מחזור 34 בליגת העל: מכבי חיפה זוכה באליפות!!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏12/5/11.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

האליפות חזרה הביתה אל הכרמל! טירוף ביציעי קריית אליעזר, אווירה מחשמלת באיצטדיון. לא ציפיתי שהשחקנים ישטפו את הדשא ויציגו משחק מעולה, במעמד שכזה הלחץ נותן אותותיו. מסכים שלא היה פנדל, אך גם אם ליאני לא היה שורק, קשה לי להאמין שקרית שמונה היתה מוציאה שלוש נקודות, במקרה הטוב (מבחינתם) זה היה נגמר בתיקו, שהיה מספיק לנו כדי להבטיח את האליפות. מדובר באליפות גדולה, אף על פי שברוב שלבי העונה הקבוצה לא הציגה כדורגל יפה לעין, לא כל קבוצה היתה מצליחה להתאושש מהטראומה שחווינו בתום העונה שעברה, ייאמר לזכותו של אלישע. זה לא אומר שאני אוהב את שיטת המשחק שלו (אני יותר מאשמח לראות את עטר עומד על הקווים בעונה הבאה, למרות שאין סיכוי שזה יקרה), אך מגיעה לו מילה טובה על ההישג הזה.

12 אליפויות - 7 מתוכן בשנות ה-2000, תודה לך מכבי!

2. Los Che Member

אליפות שהגיעה למכבי חיפה והיא יותר מתוקה אחרי שהיא שוברת את מחסום הקיזוז שמנעה ממנה תואר בשנה שעברה. בין כה לא הגיע להפועל ת"א לזכות, הם שבעים אחרי הדאבל והבאלגן בהנהלה שלהם לא תרם לתדמית הקבוצתית ולא בפן המקצועי, הפועל לא יציבה לאורך כל העונה וזה היה שוד ענק אם היא הייתה הזוכה. התשוקה לאליפות הייתה ניכרת הרבה יותר אצל שחקני חיפה. המומנט שיחק ליידים שלה ולהפך מהעונה אשתקד - התחלה בינונית ופיניש(אם כי המעידה בנתניה...)מצוין, בדיוק מה שנדרש בשיטת הקיזוז.

אני בעיקר שמח עבור אלישע לוי. הוא עבר שחיטה ושנה מתוחה וקשה מאז אובדן האליפות בטרגי, חיפה שלו עבדה קשה העונה והוא הוכיח שהוא ראוי בגדול למקום שלו.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני שנייה אצנן פה את חגיגות הזכייה של מכבי חיפה, ברשותכם. מכבי חיפה היתה מה שהיא אמורה להיות, אפורה, בינונית, השיגה את הנקודות שהיתה אמורה להשיג פחות או יותר, וזה הספיק לה לאליפות. בערך כמו האליפות של 08/09 האפורה שלהם. העונה הזאת בליגה היא קודם כל כישלון של הפועל ת"א, כן כן, עונת כישלון בליגה. להפועל ת"א היה את הסגל הכי טוב בליגה, שוער, בלמים, מגנים, קשרים, חלוצים, והם רק חיזקו את זה בקיץ ועוד במיוחד כשהם משחקים למעלה מ-3 שנים ביחד. הם היו אמורים לקחת אליפות, ובטח ובטח שלהוביל את הטבלה לפני הקיזוז, במיוחד עם העובדה שבמכבי חיפה בקיץ היה פירוק. אני לא אגיד משהו על מכבי כי היא לא רלוונטית במקרה הזה ולא בטוח שגם אם היא היתה מתחברת, היא היתה לוקחת אליפות, כי מי שהיתה פייבוריטית ואמורה לקחת אותה בסופו של דבר זו היתה הפועל ת"א. כך או אחרת, בליגה זו עונת כישלון של הפועל, יותר נכון של גוטמן שקרס ברגעי האמת, מהרגע שהקבוצה שלו נתנה קונצרט ב-1:4 על חיפה הם נכנסו למעין תהליך גסיסה ובפלייאוף הם איבדו את זה לגמרי. כולם בקיץ דיברו על מכבי ת"א והפועל ת"א, על ההתחזקות ועל זה שמישהי מהן תהיה אלופה, שתיהן רבו, מכבי חיפה באה ולקחה אליפות. אני לא חושב שיעקב שחר בכלל חשב על אליפות בקיץ, זו היתה לו מעין הרגשה של גאידמק 2 ובמיוחד כשהפועל חזקה מאוד, אבל בסופו של דבר זה נגמר לו עם אליפות. עכשיו אומרים אם הוא יחזק או לא יחזק את הקבוצה, בינינו? כל עוד הקבוצה לא עלתה לליגת האלופות אין לשחר שום סיבה להוציא כספים ולשפוך אותם בכמויות, בואו נזכור שהמסלול העפלה לצ'מפיונס הוא עלוב וכשמגיעים לבמה האמיתית רואים שההבדלים הם ענקיים והפועל לדוגמא, את נקודותיה השיגה בסיבוב שני כשהיא כבר עפה מהמפעל למעשה. אם חיפה לא תעפיל לצ'מפיונס, אין לשחר מה להשיקע וכל הדיבורים זה לא יספיק גם לליגה וזה בטלים ומבוטלים, הוא הוכיח שעם תקציב 30 מיליון הוא יכול לקחת פה אליפות.

