תוצאות סיום: הפועל עכו 1:0 מכבי אחי נצרת הפועל רעננה 1:1 אשדוד הפועל רמת גן 0:1 מכבי נתניה מכבי פ"ת 0:3 הפועל באר שבע בני יהודה 1:2 בני סכנין אם כך, אחי נצרת חוגגת ניצחון ראשון העונה בליגת העל בקרב העולות על חשבונה של הפועל עכו, שעדיין נמצאת בלי ניצחון. מכבי נתניה ממשיכה בקריסה שלה אחרי הפסד להפועל רמת גן, שמצידו של יובל נעים עשה את העבודה כאשר ירד על השחקנים שלו בשידור חי. המצב בנתניה קשה מאוד, הקבוצה נמצאת רק עם 2 נקודות מ12 אפשריות ועדיין בלי ניצחון בליגה העונה. הפועל באר שבע מקבלת בראש ממכבי פ"ת, שלישייה שנייה ברציפות שהקבוצה של גיא עזורי מקבלת והפסד שני רצוף. האוהדים ממשיכים כמו תמיד וקוראים למאמן להתפטר. בני יהודה ממשיכה את היכולת הטובה ומנצחת את סכנין.
טבלת אבי לוזון מחזור 4: חלק עליון: 1. מכבי חיפה (4:10) 6 ------------------------- 2. בני יהודה (1:7) 5 3. הפועל חיפה (4:8) 5 4. בית"ר ירושלים (1:6) 4 5. מכבי ת"א (4:6) 4 6. מ.ס. אשדוד (4:3) 4 חלק אמצעי: 7. מכבי פ"ת (5:6) 3 8. הפועל ת"א (4:5) 3 9. הפועל ר"ג (6:5) 3 10. בני סכנין (5:4) 2 חלק תחתון: 11. הפועל ב"ש (9-5) 2 12. אחי נצרת (5-2) 2 13. הפועל פ"ת (8-2) 2 --------------------------- 14. מכבי נתניה (5-3) 1 15. הפועל רעננה (7-4) 1 --------------------------- 16. הפועל עכו (5-2) 1 אין לי ספק שבשנה הבאה השיטה הזאת לא תהיה...הקבוצות לא ייתנו לזה לעבור ומכבי חיפה בראשן (ובצדק כמובן) בסופו של דבר עדיף לקבוצה לסיים עם מאזן נקודות אי זוגי ככה היא תרוויח עוד נקודה וקבוצה שמסיימת עם מאזן זוגי נדפקת, קיצר קבוצה שנדפקת, נדפקת פעמיים. ועקיצונת קטנה לאלישע על דבריו: אכן יש הבדל בין הליגה האירופאית לליגת האלופות, המבורג ניצחה את באיירן. זיין שכל.
לופ קדוש ! המאמן הכי טוב לקבוצה ולעיר ולאוהדים . אבל אלונה חושבת שהוא שכונתי ומיושן. יאללה שיבוא לפה עטר.
מכבי נתניה פשוט בושה וחרפה, אפילו לא ניצחון אחד ממשחקים נגד ארבע עולות חדשות, ואני שואל - אם הנקודות לא באו במשחקי הפתיחה הקלים, מאיזה קבוצות נתניה כן תצליח לחלץ אותן? קשה להבין מדוע נתי עזריה לא נותן לחן עזרא, השחקן הכי מוכשר בסגל שלו, לפתוח בהרכב. נתניה הגבירה את הלחץ לקראת הסיום ופגעה פעמיים במשקוף, זה מתסכל, אבל זה לא אמור להוות כתירוץ. זה לא חוסר מזל - אלא חוסר יכולת. ידעתי מראש שבית"ר תפרק את הפועל פ"ת, זה לא היה כוחות מההתחלה. ברק יצחקי קיבל את היריבה הטובה ביותר מבחינתו כדי לשבור בצורת ולהחזיר את הביטחון. הגול היה נהדר, אחלה של גול כדי להתחיל את הספירה. בית"ר הגיעה להמון מצבים והזכירה קצת את הקבוצה של הדאבל. כמובן שהאין קישור של הפועל פ"ת הקל עלייה את החיים, אבל מגיע לבית"ר מחמאות על כך שהיום היא כן דרסה ולא הורידה