אתה באמת משווה בין ג'נואה לולנסיה. אני לא מסכים עם ההשוואות האחרות שלך אבל לא ראיתי בך כבדיחה על שחשבת עליהן, אבל להשוות את ג'נואה לולנסיה?.. ואני חשבתי שכבר קראתי הכל בפורום הזה.. תהנה מהכדורגל ההאיטלקי שלך.
הפורום הזה פשוט הזוי, כל אחד שאומר משהו שטיפה לא לדעתו של השני הוא בדיחה, הזוי וכל הנלווים לזה. למה, כי אתה לא מסכים איתי? כי הרי אתה לא ראית יותר מ3 משחקים של גנואה העונה.
להפך, בפורום הזה הדעות לא נמחקות ואף אחד לא מגרש אף אחד. אין לי בעיה שתביע את דעתך אבל אם אתה רוצה לזרוק לאוויר משפטים כאלה אתה חייב לנמק אותם ולנמק אותם טוב. קח את כל הזמן שבעולם ותסביר לי איך קבוצה כמו ג'נואה טוב יותר מקבוצה כמו ולנסיה שהסיבה היחידה שהיא לא רצה ראש בראש עם ריאל על המקום השני היא המשבר הכלכלי הכבד שהוציא לשחקנים שם את החשק לכדורגל בחודשים האחרונים...
אני איתי יותר מ20 משחקים של גנואה העונה, והיא לא טובה יותר מולנסיה. נכון שהיא קבוצה בעלייה, עם שחקנים נפלאים כמו דייגו מיליטו, לאבצי יאנקוביץ' וכו', אבל היא לא טובה מולנסיה, פחות טובה? אני לא יודע, קשה לקבוע, אבל בטח שלא יותר טובה. גם רומא העונה, לא טובה יותר מולנסיה, וגם הסגל שלה לא יותר טוב, גם לאתלטיקו יש שחקנים אדירים כמו סימאו, מקסי רודריגז, באנגה, ראול גארסיה וכו'. הליגה האיטלקית נמצאת בשפל למעלה מ-5 שנים, הספרדית נמצאת בשפל מהחצי שלהעונה שעברה והעונה, מה גם שאין פלא ששחקן כמו ג'וזפה רוסי מעדיף לשחק בויאריאל, ולא בקבוצה בליגה האיטלקית, זה אומר הרבה, אגב ויאריאל הגיעה ונה לרבע גמר ליגת האופות, פירונטינה לא עברה אפילו את שלב הבתים, בבית יותר קל משל ויאריאל. אתה בעצמך אמרת שראית 4 משחקים שלמים העונה בספרד, וזהגם אומר הרבה, ככה שאל תעביר ביקורת על בן אדם שלא ראה 4 משחקים של ג'נואה העונה.
דבר ראשון והכי חשוב זה המאמן, גספריני פשוט עושה שם עבודה מדהימה, הבנאדם הוא גאון טקטי מהטובים בעולם, הוא עשה שם עבודה מדהימה עוד כשהעלה אותם לסרייה א', 4 הקבוצות שנחשבות לגדולות באיטליה(רומא, יובנטוס, מילאן ואינטר) כבר הביעו עניין בבחור(אינטר זה בגדר שמועה, במידה ומוריניו יעזוב למנצ'סטר סיטי, ריאל מדריד או לאחת הקבוצות שהוא הועלה כמועמד אליה). בעמדת השוער יש לגנואה שוער הרבה יותר טוב מרנאן\סאנצ'ז שמשחק בזמן האחרון, רוביניו השוער כבר חוזר על ידי כמה קבוצות מהבולטות ביבשת. בהגנה גם כן יתרום עצום לגנואה, יש להם שניים משחקני ההגנה הטובים העונה בליגה(פרארי, בוקאטי) כשגם קרישוטו הוא אחד משחקני ההגנה הבולטים בליגה, וגם אותו אולי אפשר להוסיף לרשימה של אחד משחקני ההגנה שעוברים עונה נפלאה בליגה. אתה יכול להוסיף את היווני הצעיר שלהם(אין לי מושג על השם ואני בחיים לא יזכור שמות יוונים) שהוא ביחד עם סנטקורצ'ה וקייאר של נאפולי ופאלרמו הם מהבלמים הבאים של הכדורגל העולמי, ואת החולייה משלים ביאבה המנוסה. מצד שני, לולנסיה יש את ראול אלביול שלא ראיתי משחק אחד טוב