מחזור 37: ברצלונה נוגעת בכתר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏7/5/10.

1. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

תודה לך ברצלונה !!!

אם הכל ילך כמתוכנן בשבועיים הקרובים זאתי עומדת להיות השנה הכי יפה בחיים שלי

2. קטלוני Member

אי אפשר משחק בלי דפיקות לב?משחק שכבר נראה שהוא בידיים שלנו,תוך 3 דקות סביליה חזרה למשחק.
    ריאל מדריד עם ניצחון צפוי האמת אפילו כשהתוצאה הייתה 1:1.
    סטטוס קוו בצמרת.

3. xavi6 Member

כוס אמק, כוס אמאמק, כוס אמק ערס. כוס ראבאק. תודה לך מסי, תודה לך בויאן, תודה לך פדרו. למה לעשות את הדפיקות לב בסוף, למה, אינעל אחותכם? אשכרה כאילו הם לא יכולים בלי.

נערך לאחרונה ב: ‏9/5/10
  4. אלי מתחן Member

מזל טוב לברצלונה על האליפות, בהחלט הגיע להם.

5. Dimitar Berbatov Member

לאחר הניצחון של בארסה בקלאסיקו כתבתי כאן שבארסה תהיה האלופה ושהם יכולים להרשות לעצמם מעידה אחת. כמובן שירדן וכל הפמליה הקטאלונית מפאת ניחוס קמה וטענה שריאל עוד תיקח את האליפות ושמחכים משחקים קשים.
    בארסה לא היתה צריכה להתאמץ יותר מידי במדריגל שבוע שעבר והיום נגד סביליה. עצוב לאן שתי הקבוצות הללו הגיעו. אני ראיתי באנדלוסים אלטרנטיבה ובנוגע לויאריאל, הירידה שלהם העונה היא לתפיסתי הוכחה לעבודה האדירה של פלגריני שם.
    בכל אופן, סטיתי קצת מהנושא, ברכות לבארסה. אם הקבוצה הגדולה הזאת היתה מסיימת העונה ללא תואר זה היה עוול. ואגב, 3 שערים, 3 שחקני בית. נדיר ומקסים.

6. xavi6 Member

אתה לא מבין שבברסה זה רחוק מלהיות נדיר? זה קורה כמעט כל משחק שרק שחקני הבית כובשים. כי רוב השחקנים הם שחקני בית!

אני שונא את הטענה של "לא חשוב הדרך, יזכרו את התארים" כי האוהדים שזכו בתארים, יזכרו את הדרך. אנחנו נעדיף לזכות באליפות, בגביע אירופה ואפילו בגביע קטלוניה בדרך מסוימת, וזאת הדרך שלנו.

7. Dimitar Berbatov Member

התכוונתי לתופעה בכללותה בברצלונה ולעד כמה היא נדירה בהשוואה לשאר הקבוצות. ה-3 שערים משלושה שחקני בית שונים זו רק פיקנטריה נחמדה למשחק שבו הבטחתם את האליפות.

8. Mehmet Member

יופי של משחק היה לנו בפיחואן, בארסה כנראה מבטיחה הערב את האליפות, כי אני לא רואה אותם מאבדים נקודות בבית נגד ויאדוליד.

ובנוגע לתחתית, ניתוח סיכויים (סה"כ 200 אחוז, על שני מקומות שנשארים בליגה):

מלאגה צריכה לארח את ריאל מדריד במחזור האחרון, ואני לא רואה אותה מוציאה נקודה מול קבוצה שרצה לאליפות ונמצאת בכושר מעולה. וכמו שאמרו מעלי, מצבה של מלאגה במקרה של טבלה פנימית בין קבוצות התחתית יהיה הגרוע ביותר, ולכן סיכוייה להישאר עומדים על 25%.

ויאדוליד גם כן נמצאת כעת מעל הקו האדום, אך לה יש את בארסה במחזור האחרון בקמפ נואו במשחק שכנראה יהיה משחק אליפות... אפשרי שנראה את שתי הקבוצות בחגיגה משותפת בקמפ נואו, ולא פחות אפשרי שנראה דמעות אושר בצד אחד, ודמעות עצב בצד השני. לויאדוליד סיכוי מעט יותר טוב משל מלאגה עקב מצב יותר טוב ביניהן, אך חשוב לזכור כי במידה וסנטאנדר וטנריפה צוברות ולו נקודה אחת, הפסד של ויאדוליד מוריד אותה ליגה. אני מעמיד את סיכוייה של ויאדוליד על 35%.

