מחזור 34 בליגת העל: מכבי חיפה זוכה באליפות!!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏12/5/11.

1. alexshw Member

גראסיאס.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס אם אני לא טועה, גם אני כתבתי שאנחנו לא ניקח חחחחחחחח כי אני פשוט ידעתי שזה לא יקרה שזה TOO GOOD TO BE TRUE מה שנקרא...

3. Apu Member

אמרתי עמדה? שוב אחי הבנת הנקרא, אמרתי תפקיד.
    ידין ואבוטבול, שניהם בעמדות שלהם קשרים אחוריים. אבל התפקיד של אחד זה לנהל את המשחק והשני להיות יותר גרזן. במקרה הזה אף אחד מהם לא יודע לבצע את התפקיד הראשון. זה תקע לנו את המשחק.
    דה סילבה שהיה הרבה פעמים פורץ קדימה (מי כמוך יודע) ונותן עוד כלים התקפיים, פתאום יש בעמדה הזאת את פרנסמן/באדיר, שלא יודעים לעשות את זה. ככה שגם כשהמשחק תקוע, וכשמשחקים עם ידין+שי מול בונקרים (ורוב המשחקים זה היה ככה), הוא תקוע, אין לך מי שיתן מהלך התקפי שיפתח ויגוון אותו.
    גם החולשה של ורמוט שהרבה פעמים התחבא מהכדור גרם לטוטו ושהר לצאת ממש עד קו החצי באגף כדי לקבל כדור, בדרך כלל עם הגב לשער. טוב כמעט ולא יצא מזה.

אז בוא נעבור על הרשימה, אבוטבול/ידין, באדיר/פרנסמן, שהר/טוטו. היי תראה איזה קטע, זה השלד שלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏17/5/11
  4. riquelme1 Member

במקום להגיד טוב תקרא ותלמד, או שגם את זה אתה לא מסוגל לעשות? הוא מדייק בדיוק בבעיות שהיו להפועל העונה, ואתה כרגיל מתעלם.

זה גם לא תגובה של ספאמר ב''וואן'', אבל בסדר- זה עומר.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה אתה רוצה, אמרתי טוב? אין לי כוח לדון על זה, הוא מאמין שבגלל שידין וחבר שלו לא היו גרזנים (בשנה שעברה זה לא הפריע להם כשנאתכו עזב במרץ...להמשיך להיות טובים כולל ניצחון בקרייה, אם כבר בוא נשאל ככה: זה שכל הדברים האלה שאתה אומר קרו, זה לא הפריע להפועל לדרוס את חיפה 1:4...) וכי דגלאס כבש פחות 5 גולים ואין מי שיפתח בונקרים, כאילו הפועל סיימה 12 משחקים בתיקו, שבגלל זה אין אליפות, אם זה מה שהוא חושב, שבגלל הדברים האלה הפועל לא אלופה, זה וכי שחקנים לא שיחקו בתפקיד שלהם, שיחקו בעמדות אבל לא בתפקיד. אז שימשיך לחשוב...אני לא אתווכח איתו. זה היו הבעיות של הפועל, בסדר...קראתי, למדתי...יופי. אני יכול לחשוב על עוד כמה וכמה סיבות שהפועל בגללן לא אלופה (וזה ממש לא הריב בין מוני למוני 2) אבל אם זה מה שהוא חושב? תפאדל...

6. Apu Member

תגובה אחרונה, נמאס לי לחזור על דברים, אתה ברמת דיון של fxp.
    שנה שעברה נאתכו עזב, אתה יודע מי החליף אותו? לא לא אבוטבול התמשתקם מפציעה. אלה זהבי, ההברקה של גוטמן באותה עונה.
    אממה, זהבי יותר טוב בתור קשר שמאל, בגלל זה הסגל נבנה השנה על זה שרוקי יהיה בתפקיד נאתכו, וזהבי באגף.
    אממה, רוקי לא מה שחשבו שהוא יהיה (מן הסתם, קשר אחורי מהליגה הצרפתית השנייה), ונתקענו בלי קשר אחורי "נאתכו".
    אבל עכשיו זה היה מאוחר מדי כי הסגל נבנה על זה שזהבי באגף ולא היה לו מחליף ראוי (אתה רואה את טועמה מסיים 90 דקות 30 משחקים?). ועכשיו נתקענו עם זהבי באגף ובלי קשר אחורי.
    אבוטבול בא כאילתור של האילתור במקום רוקי (שבכלל נפצע באיזשהו שלב בספטמבר ככה וסיים את דרכו בהפועל).

