קצב משחק מטורף? יכול להיות. לא נפלתי על מספיק משחקים כל אנגליים עם קצב כזה (צ'לסי ליברפול-דוגמה חריגה). מה שמאפיין את הכדורגל האנגלי בעיני הוא דווקא יעילות וסדר (ואני יכול להבין את האנשים שמעדיפים את זה). בעיני דווקא בספרדי יש יותר התרחשויות ואקשן, ולכן הוא יותר מעניין. עניין של טעם וזה הכל.
ובכל זאת התקיימו היום עוד שני משחקים. סביליה מנצחת במדריגל 2-0 את ויאריאל. נומנסיה מנצחת בבית 2-0 את מלאגה. מחר בעשר משחק חשוב כמו כל משחק שנשאר,מהיום כל איבוד נק' והעונה נגמרת סופית. VAMOS ATLETI.... אה ו-וואו,בארסה,אין מילים!!!
נדב יעקבי אחרי השער של פויול: "עם כל הכבוד לשחקנים שיש לנו כאן, ההגנות אשמות בכל שלושת השערים." ואללה! כנראה שבספרד הסוד הגדול - אין שער שההגנה לא אשמה בו - טרם התגלה, או שהוא התרגל לראות משחקים בהם ההגנה היא בתור המלצה בלבד.
אני חושב שאתמול בערב שוחק אחד מ-20 המשחקים המשמעותיים בהיסטוריה. אחרי כל השטויות שעפו בפורום הזה בשבוע האחרון, שטויות שהגיעו משני הצדדים - אני לא מצפה מכולם להבין את ההצהרה הזאת. אחרי הזבל שקראתי בנוגע ל"בונקר" של צ'לסי, אחרי כל חוסר ההבנה וחוסר הרצון לקבל את הצורך במשחק הגנתי, אחרי קריאות הזויות על היותה של ברצלונה "בלוף" - אני לא מצפה להרבה. יש פה יותר מדי השמצות לשם ההשמצות, התגרויות לשם ההתגרויות והתנשאויות לשם ההתנשאויות. כמו שאני מכיר את הנפשות הפועלות, אין ממש סיכוי שזה ייפסק בזמן הקרוב, אבל בשבילכם - תפסיקו עם זה. אתם מתעסקים בשטויות. אתם מתעסקים בדברים שוליים במקום להתעסק בדבר שראוי שיתעסקו בו. יש כאן History in the making. הגנות חלשות, ליגה סקוטית, אברדין, דאנפרמלין, אינטר, ליגה גרמנית, טופ 7 באנגליה - שום דבר לא משנה. גם מול קונוסים קשה לשחק את הכדורגל שברצלונה משחקת. לריאל מדריד היו קבוצות גרועות בהיסטוריה, ובכל זאת, כמה פעמים ברצלונה הבקיעה שישייה בברנבאו? אני שונא משחק שכונתי. ביקרתי מספיק פעמים את הליגה הספרדית העונה ואני עדיין מחזיק בדעות מסויימות כרגע ועכשיו. אבל אני לא מתעסק בזה, כי זה לא משנה. גם אם זה כן משנה, חכו עם ההתלהמויות. לאוהדי ברצלונה מגיעים כמה רגעים/שעות/ימים של שיכרון חושים מבלי שיקפצו עליהם טיפוסים מפוקפקים, ממורמרים ומושפעים מדברים כאלו ואחרים. תנו להם את זה.
תעשה לי טובה. אני ראיתי את הליגה האיטלקית הרבה העונה, ואני בהחלט יכול להגיד שההגנות שם לא יותר טובות מאשר בליגה הספרדית. ההגנה של לאציו לדוגמא היא הגנה מבזה ואם היא הייתה משחקת נגד ברצלונה היא הייתה חוטפת איזה שישייה יפה. ההבדל שבליגה האיטלקית ההתקפות לא כמו בספרד, אינטר שולטת בליגה הזאת למרות שלקבוצה הזאת יש התקפה כל כך גרועה. זלאטן משחק בליגה האיטלקית כאילו הוא בשכונה. כאילו הם משחק עם חבורת ילדים בני 14. הליגה האנגלית באמת קשה מאוד. והיא הטובה בעולם ביי פאר. אבל אל תנסו לעשות את הליגה האיטלקית ברמה יותר גבוהה מספרד. כן, רק ההבדל שה6-2 הזה היה בסופרקלאסיקו, בין 2 מהמועדונים הגדולים בהסטוריה, עם שחקנים מהשורה הראשונה בעולם... אז חאלאס עם ההשוואות המפגרות האלה. לא משנה מה, לתת 6 ברמות האלה ולשחק כמו שברסה שיחקה זה דבר מדהים, ואף קבוצה בעולם לא יכולה לשחק ככה כמו ברסה. גם נגד ליברפול ההגנה של ריאל הייתה נוראית, ועדיין הם לא הציגו משחק מושלם כמו ברסה. כי הם לא יכולים!
