מחזור 4 בליגת העל: החיפאיות מנצחות את התל אביביות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏20/9/09.

1. איגור .פ. Member

אוקי מצטער שלא הבנתי נכון

2. riquelme1 Member

היה באמת משחק ברמה גבוהה, ראיתי השבוע 3 משחקים מהליגה הספרדית, ולהגיד את האמת מהמשחק הכי נהנתי יותר מכולם, קצב וכדורגל טוב.

אני אוהד הפועל, אבל מכבי חיפה הייתה טובה יותר היום, ובכלל נירא שהיא קבוצה טובה יותר מהפועל, למרות שהפועל יכלה גם לנצח היום, אבל ההזדמנויות הבאמת טובות היו של חיפה.

בן דיין פשוט מעצבן אותי, גם בנבחרת הבן אדם מגיע למצב של הרמה או שזה מגיע לידיים של השוער או שגבוהה מדי, הוא פשוט לא יודע להרים, הוא מרים בלי טיפת עוצמה וזה קל להגנה ולשוער של היריבה.

אבל חברה, אייל גולסה, גודל לנו פה שחקן שהרבה שנים לא ראיתי בכדורגל הישראלי, הילד הזה עוד לא בן 18 והוא משחק כמו שחקן מנוסה, כמה כשרון, כמה חוכמת משחק, לדעתי הוא לא פחות טוב ומוכשר מאסולין, תוך שנה לאירופה ומהר, ורצוי לליגה גדולה. יש לו אתזה.

3. Igi Member

לקרוא וללמוד, כל מילה בסלע.

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואגב לדעתי חוץ מבית"ר גם בני יהודה קבוצה שיכולה לאיים על 2 הקבוצות שראינו היום, אולי אפילו מכבי ת"א, ההבדלים לא עד כדי כך גדולים בליגה שלנו.
    למרות שכרגע יש למכבי חיפה יתרון יפה אני עדיין בעד ביטול שיטת הפחתת הנקודות, מה זה כאן סן-מרינו שקובעים חוקים כאלו? מילא פלייאוף שיפגיש את כל הגדולות במאני-טיים אבל רבאק תנו לשחק כדורגל ואל תמציאו חוקים של רפובליקות בננות.

5. אפי 19 Member

ריקלמה,

אתה באמת מופתע מהיכולת של דדי בן דיין?
    מדובר בשחקן הכי אוברייטד שמשחק בישראל כבר שנים.
    שחקן בינוני מינוס.

יגאל אנטבי טוב מימנו.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גל ואיגור, כבר אמרתי ואני יגיד עוד פעם, אם כן היה נשרק פנדל לזכות הפועל והיה 1-1 כל המומנטום היה משתנה, כנראה שדה סילבה לא היה מגיע למצב שהוא אמור לקבל אדום ויכול מאוד להיות שהפועל הייתה מנצחת.

תענו לי בכנות עכשיו, נראה לכם שאם העבירה שהייתה על שכטר מטישיירה הייתה קוראת בדיוק אותו דבר של דה סילבה על קטן זה לא היה פנדל?
    נראה לכם שבקריית אליעזר אחרי דקה אנחנו היינו מקבלים פנדל?

אתם יכולים להתכחש, אבל השופטים בליגה עוזרים לכם פעם אחר פעם.

7. Igi Member

שחם, תמשיך לדבר על ה"מומנטום" שיכל להשתנות וה"אם ואם", בשורה התחתונה השופט לא שרק וזהו. צא מזה, השריקה הזו לא גרמה לכם להפסיד והשופט אפילו החזיר ונתן להפועל את הסיכוי להשוות כשלא השאיר אותם ב-10 שחקנים. ובוא נביא משהו אחר, אם קינן היה מכשיל את שכטר באותה הצורה אתה באמת חושב שמשיח לא היה ממהר להרחיק אותו?
    ואם עדיין לא הבנת, הסיבה היחידה שהפועל הפסידה היום לחיפה בבלומפילד היא בגלל שחיפה הייתה די משמעותית קבוצה יותר טובה.

לגבי השאלות שלך, אני בטוח ב-90% שמשיח היה שורק לפנדל לזכות קטן ולא בכדי הוא לא שרק היום. הוא אומנם טעה, כמו שטעה עם אי הוצאת הצהוב לדה סילבה, אבל ליידי בוי הביא את זה על עצמו. שופטים לא ממהרים לשרוק לעבירות עליו ברחבה ובצדק. המוניטין שלו היום פגע בהפועל.

