איי דל פיירו... קוסם, איזה אומן, אין דברים כאלו. יובנטוס באה למדריד ועשתה יותר ממה שציפיתי, הייתי בטוח שריאל לא תנצח אבל לא חשבתי שיובה תנצח בצורה כזאת קלילה, גוטי בשער הראשון עשה טעות גדולה, גם איבד כדור מטופש וגם נשאר במקום להסתכל על ההגנה במקום לרדת ולנסות להשיג בחזרה את הכדור שהוא עצמו איבד, טעות איומה. יובנטוס מראה עוצמה, יובנטוס מראה חוזק, בניגוד למה שחשבתי בתחילת הקמפיין, יש ליובה את הפרמטרים לעשות יותר מכאב ראש רציני לכל קבוצה גדולה, במיוחד שיש לה את דל פיירו כזה רענן וחד. זניט מנצחת והיא מקבלת צ'אנס נוסף לנסות לגנוב משהו.
http://images.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2008/11/05/0K9VQWIL--346x212.Xxx יש תחושה שבשנתיים האחרונות אירופה שכחה עם מי יש לה עסק.
מישהו יכול לומר לי איך שפט פיטר פינק את המשחק בבירנביאו? מצדי תקללו אותו חופשי כי הוא שופט בינוני וההתנהגות שלו מזכירה יותר איזה שוטר... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx הבנתי שדרנטה היה מצויין? אני חושב שאפילו אוהדי פיינורד צוחקים מהתופעה הזאת. 3-4 משחקים טובים, לא גדולים, במדי הולנד הצעירה לפני שנה והופה הבחור מרוויח מיליונים במדריד. שחקן כדורגל אמיתי הוא מעולם לא היה. אריאן רובן? 'איש הזכוכית', בשיאו הבחור הזה יכול להיות אחד השחקנים היותר טובים בעולם, אבל הבחור הזה תמיד פצוע. הולנד כל כך זקוקה לקיצוני מצויין, אבל לדעתי הוא תמיד פצוע מתי שהנבחרת באמת צריכה אותו. מלה אחרונה על דל פיירו, אני זוכר את הבחור הזה כובש בגיל 17 באותם המדים בדורטמונד. מבחינתי אחד השחקנים הגדולים שגדלו בארץ המגף. מוגזם להגיד שמבחינה אישית הוא שווה לתרומה ליובנטוס כמו למשל בארזי ומאלדיני למילאן?
דל פיירו הוא בשבילי כמו ראיין גיגס ומעטים נוספים,סוג של שחקנים...דור שנכחד ואולי לא ישוב עוד או שנראה מעטים מאוד ממנו בעתיד, מעבר לאיכויות הגדולות כשחקנים,הנאמנות לסמל,לקבוצה,גם ברגעים קשים, כמה סמלי ששניהם היום בגילם המתקדם עדיין ממשיכים להיות שם לשחק,לכבוש ולרגש.
עם כל המחמאות לדל פיירו (והם באמת מגיעות לו, מסוג השחקנים שבאים פעם בדור) השער השני שלו זה אחד השערים הכי מצחיקים שראיתי, החומה עמדה כל כך גרוע שלפני שהוא בעט כבר ראו שזה יהיה גול.
פחח, תאכל עוד כובע. בעיטה מושלמת, גם אם הם היו מציבים את כל ה-10 דל פיירו היה מכניס את הכדור הזה. בעיטה פשוט מושלמת של הנסיך, קסיאס לא זז, בדיוק כמו שלא זז בטורינו. כדור לא כל כך חזק, אך כל כך מדויק ומסובב לפינה הקרובה, אף אחד לא יכול לקחת כדור כזה.
השער השני היה באמת כולו של קסיאס שהציב חומה גרועה. היה אפשר לבעוט בעיטה ישירה בלי לסובב וזה היה נכנס בפינה.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx בשער השני ידעתי שהכדור ייכנס ברגע שהשופט שרק לפאול, כל מי שהיה לידי ידע שזה הולך להיכנס. שחקן מדהים דל פיירו, ובהחלט הוצאת לי את המילים מהפה סטרדפורד, ההשוואה לראיין גיגס פשוט מתבקשת.
למה דוקא גיגס? למה לא סקולז? בכל מקרה, אי אפשר להשוות אף אחד מהם לדל פיירו כשהוא האחד והיחיד מסוגו ביובנטוס.
