איזה יופי. 4 ניצחונות ב-4 משחקים כאשר אחד מהם על המתמודדת עם חיפה על האליפות. מכבי חיפה הייתה, באופן ניכר, טובה יותר ויוצאת מבלומפילד עם 2-1 שיכל להיות גם 5, עם 3 נק' ועם הכבוד שלה כשהוכיחה את הבגרות ואת האיכויות שלה כקבוצת כדורגל. חוץ מטעות אחת גדולה של דבידוביץ', אני בסך הכל מרוצה אפילו ממשחק ההגנה, למרות שגם שם היו כמה טעויות קטנות. הניצחון היום בא בעיקר בגלל היכולת החלשה של הפועל והמשחק הקבוצתי האיכותי שלנו, אבל אם נדבר מהבחינה האישית, כמו שההגנה שלנו רואה שחור בעיניים כשליידי-בוי משחק נגדה, כך ההגנה של הפועל עם קטן. כהרגלו היה מצויין ומנהיג את הקבוצה שלנו במשחקים האלה. החילוף שלו לא היה כזה ביזארי ושערורייתי כמו שהורסקי תיאר אותו אגב. גולסה, שאם המשחק האדיר מול אלופת אוסטריה בחוץ לא הספיק לאנשים להבין את הכישרון האדיר שלו היום מראה לנו שוב, הוא יכול להיות הדבר הבא של הכדורגל הישראלי. כישרון ישראלי ברמות שאני לא זוכר מהשנים האחרונות. גאדיר עם המהירות שלו הוא שחקן התקפה שכל קבוצה בליגה הייתה זוכה אם הייתה מחזיקה בשירותיו. הוא עדיין צעיר ולעומת גולסה כן רואים את זה במשחק שלו, אבל אין ספק שהוא גם כן נמצא במסלול הנכון של גולסה. בהגנה- מסיללה היה ענק כמו בכל משחק העונה וקינן הפתיע אותי מאד עם המשחק הנהדר שלו. סוף סוף הגיע למשחק גדול. הלוחם גולסה כמובן היה המצטיין ואני מקווה שאיך זה נראה עכשיו עם הכושר הזה של ההתקפה, אני לא רואה קבוצה שתצליח לעצור את המשולש של גאדיר, קטן, ארבייטמן/דבאלשווילי כשעוד יש את הכוכב גולסה מאחור. הדרך להכניע את חיפה היא כמובן דרך ההגנה הפגיעה ובעיקר מאגף ימין. משומר מאד מלחיץ אותי בהגנה ומס' הפעולות החיוביות שלו נופל לצד הטעויות, הדבר היחיד שמחזיק אותו בהרכב זה שכשהוא עושה פעולה חיובית זה כמעט תמיד מוביל לגול. אני עדיין חושב שעותמן צריך לקבל את ההזדמנות.
מצטער ידידי, אבל בבקשה אל תשכח שגם דה סילבה בפרוש היה צריך לקבל צהוב שני. 6 הדקות שמשיח הוסיף פשוט מגוכחות, אבל בסופו של דבר גם זה לא עזר לאדומים. שחם, בצורה הזאת אפשר להוסיף בכל משחק לפחות 6 דקות. חוץ ממשיכת הזמן של דוןוידוביץ' לא ראיתי דברים חריגים. מבחינתי ללא ספק שראינו היום את שתי הקבוצות הטובות ביותר בארץ. הפועל ת"א יכלה לקחת היום נקודה, ללא ספק, אבל מכבי חיפה הציגה לפעמים כדורגל שבאמת לא רואים מדי שבוע בליגה שלנו. לדעתי סיפור האליפות פשוט לא גמור, אנחנו רק במחזור הרביעי. ברור שבשביל הפועל ת"א הפתיחה מאד לא נחמדה, אבל בוא לא מגזים.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx חייב לציין שבכל פעם (וזה לא קורה הרבה) שאני מגיע לפה אני מתפעל מהליצנות, הקנאות והעיוורון המוחלט שלך בכל מה שנוגע למכבי חיפה. החל מניסיונות נאחס עלובים שיגרמו לחיפה לעוף מאירופה, דרך זלזול ביריבות שלה ועד שיבוש מוחלט של אירועי משחקים והצגתם בצורה מעוותת להפליא. שאפו! הכי חשוב ש-8 זה בדם, אבי נימני במכבי לעולם ו... אוי אוי אוי אוי אוי אוי אוי ליגת אלופות.
