מחזור 4 בליגת העל: מכבי ת"א והפועל ב"ש מושלמות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Franco, ‏28/9/13.

1. Daresen Ark Member

בית"ר לא הסתגרו מולכם, אחרי הגול הראשון עשיתם בונקר ויצאתם למתפרצות שאחת מהם הובילה לשער השני כשלהרוש יש חלק בשניהם.

2. hapoelb7 Member

אני יגיד לך למה זה לא נכון ולמה זה לא יקרה
    הסגל שחקנים שלנו יותר טוב משל אשדוד של עונה שעברה.אבל מעל הכל יש לנו מנהיג אמיתי במגרש
    ברדה זה שחקן פשוט נדיר.נלחם במגרש כאילו הוא עכשיו שחקן נוער שקיבל צ'אנס
    העבודה שלו במגרש עם השחקנים מדהימה

3. oranfu Member

הסגל של ב"ש יותר טוב משל אשדוד, אבל אני באותה תחושה. האוהדים של ב"ש מתלהבים ובצדק, אבל התוצאות נכון להיום נראות דיי מקריות לדעתי. הקבוצה לא ממש הרשימה בשום משחק. ברגע שיגיע ההפסד הראשון גם תגיע הנפילה לדעתי. סה"כ אלישע הוא מאמן מוגבל מאוד. כולם מדברים על החילופים שלו אתמול שהוא שלח איזה 5 חלוצים למגרש וויתר על הקישור כאילו זה איזו הברקה, ולא משהו שראינו אותו עושה בחיפה כל פעם שהוא בפיגור. הוא פשוט לא יודע משהו אחר. אז הפעם (מול קבוצה שלא עניין אותה לתקוף, בכלל) זה עבד. הרבה פעמים זה גם לא יעבוד.
    מה שכן, ברדה ופלט הזה הם 2 שחקנים עם משחק ראש טוב (ויותר מזה). זה הדבר הכי חשוב לקבוצה של אלישע כי כל המשחק שלו מתבסס על זה ששחקנים ירימו כדורים לרחבה כל הזמן.

4. Telkiyski Member

אגב נראה לי שהפעם האחרונה שבה איציק עזוז מבני יהודה הרים כדור מצד ימין שהגיע בסוף לחיבורים היה במספרת של אלירן עטר.

5. ראיין אדלי Member

אחת ההודעות הכי מגעילות שקראתי אי פעם באייסוקר, אני קורא כאן כבר המון זמן וקראתי מאות הודעות שלך... אבל ההודעות שלך על הפועל באר שבע פשוט זוועה. שחצנות היא מידה ממש לא טובה, תעבוד על זה....

ובקשר למשחק, אהבתי מאוד את המחצית השנייה, לחץ בלתי פוסק והמון מצבים ופשוט היה ממש כיף לראות את הקבוצה (ללא קשר לתוצאה), פשוט באר שבע של עונות קודמות הייתה חוטפת במשחק כזה שלישייה.
    ובקשר לקהל, שיפור מאוד משמעותי.. למרות הפיגור למשך כל המשחק היה עידוד בלתי פוסק וכל שער 5 היה ממש מעורב במשחק ועשה המון רעש, חבל שבטלוויזיה לא שמעתם את התצוגה הגדולה שלנו..

משחק הבא מול מכבי חיפה, כנראה שנביא כמה שמכבי יתנו לנו, יהיה אווירה פשוט אדירה, לא רוצה להגדיל ציפיות יותר מדי אבל מקווה למשחק הקרבה ולנצל את המומנטום הטוב שלנו והגרוע שלהם. שבוע אדום!

6. JR-Riquelme Member

צריך להבין שב"ש לא לקחה 12 נקודות נגד קבוצות חזקות.
    בית"ר - זה לא באמת בית"ר, זה יותר לשחק נגד נוער, ובית"ר ההיא שעלתה על המגרש זו הקבוצה הכי עלובה שראיתי אי פעם בליגת העל.
    הפועל ת"א - זה ניצחון משמעותי, לא משנה באיזה תקופה הם לנצח את הפועל ת"א ובהפרש של יותר משער אחד זה ניצחון גדול, אי אפשר לקחת את זה.
    הפועל עכו - אחת הקבוצות החלשות בליגה. ובאר שבע ניצחו עם הרבה קושי
    בני יהודה - גם קבוצה חלשה. לא הגיעו לשחק כדורגל אתמול. והפועל נהנתה מהמון מזל.

