אם להפועל חיפה היה יותר מחץ בהתקפה, היא היתה יכולה בקלות לסיים בצמרת הגבוהה, אני לא מגזים. ניתן לראות שיש המון פוטנציאל בקבוצה הזו, מההגנה עם אושרי רואש, בלם העתיד של נבחרת ישראל, בקישור עם ערן לוי שמנווט מצוין את המשחק של האדומים, בהתקפה את בלו שיודע לסיים מצוין, בנוסף לבן בסט ואבו ניל הצעיר שמסומן כהבטחה גדולה לעתיד המועדון. מכבי ת"א מפתיעה אותי בחולשתה, זה לא שהפועל חיפה במשחק פנומנלי ובלתי ניתנת להכנעה, מכבי ת"א לא מנסה מספיק ליזום ועל כך משלמת ביוקר.
וואו, אמנם חשבתי שהפועל חיפה בהחלט יכולה לשחק שווה בשווה עם מכבי תל אביב אבל לתוצאה כזו פשוט לא ציפיתי. 3-0, גם כשוער המשנה שלך מופיע בשער, זו תוצאה מפתיעה בהחלט. ירו בלו עשה בשער השלישי מה שהוא רוצה לליאור ז'אן (לא מתאים לו) וכשהכל הולך אז הכל הולך. וזה מגיע דווקא אחרי פתיחה לא רעה של מכבי תל אביב לעונה הזו.
איזה עין פתחו למכבי ת"א , אף אחד לא שם לב אליהם והם רק ניצחו . השבוע רק התחילו לדבר עליהם ולהזכיר אותם והנה הם בדרך להספד
הרכב שערורייתי של אבי נמני,למה ישראלביץ' ויבוריאן לא פתחו?שתי השחקנים הכי טובים של הקבוצה מפתיחת העונה. ישראלביץ' נותן כל משחק 200 אחוז,להוציא דווקא אותו מההרכב זה על גבול החוצפה! יבוריאן הוא בין השחקנים הבודדים בקבוצה הזאת שיודע לשים כדור ברשת,אבל הוא יורד לספסל ומאיוקה מועדף על פניו,מאיוקה שלא מפסיק להחמיץ ולהראות כמה שלומיאל במשחק שלו.הרכב שערורייתי ולאבי נמני יש חלק ענק בהפסד הזה.
מסכים. בעצם החילופים שבוצעו עם פתיחת המחצית השניה הוא הודה בכך שההרכב שהעלה פשוט לא היה טוב. למרות הפנדל שהוקבע עושה רושם שמכבי תל אביב לא ממש מסוגלת לחזור למשחק למרות שמנסה ללחוץ קצת בדקות האחרונות.
היום קיבלנו עוד יותר הוכחה ברורה לכך שבכדורגל שלנו יוצאים מפרופורציות תוך זמן קצר מאוד. הכתירו את מכבי כאחת כשיכולה לרוץ לאליפות משום מה, והתעלמו מהעובדה שחצי מגרש אצלה לא בידיוק מתפקד - הקישור האחורי חלש וכך גם ההגנה. מכבי נהנתה ממשחקים קלים על הנייר בפתיחת השנה, אבל הרבה העדיפו להתעלם מזה. מכבי לראשונה העונה נכנסה לפיגור והשחקנים פשוט לא ידעו להגיב, הם היו משותקים. מזל שיבוריאן צימצם בפנדל(קלאסה היה הביצוע שלו, קור רוח מדהים, ולא ברור לי מדוע הוא לא פתח בהרכב מלתכילה, הקרדיט למאיוקה היה תמוה מאוד), כי אחרת התוצאה הייתה כואבת. ולמכבי הגיע היום להפסיד בהרבה יותר משני שערים, הפועל חיפה הייתה מדהימה והגיעה להמון הזדמנויות. הרבה מאוד שחקנים היו היום בשיאם. ערן לוי אומנם לא הבקיע, אבל בישל את השער הראשון וניהל את המשחק נהדר. הוא ניצח את מכבי ת"א בהליכה למעשה. בלו היה זה שכבש בקלילות את הראשון וגם בישל נהדר את השער השלישי(יכול להיות שסולומון היה צריך להדוף, אבל היה כדור קשה שהגיע בידיוק ליד הקורה, אני חושב שאולי ארבעה שוערים בלבד בליגה היו הודפים זאת לקרן) ובכלל הוא התעלל בהגנה של מכבי. אם אבו-ניל היה עם קצת יותר ניסיון בתיזמון של הכניסה לעומק, בלו היה מסיים את המשחק עם יותר מבישול אחד. אני מקווה שאנשים גם שמו לב לאבוקארט שהרשים מאוד. מחלץ כדורים בשקט ויודע להשתחרר משחקנים בצורה מרשימה, יש לו שליטה טובה מאוד בכדור יחסית לקשר אחורי. אם אפשר להגיד מילה טובה זה על הקהל של מכבי, שאני שמעתי אותם מעודדים מעט גם אחרי שהיו בפיגור של שלושה שערים, וזה דבר חדש. על הקהל של המארחת מיותר להרחיב. נתנו הצגה היום, פשוט ככה. מגיע להם.
