מחזור 33 בליגת העל: מכבי ת"א מחכה למכבי חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏30/4/10.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי הביזיון זה ששחקני מכבי חיפה בכל המחצית השנייה לא הבינו שכדאי להבקיע עוד כמה שערים. למעשה לא הרווחנו דבר מהמשחק הזה ואני מקווה שאוהדי הפועל ת"א יבינו את זה. אם הם באמת יותר טובים ממכבי חיפה הם ינצחו פעמיים ויזכו באליפות. גם מכבי ת"א וגם בית"ר למעשה כבר בים, מכבי חיפה בצורה הזאת לא תביס את בית"ר או את בני יהודה!

2. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא זוכר מתי התביישתי ככה בפעם האחרונה בקבוצה הזאת. זה יותר גדול מכל מפלה מקצועית, זה פשוט גועל נפש, ביזיון מהמדרגה הנמוכה ביותר, בגידה בכל ערכי המשחק והמכביזם, איכס, הלוואי שאפשר היה לפרק את כל הזבל הזה ולהתחיל אותו בליגה ג'.

3. Raulito Madridista

התבוסה הכי גדולה של מכבי ת"א בהיסטוריה הייתה למכבי חיפה, ואז היא ספגה ממנה עשירייה. היום הייתה אפשרות לשחזור אותה תוצאה ולמרות שחיפה ניצחה 2-0 היא יוצאת מאוד מאוכזבת מהמשחק - היא הייתה יכולה למחוק היום את כל הפרש השערים של הפועל ת"א. מכבי הייתה בושה וחרפה היום, היא חד-משמעית פתחה רגליים. את מכבי חיפה זה לא אמור לעניין וכל הכבוד לה שניצלה את המתנות שמכבי חילקה, כך שגם לירוקים צריך להחמיא. עוד בהתחלה חשבתי שזה המשחק הכי קשה שנותר לחיפה...אפילו בני-יהודה תעשה מאמצים כבירים יותר.

אני מעריך את כל אותם אוהדי מכבי שצעקו 'ביזיון' בהפסקה ונטשו את המגרש מוקדם מהצפוי. במכבי כנראה לא מבינים את המשמעות של התצוגה הנרפית היום. היא פגעה בהיסטוריה המפוארת ובמיתוג 'מכבי ת"א'.

שני שחקנים בעיקר עלו לי על העצבים במכבי, מעבר ליבוריאן האידיוט שנכנס כדי לקבל אדום: הראשון זה אדון מאיוקה שלא עשה אף פעולה התקפית טובה. או שהוא עשה דריבל אחד יותר מידי, או שמסר גרוע, או שהתמהמה במקום לבעוט לשער. השני זה דור מלול שעשה טובה שחזר להגנה, הוא פשוט הלך על המגרש, והוא גם ניסה להעביר שחקנים ברחבה שלו.

בחיפה נהנתי לראות את בוקולי משחק נהדר וחיפה מקבלת חיזוק חיובי בישורת האחרונה של העונה. אפשר לומר אפילו חיזוק לא צפוי, כי בוקולי העונה וגם אשתקד היה נראה כשחקן גמור. גם עותמאן הציג יכולת פנטסטית ואוהדי מכבי חיפה צריכים לסמוך מהפציעה של משומר שהביאה לשיפור עמדת המגן הימני בסופו של דבר.

4. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

עמית הורסקי אוהד את מכבי חיפה והוא רמז יותר מפעם אחת בשידורים שלו במשך העונה, אבל זה לא האישיו כאן וגם לא ממש מעניין, כל עוד לא קוראים לשדר מאיר איינשטיין, הוא יתקבל אצלי בחום ואהבה. הערב עמדה מולנו קבוצה כבויה מאוד, ראו שהיא לא רוצה מספיק, אך זה מתחבר מאוד למשחק באנפילד, שם צ'לסי ניצחה באותה תוצאה. ליברפול, כמו מכבי ת"א, נמצאת בעונה לא טובה, בלשון המעטה. ההבדל הוא, שבפרמייר ליג ישנן קבוצות בפורמה טובה כמו טוטנהאם ומנצ'סטר סיטי ואילו בליגת העלק שלנו מכבי ת"א מוצאת את עצמה, ככל הנראה, באירופה בשנה הבאה כאשר היא חולפת על בית"ר ירושלים ובני יהודה, ששאפו לסיים במקום טוב יותר. קשה לי להאמין שמכבי ת"א תצליח לעשות משהו בדרבי, נכון שהקלישאה אומרת שלדרבי חוקים משלו, אך הפועל ת"א טובה ממנה בכל פרמטר ולא נראה לי הגיוני שהצהובים כחולים יצליחו לעצור את הקרון האדום של גוטמן. כמו לשדים האדומים, לא נותר לנו אלא לקוות לנס.

5. wings Member

אחרי המשחק הזה אני פחות אופטימי למרות הניצחון.
    לדו כרגיל לא מגיע למצב אפילו שמולו עומדים קונוסים.

6. Igi Member

אני מסכים שהחמצות המצבים היו פשוט ביזיון. ייתכן מאד ששוב נאבד את האליפות בגלל הפרש שערים לאחת התל אביביות, אבל דבר אחד כן הרווחנו וזה את מכבי חיפה של תחילת העונה בחזרה ולא מכבי חיפה ששבורה מנטלית מהפסד להפועל.

עלי אותמן, למרות הבדיחה של "לקחנו את המשחק בשיניים"(אולי הוא התכוון שחיפה הייתה יכולה לשחק עם השיניים בלי הרגליים ועדיין הייתה מנצחת), היה השחקן המצטיין בלי שום ספק. בוקולי מייד אחריו.
    כל השאר היו לא מספיק תכליתיים, להוציא את ארבייטמן שאומנם היה תכליתי אבל החמיץ המון מצבים שהיו יכולים לעלות אותו רשמית כמלך השערים הפורה ביותר של הליגה הראשונה.
    דבלשווילי היה טוב חוץ מ5-10 דק' במחצית השנייה וחבל שיצא, גאדיר כבר חצי עונה מראה מהירות בלי שום דבר נוסף, אבל נעביר. גם רפאלוב נתן היום משחק טוב, אבל כמה החלטות רעות מנעו מאיתנו מס' גולים.

מכבי תל אביב, אני לא מבין ממה כולם מופתעים. במיוחד אתה אובפמי, איזה הגזמות, נראה לי שלא ממש ראית את הקבוצה שלך העונה. לא סתם פוצצתי בסוף משחק העונה "הפועל זכתה באליפות" כי אני יודע בדיוק מה שוות 2 היריבות ה"גדולות" שלה. אני מסכים שהם יכלו להילחם יותר, אבל זו אותה הקבוצה בדיוק שלהזכירכם הפסידה 1-0 לא מזמן לאחי נצרת בבית ומבחינתם אין הבדל גדול בין 2 המשחקים,אני לא מבין למה מישהו ציפה ממנה ליותר מדי. אני בעצמי חששתי מאד מהמשחק הזה בעיקר בגלל לחץ שלילי מצידה של מכבי חיפה,בטח לא מהאיכות של הצהובים.

לגבי המחזור הבא,

08/05/2010 מחזור מס' 34
    מכבי חיפה
    בית"ר ירושלים
    (20:00, שבת) קרית אליעזר

הפועל ת"א
    מכבי ת"א
    (20:00, שבת) בלומפילד

מ.ס. אשדוד
    בני-יהודה
    (20:00, שבת) הי"א

3 המשחקים בשעה 8, איזה מתח יאללה...ככה זה צריך להיות!