4 המחזורים הבאים הם משמעותיים עבור באר שבע. ואם היא מצליחה לקחת 7 נקודות לפחות אני מסמן אותם בתור קבוצה באמת חזקה.
    חיפה בחוץ, קרית שמונה בבית, אשדוד בחוץ ומכבי תל אביב בבית.
    אני אישית בחיים לא רואה אותם לוקחים יותר מ4 נקודות(אני חושב נקודה)... עדיין לא חושב שהם כאלה חזקים. נהנו ממחזורי פתיחה לא הכי קשים

עוד משהו קטן - כמה שוסרמיל המגרש העלוב הזה עושה עוול עם הקהל האדיר של באר שבע...

נערך לאחרונה ב: ‏1/10/13
  7. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

וואו, יש לך את זה ביותר שונא? מה נכנס בך? כזאת שנאה מוחצנת לקבוצה לא ראיתי כאן הרבה זמן.

תרגיע, תרגיע. אף אחד לא מדבר על אליפות. לא גורמים רישמיים בכל אופן, גם כאן לא. אוהדים בני 13 בפייסבוק לא נחשבים.

8. Telkiyski Member

אוהדי ב"ש, אתם לא צריכים להתנצל בפני אף אחד.
    אתם אוהדי כדורגל ומותר לכם להאמין ולקוות שהקבוצה שלכם תעשה את זה (אני יודע שאתם ספיציפית לא, אני מדבר באופן כללי).
    אפשר לחשוב שלפני משחקי חוץ נגד רוסיה ופורטוגל אף אחד פה לא "האמין" ו"קיווה" וכאלה למרות שלכולם היה ברור שיש לנו 4% סיכוי. ככה זה אוהדים.

זכותכם לחלום על אליפות, אין בזה שום דבר רע או משהו שמוציא אתכם "מטומטמים" או משהו כזה.
    אוהדי מכבי גם חשבו שיש להם סיכוי טוב להעיף את באזל. זה חלק מהעניין של להיות אוהד כדורגל.

9. Love Is Red Member

מה שהורג אותי זאת העובדה שיש אוהדים שחושבים שהקבוצה שלהם גדולה יותר מקבוצות אחרות ב50 רמות, אז כן מכבי תל אביב כנראה תזכה באליפות אבל מאיפה הקביעה הזאת שהיא תביס את באר שבע 6-0 בשיא היכולת, לפעמים בכדורגל יש הפתעות ובמיוחד לאור העובדה שבאר שבע שעד עכשיו לא מציגה כדורגל גדול ומשיגה את הנקודות יכולה בשיא כושרה כקבוצה וכבודדים להיות יותר טובה וגם מכבי תל אביב יכולים להיות יותר טובים כמובן אבל בסופו של דבר את הכסף סופרים במדרגות ולא יעזור כל הדיבורים, עם דיבורים לא הולכים למכולת.
    לכן עומר יכול לדבר עד מחר על 6-0 ואנחנו נדבר ממשחק למשחק ונראה מה יהיה, אם נובס 6-0 אבל תוך כדיי שמכבי תל אביב מציגה יכולת עילאית אני האחרון שיגיד שלא מגיע להם, אבל מראש לדעת מה תהיה התוצאה זה יהירות וחוצפה.
    מכבי תל אביב היא קבוצה מושלמת אבל לא סופרמנים, היא כקבוצה קבוצה נהדרת שמשחקת כדורגל נפלא, אבל היא עוד תפסיד כמו שבאר שבע תפסיד וגם אוהדי מכבי תל אביב צריכים כמו אורימור קצת להיות צנועים, כי מדובר במחזור 4 בלבד...

10. Telkiyski Member

הם גם אמרו פה שמכבי נגד באזל זה 45-55(נראה לי אורימור), אז אתה מצפה מהם למשהו אחר?
    אפילו נטען פה שאם ה"שלישית הקישור הספרדית" של מכבי ת"א תשחק בסנט פטרבסורג במדי הנבחרת, ישראל לא תפסיד ברוסיה.
    זה יפה שכשאוהדי מכבי חיו בסרט שהם הולכים לעבור את באזל זה היה בסדר גמור, אבל לאוהדי ב"ש אסור לחלום על אליפות.