שלו, מארצ'נה שחקן גם כן מצוין(לא יצא לי לעקוב אחריו העונה). מוראטי ומיגל מגנים בינוניים מינוס. בקישור זה מתחלק לשתיים, מרכז מגרש וקיצוניים., מרקו רוסי בטח שעולה על בארחה כשטיאגו מוטה הוא מרכז קישור שאין לולנסיה, אני לא אפרט עליו יותר מדי, אתה מוזמן לבקר בדיון המחזור ולראות את הסיקור הקטן שיניב עשה עליו. גוריץ' ופארו. היתרון של ולנסיה הוא בעמדת הקיצוניים, עם ויסנטה שלמרות הפציעות נהדר, חואקין שגם בעונה לא טובה מציג יכולת טובה וכמובן דוד סילבה. בעמדת ההתקפה לולנסיה יש סקורר כמו דויד וייה, אבל לא רק שלגנואה יש סקורר שעובר עונה מדהימה לא פחות כמו דייגו מיליטו, יש לה שם עומק עצום. יאנקוביץ' שמשחק בול על העמדה של מאטה, סקולי ופאלדינו הנהדרים. עוד יתרון ענק של גנואה הוא הקהל החם שלה, בביתה היא הפסידה פעם אלץ ולא סתם, הלואיג'י פררי הוא האיצטדיון אולי החם בליגה. אי אפשר להשוות את הקהל של ולנסיה(ובכלל את הלקהל בליגה הספרדית) לקהל של גנואה ולקהל האיטלקי. אתה יכול להגיד לי לפרט ולנמק, אבל לא להגיד שאני בדיחה והזוי, ברגע שאתה אומר את זה אתה מוציא את עצמך מטומטם, כי בסך הכל אמרתי את דעתי.
כל הכבוד לבארסה, משחק התקפי מושלם. אז נכון, 6-2, משחק עם קצב, המון התקפות והרבה שערים, אבל איפה כתוב שמזה אני אמור להנות? יכול להיות שאני נהנה יותר לראות קבוצה אחת יורקת דם במשך תשעים דקות כדי לנצח משער של 'הגבהה ונגיחה' נגד בונקר משמים, מאשר לראות דריבלים וכדורים ארוכים במשחק שברובו להתקפה יש יותר שחקנים מלהגנה. אני לא בא ואומר שבארסה לא קבוצה טובה, לדעתי בליגה האיטלקית היא היתה מצליחה לקחת אליפות ובליגה האנגלית היא היתה לפחות מתמודדת רצינית ל התואר, וכן, כנראה שהיא היתה עושה את זה תוך הצגת כדורגל 'אטרקטיבי', אבל אין לי טיפת ספק שהם לא היו מנצחים באותה הקלות שהם מנצחים בליגה הספרדית. סגנון משחק זה ענין של טעם ודעה, אבל רמה זה עובדה, ועם עובדות לא מתווכחים. ה 0-0 מול צ'לסי הרגיש לי הרבה יותר משחק כדורגל אמיתי מאשר המשחק אתמול.
אמרתי זאת בעבר ואני אגיד זאת שוב, אחתה חייב להפריד בין הקהלים של ריאל מדריד וברצלונה לבין יתר הקהלים הספרדים. הקהלים של ולנסיה, אתלטיקו, בטיס, בילבאו, אוססונה ועוד כמה קבוצות לא נופלים מאף קהל בעולם וממלאים שבוע שבוע את הצטדיונים ומספקים 90 דקות של טירוף, זה דבר שאתה לא יכול להגיד על איטליה בה קרחות ביציע זה דבר אופייני. לגבי התוכן היותר רציני של ההודעה, סקרת לי בצורה נחמדה את הקבוצה אבל לא הסברת לי בכלל למה היא טובה יותר מולנסיה. למה היא טובה יותר מולנסיה?.. מרכז השדה הנוכחי של ולנסיה לא נראה משהו עקב הפציעה של מנואל פרננדז, אך לפניה הוא היה במהלך עונה מצויינת. בחוליית ההתקפה אתה מסכים איתי שהתקפה של חואקין, מאטה, ויאה, סילבה, ויסנטה ופאלו הרננדז טובה יותר מהתקפת ג'נואה. לגבי ההגנה, התוצאות של ולנסיה עושות איתה עוול, ללא סדרות הפציעות הבלתי נגמרות הקבוצה הייתה סופגת הרבה פחות שערים.
