מחזור 34: בארסה משפילה את ריאל בבירנבאו עם 2-6

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/5/09.

1. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

התייחסות אחרונה כי אני רואה לאן אתה מוליך את זה.

כל אחד נהנה ממה שהוא אוהב, נכון לעכשיו הרמה בליגה הספרדית היא הנמוכה מבין הגדולות, אין לזה קשר עובדתי למספר הנציגות באירופה. כל האיטלקיות פגשו את האנגליות שמה לעשות הן החזקות ביותר באירופה והודחו כאשר הן לא היו רחוקות מלעשות אחרת. הצלחה אירופאית היא זמנית, פעם אתה למעלה ופעם אתה למטה.

מצחיק אותי שאתה המדכא הספרדי מספר אחד כאן ופתאום אתה ממהר לעמוד על הרגליים האחוריות שלך כאילו פגעתי לך בגאוה. אין לי מה להתגאות באלופה שלי אבל בהחלט יש לי במה להתגאות בליגה שלי אבל פה מבחינתי זה יסתיים. אני בהחלט אפרגן לאלופה הספרדית שבדרך, היה משחק מדהים וכל העונה הזו יכולת פשוט אדירה, הכל פשוט עובד.

אוהדי מדריד מאיפה הביטחון האדיר בפרז? שאלתי מקודם שאלה, ראינו מה הקדנציה האחרונה שלו עשתה לריאל, מאיפה האמונה הגדולה בו פתאום?

נערך לאחרונה ב: ‏3/5/09
  2. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

הם חושבים ששוב עם גלאקטיקוס זה יעזור להם , הם לא מבינים שהם צריכים מאמן שיחבר גלאקטיקוס.
    לא נשיא,לא קאקא ולא כריסטיאנו רונאלדו. וחוץ מדל בוסקה אני לא רואה שום מאמן שיחבר גלאקטיקוס.

3. riquelme1 Member

הם לא גלאקטיקוס. אין שם שום זידאן, פיגו, רונאלדו. זה חבורה של שחקנים בינוניים, תוסיף לזה מאמן בינוני וחסר יכולת טקטית ותקבל קבוצה מפורקת. רק קסיאס, היגוואין, ודיארה ראויים ללבוש היום את החולצה של ריאל. השאר, כולם הביתה- כן גם ראול.

ברוכיאן, לפני שנתיים הית כותב הרבה בפורום ספרדי, לאן נעלמת?

4. Riki Member

אין שום בטחון או אמונה בו לפחות מבחינתי, דביל מי שחושב שמשם תגיע הישועה.
    שנים של זנות מצפים לנו איתו. צריך לבנות לעתיד הרחוק, ריאל לא שיחקה כדורגל ענק העונה אבל בנתה לעצמה הרבה בטחון עם ניצחון שהשגנו בשיניים, יכול להיות שזה עלה לכמה לראש וחושבים שאנחנו כמו בימים הגדולים. כל זה היה אמור להיות תהליך של שיקום שנה הבאה ועצם העובדה שהתרסקנו היום לא צריכה להוביל אותנו לקיצוניות של פרז, להפך... מאמן והנהלה נורמאליים !!

5. Dimitar Berbatov Member

ההתעניינות שלי בכדורגל ספרדי ירדה וראיתי גם פחות משחקים. והשנה זאת גם השנה הכי קשה וחשובה בבי"ס (יא') כך שהשנה ראיתי בערך 4 משחקים שלמים בספרד.

6. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

עמי התכוונתי לעתיד שלהם.

7. Raulito Madridista

אני חושב שהאמונה בפרז היא גם בשל הדברים הטובים שעשה בעבר(אי-אפשר להתעלם מהם) וגם בשל העובדה שאין לנו ברירה. הכי נוח עבור האוהדים להגיד - 'מחכים לפלורנטינו', אבל אני באמת מאמין בו, הוא לא ייתן לריאל מדריד להיות כזאת בינונית.
    פרז הביא לריאל מדריד את השחקנים הכי טובים בעולם כשהם בשיאם, פיגו וזידאן למשל, למרות שאף אחד לא האמין שהוא מסוגל לעשות זאת. אז אנחנו מחכים שנראה כוכב מהרמה הגבוהה ביותר בקיץ הנוכחי(זה רק הסיפתח, כי ריאל מדריד צריכה לבנות את עצמה מחדש). הוא גם עשה הרבה טעויות והנושא הזה נטחן כבר כל-כך הרבה פעמים(הויתור על דל-בוסקה, מכירתו של מקללה ואי הבאת מחליף ועוד), אבל בשנתיים האחרונות שלו בקבוצה הוא התחיל להביא שחקני הגנה(סמואל וראמוס למשל. הראשון נכשל אבל זה לא משנה) וגם שחקנים צעירים עם פוטנציאל כמו רוביניו.