טנריפה נמצאת אמנם מתחת לקו האדום כרגע, אך היא אמורה לשחק במסטאייה נגד ולנסיה שסיימה את העונה ואינה מרשימה במיוחד למרות שהיא תהיה בליגת האלופות בשנה הבאה. אך ורק מהסיבה הזאת, אני מעמיד את סיכוייה של טנריפה על 50%.

ראסינג סנטאנדר נראית אמנם על הקרשים, אך לדעתי מצבה טוב יותר משאר קבוצות התחתית, עקב המשחק הקל שזומן לה במחזור האחרון, מול ספורטינג חיחון, שכבר סיימה את העונה, בבית. במקרים מסוימים גם תיקו עשוי להספיק, אך לדעתי סנטאנדר תנצח, ובהנחה שלפחות שתיים מתוך שלוש הקבוצות שמעליה תאבדנה נקודות (ושוב, מאבקי האליפות יגברו על מאבקי התחתית), ראסינג תישאר בליגה. אני מעמיד את סיכויי ראסינג על 75%.

חרס עשו חצי שני מאוד יפה, אך לדעתי זה לא יספיק. לפי מה שנאמר כאן, עשוי להיות להם יתרון בטבלאות פנימיות, אך קודם כל הם צריכים לנצח בחוץ את אוססונה שכבר סיימה את העונה, ולקוות שכל ארבע הקבוצות שמעליה תפסדנה, מה שנראה לי תרחיש קצת בעייתי. סיכויי הישארות: 15%.

9. JR-Riquelme Member

אתה בכיין ומתוסכל. על איזה ביזבוזי זמן אתה מדבר? ברצלונה גם ב3-2 שכל הלחץ עליה הלכה לשער של סביליה להשיג את הרביעי, ברצלונה שיחקה נהדר והייתה שווה שביעייה אבל החמצות מזעזעות של מסי ובויאן מנעו את זה ממנה.

10. Raulito Madridista

מתוסכל - נכון, בכיין - לא נכון.
    מה זה שייך שלפניכן בארסה הייתה שווה שביעייה?
    אני דיברתי על מה שקרה אחרי השער הראשון של סביליה, שהיה מיקרי לחלוטין. שתי דקות עברו ואז סביליה כבשה שוב, ואז בארסה ירדה למיגננה כשהיו שמונה שחקנים בחצי שלה ובוז'אן ועוד אחד מידי פעם, היו בחצי של סביליה. בארסה עוד הצליחה לבעוט לשער ולהחמיץ ממצב קורץ, אבל בעשרים הדקות האחרונות היא הלכה אחורה והעבירה את כל הזמן עם מסירות בין פיקה, וואלדז ופויול.
    וזה בסדר גמור לשחק נסוג לעיתים ולהעביר את הזמן. ברור שבארסה כמעט ולא נוקטת באמצעים האלה. אבל שלא תחשבו שאתם מיוחדים עד כדי-כך ואצלכם זה לא קיים כלל בלקסיקון.

לא יאומן שקבוצה שכובשת 101 שערים ואוגרת 95 נקודות(ויש עוד מחזור לפנינו) - תסיים רק במקום השני. לא היה דבר כזה בהיסטוריה - לא בספרד ולא באף ליגה אחרת לפי-דעתי, אולי רק בהולנד מתישהו. מי חשב על זה בתחילת השנה...
    בארסה התחילה את העונה בעצלתיים במשחקי החוץ ורשמה הפסד מבאס לאתלטיקו בו היא שיחקה עם הרכב שלישי, אבל במאני-טיים היא התגברה על כל המוקשים - ניצחון קל בברנבאו, ניצחון קל(מאוד) באל-מדריגל וניצחון בפיחואן.
    גם אם ויאדוליד תעשה בונקר יותר אגרסיבי ונחוש מזה של אינטר(אני בספק אם קיים דבר כזה) - בארסה לא תשמיט לעולם את האליפות במשחק הזה.

11. riquelme1 Member

אני. עוד לפני שהתחילה העונה זה היה צפוי, רק לא ידעתי שפער בין המקום הראשון והשני יהיה על 30 נקודות, אבסורד. בכל מקרה, זה היה צפוי שככל שהליגה תתקדם, ריאל ובארסה יפתחו פער יותר גדול מהשער. תחשבו על זה, עם היה עוד 38 מחזורים, הפער בין ריאל לבארסה וולנסיה היה 60 נקודות, בין המקום האחרון יותר מ100 נקודות. צריך לעשות משהו בספרד ומהר, זה הולך וניהיה גרוע מעונה לעונה.