כשאמרתי שכל המומנטום היה משתנה לזה התכוונתי, שדה סילבה לא היה מגיע למצב שהוא מקבל צהוב שני. בקשר ל6 דקות תוספת הזמן, משמ לא מגוחך. דוידוביץ' משך דקה וחצי-2 דקות, שכטר דקה, ה5 חילופים עוד מספיק זמן, הפציעה של גאדיר עוד דקה, זה לא 6 דקות?
מכבי חיפה ניצחה בצדק והסירה את כל הקופים מהגב. אלה כבר לא נצחונות ביתיים דחוקים על העולות החדשות, אלא נצחון חוץ מרשים ביותר במבצר של היריבה שלפחות על הנייר היא המסוכנת ביותר. אין ספק שהירוקים נראים השנה הרבה יותר טוב מבשנה שעברה. רק במשחק הזה היו להם דקות מעולות, שלא ראיתי מהם כל העונה שעברה. מי שאני רואה אותו בתקופה האחרונה והמצפון שלי מציק לי על כך שמעולם לא החזקתי ממנו הוא יניב קטן. בחודשים האחרונים הוא רושם לזכותו הרבה הופעות טובות ונראה נפלא. היום הוא כבש מפנדל וגם יכל להרשית או לבשל, אלמלא המצבים היו מוחמצים. הפועל תל אביב כמעט ולא הצליחה לייצר מצבים במשחק עומד ואת זה אלי גוטמן צריך לקחת לתשומת ליבו. למכבי חיפה יש קו אחורי בינוני ואני חושב שעם התקפה כשרונית כמו של האדומים, הם היו צריכים ליצור מצבים רבים יותר. סך הכל, התוצאה לא מפתיעה אותי וכמו שצפיתי בתחילת העונה, לוח המשחקים הקשה של הפועל תל אביב קיבלה בתחילת העונה פעל לרעתה ועכשיו הלחץ עשוי להיות מכריע. כבר במחזור הבא הם מגיעים לקופסא (זכרו - יגאל אנטבי מבקיע בדקה ה-73) וזה לא מגרש פשוט. אני עדיין חושב שביתר ירושלים, בני יהודה ומכבי תל אביב יהיו קרובות יותר למכבי חיפה, לפחות עד שהאחרונה תרגיש את העומס בגלל המסגרת האירופית ואז תצנח במיקום.
אני לא מאלה שידבר אם ואם ,כי זה כדורגל ,טעויות קורות ,טעויות יקרו ,אפשר לתת אלף אחד דוגמאות ,לאם זה היה נכנס או לאם זה לא היה נכנס ,או אם זה היה נשרק או לא. טעויות זה חלק מהמשחק הכדורגל ,ואני חושב שאם לא היה את טעויות ,אז היינו פחות אוהבים כדורגל. לגבי השיפוט היום ,הוא היה סביר במחצית ראשונה ,בשניה ירד השיפוט ,חבל מאוד שהשופטים בארץ ,בהרבה משחקים מהסוג של חיפה ת"א או בית"ר מנהלים חשבונאות ,זה כבר מה שהורס לכולם. התוספת זמן הכי לא מוצדקת בעולם ,4 דקות זה היה ברור ,על מה ולמה 6 דקות הוסף עוד לא כ"כ הבנתי.