נערך לאחרונה ב: ‏16/5/11
  4. Apu Member

כל הכבוד למכבי חיפה. אליפות מוצדקת.
    הפעם בניגוד אלינו וכמו שנה שעברה, הקבוצה שהופיעה לפלייאוף לקחה. כשמגיע מגיע. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

(את כל המירמור על הפועל אני אשמור לעצמי)

5. Don Joan Roman Member

מסכם הכל מבחינתי.

כל הכבוד למכבי חיפה על עוד זכייה בתואר האליפות, מכבי צריכה להיזהר כי השיא שלה עומד להישבר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    לדעתי שחקן העונה הוא ללא ספק: תומר חמד, כ"כ הרבה שערים ברגעים הכי חשובים, אחלה חלוץ שבעולם ורפאלוב? הוא הסגן שלו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

נ.ב בנוגע לפנדל: כן היה, לא היה זה באמת משנה? מכבי חיפה הייתה אלופה בין כה וכה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאין פה אוהדי מכבי חיפה שיגידו שראינו העונה קבוצה מבריקה. אני שמעתי עכשיו בטלוויזיה את כל ההילה סביב רפאלוב. גם באתרי הספורט השונים מדגישים אותו. בשבילי שחקן שמופיע למעשה רק בחודשיים האחרונים של העונה לא צריך לזכות בשחקן העונה. תומר חמד ואריק בנאדו היו הרבה יותר חשובים לקבוצה לאורך כל העונה. בקיצור, אני לא מתלהב מהמשחק שראיתי, אבל כמו שגל אומר, אחרי הטראומה בקיץ האחרון אני חושב שהחזרנו העונה המון כבוד. קבוצה אחרת היתה באמת מתפרקת, ולא מעניין אותי עכשיו ההתחכמויות של לוזון.

אותי רק מצחיק שאתה חושב שדווקא האדומים הם אלה שנכשלו הכי גדול. מצטער ידידי, אבל האדומים עדיין יכולים לקחת אליפות והן יסיימו במקום השני בליגה. הן השיגו ניצחונות יפים בשלב הבתים של ליגת האלופות ואחרי סיבוב ראשון נוראי היו קרובים לתפיסת המקום השלישי.

מה כל זה אומר ידידי הטוב, אוהד שרוף של מכבי ת"א? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    בדיוק, הכשלון הצורב הכי גדול הוא דווקא של הקבוצה שלך. גולדהאר זרק כסף כאילו יש לו בגינתו הפרטית עץ כסף. הוא נתן כסף לשחקנים שהיו הרחק מעבר לשיא, הוא הביא זרים לא מתאימים או חלשים, ולבסוף נתן לאיווניר להפוך את העונה הזאת לגמרי לבדיחה. ההפסד בגביע להפועל פ"ת אולי היתה רגע ההשפלה הכי גדולה של איווניר.

7. Apu Member

בסוף כן בא לי להתמרמר.
    תכלס במבט לאחור הסגל של הפועל פשוט לא היה מספיק טוב. רוקי בא רוקי הולך, קשר אחורי חסר עונה שלמה, אילתור של אבוטבול, שני מגנים ימניים שכבר שתי עונות מנסים להחליף אותם (3 ניסיונות, מכובד), דדי בין דיין שלא באמת יכול כבר לשחק כדורגל, דה סילבה שהיה פה חצי עונה ושיחק רק בליגת האלופות כשבליגה הוא זורק זין. פרנסמן שלצד משחקים טובים ויציבים מביא כמעט פעם במשחק פס מדוייק ליריב ולא פעם זה נגמר בגול. באדיר שלא היה צריך לראות דקה בקבוצה עם שכל. פצ'אלקה שהביאו בינואר והתחיל לשחק בסוף אפריל. ורמוט, שחקן העונה בשנה שעברה שכל העונה לא מצליח לעבור שחקן. זהבי, השחקן היחיד אי פעם בהפועל שאני שנאתי, דופק פוזות עוד מהקיץ. לאלה ששיחק 4 משחקים. שכטר, אחד השחקנים הטובים בליגה אם לא ה.. לא שיחק כל העונה. גוטמן שהחליט ששיבחון צריך לפתוח במשחק העונה. אבוקסיס שבתיזמון הכי גרוע מצהיר שזאת העונה האחרונה שלו בתור עוזר. ושני בעלים כלבים שרק הרסו את הקבוצה האדירה שנבנתה פה.