הילוך(כמובן עד גבול מסויים). יצחקי היה מצויין והוא השחקן היחיד בליגה שמסוגל לעשות את התרגיל ההוא עם העקב. ברוכיאן היה יכול לכבוש את אחד מהשערים היפים בקריירה שלו כאשר חתך במהלך המחצית הראשונה מצד ימין למרכז ושיחרר בעיטה אדירה בשמאל, אבל הכדור היה קצת גבוה מהחיבור. טל בן-חיים הוא אחד מהשחקנים הכי מוכשרים בארץ. הוא כבש היום צמד ובעצם ניצח עבור מכבי פ"ת את המשחק נגד באר-שבע שהתפרקה. גם במשחק נגד הפועל בבלומפילד, בן-חיים היה מצויין. אני מקווה שהמשחקים האלו מראים על מגמה, על שינוי מחשבה. הוא צריך להכניס שינוי מרענן בהתקפה המשעממת של מכבי פ"ת. מבחינת באר-שבע זה פשוט חבל שהקבוצה התפרקה ככה. גם נגד הפועל, הקבוצה של עזורי הייתה יכולה לספוג תבוסה לא קלה. אילוז שוב עשה שטויות והוא זה שהביא את הפנדל לפ"ת, אבל מה שתמוה יותר זה למה יוסי אופיר נוגע בידו אחרי שהוא כבר סוחב צהוב. אציין במכבי פ"ת את בוקסנבוים שכבש שער בכורה וגם בישל את הראשון, וזה ייתן לו דחיפה להמשך. שער בכורה לעומרי אפק(אני מקווה שיבואו עוד רבים) בניצחון של בני-יהודה על סכנין. הקבוצה של גיא לוזון תפסה את המקום השני בטבלה. אגב, מצחיק אותי לשמוע שאומרים כל הזמן שבני-יהודה היחידה שלא ספגה העונה - אומנם היא קיבלה ניצחון טכני, אבל אסור לשכוח שעל המגרש היא כן ספגה שער מאשדוד. אשדוד פיגרה נגד רעננה בחוץ וחזרה עם נקודה בזכות שער של שריקי. יש היגידו שאשדוד של פעם הייתה מפסידה את המשחק הזה ולא משיגה אפילו תיקו, אבל אני מעדיף להגיד שאשדוד מאכזבת. אני לא ראיתי את המשחק כמובן, אבל אני חייב לציין דבר רע אצל אשדוד - זו הקבוצה היחידה בארץ שמשחקת בלי חשק או מוטיבצייה. לאף שחקן לא אכפת מהמועדון, הם משחקים רק בשביל עצמם.
איזה הופעה שלנו היום, חבל על הזמן ואם בשני הניצחונות הקודמים עוד היה אפשר לדבר על קבוצות חלשות, עכשיו באמת אפשר לומר שהפועל חיפה הגיעה רשמית לליגת העל! וולקאם בק! משחק ענק של החלק ההתקפי שלנו, וגם ההגנתי(פרט לפנדל המיותר והטיפשי). מצויין.
היה משחק מצוין היום בוינטר. אפשר לחלק את המשחק לשניים, מחצית ראשונה טובה מאוד של ר"ג ומחצית שנייה שנתניה שכבה על ר"ג. נתניה בעטה היום 4-3 פעמים למשקוף, אין להם חלוצים וזה זועק לשמיים, החמצות ענקיות. היינו צריכים לגמור את זה במחצית הראשונה עם השני, אבל במקום זה קיבלנו המון דפיקות לב במחצית השנייה. סרג' איילי לטעמי המצטיין במשחק, משחק מעולה שלו , פירפר לא פעם את שחקני ההגנה של נתניה וגם הפנדל נעשה עליו. בכלל איילי וחסן שיחקו היום טוב מאוד ביחד. אפשר גם לציין את רפי כהן שהיה מצוין. הרבה מלחמה ראו היום על הדשא, אני נוטה לייחס את זה לזעזוע שיובל נעים ביצע השבוע עם ההשעיות. החלטה טובה. בקיצור! ניצחון ראשון בליגת העל! יאללה רמת גן!!!