ההערה מצויינת! יש פתגם באנגלית: never change a winning team... ההפסד הזה הוא קודם כל באחריות של המאמן שלה. בשער ראינו ליצן, אבל בסה"כ לדעתי הוא לא ממש אשם בשערים שספג. נכון, שטראובר אולי מציל את שני השערים האחרונים, אבל בסה"כ ההגנה של מכבי נתנה חופש לשחקני הפועל חיפה. פעמיים ליאור ז'אן היה מעורב בטעויות קשות. הפועל חיפה קבוצה נחמדה, אבל בוא לא נגזים גם איתה. נורא אהבתי את המשחק של הבלם לה פנייה, המסירות של ערן לוי היו מצויינות, אבל הבחור סובל מעודף משקל. הוא משחק פעם בשבוע ואין לו כושר גופני בשביל לגמור משחק של תשעים דקות בליגה הישראלית? מהדקה ה-75 ראיתי בבירור שמיכל האנרגיה של האדומים נגמר, קבוצה קצת יותר חכמה ואיכותית היתה אולי אפילו חוזרת לשיוויון. אני בהחלט לא ממעיט מערכה של הפועל חיפה, אבל היא לא מועמדת לצמרת הגבוהה... מלה אחרונה על יבוריאן, דור הפנדל שהוא לקח היה מבחינתי מיותר לגמרי. אני לא אוהב ששחקנים מזלזלים בצורה הזאת כשהם בועטים פנדל. עם קצת פחות מזל הכדור היה פוגע במשקוף ואז? בכלל, החלוץ הזה לא יעשה ממכבי ת"א אלופה, אבל מי אני.
מכבי קיבלה קרדיט כי הגיע לה לקבל את הקרדיט הזה,ההפסד היום הוא לא מדד לשום דבר,הכל הלך להפועל חיפה,ברור שהניצחון מוצדק,הסיבה העיקרית להפסד זה ההרכב שאבי נמני בחר,הקבוצה ניראתה מתואמת במשחקים הראשונים של העונה וגם הציגה כדורגל טוב,אז למה לעזאזל להחליף את שתי השחקנים שהיו האחראיים הבלעדיים לכך,לא ברור,נמני צריך לתת תשובה לעניין הזה,כי אני לא מצליח לחשוב על סיבה אחת הגיונית לבצע מהלך שכזה. שלא תבין לא נכון,גם עם יבוריאן וישראלביץ' בהרכב מכבי הייתה מפסידה היום,ככל הנראה.אבל לדעתי היינו רואים כדורגל טוב יותר ומשחק מאוזן יותר עם יותר יצירתיות ותחכום במשחק ההתקפה של מכבי,לפתוח עם קומאץ'(אפס תרומה למשחק) ומאיוקה השלומיאלי הייתה החלטה שפשוט הרגה את המשחק ועשתה להפועל חיפה את החיים יותר קלים בדרך לניצחון.