ולגבי השאלה השניה, כן, הפועל הייתה מקבלת פנדל כי הייתה שם יד ברורה. אני לא מבין גם מה יש לכם בכלל לפתוח ת'פה על המקרה הזה, מה בדיוק הטענה שלכם פה? שאתם לא רוצים שחיפה תקבל על זה פנדל? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx זו לא אשמתנו אם לשופטים יש הרבה רגעים מעוררי מחלוקת איתכם.

נערך לאחרונה ב: ‏22/9/09
  8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ועוד נקודה, טשיירה לא היה אמור לקבל אדום במידה והייתה שריקה? הרי הוא היה השחקן האחרון בדרך לשער.

9. Raulito Madridista

גל,

אתה משום מה בוחר להתעלם מסדר האירועים של הדברים, אבל אין טעם להסביר את הדברים האלה. כמו שדה-סילבה היה צריך לקבל אדום(נניח), גם שחקן אחד פגע בבאדיר שנפל וכל שחקני הפועל רצו לקוון, אז תעשה לי טובה. נכון שאם פנדל זה פנדל, אז צריך לשרוק גם בדקה הראשונה, זה האידיאל, אבל עובדה שבתשעים ותשעה אחוז מהמקרים זה ממש לא ככה. הפנדל ממש לא היה כזה ברור כמו שתיארת אותו. אם אתה מתכחש לעובדה שחיפה קיבלה מתנות מהשופט, ולא רק במשחק הזה, אלא בעונה הנוכחית בכלל, אז אני בספק אם יש טעם להמשיך בדיון. ממש לא אמרתי אגב שרק השופט אשם בהפסד, כי בכל-זאת הרבה שחקנים בהפועל היו חלשים והיה לנו מספיק זמן, אבל לשופט יש חלק מרכזי בכך.

ידין שחקן גועל נפש? ומה עם אדון דוידוביץ? איזה הצגה עלובה שלו לקראת סיום המשחק(נדמה לי שזה היה אחרי ניסיון הבקעה של דה-סילבה)...מכל דבר הוא נופל ורבע שעה עד שהוא חוזר לקום. זה שיש לו פרצוף חמוד ותמים זה לא אומר שהוא ספורטאי למופת, הוא רחוק מזה. בושה שהוא סיים את המשחק הזה בלי צהוב.

שכטר לא מפחיד אף אחד? אני דווקא ראיתי שהוא פירפר כמה שחקנים של חיפה בכל הזדמנות. הוא כבש שער ואם היה לו קצת שכל הוא גם היה מבשל לקראת סוף המחצית הראשונה(במקום לבעוט כמו אידיוט ברגל שמאל, וגם הוא הבין שטעה ותפס את הראש) והיה נבחר לשחקן המשחק. שכטר הוא שחקן שחיפה חוששת ממנו לא מהיום ולא מלפני שנה. הוא תמיד מגיע למשחקים מולה חד. וגוטמן הפריע כשהוציא אותו.

אני לא אמרתי מילה על ניהול המשחק של אלישע, אז אל תכליל אותי בין אחרים פה. גוטמן סתם השתולל ואלישע לוי מנגד נהג בשכל לפחות לפי דעתי. גם החילוף של רפאלוב היה במקום כי הוא יודע להחזיק כדור. אם אני צריך לתת לשני המאמנים ציונים, אלישע היה מקבל כפול. אלישע למשל מייד הגיב להפקרות של גוטמן והכניס עוד חלוץ ועובדה שארבייטמן היה מסוכן.

ועכשיו למישהו אחר -
    עמי,
    דווקא לבן-דיין אתה בא לטענות? ומה עם האיש ששיחק בצד ימין? קנדה כבר שנה שלמה מרים כל כדור או ליציע או לידיים של השוער שנגדינו, ולא רק זה - הוא איבד כל כיוון בכל הקשור למשחק ההגנתי, הוא פשוט קטסטרופה. בן-דיין הרים היום לא רע במחצית הראשונה משהו כמו שני כדורים, אבל לחיפה יש הגנה גבוהה מאוד ולאלא ושכטר הם לא כאלו שיכולים להתמודד עם קינן וטשיירה, אולי יבואה.