המשחק היום היה איום ונורא ושכחתי להוסיף עוד משהו - בחיים לא הייתה לי תחושה כזאת שאני רק מחכה לשריקת הסיום מהדקה ה-60 בערך.

8. Mehmet Member

משחק שללא ספק היה תענוג לעיניים. בתור אוהד נייטרלי, לא רציתי שהמשחק הזה ייגמר.
    ללא ספק משחק שייזכר לדורות.

ושוב חזרנו לויכוח של הליגה הטובה בעולם, וכל הקלישאות שחוזרות על עצמן בפורום הזה חדשות לבקרים.
    אין ספק שמבחינת תוצאות-הליגה האנגלית היא הטובה ביותר. אין ספק שהליגה הספרדית השנה לא צמודה כלל (איפה העונה של 2007 שהיו את ריאל, בארסה וסביליה עד המחזור האחרון). אבל עדיין, כדורגל ספרדי הוא הכדורגל המהנה וההתקפי ביותר באירופה, וכמעט נטול רגעים משעממים (להבדיל מהשיעמומון שכפו עלינו מנצ'סטר יונייטד וארסנל השבוע). מי שאוהב את השיטה האנגלית (שללא ספק מובילה רחוק באירופה), שיבושם לו. אבל מספיק להרוס לאלו שמעדיפים את האין הגנות של הליגה הספרדית.

9. riquelme1 Member

אני אוהד מושבע של הליגה הספרדית, מאז ומעולם, אבל זאת עונה בלתי נסבלת, אפילו לאחד כמוני, ראיתי כבר עונות חלשות בליגה הספרדית, אבל עונה כמו השנה לא ראיתי מימיי, ויש גבול.

10. George Best Member

איזו התבטאות עלובה, מבישה ומחפירה.
    אם את בדיוק אותה התצוגה הייתה מציגה קבוצה שצבעי החולצה שלה היו כחול ואדום, כולם היו מדברים על הופעה מדהימה במעמד כ"כ גדול.

אני פשוט לא מאמין למראה עיניי.

אותה בארסה שכולכם מהללים כ"כ התקשתה והייתה רחוקה שנות אור ממשחק טוב מול צ'לסי, בעוד היונייטד שאתם כ"כ אוהבים לבקר נתנה משחק גדול שהיה צריך להסתיים ב3/4 חתיכות ברשת, ואת זה גם אמרו אוהדי ארסנל והמאמן שלה!

אבל לא, זו קבוצה מאנגליה, זה משעמם.

11. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

ראיתי את הדרבי של ארגזים בין מכבי להפועל. נגמר 10-7, המשחק הכי טוב שראיתי בחיים שלי!
    ככה אתם נשמעים!
    אנשים שוכחים את ה א' ב' של כדורגל, הגנה!
    אז יופי שראיתם 4-4 באנגליה, 2-6 בספרד. אלו לא קרובים אפילו להיות משחקים טובים. כי מה לעשות ההגנה הביזיונית של ריאל אחראית יותר מכל לתוצאה, כנ"ל ההגנות של ליברפול או ארסנל במשחק ההוא.
    אתם צריכים להבדיל בין משחק כיפי בפנאן, לבין משחק איכותי וטוב. סורי, אבל ראיתי את שני המשחקים שציינתי למעלה, שניהם היו משחקי כדורגל בינונים לא יותר ולא פחות.

בחיי שאני לא מבין אותכם, אתם רוצים לראות כל שניה גול תעברו לליגת ווינר או ל NBA, זה כדורגל לעזאלזל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/5/09
  12. Mehmet Member

בוא נעשה סדר.
    ראיתי גם את ריאל-בארסה וגם את מנצ'סטר יונייטד ארסנל, ואת בארסה-צ'לסי נבצר ממני לראות מסיבות השמורות עימי (והבנתי שצ'לסי שיחקו בונקר, אבל שוב-לא ראיתי).

במשחק של היום, לא יכולתי למצמץ לרגע. במנצ'סטר יונייטד-ארסנל, למעט המקרים שיונייטד הגיעו למצבים (אולי רבע מהמצבים שבארסה הגיעה היום), המשחק פשוט עמד. זכותי להשתעמם מהמשחק, אני לא בוחר להשתעמם ממנו, זה היה המצב. זו גם הסיבה שאני לא מתחבר לכדורגל אנגלי.