כמה אורדונים היו? הביאו יותר מ-400? בנוגע לזה שבני יהודה הביאו היום 1,500 בלחץ לבלומפילד, אותי זה לא מפתיע, כי אוהדי בני יהודה למודים גם מהעבר, מעונת 05/6 שעד מחזור 8 הקבוצה שלהם היתה במקום ראשון והם באו במספרים הרבה יותר גבוהים ואז בא ההפסד לחיפה והקבוצה התרסקה וסיימה איפשהו באמצע... בנוגע לעונת הירידה שהם הביאו 9,000! אוהדים מול כפ"ס, הם לאט לאט התחילו להביא אוהדים כשהם ראו שיש להם סיכוי להישאר, אין לי ספק שאם הקבוצה תמשיך להצליח וגם אחרי אמצע הטבלה תהיה בצמרת עם מצב לאליפות הקהל לא ישאר אדיש ויראה את הרגליים בבלומפילד, אם בני יהודה תיתן עונה ענקית ותסיים עם תואר אליפות, מה שעדיין נראה לי דמיוני, ואני בטוח שגם לכם, תיהיו בטוחים שבשנה הבאה בבלומפילד יהיו כמויות הרבה יותר גדולות כבר מההתחלה.
היו תקצירים במחצית המשחק של ברצלונה - מלאגה. (הראו תקציר של פ"ת-ב"ש, בני יהודה-סכנין, הפועל חיפה-מכבי ת"א וכנראה עוד ... פשוט ראיתי רק את השלושה) אבל אלה תקצירים של 5 דק' בסך הכל במקרה הטוב, אין תכנית באולפן סטייל הראשון בשער וחבל שלא עושים משהו בנידון, בקצב הזה זה לא יכול להימשך. אגב, 20 שערים נפלו במחזור הזה, בהחלט מאזן טוב מאוד במונחים של ליגת העל, ממוצע של 2.5 שערים למשחק.
היה טוב וטוב שהיה(ואלון יפת בן זונה!). מחצית ראשונה נהדרת של הקבוצה, הפועל פ"ת פשוט לא בעטה לשער ויכלנו לסיים את המחצית עם יותר מ0-3. עידן טל טיפש אבל לא היה צריך להרחיק אותו, במחצית בדרך ליציע הכבוד הוא עבר במערבי ואמר שהוא בטעות שיפשף לו את הפרצוף עם המרפק וזה לא אדום. במחצית השנייה היו לא מעט מצבים והתוצאה יכלה לגדול, מהדקה ה65 הקבוצה הפסיקה לשחק וחבל(די מובן להוריד את הקצב ב0-3 ו10 שחקנים) והפועל פ"ת יכלה לכבוש מכמה מצבים אבל הרוש המצוין ושחקנים שמקומם לא כאן מנעו ממנה שער כבוד.
כשיואב כץ יפסיק לגבות מחיר שערורייתי של 80 ש"ח לכרטיס מבוגר, יבואו הרבה יותר אוהדים למשחקים. אני בטוח שהניצחון היום, יחזיר עוד אוהדים אדומים למגרשים.
אפשר לדבר על הקהל של באר שבע בקלישאות עד מחר, חלקן בהחלט נכונות. אבל יש מקרים שאין ברירה אחרת, גיא עזורי הוא לא מאמן כדורגל, אם כן אז הוא מאוד מאוד כושל, מתאים לקבוצות קטנות, אחד כזה שיקח קבוצה בלי יומרות וישחק איתה בגדול. הוא קיבל תקציב חלומי למאמן (קבוצה שלא חיפשה אליפות, בהחלט תקציב מספק), ובנה קבוצה די מגוחכת, על הנייר זה היה נראה נחמד עם שחקנים כמו רביבו, מליקסון, קדוסי, אסולין, שן וקאלה... אבל בשטח זה לא עובד, יש לנו 2 מגינים מאוד חלשים, במיוחד אביתר אילוז שאין לו יותר מדי קשר לענף, כל שבוע יש לפחות גול אחד באשמתו הישירה. 2 הבלמים סבירים בהחלט אבל שהם כל הזמן צריכים לכסות את המגינים החלשים זה לא יכול לעבוד... ההתקפה מאוד אנמית, אסולין היחיד שיש לו קשר להבקעת גולים, קדוסי לא שייך לליגה הזאת, על רביבו לא קשה לראות שהוא מבין שלצאת מהבית באשדוד זה עסק לא פשוט, רביבו הוא בדיוק כמו שאר השחקנים- בעונה שהוא חייב להוכיח את עצמו- כי להצליח בקבוצה כמו אשדוד זה יפה, עכשיו זה המבחן האמיתי שלו, בינתיים זה נכשל, אבל לא בטוח שרק בגללו, עזורי לפעמים מציב אותו במקומות שפשוט מוציאים כל יתרון שרביבו יכול לתת. בקיצור, עזורי עושה טעויות מקצועיות על ימין ועל שמאל, בנוסף לכך שהוא שרף לאלונה ברקת 2 זרים, עדיין מחפשים מה לעשות עם בנגורה וטאצ'י והכסף פשוט נשפך לשווא.. בקיצור- גיא עזורי לא מאמן כדורגל, בטח לא אחד כזה שיכול להצליח במועדון כמו באר שבע, יאללה הביתה. ואגב, זה לא בטוח יעזור, כי הנזק נעשה ובענק, אנחנו לא נירד ליגה, אבל גם כנראה שלא נחווה עונה מרתקת, הסגל סגור, מאמן חדש לא יוכל לשנות יותר מדי, אבל לפחות שיהיה שינוי, כי כיא עזורי הרבה מאוד פעמים יושב/עומד חסר אונים, פשוט לא יודע מה לעשות ואיך להגיב לנעשה על המגרש.