ודווקא בלספור כסף מכבי טובים, והם לא ממש "קבוצה מושלמת". קבוצה מושלמת לא מקבלת שלישייה מבאזל בחצי שעה.

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מכבי לא מושלמת ועומר מדבר בעיקר בשטויות (מול ב"ש ננצח ב-50% יכולת וב-70% ניתן 3? מה זה השטויות האלה? ועזבו שלתת אחוזי יכולת זה מפגר). מכבי אולי הכי טובה בליגה, אבל באמת יש כאלה שעשו מאיתנו ריאל מדריד.

ואיתי, אני התבדתי מהמשחק מול באזל, מודה (למרות שאני עדיין חושב שהסיכויים שלנו לא היו כ"כ נמוכים. לא גבוהים כמו שחשבתי, אבל לא נמוכים בהרבה). ובאמת שמספיק עם "מכבי טובה בלספור כסף", זה מגוחך.

12. Love Is Red Member

מכבי תל אביב מושלמת ביחס לליגת הפח שלנו, וכמה שלפעמים אני לא מסכים עם אורימור אי אפשר להתווכח עם זה שהוא לא בא ואומר "מכבי תל אביב ריאל מדריד" כמו שאומר עומר במילים אחרות ומזלזל מראש.
    בסופו של דבר פתיחת העונה הזאת של מכבי תל אביב יכולה להביא לה אליפות וכנראה תביא לה אליפות והם כנראה יזכו באליפות אבל זה לא יהיה להם קל כמו שעומר עושה את זה...
    100 אחוז יכולת 50 אחוז יכולת...
    אז אם היה ונניח מכבי תל אביב דווקא תפסיד לבאר שבע זה אומר שהשחקנים של מכבי נתנו 25 אחוז יכולת?
    כמו שבעונה שעברה חשבו שאחריי הניצחון על מכבי תל אביב באר שבע תהיה בפלייאוף העליון וגם אני חשבתי את זה, לכן מוקדם לדבר על מיקום ועל תוצאות מראש, הכל עוד יכול להיות...

13. Telkiyski Member

מכבי קבוצה טובה מבאר שבע כרגע אבל מה שאני אומר זה שזה לגיטימי מצד אוהדי ב"ש לחלום על אליפות (ואני בטוח שגם אלה שכותבים פה שהם לא חושבים על זה, כן חשבו על זה פעם או פעמיים בשבוע האחרון והיום), כי זה חלק מהקטע של אוהד ספורט, ולא צריך לרדת עליהם או לזלזל בזה שהם מפנטזים על זה.

בדיוק כמו שאם ישראל הייתה מתחילה את מוק' המונדיאל הזה ב6 משחקים מול אזרבאייג'ן, לוקס' וצפון אירלנד ועושה 18/18 (לא מנסה להגיד שב"ש שיחקה 4 משחקים מול קבוצות חלשות יחסית לליגה) לא רק שהיו מפנטזים פה על עליה למונדיאל, כבר מדברים על עליה ממקום ראשון.

14. Love Is Red Member

אני אישית מהמפנטזים שפינטזו על עלייה למונדיאל של נבחרת ישראל, אבל בכל הקשור לבאר שבע אני מנמיך ציפיות, כי מהנבחרת יש לי ציפיות תמיד כי בכל זאת יש משהו בנבחרת ישראל לדעתי האישית, בהפועל באר שבע אין את המשהו הזה שהגיע אולי השנה ועדיין לא מספיק בשבילי כדיי לצפות לאליפות או לקוות או להאמין או וואטאבר, הדבר היחידי שאני מאמין ומקווה זה שבאר שבע תסיים מקום 4 ותצליח להגיע לאירופה.
    מעבר יהיה מעל כל ציפייה ותקווה שלי.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

קצת סדר בבלאגן:

1. oranfu, אני הייתי מהמבקרים הגדולים של אלישע בשנה שעברה, אבל חייבים לתת לו קרדיט על החילופים אתמול, חילופים שלטעמי ניצחו את המשחק.
    הוא לא שיחק עם חמישה חלוצים כמו שנטען כאן, אלא שיחק עם סוויסה כקיצוני ועם פלצ'וק כקשר תוקף מהאמצע. הרבה פעמים פלצ'וק וסוויסה גם החליפו מקומות אחד עם השני מה שהקשה מאוד על ההגנה של בני יהודה ובעצם ייצר לנו מצב אחרי מצב.

