מחזור 35 בעליון ו33 בתחתון: הפער בצמרת צומק ל2 נק' ; עכו ירדה ליגה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏13/5/16.

1. amn Member

אורי קופר הזכיר את זה שההתמקדות היא בעיקר בסכנין בפאנל שהיה ב-ynet, והסביר שהעניין מתמקד בסכנין כי זה הרבה יותר מעניין, כי גם אם מכבי תנצח, זה לא בהכרח יעזור לה.

היחידה שתלוייה בעצמה זו באר-שבע.

ולא נראה לי שאורי קופר עיתונאי שמתמקד בצהוב וברכילות.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

רציתי לחשוב מה לענות לך, אבל אז בא אורן יוסיפוביץ וענה בצורה הטובה ביותר -

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. Telkiyski Member

ברור שלא. עזבו אוהדי בש, אין לכם ולנו מה לעשות חוץ מלדבר על הדברים האלה בינינו או בפורומים. אתם לא הראשונים שחווים את התעמולה שלהם על הגב (מישהו זוכר שאותו דרבי חודש ופוצץ דווקא אחרי פריצה של אוהדי מכבי לדשא למשל?).
    העיקר שכל העולם נגדם ושהתקשורת אדומה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

התקשורת מודאגת, אין מה לעשות, אתם יודעים מה זה לסוע לסקר חגיגות בדרום הרחוק? כיכר רבין זה בחצר האחורית.

יש לחץ עצום על סכנין, מצד מכבי תל אביב באופן ישיר, באופן עקיף ומצד התקשורת, אין מה לעשות כולם מפעילים עליהם לחץ פסיכולוגי עצום ואין ספק שזה יעשה את העבודה. סכנין לא תעלה עם צעירים למרות שזה מה שכולם עושים רק בגלל הדיבורים סביבה. מכבי תל אביב יודעת שהסיכוי היחיד שלה זה אם ייתנו לה את האליפות, כי לקחת היא לא הצליחה- וזה מה שנותר להם לעשות.
    אין דיבורים על מכבי חיפה כי מכבי תל אביב ללא הפסדי בית השנה, לא סביר שהיא תנצח בבלומפילד. מצד שני, אם סכנין תפסיד בטרנר הם ביזו את עצמם.

5. Telkiyski Member

לירן זה לא קשור לדרום, הרי כשמכבי חגגה אליפות בבאר שבע הפסטיבל נדד יופי לנגב.

חצי מדינה פה אוהדי מכבי וזה מתבטא יופי בתקשורת פה.
    כל חצי גלגול של העכבר אני נתקל באיזה ציטוט של מישהו מסכנין, עוד לא ראיתי אחד כזה מאנשי חיפה לגבי האפרוחים שיעלו לשחק אצלם בשבת.

הדברים האלה לא ישתנו. ברוכים הבאים למדינת מכבי תל אביב.

6. amn Member

כשהתבטאתי ברצינות בנושא, אמרתי שאני לא חושב שתהיה בעיה.
    יותר מזה אני אגיד, שאני מגיע ביום שבת לבלומפילד כדי להודות לשחקנים על העונה הזו. אני לא יכול להגיד שאין תקווה לאליפות, קטנה ככל שתהיה, אבל במחשבה ריאלית, אני לא חושב שננצח.

אין לי ספק שב-10 משחקים בין ב"ש לסכנין (גם בדוחא) - ב"ש מנצחת ב-8, עושה תיקו ב-1.5 ונגיד שסכנין מנצחת ב-0.5 משחק. וזה גם כשסכנין נותנת את משחק חייה, דבר שקשה מאוד לעשות (עובדתית), כשכבר אין לך מה לשחק.

בסופו של דבר, אם מכבי הגיעה למחזור האחרון כשהיא לא תלוייה בעצמה, היא יכולה לבוא בהאשמות רק לעצמה, ויותר מזה - אם באר-שבע תבעט בדלי, גם היא תוכל לבוא בטענות אך ורק לעצמה.

ספציפית לגבי מכבי חיפה - חושב שזו קצת צביעות מצדכם לבוא בביקורת על חמשת השחקנים המוצהבים, כשאתם עשיתם בדיוק את אותו הדבר במשחק אחר. נכון שזה 5 ושם היו 2, אבל אין הבדל...

orimor2212 ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש לחץ אדיר על סכנין כי כולם מכירים את משחק השרוכים. זה דבר ראשון. דבר שני הוא שכולנו יודעים מה קרה לאחרונה בין סכנין למכבי ת"א. זו לא תהיה הפעם הראשונה ואחרונה שבמשחק גורלי קבוצה אחת תתאמץ פחות או בדקה מסויימת שתי הקבוצות יפסיקו לתקוף. התגובה הבוגרת של amn מאד נכונה ויפה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/5/16
    orimor2212 ו-amn אוהבים את זה.
  8. amn Member

ועוד משהו - אני לא מבין מה מצפים שמכבי תעשה? אמנם השנה באר-שבע הראתה חוסן מנטלי באופן יחסי, אבל כן, מכבי צריכה לעשות כל שביכולתה כדי להפעיל לחץ על באר-שבע.

האליפות היא של באר-שבע to lose. מכבי יכולה לנצח 3-2 במהפך בדקה ה-90 מפנדל שלא היה ולכבוש שני שערים מנבדלים, וגם לנצח 10-0, וזה לא יהיה שווה כלום אם באר-שבע תנצח 5-0 מוצדק או 1-0 בגלל שסכנין פתחה רגליים.
    אז כן, עושים כל מה שאפשר כדי לנסות להפעיל לחץ על סכנין להתאמץ כמה שהם יכולים, ובמקביל להפעיל עוד לחץ על באר-שבע.