אם ואם ואם ואם, אבל בלי כל זה חיפה שנה שעברה לא הייתה אלופה(אין לי כוח לפתוח את הויכוח הזה) וגם אמא שלי יכולה להבין שזה נהיה מנהג של השופטים לעזור למכבי חיפה ולדפוק את התל אביביות.
היה משחק טוב בבלומפילד. לדעתי, התוצאה בסה"כ משקפת את מהלך המשחק. ברוב המחצית הראשונה מכבי חיפה הכתיבה את קצב המשחק עם הנעת כדור טובה, תיאום יפה בין השחקנים ומצבים מסוכנים לשערו של אניימה. הפועל נכנסה למשחק מהשער של שכטר, משערו ועד לסיום המחצית האדומים יצרו לחץ גדול על קו ההגנה של מכבי חיפה. המחצית השניה הייתה שקולה. לא ראיתי עליונות של אחת מן הקבוצות. בכל זאת, אם הייתה קבוצה שהגיעה למצבים מסוכנים יותר זו הייתה מכבי חיפה, שרובן יוצרו ע"י גאדיר שהרבה לפרוץ מן האגף ולסכן את השער. המצטיין הוא כמובן בלי שום צל של ספק אייל גולסה. שחקן אדיר עם טכניקה מצוינת, מהירות, ראיית משחק, לחימה בלתי פוסקת ועם זריזות רבה ברגליו. אין ספק שעוד כמה שנים ניראה אותו מככב בליגות הגדולות של אירופה. פשוט ילד מוכשר. בהפועל ת"א אהבתי לראות בעיקר את אביחי ידין שנלחם על כל כדור ובמרבית הפעמים ניצח. אין ספק שלאדומים יש שחקן שחקן בחלק הדפנסיבי של הקישור. עוד אחד שהרשים זה כמובן ורמוט עם מהלכים יפים בהתקפה. לסיכום, היה משחק נמרץ ונהנתי לראותו. אני מאוד מקווה שירבו משחקים כאלו לאורך כל העונה.
זה עדיין מוקדם לקבוע שמכבי חיפה והפועל ת"א הם 2 הקבוצות הטובות בארץ, מבחינת יכולת יש עוד כמה קבוצות שלא נופלות מהשתיים. הפועל ת"א אם הייתה רוצה לנצח הייתה מנצחת את המשחק, מכבי חיפה קבוצה כלל לא מפחידה ודורסנית, אם היא הייתה כזאת התוצאה הייתה בסיום המשחק חד-משמעית לזכות הירוקים. בהפועל ת"א יש לציין לרעה את ללה וקנדה במיוחד, הראשון לא מסוגל לעשות שום פעולה חיובית מחוץ לרחבה והשני כל-כך מגעיל וטיפש. ורמוט, קנדה, שכטר ובן-דיין 4 צוללנים מהגדולים בליגה יש בהרכב הפועל ת"א ולא נשכח את זנדברג שיושב ביציע. שכל-כך הרבה מהם משחקים אצלך אז אל תתפלאו שלא ממהרים לשרוק לפנדלים.
גילי ורמוט שחקן כל כך כל כך מוכשר. בדומה לקטן וגולסה בחיפה, כל פעם שהוא עם הכדור יש הרגשה שמשהו מסוכן הולך לקרות. ללא ספק מבחינתי השחקן החשוב ביותר של גוטמן והפועל צריכה להיזהר מאד שלא יפצע או משהו כזה, שחקן גדול. אגב אדם ציינת פה משהו חשוב, מכבי חיפה לא דורסת ולמרות הכדורגל המלהיב לפרקים, זה די מאכזב. עם כל המצבים היום היא הייתה צריכה לכבוש לפחות 5 שערים. הפועל קצת יותר מרוכזת היום הייתה משווה את המשחק ואולי אפילו מנצחת.