בקשר לחלק הראשון, אני כן רואה משחקים בליגה הספרדית כבר כמה שנים טובות ופרט לקהל של בטיס אני יכול לציין לך 6-7 קבוצות איטלקיות עם נוכחות יותר מרשימה מאשר של כל הקבוצות שציינת. וגם אם הקהל של ולנסיה משתווה לקהל של בטיס, הקהל של גנואה זה משהו בלתי נתפס. אני בטוח ב90% שהליגה הספרדית היא הליגה כשהביתיות הכי משפיעה. אפשר לראות קרחות ביציעים, אבל זה בגלל האיצטדיונים המחפירים, וד"א הקהל של ולנסיה ותלטיקו כן מראה קרחות ביציעים עד כמה שאני רואה. למה היא יותר טובה? כי עמדת השוער וההגנה עולים בכמה דרגות על ולנסיה דבר ראשון. אני איכשהו עוקב אחרי ולנסיה, וגם עם שחקנים כמו ראול אלביול, רנאן, ובטח עם 2 מגנים שהם ממש לא לרמה הזאת כמו מיגל ומוראטי. מבחינתי רוב השחקנים שציינת הם שחקנים התקפה, ואם לא אז מיליטו עובר עונה אולי לא פחות טובה מוייה, ואם פחות טובה אז בפער לא גדול. חואקין כמו שאמרתי עובר עונה חלשה יחסית, ככה שסקולי עולה עליו. על מאטה יאנקוביץ' עולה ב2 רמות, יאנקוביץ' פשוט שחקן נדיר שאם היית עוקב יותר אחרי גנואה אז היית רואה את מה שאני רואה לגביו. פאלדינו עולה על הרננדז, וכמו שאמרתי היתרון הוא אך ורק באגפים(סילבה וויסנטה), אבל מרכז הקישור המעובה והחזק וההגנה האימתנית הם מה שמביאים לגנואה את היתרון מבחינתי. ולא, הוא לא כל כך גדול, אבל הוא כן יתרון.
יאנקוביץ' זה שחקן פוטנציאל, להיות אחד הטובים באירופה. עקבתי אחריו עוד במאיורקה מדובר בהחלט בשחקן נדיר. בקיצר, לא הוכחת שגנואה קבוצה פחות טובה, כי היא לא. הם שתי קבוצות ששוות ברמתם. בקשר לקהלים, הממוצא בליגה הספרדית של קהל הרבה יותר גבוה מהאיטלקי. ממוצא הקהל של ולנסיה העונה הוא 39 אלף, של אתלטיקו 44 אלף, ושל סביליה 40 אלף, באיטליה הממוצא הרבה יותר נמוך. עם אתה מתעקש אני יכול להביא לך תסטיסטיקה של כול הקבוצות. אגב, מיגל עד לפני שנתיים היה אחד המגנים הימנים הטובים בעולם, והיה מבוקש בכול קבוצה גדולה בעולם(צ'לסי רצו אותו מאוד, בארסה, ריאל וכו'.) הקהל של סביליה הוא הטוב ביותר בספרד, אבל אפשר להתכווח על זה, גם של אתלטיקו הוא קהל מדהים.
אונאי אמארי הורס לולנסיה את המשחק היום, במצב 1-0 לאספניול הוא מוציא את בארחה הקשר היחיד בהרכב, ומכניס את מוריינטס, איזה מהלך גרוע של אמארי, ולנסיה משחקת בלי קשר אחד, רק עם מרצ'נה ששוב משחק כקשר אחורי, מתי יבין שהוא לא קשר אחורי, לעולם לא שיחק כקשר אחורי. ולנסיה סופגת את השני ו2-0 לאספניול שמתרחקת מהתחתית, ו-ולנסיה מאבדת נקודות חשובות על מאבק בליגת האלופות. אתלטיקו יכולה לצמצם היום לנקודה בלבד, והלוואי והיא תעשה אתזה, לדעתי היא הראוייה להיות במקום ה-4.