אישית אין לי ספק שבסיטואציה הפוכה, וזה לא משנה אם הקבוצה מהמקום השני הייתה הפועל באר-שבע, הפועל מרמורק, מכבי חיפה או בית"ר ירושלים, בזמן שמכבי תל-אביב מובילה ב-2 נקודות ומשחקת מול קבוצה שאין לה על מה לשחק, היו מפעילים את אותם הלחצים על הקבוצה השנייה.

גם בסיטואציה הפוכה רק בין שתי המוליכות (שמכבי מובילה ב-2 נקודות), כשמכבי חיפה עם כל ההיעדרויות (ואוהדי מכבי חיפה פה יעידו שלמכבי חיפה יש באמת אחיזה די טובה על התקשורת מסיבות כאלה ואחרות) - אף אחד לא היה מדבר על סכנין, וכולם היו מדברים על מכבי חיפה ו-8 השחקנים החסרים שלה.

מי שחושב אחרת? שיבושם לו, אין לי עניין או רצון לבזבז זמן בלנסות לשכנע, כי זה כשלון ידוע מראש. מאחל לו שייצא מתחושת הנרדפות הזו ביום מן הימים.

orimor2212 אוהב/ת את זה.
  9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מכבי תל אביב ללא הפסדי בית העונה? אני זוכר לפחות אחד (לדעתי הפסידה גם לבית"ר ורעננה) :)

10. Raulito Madridista

מכבי הפסידה העונה שלושה משחקים בבית, לירן, זיכרון קצר קצת הייתי אומר. חוץ מההפסד לבאר-שבע היא הפסידה גם 2:1 לרעננה בדקה האחרונה וגם נכנעה לקונצרט של רוקאביצה(4:2). אם מכבי לא תזכה באליפות זה בעיקר בגלל בלומפילד והיה לה גם תיקו בדרבי מעבר למשחק העונה האחרון נגד באר-שבע.

סתם אנקדוטה: יש לי את כל העיתונים שמורים מעונת הדאבל וחוברת כזו בבית שעיצבתי לעצמי. לא ראיתי ולו פסיק אחד או מילה אחת שקוראת לשחקני בני-יהודה להתאמץ. אף עיתונאי\פרשן לא דיבר על זה בכלל. ראיינו את ורמוט יומיים לפני מחזור הסיום והוא אמר "מכבי חיפה הייתה הכי יעילה ואנחנו שיחקנו את הכדורגל הכי יפה", ואמר שהוא מקווה שבני-יהודה יצליחו להחזיק מעמד. בכלל, אותו פיניש מטורף היה שלושה ימים אחרי שהפועל ניצחה 3:1 את בני-יהודה בגמר ואני זוכר את דדי בן-דיין מתנפל על השופט שהעז להרחיק את איינוגבה(ובכך מחמיץ את מחזור הסיום). החשש היה שגיא לוזון שונא הפועל ושמכבי חיפה שהביאה טריליון אוהדים בערך לבלומפילד(בני-יהודה נהנתה מהכנסה שמנה ואפשר להבין אותה) - תחגוג מהדקה הראשונה.
    בכל-מקרה הפסטיבל שמכבי עושה בתקשורת הוא כשר ולא מסריח, הם עושים את המקסימום שהם יכולים כדי לשרת את האינטרסים שלהם. לפעמים הם לא יכולים לדבר על הדשא אז הם מדברים על היציע.

אנשים פשוט שוכחים שסכנין יכולה לתת הכל אבל היא קבוצה פחות טובה משמעותית מבאר-שבע ובאופן טבעי יצא לה קצת האוויר מהמפרשים אחרי ההשלמה עם כך שלא תהיה אירופה בעונה הבאה, ולא דיברתי את נושא הסגל.

amn אוהב/ת את זה.
  11. amn Member

אני היחיד שזיהה ציניות נוטפת מההודעה של @לירן (לפחות מהקטע על מכבי ובלומפילד)?

orimor2212 ו-לירן אוהבים את זה.
  12. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שסכנין תוותר על המשחק כך או כך, אבל אם אפשר ללחוץ על כמה כפתורים כדי לתת להם אקסטרה מוטיביציה... למה לא, בעצם?

13. לירן מנהל כללי מנהל כללי

ציניות מושיקו, ציניות... הרי מכבי תל אביב ללא הפסדי בית, אז מיותר שהתקשורת כל היום תפמפם על ספורטיביות של חיפה, הרי אין סיכוי לבלום את מכבי תל אביב בבלומפילד.

14. alexshw Member

דבר מקובל בכל מקום להציע תמריץ כזה או אחר במקרה שיוציאו נקודות.

15. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף אחד לא מתעסק במכבי חיפה כיוון שאין לה סיבה 'לתת' למכבי את המשחק. אוקיי, אז הם עשו את השיקולים שלהם לגבי גמר הגביע, אבל אין סימני שאלה לגבי המוטיבציה של מועדון מכבי חיפה לחרב למכבי את סיכויי האליפות. לסכנין, לאחר מהומות הגביע - ומספר התבטאויות שלא משתמעות לשתי פנים לגבי העדפתם - יש. שם נמצא הסיפור ובזה מתעסקים.