2. Daresen Ark, במחצית הראשונה ברמת גן בית"ר הסתגרה מולנו ואם היינו חדים יותר היינו סוגרים את הסיפור כבר במחצית הראשונה.
    המחצית השנייה, כשבית"ר כבר הייתה בפיגור והייתה חייבת את השער, הייתה שקולה יותר, וגם בה לא זכינו לראות את בית"ר תוקפת עם כל מה שיש לה.

3. שי, ההשוואה לאשדוד לא נכונה. גם כי סגל השחקנים שלנו חזק יותר וגם כי יש לנו קהל בליגה אחרת מאשדוד.
    ראיתי בשנה שעברה את אשדוד ואמרתי שמדובר בקבוצה שאוגרת נקודות לימים חשוכים. אני חושב שבמקרה שלנו הדברים הם אחרים. אנחנו לא נרוץ לאליפות, אבל בניגוד לאשדוד, אנחנו נסיים בפלייאוף העליון.

4. JR-Riquelme, לפי ההודעה שלך אפשר לחשוב ששיחקנו עד כה מול קבוצות מישראל כשבמשחקים הבאים אנחנו נפגוש את ריאל מדריד, ברצלונה ואתלטיקו מדריד. הקבוצות שפגשנו עד כה לא יהיו שונות מהקבוצות שנפגוש בעתיד. גם מכבי ת"א, זאת שכולה משבחים, השיגה את הניצחונות שלה על קבוצות מישראל.

5. itai, קשה עד בלתי אפשרי למצוא אוהד של באר שבע שמדבר על אליפות. אנחנו עם רגליים על הקרקע, ובניגוד לאוהדי שאר הקבוצות והתקשורת, אם זה היה תלוי בנו, אף אחד גם לא היה מדבר על זה. אנחנו מעדיפים לבוא קטנים, להתרכז בכל משחק בפני עצמו ובעיקר ליהנות מכל רגע.
    אני יודע שלאור הדומיננטיות של מכבי כולם מחפשים בנרות מישהי שתיתן לה פייט, שתגרום לה להזיע, אבל אנחנו עדין לא שם.

6. ואם לסיים את ההודעה בנימה אישית, הניצחון אתמול היה ניצחון חשוב בגלל האופי שהראנו.
    בני יהודה במחצית השנייה ביזבזה זמן בצורה מבישה. שחקנים של בני יהודה מאבדים את הכדור, מחכים לראות האם הוא מגיע לשחקן בני יהודה או לא, ואם הכדור לא מגיע לשחקן בני יהודה, פשוט נשכבים על הדשא כדי לעצור את ההתקפה ולבזבז זמן. כל כדור גובה לרחבה אינוגבה/שחקן הגנה של בני יהודה נופל "פצוע" ומבזבז זמן. כל פעם שיש שריקה לעבירה לצד כזה או אחר, שחקן של בני יהודה מעיף את הכדור החוצה כדי להרוויח עוד כמה שניות. לזה כמובן נוסף גם בונקר כמו שדרור קשטן יודע לעשות.
    בשנים הקודמות היינו מפסידים משחקים כאלה ובעיקר מאפשרים לקבוצה היריבה לבזבז זמן, מתנהגים בנחמדות. לא הקבוצה הנוכחית. מזרזים שחקנים שנופלים או שמתעכבים לצאת (כולל השחקן שהורחק), לוחצים על השופט שיזרז את בני יהודה, מתעמתים עם שחקני בני יהודה, לא מוציאים את הכדור החוצה כששחקן מתחזה על הדשא, לא נחמדים יותר.
    השינוי בגישה גרם גם לקהל להתחבר לקבוצה ולדחוף אותה בפיגור. השינוי בגישה ייצר את הלחץ על השער של בני יהודה ואת המהפך הקסום שהיה אתמול.