בטח יש עוד, לא יודע.

אה ועומר- פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.
    http://www.youtube.com/watch?v=u9ps_fxT3R8
    תראה מ1:00. יותר מדוייק מזה אין.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפו, מה?

תירוצים על זה לא שיחק אפשר להגיד עד מחר, אני גם יכול להגיד יצחקי לא שיחק כל העונה אז התחרבן, נו באמת. אפשר לחשוב כאילו שאר החלוצים של הפועל היו עגלות, אה לא הם כבשו ביחד איזה 40 שערים. על מי אתה עובד? כל מה שאתה אומר זה תירוצים. הפועל ת"א היתה הקבוצה הכי טובה בארץ והיתה צריכה לקחת אליפות, בוודאות, והיא לא לקחה. משמע כישלון. להבדיל ממכבי ת"א, ששם גם לא היה מאמן מנוסה וגם היה 13 שחקנים שצריך לחבר, בהפועל היה מרקם, תלכיד, חבורת שחקנים שדרסה כל מה שזז, מאמן מעוטר, בקיצור: קבוצת כדורגל הכי טובה בארץ. איך אמרתם? הגיע לכם דאבל בשנה שעברה? אז בוודאי שאם לקחתם דאבל בשנה שעברה הייתם צריכים לקחת את האליפות בארץ ויותר מזה, בהליכה, אם כך.

אגב למה כל השירי אליפות של חיפה זה שירי מזרחית שכבר יצאו לשוק שפשוט הוכנסה אליהם שלישיית המילים: מכבי חיפה ואלופה

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

Apu, לא אתווכח איתך על מה שכתבת, אבל גם למכבי חיפה היו העונה אינספור פצועים. אני רוצה להאמין שאם הסגלים היו נשארים בריאים האדומים היו לבסוף לוקחים אליפות, אבל ברגע שהיו פצועים או השחקנים המחליפים לא הגיעו לרמה הדרושה (כמו רוקי) שחקנים אחרים היו צריכים לקום. במכבי חיפה קמו למשל טאלב טוואטחה ותומר חמד, פיליאבסקי ויא יא סיידו הגיעו רק באמצע העונה ותפסו את מקומם במכונה ואפילו שחקן גמור כמו בנאדו (ובהתחלה גם שנוא) חזר לככב. כל זה קרה העונה במכבי חיפה ולא אצל האדומים...

10. Ian Wright Member

רק עכשיו אני מבין שמעבר לאליפות שהפועל ת"א זכתה בעונה שעברה בגלל אבי לוזון, היא גם הרוויחה הרבה מאוד כסף בגלל ההעפלה לשלב הבתים של ליגת האלופות.

תחשבו שמכבי חיפה הייתה במקומה בשלב הבתים של הליגת האלופות וגם בעונה הבאה היא ככל הנראה תהיה בשלב הבתים של ליגת האלופות? שלוש עונות רצופות בשלב הבתים של ליגת האלופות עבור קבוצה ישראלית זה הבטחה כלכלית עבור הרבה זמן. הבטחה כלכלית שעם ניהול בריא כמו של יעקב שחר הייתה מבססת אותה עונה אחרי עונה כקבוצה עם הסגל הכי טוב בליגה. הרי אם הפועל ת"א לא הייתה מגיע לשלב הבתים של ליגת האלופוות בגלל האליפות הלא ספורטיבית הזאת כנראה כל השחקנים המובילים היו עוזבים כבר בקיץ ובטח שלא היינו רואים שחקנים ברמה של טוטו תמוז, סלים טועמה, בן סהר וכו' מגיעים לקבוצה.

בכל מקרה, ברכות למכבי חיפה. המועדון היחידי בארץ שמנוהל ברמה אירופאית.

נערך לאחרונה ב: ‏17/5/11
  11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

א. חלק נכבד מאוד בוזבז על 3 שחקנים. רוברטו קולאוטי - 650 אלף יורו לעונה, ברק יצחקי - 2 מיליון דולר ועוד 550 אלף דולר משכורת וחאריס מאדוניאנין 1.2 מיליון יורו קניית כרטיס ו-800 אלף יורו משכורת. בחישוב גס זה 3,250,000 + 8,9250,000 + 10,000,000 = 22.175 מיליון - חמישית מהתקציב של מכבי, 3 שחקנים. ולהזכירך, ברק יצחקי לא שיחק כל השנה, שהוא היה השחקן הכי חשוב במכבי, ביום שהוא נפצע אני טענתי שהעונה נגמרה כי ראיתי איך זה נראה באותו משחק.

