מחזור 33 בליגת העל: מכבי ת"א מחכה למכבי חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏30/4/10.

1. piston Member

אני ממש לא אוהד הפועל תל אביב, אבל אני יכול להבין את התסכול שלהם.

קודם אשדוד עולה מול חיפה בהרכב חסר בכדי לתת מנוחה לשחקנים לקראת חצי גמר הגביע, ואז שלשה ימים לפני אותו חצי הגמר עולה בהרכב החזק שלה מול הפועל, ועכשיו מכבי נראית כאוהדת מספר אחת של חיפה.

אני חושב שהצורה בה אשדוד באה למשחק מול חיפה, גרם לה להראות כפי שהיא נראתה מול הפועל, ואני מקווה בשביל הספורט שתראה כך גם מול בני יהודה. אנשים אינם מכונות, והצורה המזלזלת שניגשים בה למשחקים, לא יכולה להתנדף. כשמשהו רקוב, הוא לא נעשה טרי יותר, אלא אם כן מטפלים בבעיה מהשורש, ובכדורגל הישראלי זה אף פעם לא נעשה.

אנשים ירדו פה על הכדורגל האיטלקי, אבל כשפרשת השחיתות באיטליה התפוצצה, ההתאחדות האיטלקית פעלה בקיצוניות, ודאגה לכך שתהיה הרתעה אמיתית מחזרה על העבירות הללו. הנזק שההתאחדות האיטלקית עשתה לכדורגל האיטלקי היה מאוד גדול, אבל הם טיפלו בעבירה כפי שצריך, וכך הכדורגל האיטלקי יוכל להחלים עם הזמן. כל טיפול אחר היה משאיר את הריקבון והורג את הכדורגל האיטלקי.
    קשה לי להאמין שיש עוד התאחדויות רבות שהיו פועלות בצורה כה נחרצת, אבל אני קצת סוטה מהנושא...

במובן אחד שי צודק, את אוהדי חיפה זה לא צריך לעניין, אבל כאוהד נייטרלי זה נותן טעם לפגם בכל מאבק האליפות.

2. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

בקשר לבכיינות (כן בכיינות) של הפועל תגידו הקיזוז ספורטיבי ?

3. שגיא Guest

אני מבקש לא לפתוח את הויכוחים מהיותרים האלה בכל דיון מחזור.

לגבי המשחק, לא יאומן שאני יוצא ממשחק ניצחון כלכך מאוכזב. אם היה סיכוי קלוש שנוכל לחזור לתמונה מבחינת הפרש השערים זה נמוג הערב. הייתה הזדמנות לכבוש עוד המון שערים ועוד 2 שערים היו מציבים אותנו במצב סביר, אבל חמישה שערים הבדל שני מחזורים לסוף זה יותר מידי. נצטרך לקוות שמחזור הקרוב מכבי תל אביב תיראה הרבה יותר טוב.

זה לא יאומן ההבדל האדיר באגף ימין שלנו כשעות'מן משחק. משחק נהדר שלו, להוציא כמה טעויות קטנות בהגנה, נתן משחק מצויין, כולל גם בישול נהדר. המון מהירות, הקרבה וחוכמה, הרבה יותר משל משומר, וזה כאשר הוא מחזיק את כל האגף הימני לבד בלי עזרה משחקן קישור. פשוט בזבוז שהוא לא נכנס להרכב בעמדה הזו הרבה יותר מוקדם.

בסופו של דבר ההחלטה של אלישע לעלות עם רפאלוב הייתה טובה. רפאלוב שומר על יציבות מסויימת במשחקים, גם אם הוא לא נותן משחקים מצויינים, הוא לרוב טוב ועושה פעולות חיוביות. היום גם התכבד בשער, הודעות לליצן שעומד בין הקורות של מכבי תל אביב.

המחליפים היו חלשים מאוד ולא תרמו דבר, חשבתי ששינוי לחלק האחרון של המשחק יכול להכניס התלהבות כדי לכבוש את השלישי, אבל אנוכיות של גולסה וחוסר דיוק של גאדיר מנעו זאת.

בסך הכל היה חשוב בעיקר לנצח הערב כדי להשאיר את המאבק פתוח בינתיים.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל העונה הזאת זה פגם אחד גדול לאליפות! הקיזוז הזה הוא שיצר את הביזיון שראינו היום, רק הוא! הוא זה שהוביל לכך שאנשים ירצו שקבוצות כאלה ואחרות לא יתאמצו, כי אם היה 6 הפרש זה לא היה קורה ושבוע הבא חיפה היתה כנראה חוגגת אליפות מול בית"ר ולא היינו רואים חוסר מקצוענות כמו שראינו פה.

5. שלו Guest

אח, לוזון והשטויות שלו... כמה שאני מרחם על מכבי חיפה, למרות שאני מאמין שלבסוף הם יקחו את האליפות - זה שהפועל ת"א כרגע מעליהם בטבלה זה לא צודק בכלל! ומכבי לא עשו בכוונה, פשוט חיפה יותר טובה.

6. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מסכים. מילה טובה לאלישע שהוציא את קטן במהלך המחצית השניה ונתן לו לנוח. גולסה עוד חלוד ויקח לו קצת זמן לחזור לעצמו וגדיר ממשיך בחוסר היציבות שלו, במשחק אחד הוא נמרץ ומשקיע ובמשחק אחר הוא הולך עם הראש בקיר ולא מרוכז, משהו שבדרך כלל מאפיין שחקנים צעירים, עם הזמן הוא ילמד.

7. piston Member

חיפה בהחלט קבוצה יותר טובה, אבל במשך 180 דקות במשחקים הקודמים העונה חיפה לא הצליחה לייצר מצבים כלל, גם כשמכבי היו בעשרה שחקנים, ורק פנדל מפוקפק נתן לחיפה את הניצחון.

ולהזכירכם, למשחק הראשון בבלומפילד חיפה הגיעה בכושר שיא אחרי 10 ניצחונות רצופים, ולא אחרי משחק עונה כושל.

היום חיפה הגיעו לכמות מצבים שמול אחי נצרת הם לא הגיעו.

8. Fanatic Member

מכבי פשוט חלשים, אין פה שום קשר לפתיחת רגליים.
    מי שראה את המשחק במחזור שעבר שלנו נגד בני יהודה יכול להבין כמה אנחנו קבוצה חלשה.

בקצב הזה אנחנו יכולים רק לחלום על לנצח את הפועל.

נערך לאחרונה ב: ‏4/5/10
  9. ogabona Member

כן, כן, כן.
    1. הוא הוחלט בתחילת העונה.
    2. שחר לא התנגד.

הפלייאוף בכדורסל ספורטיבי? ובאנ.בי.אי? ובפוטבול? ובליגת האלופות?
    כל פלייאוף עובד ככה שהמשחקים בו יותר חשובים מהעונה הסדירה.
    לזרוק סתם את המילה ספורטיביות לאוויר, במיוחד אחרי היום, זה מגוחך.

אגב הקיזוז גם תרם המון לחיפה, אם תרצה ואם לא. אפילו אלישע אמר שככה הוא שמר על השחקנים שלו מרוכזים, ואמר להם כל פעם "לא להרפות, בסוף יש קיזוז". אז חלאס.

10. Fanatic Member

הורג אותי שאתם בוכים על זה שמכבי כביכול פתחו לחיפה רגליים היום, אבל הביזיון שהיה ביום שבת נגד אשדוד זה בסדר.
    ולמרות הכל האליפות תלויה רק בכם בתאכלס לא בחיפה ולא בנו.
    אלופים בלבכות אתם.

11. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

איזה פלייאוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

ותקשיב להצעה לך תראה יציע העיתונות זה בדיוק האייטם תראה מה קופמן יגיד

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/5/10
  12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

חברים, ביקשו פעם אחת, ואני מבקש פעם אחרונה, אנחנו לא נסבול את דיוני הקיזוז בכל דיון מחזור, הבא שיגרר לנושא הזה יינקטו נגדו פעולות.

תודה.

13. piston Member

מה בקשר לביזיון שאשדוד אפילו לא עלו עם השחקנים הבכירים מול חיפה ?

כל הליגה הזו היא סיזיון אחד גדול.

אין ספורט בארץ רק עסקנות

14. Fanatic Member

דיברתי על הביזיון של אשדוד נגד הפועל, כי השחקנים של אשדוד לא השקיעו טיפת מאמץ וראו שלא מזיז להם אם הם יקבלו 2 או 5 גולים. אבל העיקר שהם פתחו רגליים לחיפה.

חייבים לבטל את השיטה הזאת ומהר, ולא רק את הקיזוז. גם את עניין הפלייאוף ואת הגדלת הליגה, כי חוץ מקבוצות שמביאות 15 אוהדים בלחץ זה לא מוסיף כלום.
    אבל זה לא נושא על השיטה אז נעזוב את זה.

15. ארסנל ונגר Member

שמחתי לדעת שמכבי חיפה ניצחה היום כאילו היה זה נצחון של בית"ר (להבדיל).

אני מאוד מקווה שמכבי יצליחו לקחת נקודות בדרבי, ושנמני יכין את הקבוצה שלו כמו למלחמה.

כולי תקווה שאנחנו נהיה אלה שיתקעו את היתד הסופי, יתד שיהרוס להופעל את האליפות בטדי.

לא להתייחס לבכיינות של אוהדי הפועל, כי גם אם ההפסדים למכבי חיפה באמת לא ספורטיבים,
    כשזה נוגע להפועל מותר הכל, וזהו פסק הלכה של אוהד הכדורגל הישראלי.