מחזור 34 בליגת העל: מכבי חיפה זוכה באליפות!!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏12/5/11.

1. Ian Wright Member

א. אנחנו מדברים על העונה הנוכחית. לא על כשלונות מהעבר שגם אז אין בכלל מה להשוות כי בית"ר הייתה קבוצה הרבה הרבה יותר טובה מזאת של מכבי ת"א העונה.

ב. ומזה להסתכל רק על הדולר? הם השקיעו מ-א-ה מיליון שקל והם נראים כמו חבורה של סמרטוטים. הם נכשלו בכל פרמטר אפשרי. ניהול, רכש, סדר. איך שלא תרצה להסתכל על זה. הם ללא ספק הקבוצה המאכזבת ביותר של העונה הזאת.

2. alexshw Member

אל תשכח את הצ'מפיונס. זה מרכך את האכזבה.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

התקציבים של בית"ר בתקופת גאידמק:

05/06 - 90 מיליון ש"ח
    06/07 - 114 מיליון ש"ח - אליפות
    07/08 - 109 מיליון ש"ח - דאבל
    08/09 - 104 מיליון ש"ח - גביע

מתוך ה-417 מיליון ש"ח האלו גאידמק הוציא מכיסו 314 מיליון ש"ח, כל השאר מהכנסות של המועדון, אלו המספרים המדויקים.

מכבי ביחס לכסף שהושקע(=הצלחה מהירה) הייתה צריכה לפחות להיאבק על האליפות והגביע ואפילו זה לא קרה שם = כישלון, גם הפועל סוג של אכזבה אבל צריך לזכור שהם אחרי דאבל והופעה בצ'מפיונס.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוא תספר לי באיזה רכש בדיוק, כל הרכש, אם אתה כבר אומר, מכבי נכשלה. יצחקי (נפצע דקה 25 מחזור 1)? כישלון. אלירן עטר (כמה גולים? 16? 18? קללת חלוצים)? כישלון פאביצ'ביץ (בלם מעולה)'? כישלון. ניבאלדו (בלם מעולה, כשהוא כשיר)? כישלון. נכון שיש כאלה שנכשלו, סבן, זיו, קולאוטי (הגיע ל-2 משחקים העונה, אולימפיאקוס ודרבי 3), אלברמן, לא צריך להפוך את כל הרכש של מכבי לכישלון...מה אתה רוצה, להביא 14 שחקנים ולפגוע בהם בינגו? אתה מכיר קבוצה בעולם שמביאה 14 שחקנים ופוגעת בהם בינגו? נכשלו בניהול? הניהול הוא לא מהשנה, הוא מלפני 3 שנים...

גם עבורי אנחנו הקבוצה הכי מאכזבת כי אני אוהד שלה, אבל שוב, אם אני מסתכל בזוג משקפיים של אוהד נייטרלי, שמסתכל על 2 החבילות לפני פתיחת העונה, עם נקודות הפתיחה, 90 אחוז מהאנשים היו אומרים שהפועל ת"א תיקח אליפות ולא מכבי. אולי מכבי, מזה אולי, בטוח! היתה צריכה להיות במאבק, אבל לבטח היא לא היתה פייבוריטית יותר מהפועל.

נייג'ל, קבוצתך האהובה השקיעה חצי טריליארד בשנים האחרונות, כמה תארים היא הביאה? 1 עכשיו. כסף זה לא ערובה לכלום. בחיים אין שום סיכוי שתקציב בית"ר בעונת 08/09 היה 104 מיליון, אין שום סיכוי. הרבה יותר מזה, הרבה יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏17/5/11
  5. Apu Member

עומר יש לך קטע שחוזר פה כמעט בכל הודעה שלך. חוסר בהבנת הנקרא, זה ממש מעצבן לכתוב כל דבר פעמיים. תנסה לקחת אוויר לפני שאתה עונה.