עכשיו לאט לאט, תקרא אחי בפעם המאה-
    סגל ל-א מאוזן. ל--א מאוזן. מגדל קלפים. קאפיש?

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב, סגל לא מאוזן....בלה בלה בלה, מה שתגיד.

את גניבת הדעת השקרית הזאת, איווניר יכול להגיד, אתה לא. לגבי רוקי, חלון העברות בינואר היה פותר את זה (אם הבאת את פצ'אלקה קשר אחורי גם יכלת להביא). יותר מזה? איך אומר החרצוף של שייע? וולקאם.

8. Apu Member

טוב לילה טוב. אני צריך לישון שיהיה לי כח גם מחר לגנוב דעת, שניהיה המושג הכי חרוש בשנתיים האחרונות.

ומי אמר שזה רק בגלל זה? אתה באמת לא מסוגל לקרוא הודעה ולהבין ממנה יותר מדבר אחד?
    אני יכול לתת לך 700 דברים שבגללם הפועל לא אלופה, חלקם קשורים למגרש, חלקם לא.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לילה טוב, לך תדע אולי בלילה הסגל יתאזן עם השינה...

---

בזאת סיימנו את הסיפור, מכבי חיפה אלופה בפעם ה-12, מזל טוב. מי ייתן והאליפות תעזוב את הכרמל ולא להפועל/בית"ר בשנה הבאה בשביל הכדורגל הישראלי (בני יהודה...נתניה...מכבי פ"ת...סכנין...רמת השרון...מכבי זה פיקציה יש יותר סיכוי שנרד)

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני אסכם את העונה שלי מבחינתי, למרות שנשאר עוד 2 משחקים בתחתית:

קבוצת העונה - מכבי חיפה - במכבי זרקו כסף הביאו את כל העולם, בהפועל היו שיכורים מדאבל, עלו לצ'מפיונס וכבר התחילו לחגוג עוד אליפות. באה מכבי חיפה, לקחה לשתיהן. הסטטיסטיקה ממשיכה: קבוצה ישראלית בצ'מפיונס - היא לא אלופה. משמע אם בחיפה רוצים אליפות בוודאות בשנה הבאה, צריכים ליפול במוקדמות, או שהם יצליחו לשבור את הסטיגמה.

אכזבת העונה - מכבי ת"א - למרות שאישית אני חושב שהפועל היתה פייבוריטית ונכשלה, מכבי היא הכישלון הגדול יותר, כי ממנה ציפו, לא רק שתיקח אליפות, אלא שתהיה לפחות חלק מהמאבק עד לסיום, ואפילו את זה הם לא עשו - זה הכישלון הגדול יותר, כי אליפות לפעמים מוכרעת על השפיץ של הנעל ואף אחד לא היה בוכה אם זה מה שהיה קורה במכבי, בסופו של דבר, האין מצב של להיות חלק מהמאבק זה הכישלון הענקי.

שחקן העונה - ליאור רפאלוב - קפיצה ענקית שלו. הוא נתן קפיצה של קומה, לא עשר מדרגות. הפך למנהיג הברור של מכבי חיפה, דחק את יניב קטן והגב שלו הצידה ונראה שבחיפה יכולים להיות רגועים אלא אם יקשיב לעצה של חברו וייצא לחו"ל בקיץ.

תגלית העונה - תומר חמד - מישהו זוכר שבמאי הקודם הוא בכלל ירד ליגה עם גרגורי? וזה לא שמתחילת השנה הוא הפציץ, לקח לו איזה שלושה חודשים, אם אני לא טועה משחק הבית נגד עכו היה התפנית, בשביל לקבל באמת הרכב ולהראות מה הוא שווה. עתידו לפניו.

השחקן המשתפר - קובי דג'אני - כבר היה על סף סיום קריירה אחרי בינוניות בבני יהודה, וכל מיני התנדנדויות מפה לשם. השנה בנתניה העלה את הרמה שלו בכמה רמות וללא ספק הוכיח שיש לו עוד מה לתת.