צ'לסי-ליברפול 4-4 ארסנל-ליברפול4-4 יונייטד-ליברפול-4-1 איזה הגנות מעולות! עוד לא הבנתם?כשזה קורה באנגליה זה משחק כדורגל משובח,הם הכי טובים. כשהיה 4-4 בספרד זה בושה לכדורגל העולמי. ------------- ועכשיו למשחק- אמרתי מיליון פעם,ואני אגיד שוב-אני הקלטתי את המשחק הזה,זכרון לכל החיים. הקלטתי את כל העונה המדהימה על זו. כל העונה הזו תהיה לי על דיסקים,שישמרו לעד(ויטופחו). 6,זה לא נקלט. אני דמיינתי את התסריט בראש לפני המשחק,ולא האמנתי שצדקתי באחד-אחד. דמיינתי שהנרי יככב ויבקיע,דמיינתי שלא יצא לאטו להבקיע,דמיינתי שיש שש חתיכות ברשת. דמיינתי שפויול ופיקה יבקיעו,אני דמיינתי את התקשורת מדברת על ג'רארד פיקה ברנבאו כובש בברנבאו פעם שנייה בקריירה. שלא יגמר לעולם.
הנרי שוב בטופ של הכדורגלנים בתבל.. עזבו שסרחיו ראמוס נראה כמו רקדן פלמנגו, אבל הטאצ'ים של הצרפתי, הכידרור, הקלילות, חוכמת המשחק, תאווה לעיניים. המצטיין של אתמול. שחקן ענק.
ריקלמה, אני מכיר טוב מאוד את הדעות שלך באשר לכדורגל, ומי כמוני תומך באותה ההשקפה שלך. אבל, וזהו אבל גדול מאוד - על אף שאני לא אוהב את הגיחות האלה של האנגלופילים שבמידת מה מנסים להוריד מערך הליגה - הם צודקים במיליון אחוז. הרי איך זה ייתכן שקבוצה שלמהלך סיבוב שלם הפסידה פעם אחת ועשתה תוצאת תיקו אחת, מובסת, מוכה, מושפלת מתבזת בצורה כזאת? ראשית, זה מעיד גם מעיד על הרמה הירודה בליגה הספרדית, על הקבוצות המעוררות רחמים שיש בה, עליהם כמובן ריאל מדריד המשיכה לחנפח את האשליה של עצמה. שנית, משקף בבירור את הבועה השקרית שעפה מעל שמי מדריד כבר 6 שנים(הרי 2 האליפויות האחרונות גם הם שקר אחד גדול), שתתפלא, אך רוב אוהדי מדריד שמחים על מה שקרה אתמול. עבורי לפחות זה עוד צעד משמעותי ודבר שייחזק את הלגיטמצייה לטלטל באמת את המועדון הזה בקיץ הקרוב. אין בי שום כעס על חואנדה ראמוס,למרות תכנית המשחק הכושלת שלו. במוקדם ובמאוחר השפלה כזאת הייתה צריכה להגיע והאי הגיע, אמש, לצערינו. הביוב שהצטבר בקבוצה במשך כמה עונות טובות התפוצץ לנו רשמית אתמול(ובגומלין מול ליברפול, כמובן)בפנים. נותר לנו רק לקוות לטוב מהבחירות הקרובות לנשיאות הקבוצה ולניקוי שורות יסודי במיוחד.
אי אפשר להגיד על משחק הקלאסיקו שהוא לא היה גדול, כי הכל בעיניי המתבונן. משחק גדול יכול להיות כזה שכל שחקן יודע טוב מאוד מה התפקיד שלו על המגרש והצופה מהצד מרגיש שהוא רואה שחקנים סופר חכמים והוא גם יכול להיות כזה שמוריד לך בכל רגע את הלב לתחתונים. כזה שרגע אחד חושב שזה גמור, רגע אחר אתה חזק בתמונה. א'-ב' של כדורגל זה הגנה, אבל עוד לפני האותיות, כדורגל הוא הנאה. הוא נועד לבדר את הצופים. אם היה מדובר במשחק מצוין מבחינה התקפית והגנתית, כנראה שלא היינו מדברים עליו באותה המידה כפי שאנחנו מדברים על המשחק עכשיו.