פשוט אדיר 6-2 לא ייאמן בקשר לדיון על הליגה הספרדית הליגה הספקדית לא בשפל פשוט ההגנות חלשות וזה ההבדל בין ברצלונה לשאר הספרדיות לברצלונה יש הגנה טובה פויול עושה עבודה בסדר גמור ,מארקז בעונה חלומית(עד הפציעה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx ) פיקה בלם נהדר ואלבס פשוט מדהים רק אבידל מעצבן אותי שיעלו את קאסרס הוא כבר יותר טוב ממנו בעמדה הזו ובקשר לצ'לסי הרבה השתמשו במשחק נגד צ'לסי כהוכחה שברסה מסוגלת להיות רק מול הגנות בינוניות אז אני אומר אני לא רואה קבוצה(אולי חוץ מיוניטד) שהייתה מבקיעה בבונקר כזה ועוד היינו קרובים.בקיצור ברצלונה היא קבוצה גדולה השנה אולי לא הטובה באירופה אבל בטח השנייה(אחרי היוניטד) והגמר יהיה ברסה-יוניטד והטובה תנצח
אספניול עוזרת לנו מאוד ממשיכה את הכושר המטורף שהיא נמצאת בו ומנצחת 3-0 בבית את ולנסיה. אם עד לפני חודש חשבתי שאספניול ירדו בוודאות ושאין להם את הכוחות להישאר,אז היום לדעתי הם נשארו סופית. מעכשיו הכל תלוי בנו,אם ננצח היום ואת ארבעת המשחקים שנשארו נסיים לפחות במקום הרביעי. VAMOS ATLETI !!! עולים ב 4-5-1. ההרכב למשחק:לאו פראנקו-פרנייה,פראה,אויפאלושי,הייטינחה-ראול גארסיה,אסונסאו,מיגל,מקסי,באנגה,פורלאן. הרכב לדעתי מעולה לנוכח זה שסימאו מורחק ואגווארו לא כשיר ב 100 אחוז. מקווה שנשלוט במשחק נחזיק בכדור והכי חשוב נצא עם 3 נק'
3-0 לאספניול, מי שחשב שהרצף של ולנסיה אמר משהו, טעה בגדול. מדובר בקבוצה בינונית העונה, והמאמן שלה היום הראה בדיוק כמוהקבוצה שלו, כמה היא בינונית. במצב של 1-0 לאספניול, הוא מוציא את בארחה הקשר היחיד בהרכב, ומכניס את מוריינטס, ובמצב של 2-0 הוא פשוט מתאבד ומוציא את מאדורו במקומו מכניס את ויסנטה, בקיצר ולנסיה איבדה את כול האיזון שגם ככה א היה לה על המגרש, חילופים מזעזעים של אמארי. וולנסיה יוצאת מושפלת. בפעם המי יודע כמה, במצב שולנסי בפיגור הוא עושה חילופים גרועים. ממש לא מרשים אותי המאמן הזה.
במחזור כזה מטורף כשריאל מובסת בביתה , ואספניוך עושה זאת לולנסיה באה התיקו הראשון העונה של ספורטינג גיחון. וגם הפסד מפתיע של סנטאדר בביתה לאלמריה.
עמי, אתה עונה לעצמך למה גנואה עולה על ולנסיה. אני אומר שב3 דברים בעיקר-המאמן, הקהל וההגנה. המאמן אתה בעצמך מדבר על הבינוניות שלו, כשגספריני הוא לא פחות מגאון כדורגל. הקהל? גם בארסה מביאה למשחקים 80 אלף אוהדים, ובארץ יש 3 קבוצות שמביאות 10 אלף אוהדים(הפועל, מכבי, בית"ר) והם הרבה יותר תומכים ועם הרבה יותר נוכחות מהקהל העלוב של בארסה. מיגל היה עד לפני שנתיים. אני ראיתי השנה משחקים של ולנסיה, והוא מגן מאוד בינוני, בטח פחות טוב מסיסיניו\מוטה\פאנוצ'י.