מאמן השנה - ראובן עטר - לקח אוסף של צעירים בנתניה עם תוספת קטנה של מנוסים פה ושם, עשה מהם בונבוניירה. חבל שלא היה לו עוד איזה 10-12 מיליון שקל בשביל להביא שניים-שלושה זרים איכותיים יותר ממה שיש (לא שכל הזרים לא טובים כן? אהבתי את טרטיאק לדוגמא אבל אפשר להביא זרים יותר טובים מן הסתם) ואז היה יכול מתחילת השנה להיות חלק מהצמרת ואולי גם לאיים על חיפה והפועל במאבק משולש.

הניהול המביש - הייתי בא להגיד מכבי עם הפיטורין של נמני והארכת חוזה לאיווניר ואין ספק שיש לזה מקום מכובד בצמרת אבל השיא ללא ספק זה הביזיון שהלך בהפועל פ"ת והפיטורין של יובל נעים, המאמן הכי טוב בשנת 2011, מי שלקח את הקבוצה מהמקום האחרון כמעט לפער גדול על הפלייאוף, מגיע לו חוזה ל-5 שנים ועוד בקבוצה כמו הפועל פ"ת שמחליפה שחקנים ומאמנים כמו גרביים, כנראה שזה לא היה מספיק טוב לתומר סיני, מוריניו 2.0, כמובן שלצד שני אלה עומד בגאון, האיש וה-וואסחאב! פרוספר אזגי שממחנה האימונים בבית ועד לליצנות עם אזגי.

השחקן המאכזב - אחרי עונת שיא, גילי ורמוט לדעתי נתן עונה מאוד גרועה, הוריד הרבה מהמניות שקיבל בשנה שעברה והיה מהאחראים לכך שהפועל לא עשתה היסטוריה אמיתית ולקחה אליפות שניה ברציפות (וגם כמובן עם היותה בצ'מפיונס מה שלא קרה מעולם עבור קבוצה ישראלית חחח אפשר לחשוב כאילו היינו 50 פעמים באלופות, כולה 3 קבוצות ב-4 שנים) שחקן נוסף שלדעתי הוא אכזבה מאוד גדולה השנה זה מאור בוזגלו, ששוב לא הצליח להגיע למאני טיים במכבי ונזכר לבוא רק בפלייאוף, בגארבג' טיים. השנה הבאה זה האחרונה שלו במכבי, אם הוא רוצה להרים את המניות שלו בשביל אירופה ובשביל החוזה הבא איפה שלא יהיה, וגם בשביל הקבוצה עצמה, הוא יהיה חייב לעשות את הסוויץ' ולהגיע לעונה הבאה (אלא אם ימכר בקיץ).

המאמן המאכזב - מוטי איווניר - יכול להגיד עד מחר שהוא לא בנה את הקבוצה, שהיא היתה במשבר, למרות שניצח ב-3 משחקים ראשונים וערב הדרבי הפער ממקום 1 היה 4 נקודות לפני קיזוז. כל הליצנות, בתקשורת, שינויי ההרכב, הזיגזוגים, הירידות על שחקנים, ואחרי זה הסתמכות עליהם בפלייאוף, ועוד הוא מקבל חוזה לעונה הבאה. בושה.

השופט המצטיין - ללא מתחרים לדעתי, מאיר לוי, עוד שנה בטופ, איך לעזעזאל הוא לא שופט במשחקים גבוהים באופ"א או בצ'מפיונס?

השופט הגרוע - אלי חכמון, עונה גרועה שלו, הפנדל של טוטו בראש הכותרות.

משחק העונה - הפועל ת"א 4:2 קרית שמונה - מחזור 5 או 6 אני לא זוכר, קיבלנו משחק מעולה, אחר הצהריים בבללומפילד, כמעט מלא, קרית שמונה הגיעה ונתנה הצגה למרות שהפועל לא ויתרה והיתה קרובה בהחלט לצאת גם עם 3 נקודות.