אני בחיים לא רואה מצב שבו ראיין גיגס מנצח את ריאל מדריד בחוץ בכזאת אומנות. גיגס שחקן מעולה, אבל הוא לא עילוי. רק שחקנים שהם עילוי יכולים לעשות את זה. רונאלדיניו, דל פיירו, הנרי... בקשר למשחק שהיה, הרבה זמן לא נהניתי ממשחק הגנה, פשוט משחק הגנה מושלם. ריאל ניסתה בעיטות יאוש של ראמוס מ30 מטר בגלל שלא היה לה ברירה. גם אם היו עוד 90 דקות שלמות ריאל לא היה מצליחים לפרוץ את ההגנה הזאת. לוצ'ו גונזאלס מנצח בדקה ה-93 את דינמו קייב בחוץ, אבל הטיפש מוריד חולצה ומקבל צהוב שני. מורחק מהמשחק נגד פנר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx
מה אני יכול להגיד? אין מה להגיד,באמת שהייתי בהלם ממשחק ההגנה שלנו אתמול,מהציפיפות ומהקלות שבה אנחנו נותנים לריאל לגעת בכדור מבלי שהם בעצם עושים משהו(ברוב הפעמים).פסים בנגיעה על 3 מטר,צירוף והנעת כדור שלא ראיתי כבר כמה שנים מהקבצה שלי,סיסוקו ענק! קייליני פשוט בלם ענק ולגרוטליה היה אדיר גם,לרגע ראיתי את יובה של קאפלו שם,רק שהפעם דל-פיירו היה שם לעשות את ההבדל. ולגבי ריאל,יורם ארבל אמר שיובנטוס משחקת כמו בתולה צעירה ואני אומר שריאל שיחקה כמו גבר שאולי עומד לו.. אבל פשוט לא מצליח לגמור.סקסולוג ומהר. ואחרון חביב,אלסנדרו דל-פיירו,מה אפשר להוסיף?פנומן? גאון? מה שתרצו,מה שבטוח זה שהוא השחקן הכי גדול שלבש את המדים השחורים לבנים ואני רק יכול לשמוח על כך שאני בר מזל וזכיתי לראות את השחקן הגדול הזה.
תיריי הנרי זה עילוי וגיגסי לא? להזכירך, גיגס ניצח את יובה בדלה אלפי לפני 4 עונות(משהו כזה) בצמד שערים במשחק שעלה כמחליף, ובכלל גיגסי כמעט תמיד כובש מול יובה. ההשוואה נעשתה לא כי התלות של יונייטד בגיגסי שווה לזו של דל-פיירו ביובה, כי אחרי הכל יובה קבוצה פחות טובה, אין שם חומר שחקנים כמו שיש ביונייטד. גיגסי בתקופות הגדולות שלו היה לא פחות גדול גם מדל-פיירו. ההשוואה נכונה כי שניהם שחקנים מהגדולים בשני העשורים האחרונים בכדורגל, שניהם יכלו לעזוב את הקבוצה למען הצעות גדולות(דל פיירו כמובן כשהקבוצה ירדה ליגה, גיגסי כשתמיד עמד להיגמר לו החוזה אינטר ומורטי שכ"כ מעריץ את הוולשי ניסה לפתות אותו), שניהם משחקים בכל הקריירה רק בקבוצה אחת, שניהם כבשו אתמול ומן הסתם גם זה גרם להשוואה ועוד ועוד, תפסיקו כבר לחפש כל הודעה של אנגלופיל.
עזבו אתכם עם השוואות מפגרות של כיתה ג', כל שחקן גדול בכבודו מונח ותפסיקו לחלל שמות של שחקנים נדירים עם השוואות וכל מיני שטויות. דל פיירו אומן, העובדה שנשאר עם יובה ברגעים עגומים מאוד מוסיפות לו המון נקודות זכות, עכשיו הוא איתה שוב בקדמת הזירה העולמית ועושה זאת בסטייל. בקשר לשער השני, ללא ספק גול של איקר קסיאס, החומה עמדה בצורה מגוחכת, היה אפשר להבקיע בבעיטה ישירה ללא צורך בסיבוב או בטכניקה מסויימת, לא מובן מה הלך שם. אולי יובה הצליחה לעשות פה תרגיל יפה, כי לפני הבעיטה, שחקן של יובה עמד בדיוק במקום שהיה חסר שחקן נוסף, אולי זה בילבל את איקר קסיאס שפשוט ראה שם דמות ואולי פספס את העובדה שזה שחקן יובה ולא ריאל, ברגע שדל פיירו בעט, אותו שחקן זז משם ולמעשה יצר חור פנוי לדל פיירו לעבר השער.