10. Dimitar Berbatov Member

אני בטוח שזה נחמד מאוד לאוהדי הפועל לראות שחקן ישראלי וצעיר כמו קנדה עם האנרגיות שלו, התשוקה, המלחמה והמוטיבציה אבל רק בישראל שחקן כזה ללא הרמה טובה, בלי טאץ' אחרון מדויק, בלי אילו שהן יכולות טכניות מרהיבות וכמובן גולת הכותרת חור מבחינה הגנתית - הופך לשחקן הרכב בקבוצה כמו הפועל או אפילו שחקן רוטציה (וכן אני יודע שכרגע הוא לא שחקן הרכב, אבל אני מדבר גם על העונה שעברה וגם חצי העונה ב-07/08). דני בונדר אולי לא עילוי התקפי אבל עושה את שלו הגנתית ממה שלי יצא לראות.

נערך לאחרונה ב: ‏22/9/09
  11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

נתחיל מהסוף, לא הכללתי אותך בין אחרים, הפיסקה האחרונה שלי היתה מופנת למשתמשים אחרים שטענו שאלישע לוי מאמן בונקריסט ופחדן, הייתי צריך לציין זאת.
    אם כבר הזכרת את באדיר אז גם הוא עשה הצגה, שחקן חיפאי לא פגע בו וגם אם פגע אז לא בעוצמה כזו חזקה שגרמה לו להתפתל מכאבים על כר הדשא, כנראה ככה זה כשחברו לקבוצה הוא איתי שכטר, שחקן שמביש להביע עליו דעה, קיים בו פוטנציאל אדיר וזה לא סוד, אבל החשיבה שלו והאופי המסריח שלו מונעים ממנו להיות חלוץ דומיננטי בליגת העל, כיום הוא סתם עוד שחקן.

אז דוידוביץ' היה מקבל צהוב, SO? מה זה היה משנה לטובה/רעה את המשחק? אני בטוח שאם הייתי אוהד הפועל ת"א הייתי מתעצבן, אך בהפסד הזה השחקנים במדים האדומים צריכים לבוא בטענות אך ורק לעצמם, ללא יוצא מן הכלל.

ולגבי הטענה שחיפה מקבלת מתנות מהשופטים בכל המשחקים העונה, להוציא את המשחק מול הפועל ר"ג (ששם השופט ,בעזרת הקוון, אישרו שער של חיפה שהיה בעמדת נבדל), לא זכורה לי טעות שיפוט שעזרה לנו, ולא, ארבייטמן לא היה בנבדל במשחק ברעננה, גם אם כן זה היה מאוד מאוד גבולי והיה קשה להחליט, אז זה לא נחשב מבחינתי.

אני בטוח שאם היתה ליגת הבכיינים, הפועל היתה לוקחת עשרות אליפויות, שנה אחר שנה, אתם לגמרי אלופים בזה, תרתי משמע.

12. אפי 19 Member

כל המגנים ההישראלים בלי יוצא מן הכלל הם פח אשפה מהלך.
    אין מגן ישראלי אחד נורמלי.

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון,אני לא מצליח לחשוב על מגן סביר.

אגב,לא ראיתי שמישהו דיבר על זה אבל הפועל פעמיים יצאו ממש מגעילים,היו לנו שחקנים פגועים על הדשא והם לא הוציאו כדור,מילא פעם אחת זה היה במתפרצת ויכול להיות שהם לא שמו לב,אבל פעם שנייה משומר שכב על הרצפה מול הפנים של ורמונט,היה כבר כדור חוץ והוא עדיין הוציא אותו,גועל נפש.

14. Igi Member

גם אנחנו עשינו את זה.

15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון גל, אנחנו בכיינים כל כך, הרי אתה היית שותק אם היית אמור לקבל פנדל+אדום לקבוצה היריבה, אולי עוד אדום כשקינן הביא לבאדיר מרפק(לא משנה אם באדיר נופל ועושה בצפר לתיאטרון, במידה והשופט רואה מרפק ללא כדור זה אדום) ואם הקבוצה היריבה שלך בצמרת הייתה מקבלת מתנות מהשופטים בקביעות, בעוד שאתה נדפק בקביעות.