11. alexshw Member

שחקן העונה: ליאור רפאלוב
    מאמן העונה: ראובן עטר ואלישע לוי. לא יכול להחליט ביניהם.
    הקבוצה המאכזבת של העונה: מכבי ת"א
    המאמן המאכזב: אורי מלמיליאן
    תגלית העונה: טאלב טווטחה
    השחקן המאכזב של העונה: האריס מדוניאנין
    המשחק המרתק של העונה: מכבי חיפה - בית"ר 3:3, הפועל ת"א - ק"ש 4:2

12. Igi Member

הקבוצה הכי טובה במדינה זכתה באליפות והשיטה לא הפריעה לה. איזה כיף הצדק פואטי הזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    רפאלוב, בנאדו, חמד ובוקולי המצטיינים(לפי הסדר) העונה בחיפה לדעתי

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי זוכר שאוהדי חיפה לא הפסיקו לקלל ולגדף את בנאדו ושהוא היה בכיסא מספר 18 על הספסל קרוב ל-4 חודשים ושבסך הכל נתנו לו לשחק במשחק אימון מול הפועל חיפה בדרבי טוטו...האמת? אם אני במקום בנאדו? אני פורש היום. לא עוד הופעה בצ'מפיונס, לא עוד עונה, היום אני פורש. למה היום היא כאילו בשיא, 9 אליפויות גם. כבר בן 37 שנה הבאה? מי יודע מה יהיה. הרי זה ברור כשמש שאם לחיפה תקרה תקלה חמורה והיא לא תעלה לצ'מפיונס או יותר גרוע מזה, לא תיקח אליפות, יקללו את האם אמא שלו ומי יודע אולי זה לא יקרה כבר בעוד חצי שנה בדצמבר...שיפרוש היום, הוא לא יצטער על זה. בכדורגל הישראלי הדבר האחרון שיודעים לתת זה כבוד (גם במכבי חיפה...שכחתם איך הפרישו בצורה מכוערת את קייסי? אלון חרזי?), וגם לא מעט שחקנים גדולים לא ידעו מתי ואיך לפרוש, לו, שיחק המזל עם כל הטוויסט בעונה הזאת ובאמת שניתנה הזדמנות נדירה עבורו לפרוש בסטייל וספק אם זה יחזור...

14. Mellow29 Kopite

לא חושב שיקללו אותו בסוף העונה הבאה, לטוב ולרע. הפרק הזה נסגר וקשה לי להאמין שהוא יפתח, בנאדו שילם את "החוב" שהיה לו (אם היה לו). מבחינתי הוא שחקן העונה וכרגע הבלם הישראלי הבכיר בסגל, אני לא רואה את מי צריך להביא אבל על כל פנים הוא עדיף גם כבלם מחליף ותוספת נסיון ומנהיגות מהספסל, לעומת מימון הליצן. אני חושב גם שלא משלמים לו רע כ"כ כדי שיגיע הזמן לפרוש, ובסה"כ אני בטוח שהוא רוצה גם להעפיל לליגת האלופות עוד פעם.
    אני לא זוכר שהפרישו את חרזי בצורה כ"כ מכוערת, בסה"כ מקצועית חרזי כבר לא היה מתאים (לעומת בנאדו) ותפס מקום של שחקן צעיר, בסופו של דבר עשו לו המון כבוד ודאגו לו למקום בצוות המקצועי. עם קייסי העסק היה פחות יפה אבל על כך האחריות לרוני לוי שהחליט להילחם בקליקות בחדר ההלבשה וניסה לפרק את חבורת בנאדו-קייסי-קטן. הלוואי מאמן עם ביצים כמו שלו שהיה עושה את זה היום ולא נותן לקטן לקבוע לו האם הוא משחק או לא, אבל בסופו של דבר הנסיון הזה עלה לרוני לוי בכך שבנאדו עזב, קייסי הופרש ולוי פוטר.

15. alexshw Member

בשורה התחתונה תמיד שופטים שחקן על פי תרומתו במגרש. ככה היה עם רוסו כשחזר וככה עם בנאדו. לכן אני מצפה מאותם אנשי עקרונות פיקטיביים להפסיק לבזות את עצמם להבא.

בנאדו לא יפרוש עד שלא יקבע שיא הופעות במכבי חיפה ושיא הופעות לישראלי בליגת האלופות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx