אליפויות רצוף, אז סבבה סיימתם ראש בית, הגעתם לרבע גמר לפני עשור כשהקבוצות מולכם עלו עם הרכב שני/היו בתקופות הכי גרועות שלהן מזה 20 שנה, ודפקתם חוואה מול בנפיקה וליון, עכשיו: מי מכיר אתכם? מי יודע מי זו הפועל באירופה? אולי אלה שכותבים באתר של ברט קאסייאס עם דירוג אופ?א וזהו. כל ?ההישגים? שלכם באירופה היו במפעל הכי לא מעניין עלי אדמות שאלא אם אתה זוכה בו אף איד לא שוכר שבכלל שיחקת בו, מי זוכר היום את אלאבס? אספניול? ואלה קבוצות שהגיעו לגמר המפעל הקיקיוני הזה שאופ?א לא משקיעה בו שקל וכל הקבוצות הבכירות מקללות את הרגע שהן משחקות בו. אלא אם מכבי תזכה בו, אף אחד לא יידע בכלל שהיא שיחקה בו, אולי ג?אנינאינפאנטינו יזכיר את זה בהגרלה. אתה יכול לדבר עד מחר על ?הכסף? של מכבי, גם לקבוצות הכי גדולות באירופה יש טונה כסף, לא רואה אוהד אינטר אחד שבוכה על הכסף של יובנטוס, לא רואה אוהד אנגלי אחד שבוכה על הכסף של יונייטד או ארסנל, היום מייללים על הסיטי אבל כשל יונייטד היה תקציב דמיוני בשנות ה-90 וה-2000 לא פצו על זה פה. כנ?ל ריאל ובארסה, הבכי הוא לא על התקציב אלא על הבנקים והממשלות שמשמיעות חובות. כסף היה ותמיד יהיה חלק מהמשחק הזה מאז שנות ה-90 וכדאי שתתרגל אליו. כסף היה מה שהביא לחיפה אליפויות בשנות ה-2000, הביא לך דאבל וכסף היה מה שחסר להפועל בשביל להנחית פה את מיאטוביץ שיהיה פה ג?נרל מנג?ר. שורה תחתונה זה כמו לבכות על הקיזוז, זה לא מעניין אף אחד וככל שתמשיך לבכות על זה אתה רק תוציא את עצמך מטומטם. היית מת שלהפועל יהיה מישהו כמו גולדהר שיבוא וישקיע את הנשמה שלו וישים תקציב גדול, היית מת שהבעלים שלך לא יהיה עבריין מורשע שרק יחפש איך לעקוץ אותך, היית מת שיהיה לך בעלים כמו יעקב שחר, אז עם כל ההתלהבות של הפועל ב-15 שנים האחרונות, הדבר היחידי שהם הביאו זה 2 אליפויות ואיזה 5 גביעים, הלא נאמר תואר של לוזרים. ואהה כן, הפיכת הגמונית הניצחונות בדרבי, מה שלקח לכם כמעט 60 שנה להעביר לצד שלכם, אנחנו כמעט מחקנו בשנה אחת, ונמחקו את זה גם השנה, עם שכטר וורמוט ואתה גם תראה איך בסוף שנה אנחנו משווים את סך האליפויות שלקחתם ב-13 שנה, ואותי מי יודע גם נעבור אתכם בשנה הבאה, אז רד מהעץ שאתה תלוי עליו, הקבוצה שלך היא סמל הרמאות בכדורגל הישראלי, אתה יכול לשאול את אבוקסיס ולנדאו וגם את מי שאימן אתכם במשחק העליה מול רמת עמידר ב-90. אתם קבוצה רקובה שכל המדינה פה שונאת אתכם אבל אתם משחקים אותה מילוול שאף אחד לא אוהב אותנו לא איכפת לנו. אתה יכול לקחת את כל ההישגים באירופאית לקפל יפה ולזרוק לפח, כשתעשו משהו כמו אפואל ניקוסיה, על ליגיון הזרים שלה, ידעו מה זה הפועל ת?א באירופה. לך היום לאוהדים של ראפיד, סלטיק והמבורג, הם לא זוכרים ששיחקו מול הפועל בכלל. אני? לא צריך את ההצלחות באירופאית, ברור שאני שואף לנצח. גם אם מכבי תשחק בגוגויים, אני אשאף לנצח ולהביס. אבל לי הדבר היחידי שחשוב זה האליפות. אני עד היום מודה לאלוקים שהפסדנו לסנטה קולומה, הבושה הזאת היא הדבר הכי טוב שקרה למכבי, זה הדבר שסילק את לוני סופית, זה ורוני מאנה, ויצאנו חעונה הכי שיורה שלנו זה עשורים, בזכות ההפסד שם ולארצ?יאספור, ואם לא זה? לא שניידר ולא גולדהר במכבי עד היום, אלא לוני. תן לי כל שנה להיות מודח על ידי באזל, העיקר להביא אליפות. דברים? אין קבוצה שזוכה באליפות בלי לנצח בדרבים כיום. אז עם כמה שקשה לך להודות, מכבי היא אחת הקבוצות הטובות שהיו בליגה שלנו, אי פעם, יותר טובה מהפועל של הדאבל או חה של 05-06? אני חושב שרק מבחן הזמן יגיד, וכרגע זה מאוד צועד לשם. בשביל להיות הכי טובה אי פעם לטעמי, החברה פה צריכים להשוות את שיא האליפויות הרצופות אי פעם או לשבור אותו, ואני לא מאמין שהשחקנים כולם יעזבו עוד 5 שנים. אז די לקשקשת, אוהדי מכבי מתרברבים? אני חושב שהרווחנו את הזכות הזאת לאורך 100 השנים האחרונות. מכבי חיפה הכי טובה ב-30 השנים האחרונות? בוודאות. לכן אני לא יגיד מילה על אוהדי חיפה שיתרברבו על הקבוצה שלהם כיום. והפועל? בשנות ה-90 קבוצה מתה, בשנות ה-2000? 2 אליפויות ומאתיים סגנויות ששוות כקליפת השום. ובשנות ה-80? אהה נכון, גביע עם היד, אליפות באופסייד וירידת ליגה אחרי זכיה באליפות - אימפריה מקומית. למען ההגינות וגילוי הנאות אני יגיד שמכבי בשנות ה-80 היתה זבל שבזבלים, ובשנות ה-2000 עד שנה שעברה כלום, אבל עדיין, היסטורית, במכלול, עשתה מספיק בשביל להישאר מועדון גדול, כי אין מועדון שעובר שנים שהן רק טובות, אינטר לדוגמא, המיץ יצא עד שהגיעה אליפות למרות הסקנדל. הפועל? היא לא בדיוק המועדון הגדול שאתה עושה ממנו, למעשה, בעשתה יותר מהפועל בזירה המקומית ב-30 השנים האחרונות, וביתר זה מועדון שתסכים פנימיים הרסו אותו כך פעם מחדש. ועדיין עם כל החושך של שנות ה-80 וה-2000 עשינו יותר ממכם במצטבר, זה גם אומר משהו, הן על מכבי והן על הפועל.
צניעות זה לא מילה גסה ואין לך זכות להתרברב ובטח שלא לחשוב שמכבי תל אביב יכולה לנצח את באר שבע בקלות, יכול להיות שזה יקרה אבל שום דבר לא בטוח בכדורגל וזה שזכיתם, אז יפה יש לכם את המועדון הראשון בכדורגל אז מה הפלא שזכיתם בכל כך הרבה תארים...?