13. George Best Member

לירן, אחלה פוסט.
    אולי התגובה הראשונה הנורמלית בדיון ההזוי הזה, בשעה טובה.

גם כשיונייטד הביסה 1-7 את רומא ואנשים הכתירו את המשחק ההוא לאחד הגדולים בכל הזמנים חזרתי ואמרתי ואני עדיין אומר שזו הייתה תצוגת כדורגל מעולם אחר של יונייטד, אבל זה היה רחוק מלהיות משחק גדול.
    כדי שמשחק יהיה גדול צריך שתי קבוצות ביום גדול, כולל הגנתי (אוקיי, גם יום בסדר).

יש כ"כ הרבה משחקים של 1-1 שהרבה יותר גדולים מכל ה- 4-4/6-2/12-13.

ממתי כמות שערים מעידה על איכות משחק?כמו להגיד שהדיון שנכתבו בו הכי הרבה עמודים היה הכי איכותי.

הגנה זה חלק בלתי נפרד מהכדורגל.
    ברור שהרבה יותר כיף היה לראות 20 קבוצות בכל ליגה שמשחקות כמו בארסה, אבל תצאו מהסרט שלכם.

בארסה של 2005/06 הייתה לא פחות טובה.
    התקפית ברור שפחות טובה, הגנתית יותר טובה.
    יונייטד זכתה אשתקד בליגת האלופות בזכות הגנה נפלאה שספגה בכל שלב הנוק-אאוט שער בודד (אותה דרדל'ה של למפארד בגמר), זה הופך אותה לקבוצה פחות טובה?
    אולי לקבוצה שפחות כיף לצפות בה, אבל למה לקבוצה פחות טובה?להיפך, היא קבוצה יותר חזקה.

14. George Best Member

אוי ואבוי.

גם השונא הכי גדול של הכדורגל האנגלי יגיד לך שהדבר שהכי מאפיין את הכדורגל הזה הוא קצב משחק מטורף, וכל שחקן שעובר מהליגה הספרדית לאנגליה אומר את זה.

אני לא מאמין ששמעתי עכשיו את המשפט הזה.

15. Pipe Member

אריאל, תוותר. מקרה אבוד. זה כמו לנסות להסביר לילד בן 4 את משפט פיתגורס.

המשחק היום הוא משחק שיזכר לדורות. לא בגלל שהוא היה משחק כדורגל נהדר, לא בגלל הדרמה ולא בגלל ההשלכות על האליפות, אלא רק בגלל התוצאה הסופית. עוד 50 שנה אף אחד לא יזכור שלריאל מדריד הייתה קבוצה פאתטית, שהמאמן שלה הוא מוגבל טקטית שהובך פעם אחר פעם במשחקים החשובים וש30 דקות האחרונות היו גארבאג' טיים אחד גדול. מה שאנשים יראו זה את הספרה 6 לייד שמה של ברצלונה, 2 לייד שמה של ריאל ואת הברנבאו לייד שמו של האיצטדיון. המשחק היום ימצא באותה שורה עם ה5-0 המפורסם וה3-0 של רונאלדיניו. אני משוכנע שמבחינת אוהדי ברצלונה, העובדה שהם הבטיחו את האליפות היום היא רק בונוס.

הערה נוספת: לצערה של ברצלונה, וככה אני רואה את זה לפחות, לייד העונה הזו תופיע כוכבית גם אם היא תזכה בליגת האלופות (ובטח ובטח במידה והיא תודח בברידג' באמצע השבוע), שכן הגדולה של הקבוצה הזו לא תוכל להמדד כראוי לאור הליגה הפאתטית שהיא משחקת בה. (אלא אם כן הקבוצה תשחזר את היכולת הזו בעונה הבאה ובאורח פלא היריבות שלה בליגה יחזרו להיות תחרותיות או משהו שקרוב לכך)
    כל השיאים שנקבעו העונה, והיו המון כאלו, מבחינתי לא שווים הרבה כי מדובר בשיאי גומי. אני לא רוצה להגרר להשוואות בין ליגות שוב, אבל אי אפשר להתעלם מהרמה בספרד השנה. (כדי להבהיר, כמובן שזו לא אשמתה שהיא משחקת בליגה של נכים, ואם הייתי אוהד ברסה לא היה מזיז לי שהיריבות שלי פתוחות יותר מהבחורות בחלונות האדומים באמסטרדם, אבל בו בזמן אי אפשר להתעלם מזה כששופטים את הגדולה של הקבוצה מול מקבילותיה לאורך ההיסטוריה)

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/5/09