בכל מקרה, בלי ריאל ובארסה 70 נקודות היה מספיק לאליפות.

12. Sempre Inter Member

ואלדז קיבל צהוב על זה, מי שאומר שברצלונה לא ביזבזה זמן כנראה לא ראה את הדקות המדוברות, או לא רצה לראות. זכותה ולגיטימי, אבל גם היא לא מושלמת. המטרה מקדשת את האמצעים, למי איכפת אם במשחק בודד בקמפיין אלופות/ליגה קבוצה מתבנקרת או מבזבזת זמן? זה לא שהיא עושה את זה כל משחק.. הכי לגיטימי בעולם.

13. Raulito Madridista

אתה ציפיתי שברצלונה וריאל יישארו לבד במירוץ לאליפות כבר מתחילת הסיבוב השני, אבל אני לא חושב שהעלתה בדימיונך מצב ששתיהן יישקו לקו מאה נקודות ליגה. אינטר ליקטה 97 נקודות בליגה האיטלקית לפני שלוש שנים, אבל פרט לכך לא זכור לי מצב כזה, בטח לא בליגה בולטת כמו הליגה הספרדית(לכן את הליגה ההולנדית, בה נשברו כבר כל-כך הרבה שיאים ולאוו דווקא בשנים האחרונות - אני לא לוקח בחשבון).

הליגה הספרדית במצב בעייתי מאוד, הרי ריאל הזאת לא יותר טובה מריאל של פיגו וזידאן(על אף שכריסטיאנו רונאלדו בדרך להגיע לדרגה של אל)...לדעתי הבעיות התחילו כבר לפני שלוש שנים, אבל בשנתיים האחרונות זה החריף. ברור שהמצב הזה לא בריא לליגה - קבוצות מפחדות מול ריאל וברצלונה וגם אם הן מובילות אפילו בהפרש של שני שערים(סביליה בברנבאו למשל) - הן בפאניקה מטורפת והיתרון יושמט מהר מהצפוי.

השאלה היא מה אפשר לעשות. מה אתה מציע?

רוב קבוצות הצמרת בספרד במשבר כלכלי. אתלטיקו תפסיד כספים על כך שבעונה הבאה היא לא תשחק בליגת האלופות וגם ככה המצב שם לא מי יודע-מה, על וולנסיה קצרה היריעה כדי לספר את הסיפור שלה, ויאריאל לעולם לא הייתה קבוצה שזורקת כספים כמו מים, וכנראה שבספרד כבר אין השקעה נכונה ברכש, כמו וולנסיה בתחילת העשור או דפורטיבו לה קורוניה. סביליה היא הקבוצה היחידה שיש לה תקציב גבוה ויש לה שאיפות, אפשר להוסיף לכך את הנשיא השאפתן דל-נידו, אולם בקבוצה לא מוצאים מישהו שינווט את העסק מהעמדה על הקווים. לא נחוצה בהכרח יריבה שתהווה אתגר עבור השתיים, פשוט שיהיה שיפור גם בקבוצות האמצע של הטבלה.

14. קטלוני Member

העניין הוא שריאל לא הצליחה להביא לידי ביטוי את המשחק ההתקפה שלה.בליגה היא עוד איכשהו הצליחה והיא נמצאת במקום שני עם 95 נקודות ו101 שערים.אבל בליגת האלופות ובגביע היא לא הצליחה להראות את אותה יכולת.
    זה ההבדל מברצלונה של שנה שעברה שהגיעה לממוצעים כאלה בליגה,אבל היא הראתה את אותה יכולת גם בליגת האלופות וגם בגביע.

15. אלי מתחן Member

ועדיין הייתה מאוד קרובה לעוף בחצי של הצ'מפיונס.
    מי יודע לאיפה ריאל הייתה מגיעה אם לא הייתה נחנקת במחצית מול ליון, כמובן שזה חלק מהקבוצה ואשמתה המלאה, אבל אני חושב שהבעיה של ריאל היא בעיקר מנטלית.
    השנה היא לא הייתה קבוצה פחות טובה מברצלונה, היא פשוט נלחצה יותר מדי.
    בעונה הבאה אני מקווה שיבוא מאמן שיצליח לעבוד עם השחקנים על זה ולהוציא מהם את המיטב גם במשחקים גדולים.