http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/8/141198.Xxx זה פשוט הגורל - אנחנו ניהיה שניים לחיפה. כל פעם שאנחנו פוגשים אותם משהו חייב להתפקשש. כל השחקנים ביום גרוע מאוד. וורמוט חזר להיות פחדן, ווצ'יצ'ביץ' כבד כאילו השמין במאה קילו, יבואה לא כשיר וגוטמן מנהל משחק בצורה מזעזעת שכבר לא בא לי להרחיב על זה. איך שכטר, הטוב במשחק(יואו, אם הוא היה מוסר במקום לבעוט כמו דביל בשמאל לקראת סיום המחצית, הוא היה הופך לאיש המשחק, שחקני חיפה פשוט פחדו ממנו), מוחלף כשווצ'יצ'ביץ' שנראה גמור אחרי חצי שעה, משחק תשעים דקות... אני ממש לא השתכנעתי שחיפה קבוצה טובה יותר מהפועל והיא ממש לא ניצחה בצדק. אי-אפשר להתעלם מכך שהיה כך שיפוט חד-צדדי בצורה מגעילה. ראבאק, דקה ראשונה, השחקנים בקושי זזו, כבר אתה שורק פנדל? זה היה מאוד מאוד גבולי, והפועל בקריית-אליעזר לא הייתה מקבלת על זה שריקה לעולם. זו לא המתנה הראשונה שחיפה זוכה לה מהשופטים וזה כבר מתחיל להימאס. הגיע פנדל לשכטר ומשיח האידיוט מסמן לו לקום, כל-כך הרבה עבירות שלא נשרקו ועוד ועוד ועוד. איך דוידוביץ לא קיבל אפילו לא צהוב על כל ביזבוזי הזמן שלו? כל כדור חוץ לקח למכבי חיפה רבע שעה. תסלחו לי, אבל עם כל הכבוד לארבעת הנצחונות, ככה לא משחקת אלופה. אף אחד בהפועל לא כיסח היום מספיק, עם ידין לבד זה בלתי-אפשרי. כשעל הנייר מסתכלים מה יש לבית"ר או אפילו לחיפה, זה נראה כאילו הכל בסדר, אבל האמת היא שיש בעייה בקישור, הפועל נתנה לחיפה יותר מידי זמן להשתעשע. בעייה נוספת היא בצד ימין של ההגנה ואני מאמין ומקווה שזו הייתה ההופעה האחרונה של קנדה בליגה, כל עוד בונדר כשיר. הוא פשוט גועל נפש. אני זוכר שפעם הייתי אולי הסנגור מספר אחד שלו בפורום, אבל זה עובר כל גבול. לא אהבתי שהקו היה שייך רק למגנים, למה כולם במרכז? כמה חבל שהפועל לא הייתה מסוגלת להירגע בדקות של ההלם והיא הייתה חייבת לקבל את השער השני. הם פשוט ווינרים ואנחנו לא, להם זה לא היה קורה. קשה לי לראות את הפועל נצמדת לחיפה במצב הזה. אני לוקח את ההפסד הזה בצורה קשה למרות שאין לי שום טענות כלפי השחקנים, הם ניסו הכל. והקהל שלנו לדעתי היום לא היה בשיא הכוח, אבל בכל-זאת נתנו הצגה. הקהל של חיפה כמובן הפגיז בסיום עם השיר הקבוע שלהם, אבל זה לא רציני. קהל של הצלחות וזהו, לא יודעים לעודד כשהקבוצה באמת צריכה.