הפועל שיחקה עם סגל לא מאוזן, ללא קשר אחורי שמתאים לשיטה, הפועל של שנה שעברה שיחקה עם קשר אחורי שבנה התקפות וידין לידו בתור גרזן (נאתכו, זהבי יכל להתאים אבל אז לא היה אף אחד בשמאל, טועמה בא לספסל ולא יכל לתת עונה שלמה), העונה לא היה את זה. המון משחקים שהפועל ניסתה לפרוץ בונקר ראו את זה בבירור כאשר הרבה דקות הייתה הנעת כדור סתמית בין ידין-אבוטבול-פרנסמן-קנדה/בן דיין בלי שום יוזמה.
    תוסיף לזה את ורמוט שירד, מזה ירד, צנח ביכולת שלו, מדבר איתך על אי יכולת לעבור שחקנים, יותר מאוחר התברר שזה בגלל פציעה שגרמה לו לכאבים והגבלה בתנועה, וקיבלת שלא רק בקישור האחורי אין מישהו שיזום התקפות, ככה גם הלך אגף אחד. המון פעמים שהר/טמוז בגלל זה נדחפו לאגף כדי לקבל כדורים, זה לא כדורגל.
    כל זה יוצר מצב, שבניגוד לשנה שעברה, קבוצות תקפו מולנו יותר, וזה מביא לנקודה הבאה - בלם. חצי עונה שיחקנו בלי בלם, ועוד חצי עונה עם בלם ששם זין. ככה שגם עם אניימה ספגנו המון שערים דביליים בגלל חוסר תיאום (כמעט כל משחק 1 על 1 מול אניימה).
    אין לי כוח להמשיך אבל זה נמשך גם לבונדר/קנדה שכבר שנתיים מנסים להחליף אותם, דדי שכבר לא שחקן.
    אז מה אם שמרנו על הסגל? זה אומר שאנחנו באותה רמה? הפועל של שנה שעברה דופקת חמישייה לזאת של היום. באמת שאין קשר.
    ודיברתי על הפציעות כמשהו שולי, לא ציפיתי שתבססו את רוב התגובה שלכם על זה (למרות שתכלס אניימה חודש וחצי בחוץ, הגוף של דדי כבר און-אוף, לאלה, ורמוט שפצוע כל העונה, זהבי שפצוע ודוחה ניתוח עוד מליגת האלופות, שכטר ועוד).

עכשיו מכבי, שוב, פחחחחחחחחחחחחחחחחח.
    כמו הסירטון שהבאתי, הוצאתם 120 מיליון בשביל מה? לתקוע יתד בצמרת?
    http://us.cdn2.123rf.com/168nwm/henrischmit/henrischmit0802/henrischmit080200007/2489648-close-up-of-an-amazed-young-adult-pointing-a-finger-to-his-eye.Xxx
    מאמן לא מנוסה? חרטא, תחליפו, מה אתם נותנים למאמן לא מנוסה להוציא 120 מיליון?

6. alexshw Member

שהמספרים של עטר לא יטעו אותך, הבנאדם אגואיסט ושחקן אנטי קבוצתי. הוא שחקן של פוזות. הוא לא מסוגל להוביל קבוצה לתארים.
    רוב הרכש של מכבי ת"א הוא פח. אצל יצחקי וניבאלדו היה חוסר מזל עם הפציעות.
    פאביצ'ביץ' היה טוב חצי עונה. זה לא מספיק.
    על היתר אין מהל הרחיב. אין לכם שיטה ואין לכם דרך.

אתם גם לא מבינים מה מקור הבעיה.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

APU עייפתי מלנסות להתווכח על זה...אני רק יגיד שהטענה שיש לכם סגל לא מאוזן מצוצה מהאצבע. זה כמו שתגיד שלא היה גורם מודיעיני על יום הנכבה. שקרי לחלוטין.

אלכס, אם אתה היית בלם, כמה היית יכול לחפות על סבן, זיו, גפני?

הבעיה היא בכלל לא בדשא, היא בהנהלה, שלט רחוק של גולדהר ויועציו שמנהלים. הם לא מסוגלים למנות מאמן נורמלי, אז מה הפלא שאין קבוצה?

רואה שאנחנו יודעים מה הבעיה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

8. Ian Wright Member

עומר, בתחילת התגובה שלך נמצאת הבעיה. מי לעזעאל רוכש כ"כ הרבה שחקנים בקיץ אחד? אפילו בפוטבול מנג'ר זה לא יכול לעבוד ועוד איזה שחקנים מכבי רכשה ואיזה משכורות היא בזבזה. שחקנים פשוט עשו כסף בחינם. אין לי דרך אחרת לתאר את זה. אפילו קולאוטי לא האמין איך הוא דפק את מכבי.

מכבי ת"א צריכה ללמוד קצת מההתנהלות של יעקב שחר. הוא הבין כבר ממזמן שאין צורך בהשקעות גדולות מדי בליגת העל(ק) שלנו. משקיעים בנוער ושמים תקציב ראוי ויציב מדי עונה, נותנים שקט לצוות המקצועי והתוצאות כבר יגיעו. 4 שחקנים משמעותיים עזבו את מכבי חיפה ועדיין היא מרחק משחק אחד מדאבל. התוצאות לא משקרות. לא צריכים להשקיע יותר מדי כסף בליגה שלנו. בטח לא שמקבלים עכשיו כ"כ הרבה כסף ממענקי שלב הבתים של ליגת האלופות. איך אמרו בחדשות הספורט היום? "שפיות היא שם המשחק".

9. riquelme1 Member

עטר הוא כשרון נדיר, והוא הוכיח את זה העונה, למרות שלא ממש היה צריך להוכיח. גם בעונה סרוחה כזאת של הקבוצה שלו, שמשחקת בלי שיטה ובלי כלום, הוא מצליח לכבוש 18 שערים ולסיים כמלך השערים של הקבוצה, עם היה קבוצה טובה יותר ודרך הוא גם היה מסיים עם יותר.