אוח,להתעורר לבוקר שאחרי התצוגת ענק. לא האמנתי שאזכה לראות את ברצלונה בתצוגת אופי ויכולת כאתמול,כל שער ריגש אותי יותר מקודמו בידיעה שכל שער משפיל את השחצנים העלובים ממדריד יותר ויותר. המנדרילים הטילו ספק ביכולת של בארסה,קראו לה לוקש,האמינו שאיזה שער נאיבי של היגוואין מול חטאפה בדקה ה94 קונה להם תואר,אבל הם קיבלו בסלון הבית שלהם שישייה משפילה וכואבת שאין כדוגמתה. אפשר ללכת לישון בשקט בידיעה שיש לבארסה בלם לכמה שנים טובות כמו פיקה שנתן אתמול תצוגת הגנה פנטסטית לכל הדיעות וקנה את עולמו רשמית. אינייסטה,צ'אבי,מסי,הנרי,טורה - מה נאמר ומה נגיד,כל דבר שנוסיף עליהם רק יגרע מגודל התופעה. אני אוהב אותך בארסה,מדריד קברון סלודה אל קמפאון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
לכל אוהדי בארסה באשר הם,שימו כזה אתם יודעים מה על מה שאומרים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx השמחה שלנו אתמול,6-2.... על המנדרילים הארורים והעלובים... במגרשם הביתי... אחח.... איזה כיף.... עזבו הכל,"בארסה התמודדה מול הגנות חרא,מול קבוצה כזאת" ופשוט תתענגו כל השבוע ומצידי לכל החיים על המשחק הזה. פאק צ'לסי,פאק כל הסקפטים למיניהים ותנו פשוט להמשיך לחלום.... http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_360/foto_360296_CAS.Xxx גרסיאס בארסה.
שמע, אני רואה כלכך הרבה הודעות שלך. ואתה מדבר כלכך הרבה שטויות. הבנו את הקטע שמול קבוצות, כמו צ'לסי ומנצסטר ( אני לא מכניס את ליברפול כי ההגנה שלה תובך כמה וכמה פעמים מול ההתקפה של ברצלונה) בארסה תתקשה. אבל להשוות אותה למכבי ת"א (אני מניח שהתכוונת לשנים קודמות אבל אם התכוונת למכבי של השנה אז זה כבר ממש בזיון) ? המשחק הקודם של בארסה מול צ'לסי, הייתי בטוח שדרוגבה עבר לשחר כבלם. קבוצה שעושה בונקר כלכך מאסיבי, לאורך כל המשחק לא זכורה לי הרבה מאוד זמן. ד"א אני מאוד מתפלא על הדיניק. אבל המשחק ביום רביעי זה משחק אחר לגמרי, צלסי חייבת להבקיע והיא משחקת בבית. בבית לא יהיה שום נסיון הגנתי, משחק פתוח. ורק להזכיר לך את ה4-4 במשחק הקודם. ההגנה של צ'לסי ממש לא בשיא, שאתה מגן עם כל הקבוצה זה דבר אחר ( אפילו ריאל הצליחה להוציא רק"2-0" במשחק שעבר שהיא הגנה עם כל הקבוצה), אבל שאתה משחק פתוח מול ברצלונה, סביר להניח שתספוג.
כן? היום? אולי, אולי אם היא תיקח גם את ליגת האלופות וגם את האליפות(שכבר בכיס כמובן) היא תוכל להתחיל להתחרות על התואר הגם ככה מטופש ודמיוני הזה. פיקה הבלם הכי טוב של ספרד בכל הזמנים, ברצלונה הקבוצה הכי טובה בכל הזמנים... :aaarofl: ZIVMAY ההגנה של ליברפול תובך מול ברצלונה? אולי גם תספר לי כמה ייצא? אגב, בפעם האחרונה שנפגשנו אתה זוכר איך זה נגמר, נכון? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
במילים אחרות אתה כותב את מה שאני אומר. העיקר לכתוב שאני מדבר כ"כ שטויות... כן, בארסה של העונה היא כמו מכבי בכדורסל של השנים היפות. בליגה נותנים בראש, אבל המשחקים האמיתיים שיוכיחו עד כמה גדולה הקבוצה (וכפי שאמרתי 40832 ב-24 השעות האחרונות, בארסה קבוצה מדהימה עם התקפה מפלצתית, צמד קשרים מרכזיים שהם גאוני כדורגל.מההגנה אני לא מחזיק בשיט ועל ואלדז חפרתי מספיק, שוער ליצן) הם מול האריות של אירופה (יונייטד, צ'לסי, ליברפול, אין מה לעשות). אתה בעצמך כותב במילים אחרות שלהגן עם כל הקבוצה זו לא ערובה למשחק הגנתי טוב ו-0 במאזן הספיגות, צ'לסי נתנה משחק הגנתי נפלא בקאמפ נואו ועל זה מגיעות לה כל המחמאות, אבל יש גומלין ואחרי הכל 0-0 זו לא תוצאה כ"כ טובה במשחק חוץ. אבל סליחה, שכחתי שאני מדבר עם גאוני כדורגל שמכתירים את בארסה לקבוצה הטובה בכל הזמנים ואת פיקה לבלם הספרדי הגדול בהסטוריה אחרי קריירה של 13 עונות בהן זכה בעשר אליפויות ליגה, 8 גביעי אירופה, 2 מונדיאלים ו-3 פעמים יורו, סליחה, בעצם אחרי 8 חודשים בבארסה, מבריק!