אפשר להתווכח על זה שעות אבל חיפה והפועל ת"א מבחינת השגים בשנים האחרונות הם כן הקבוצות הטובות במדינה ,תראה לי קבוצה שהצליחה לאורך שנים באירופה ,שיש להם מסורת טובה באירופה. נכון היו פה ושם הבלגות בבית"ר שזכתה באליפויות ,אבל נכשלה באירופה כשלון חרוץ.וההצלחה של בית"ר היית בגלל הכסף שהיו לגאידמאק.אולי יש לה שחקנים מצוינים ,מאמן מצוין ,אולי עדיין תצליח לגנוב אליפות ,ואם זה יקרה זה רק בגלל השיטה של לוזון. בני יהודה העונה שהצליחה באירופה ואפחד לא יקח לה את זה,שבליגה לא תצליח להתמודד עד הסוף לדעתי. מכבי נתניה נתנה כמה שנים טובות ,אבל כנראה שוב בדרך למטה...יאמר הפסיק להשקיע וזה נראה כך גם מתחילת העונה. מכבי ת"א שכבר שנים לא ברור מה עובר על המועדון הזה, למרות שכאן אני אסייג את עצמי העונה הזאת מתחילת ההתחלה נראת יותר טוב ,אבל עדיין לא ברמה של להיות קבוצה שתחשב כאחת הטובות במדינה. כך שהפועל ת"א ומכבי חיפה הם הקבוצות הכי טובות במדינה מבחינת ניהול,ומסורת.
איגור מה הקשר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx התייחסתי למצב הנוכחי של יכולת בלבד בלי קשר לעבר ולתארים או ההישגים באירופה של הקבוצות ששיחקו היום.
לא ראיתי תמשחק אבל שמעתי שחיפה שיחקה טוב ומגיע לה כל הכבוד על הניצחון והיא תלך חזק גם על האליפות השנה.הפועל עד עכשיו מאכזבת ציפו ממנה ליותר בעקבות הניצחון הגדול על סלטיק והיא הפסידה וביינתיים עד עכשיו בליגה יהא ממש גרועה.מי שיכולה לאיים על מכבי חיפה זה רק ביתר שיש לה שחקנים מצויינים שיכולים לכבוש מכל מצב.גולסה שחקן ענק שכל העתיד עוד לפניו שיהיה לו בהצלחה.שמח שהפועל הפסידה
דור, אני מאוד מאוכזב מהתגובה שלך. מאוכזב מכיוון שממך אני מצפה לקצת יותר, בניגוד לאחרים שלא ננקוב בשמם. אני לחלוטין לא מסכים איתך, נתחיל מכך ששכטר לא מפחיד אף אחד, שחקני חיפה פחדו להתקרב אליו כי ידעו שהוא יצלול בתאטרליות יתר ואז השופט עלול לקנות את ההצגה. אין גבול לצלילות המכוערות שלו, או לדרמות שהוא מוסיף לאחר כל עברה הכי קטנה שיש, שחקן דוחה, במלוא מובן המילה. השיפוט ממש לא היה חד צדדי, כנראה שאתה עצבני מההפסד ויקח לך זמן להתאושש, כשתתאושש תבין שכתבת שטויות. גבולי? נגיעת יד יותר ברורה מזו אין, זה לא משנה אם זה בדקה הראשונה או בדקה 60, פנדל זה פנדל והשריקה של משיח היתה מוצדקת. מסכים שהגיע לשכטר פנדל, היתה דחיפה והחלטה לא נכונה של השופט, אך זה התאזן כאשר היה צריך לשלוף לדה סילבה כרטיס צהוב שני במחצית השניה והברזילאי יצא בזול. אפשר לבכות עד מחר, השופט הוא לא זה שהכריע את המשחק ואני אומר זאת בצורה הכי אובייקטיבית שיש. שאנשים יבינו שלא תמיד 3 חלוצים בהרכב מבטיח שערים, נהפוך הוא, זה רק יוצר עירבוב ואי סדר בין השחקנים. אתם יכולים להגיד שאלישע פחדן כשהוציא את דבאלשווילי והכניס את כיאל, אך בזכות החילוף הזה השליטה במרכז השדה הפכה להיות שלנו, יש עוד תפקידים בכדורגל פרט להתקפה, למקרה ששכחתם.