ב. האם ברגע שקנו 14 שחקנים היה עירבון שהעונה הזאת תסתיים באליפות? לא. עובדה במנצ'סטר סיטי הביאו איזה 40 שחקנים בשנתיים האחרונות ורק עכשיו הם לקחו גביע ועלו לצ'מפיונס, לא אליפות. האם מכבי היתה הפייבוריטית מספר 1 לאליפות? לא, היא אולי היתה 2, זה כן, אבל בוודאי לא מספר 1.

ג. אני אמרתי לו למנות את איווניר? ברגע שהוא פיטר את נמני ולא הביא מאמן רציני, העונה נגמרה, כל מה שקרה אחר כך כבר לא שינה שום דבר...

ד. ברור שאם קבוצה נבנתה ב-100 מיליון שקל ולא לקחה אליפות זה כישלון צורב, אבל כשאני מסתכל על הקבוצה מהצד השני, אני לא מסכים איתך שזה הכישלון הגדול ביותר, כי הם היו פייבוריטים וצריכים לקחת פה אליפות, והם לא עשו את זה. אחריהם אנחנו כי אנחנו נראינו פח. אם הפועל ת"א לא היתה הקבוצה הגדולה שהיא היתה, ועוד כשהיא שמרה על כל הסגל משנה שעברה וחיזקה אותו, ועדיין היא היתה גם לפני פתיחת העונה, קבוצה יותר חזקה וטובה ממכבי, אז הייתי מסכים איתך במיליון אחוז, אבל מאחר ולא כך הדבר, אז אני מסכים איתך שמכבי זה כישלון צורב, כישלון עצום אין ספק בכלל, אבל לבטח לא יותר מהפועל ת"א, במיוחד אם הפועל ת"א תישאר בלי כלום, אפילו בלי גביע. הרבה יותר קל לבוא ולהגיד: מכבי השקיעה 100 מיליון, זה כישלון צורב. אבל בואו נסתכל שניה על פני הדברים: למכבי ת"א לא היה את המאמן הכי טוב בליגה, מכבי ת"א לא לקחה שנה קודם דאבל, מכבי ת"א לא הציגה משחק כדורגל כמשחק מהטובים שנראו פה במשך עונה שלמה, מכבי ת"א לא הגיעה לליגת האלופות, ומכבי ת"א כן היתה צריכה לחבר 14 שחקנים וסגל שלם כמעט מאפס. להגיד עכשיו שזה הכישלון הכי גדול זה מצחיק, במיוחד כשמהעבר השני של הכביש עמדה קבוצה שאני לא יגזים בכלל אם אני יכנה אותה ב-2 מילים: קבוצה מושלמת! הרי כשמסתכלים בתאכלס בתמונה כוללת ערב פתיחת העונה: למי היה יותר סיכוי לצאת בלי שום מהעונה הזאת? למכבי? או להפועל? ברור שלמכבי...וחוץ מזה, 1000 פעם טחנו את זה פה ונמשיך לטחון: ממתי כסף זה ערובה להצלחה? בית"ר ירושלים עם 150 מיליון שקל! (42.85 מיליון דולר כן?) התקציב הכי גרוע בהיסטוריה פה, קיבלה 5:0 מויסלה קראקוב וסיימה עונה זוועתית בליגה במקום 4.

12. Ian Wright Member

עומר, מה יש פה להשוות בכלל? מכבי ת"א השקיעה פאקינג 100 מיליון שקל. זה סכום אסטרונומי בקנה מידה של הכדורגל הישראלי. הם ללא ספק הבדיחה העצובה של הכדורגל הישראלי.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

והתקציב של הפועל זה 10 מיליון, לא 65 מיליון, 10! (וה-150 מיליון, פי 1.5 של בית"ר שנה קודם זה לא היה כישלון). אוקיי הבנתי עם איזה אנשים אני מדבר פה, שרק מסתכלים על הדולר, לא על המעבר...חבל על הביזבוז אנרגיה שלי בהקדלה, מכבי הכי כישלון מ-48 ועד 2011. תתקדמו הלאה. יאללה לנושא הבא.

14. alexshw Member

עומר, זה לא יעזור לך. גם העונה אתם אכזבת השנה. אתה פשוט מנסה להסיט את האש.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אומר שאנחנו לא אכזבה, להיפך אני מסכים עם זה, אבל בהסתכלות אובייקטיבית, העונה של הפועל זה כישלון גדול, לדעתי האישית יותר ממכבי בגלל הקבוצה שהיתה להם והמאמן. במכבי היה אוסף של שחקנים ולא מאמן (ועדיין אין).