אני פשוט מסיר את הכובע בפני אנשי הפועל חיפה. זה כיף גדול לראות קבוצה אותנטית שכזו מצליחה לנצח 3 מתוך 4 משחקים, כשגם בהפסד היחידי שלה היא הייתה ראויה לנצחון. אין ספק שאחרי שהצד הירוק מתעצם בחודשים האחרונים, העובדה שהכרישים מצליחים בצורה יוצאת דופן במסגרת הציפיות שהיו למועדון בתחילת העונה, גורמת לכך שהאדומים לא נשארים בצל. הפתיעה אותי מאוד הצורה בה הפועל באר שבע התרסקה באורווה. אני לא ראיתי העונה שום משחק של הפועל באר שבע, אבל נראה שגיא עזורי מאבד את השליטה בקבוצה, שלא נדבר על אמון הקהל. מה שלא הפתיע אותי היה לשמוע שבני יהודה וביתר ירושלים ניצחו את המשחקים שלהן. ומה נאמר על מכבי נתניה? 2 מ-12. אין מילים.
מסכים לחלוטין עם לירן. כולם יכולים לדבר עד מחר על הקהל של באר שבע (שלהזכיר לכולם סיים עונה עם גיא לוי שבחר בעצמו לא להמשיך, ולא בגלל הקהל), אבל לפעמים יש אנשים שהם פשוט לא מאמני כדורגל טובים. לא קשור לשחקן הבאר שבעי המצוי, למועדון הבאר שבעי המצוי, או לאוהד הבאר שבעי המצוי, אלא לגיא עזורי, שהוא פשוט לא מספיק טוב כדי לאמן כאן. זה אגב מה שכתבתי רק לפני יומיים על סוגיית המאמן הכדורגל הישראלי: 1. אני מבין את הרצון לא לפטר מאמנים כל יומיים. גם אני מאמין גדול בימי חסד. השאלה הגדולה היא האם כל מאמן צריך לקבל עונה שלמה? לא יתכן שיש מאמן שהוא פשוט לא מספיק טוב? 2. עוד שאלה, תמיד מדברים על חוסר המקצוענות אצל שחקני הכדורגל בישראל. למה ציבור המאמנים הוא שונה? למה זה לא יתכן שכמו שהכדורגלן הישראלי המצוי הוא לא מקצוען, כך גם המאמן הישראלי המצוי (שבדרך כלל גם היה בעברו השחקן הישראלי המצוי) הוא לא מקצוען? מסיבה כלשהי נוצר איזה מיתוס והילה סביב המאמנים הישראלים. זה לא מובן לי. כמות המאמנים הישראלים שמאמנים באירופה ברמות הגבוהות ואפילו ברמות הבינוניות הוא אפס, אז למה הם שונים מהכדורגלן הישראלי? 3. אני מאמין שרוב העבודה של המאמן היא דווקא בקיץ בבנית הסגל והגיבוש שלו. אני חושב שגיא עזורי בנה את הסגל בצורה קטסטרופלית ולא מקצוענית. אני חושב שגיא עזורי יצטרך לשנות המון בגישה שלו ובדרך העבודה שלו כדי להוכיח שהוא ראוי לסיים כאן את העונה.
אני לא מדבר על כל העניין של השוואת הקבוצות והאם זה המקום של אלישע לוי לדבר על זה או של בן דיין,אבל לפי התגובה שלך אני אמור להבין שאתה טוען שאין הבדלים בין הליגות?