שני שינויים לא הכי מובנים של אבי נמני, איליה יבוריאן חייב לפתוח בהרכב, אם נמני רוצה לפתוח עם מאיוקה אז שיעשה את זה במקום אבידור שדרך אגב מתאים יותר כחלוץ שני מאשר חלוץ מטרה. בנוסף היה אסור להוציא את ג'יזרמו שהוא השחקן הכי טוב של מכבי העונה, ואם כבר אז קומאץ צריך להיות במקום ייני כי כמעט ואין לו שום יכולות התקפיות, על פי היום הוא קשר אחורי נטו ולא יותר מזה. כניסתם של יבוריאן וגי'זרמו הכניסו משהו למשחק של מכבי ופתחנו מצויין את המחצית השנייה אבל פתאום הגיע השער השני של חיפה משום מקום וזה עצר את התנופה שלנו כי היינו קרובים לשיויון. רק אתמול דיברתי על חוסר התיאום והחולשה של ההגנה שלנו והיום הכל בא לידי ביטוי, משחק מאוד חלש של טומאסיץ וז'אן, וכמובן של סולומון שאיכזב אותנו כי ברוב ההופעות שלו הוא היה מצויין. שימשיכו לבלבל במוח כמה שרוצים, מכבי השנה לא בנוייה לאליפות, גם האנשים במועדון יודעים את זה וגם האוהדים כך שההפסד לא יעשה שום זעזוע ולא משנה איך תסתכלו על זה. צריך לעשות סוויץ בראש ולהמשיך הלאה, הפסדנו היום, לא נורא, זהו גם ההפסד הראשון שלנו בכל המסגרות, יהיה בסדר.
לא יודע עידן, אתה אולי לא מצפה לאליפות, אבל גרעין גדול של אוהדים לדעתי כן. מועדון כמו מכבי ת"א צריכה כל שנה להתמודד על האליפות. גולדהאר הגיע וביחד עם זה הגיעו לדעתי גם תקוות האליפות. בסה"כ מדובר רק במשחק אחד, אבל יש דברים שצריכים מהר מאד להשתפר.
שי, במחצית המשחק נגד בני יהודה היה ויכוח בין כמה אוהדים, שני חבר'ה אמרו שאין סיבה שמכבי לא תיאבק חזק על האליפות אבל מיד הגיעו כמה אוהדים אחרים שנתנו להם מספר טיעונים ולמעשה השתיקו אותם. תוסיף לזה שבפורומים הרשמיים של מכבי ת"א(השחקן ה-12 והאולטראס) גם לא מאמינים שאפשר לקחת אליפות, כמוהם כמוני, תיתן לנו חזרה לצמרת פלוס כדורגל שוטף וטוב ואנחנו נהיה מרוצים. גם אם לא היינו מפסידים היום, הייתי אומר את אותו דבר. אבל מה שכן, אנחנו רק במחזור הרביעי, עוד עונה ארוכה לפנינו (מספיק להיות אפילו בהפרש 6-8 נקודות מהמובילה והפער מצטמצם משמעותית), אבל שי, אליפות לא בראש שלנו.
de Middenweg,השם שלו זה ליפניה ולא לה פנייה(הוא לא ספרדי הרי). זה לא שמכיל האנרגיה של האדומים נגמר,הם פשוט הפסיקו להשתמש בו,חוץ מערן לוי שעדיין לא בשל לרוץ 90 דקות. גם אני ציפיתי ליותר אוהדים אבל אחרי 4 שנים בלאומית אפשר להבין למה לא באים יותר אוהדים.
לא הייתי רחוק מלנסוע למשחק , ואיזה מזל שלא נסעתי... יאללה עזורי הבייתה !! מאמן כושר לא מסוגל להיות מאמן כדורגל !
מחזור מפתיע עד עכשיו,הפועל חיפה מנצחת את מכבי,רעננה מובילה על אשדוד ומכבי פתח תקווה עם 3-0 על באר שבע,זה לא שניצחון של פתח תקווה על באר שבע כזה מפתיע,אבל 3-0 בינתיים זה בכל זאת הפתעה.