הבעיה של מכבי היא קודם כל המאמן, שיהיה שם מאמן אפשר לבנות קבוצה טובה, רוב הרכישות שמכבי עשו היו טובות, אלירן עטר הוא כשרון ברמה אירופאית, פאבליבצביץ' ניבאלדו, ואפילו מדונייאנין שלא ידעו להשתמש בו, אבל פחונים כמו יואב זיו וקלמי סבן הם כשלון ידוע מראש.

עומר, הוא סיכם לך מצויין את הבעיות שהיו להפועל העונה, לא הביאו קשר כמו נאתכו שבונה התקפות וזה היה בעורכנו העונה, הפציעה של שכטר ששיחק אולי 5 משחקים כל העונה, העזיבה של דה-סילבה, הספסל הקצר ורכישות בינוניות כמו יוסי שבחון, רומן רוקי ואפילו טועמה הוא סוג של בינוני עשו את שלהם.

קבוצה שרוצה הצלחה מיידית, הבעיה שזה לוקח זמן, וצריך לדעת מי לרכוש וצריך מאמן שיודע לבנות- במכבי לא היה את זה העונה.

10. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה לא מדייק, יעקב שחר כן השקיע כסף גדול, ועוד איך השקיע כסף גדול, בין 2000-2006 הוא קנה כל מה שזז, הכל ומהכל. על הדרך הוא השקיע הרבה בנוער, מה נראה לך פתאום נהיה למכבי חיפה נוער טוב? יום אחד בהיר? לא. יעקב שחר בזמן שהוא קנה וקנה וקנה והשקיע, טיפח גם את הנוער, בסופו של דבר ההשקעה התחילה להניב פירות והוא ראה שהוא מקבל שחקנים באותה רמה כמו שיש בשוק הישראלי, רק מבית, אז למה שהוא יקנה. זה לא נכון מה שאתה אומר.

11. Apu Member

רגע רגע תן לי להבין-
    הפועל משחקת עם שחקנים שמשחקים לא בתפקיד שלהם והמשחק שלנו תקוע בגלל זה - מצוץ מהאצבע.

ו"הם לא מסוגלים למנות מאמן נורמלי" זה טיעון הגיוני?
    פשש יפה יפה.

12. alexshw Member

נו ומי זה השחקנים שציינת? שחקני רכש. ומי היה צריך אותם בדיוק?
    סתם הבאתם שחקנים בשביל כותרות בקיץ ומנויים. אני לא מבין איך התקשורת אוכלת את זה כל פעם מחדש.

תלך לשאלון תחילת העונה. כתבי כבר אז אלופה: מכבי חיפה, מחזיקת גביע: הפועל ת"א(מקווה שאני אטעה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ).
    אני אישית בשום שלב של הקיץ לא חשבתי שתיקחו את התואר.

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

מי הביא את זיו וסבן אנחנו? מכבי יכלו להשאיר את שפונגין ושטרית ולא היה יותר גרוע אבל כרגיל נכנסתם לשוונג וקניתם מכל הבא ליד, גם לרכוש 2 בלמים זרים ובלם נבחרת זה מיותר כמו גם להביא 4 חלוצים ו-3 קשרים אחוריים, מכבי נבנתה בלי שכל ובמקום להלביש על הסגל של מקום 3 של עונה שעברה כמה שחקני חיזוק איכותיים בניתם קבוצה מחדש עם 4 שחקנים שבעים, כמו שקראתי השנה באיזשהו מקום - ההבדל בין מכבי ת"א למכבי חיפה שבחיפה קונים את השחקנים לפני השיא ובמכבי אחרי השיא.

מכבי כישלון ענקי כמו שבית"ר שלי כישלון ענקי עם 30 מיליון בפליאוף תחתון ואינספור התבזויות גם בגלל מאמן גרוע, בעלים בשלט רחוק ויו"ר שמסוכסך עם כל העולם אבל זה לא מוריד מהכישלון של הקבוצה השנה.
    הפועל עם כל השנאה שלי אליה שיחקה כדורגל רוב הזמן בניגוד למכבי, עשתה קמפיין יפה בליגת האלופות ויכולה לסיים את העונה עם גביע כאשר המאמן הנרקיסיסט שלה קיבל התקף לב השנה ויש לה 2 בעלים שרבו כמו ילדים בגן שולה במשך כל השנה, וגם להפועל כמו מכבי השחקן הכי טוב היה פצוע כל העונה.

14. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה שחקנים לא משחקים בעמדות שלהם בוא תסביר לי? מי לא שיחק בעמדה הטבעית שלו ממחזור 1 ועד מחזור 35? שכטר? דה סילבה? זהבי? ידין? בן דיין? אניימה? סהר? טוטו? ורמוט? פרנסמן? אבוטבול? בונדר? קנדה? טועמה? לא פשוט שנבין מי לא שיחק בעמדה שלו...

15. Apu Member

אלכס, בהזדמנות זו- מזל טוב.