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור, אני חושב שדברייך נכונים. בסה"כ מכבי חיפה גם לא התאבדה על המגרש אחרת היא יכלה חנצח אולי 10-0. את האמת, אני בעד שיבדקו את כל השחקנים שהיו על המגרש כולל שחקני מכבי חיפה. במחצית השנייה הירוקים נראו במשך דקות ארוכות כאילו לא אכפת להם לנצח רק 2-0. רק בעשר הדקות האחרונות הלחץ חזר וההחטאות היו שלומיאליות. היות שבכל העונה הקבוצה מרבה להחמיץ אולי זה הדבר שהציל הערב את הפועל ת"א...

גם מילה טובה על אוהד מכבי, אני בטוח שלא כיף לראות את הפועל זוכה אולי בדאבל, אבל יש לאוהדים יותר כבוד מאשר לאוהדי פיינורד ולאציו. בשני משחקים ראיתי אוהדים צוהלים כשהיריבה כבשה וזה הערב לא קרה. מבחינתי אתם יותר אוהדים מהמטומטמים שעודדו את טוונטה ואינטר!

8. Telkiyski Member

תגידו אתם רציניים?!
    אתם באמת מתעסקים עכשיו באיזה חבל שחיפה לא כבשה עוד?!
    מה שהיה היום הוא פשוט בושה לספורט הישראלי, מועדון בסדר גודל כזה נראה כמו שהוא נראה, פשוט בושה וחרפה.
    גועל נפש, מבני יהודה ובית"ר ציפיתי לפתיחת רגליים שכזו, אבל ממכבי וה"מכביזם" האמת שציפיתי ליותר.

בסדר לא נורא, בשבת האריות בצהוב יחזרו

9. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

גם אני לא ציפתי מהאחים שלכם באדום שעוד נלחמו על ההישארות, ושהם שיחקו נגדנו הם שיחקו במערך שמזכיר יותר 9-0-1 .

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, אני די הייתי פסימי לקראת המשחק הזה. אם היינו משחקים לפני שבוע בדיוק כמו במחצית הראשונה של היום היינו כנראה מנצחים. אני לא פוסל את האפשרות שהלחץ אצלנו חנק אותנו, עכשיו אין לנו מה 'להפסיד'. העניין הוא שיש לנו מה להפסיד ואם הקבוצה במשחק הזה לא מצליחה לפחות להשוות את הפרש השערים בינינו לאדומים אז המצב מאד חמור.

אלישע לוי ממשיך להוציא בקבע את דבאלישווילי ולדעתי זה לא תמיד נכון. היום הוא היה צריך לעמוד 90 דקות על הדשא דווקא בגלל שמכבי ת"א 'פתחה' רגליים. אני מבין שאלישע ממשיך לקבל קרדיט, אבל אם היה מאמן אחר בארץ הייתי במקרה של איבוד האליפות מביא מאמן אחר. במצב שאתה צריך שערים והיריבה שוכבת על הגב על הדשא למה אתה מוציא קיבינמט חלוץ?

אותו דבר לגבי עלי עותמאן. אני לא זוכר את אייל משומר מרים כזה כדור לרחבה...השער הראשון שוב הוכח שעותמאן מגן יותר התקפי ממשומר. הגיע הזמן שאלישע לוי יבין את זה גם לעונה הבאה!!! מבחינתי יכול עותמאן לגדול למגן הפותח בנבחרת ישראל, אבל אז לוי צריך להבין שהוא צריך לוותר בנתיים על משומר.

לסיום, ניצחנו, הם פתחו רגליים ואנחנו כבשנו רק פעמיים...

11. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

ועל מה בדיוק מתלונן אדון רצון הרי זה הכדורגל של המדינה שלו הביא לעולם את השחיתות ,ועם הקיצוץ הזה שיש בו השנה הדבר האחרון שצריך לדבר עליו הוא ספורטיביות .

12. Igi Member

נראה לי שהנאום במחצית של החולה הנמלט מבי"ח אברבנל קצת השפיע פה על אנשים.
    "בושה לספורט הישראלי"? הספורט הישראלי היה בושה כל העונה הזו, להוציא את חיפה והפועל, אז מה בדיוק חידש לכם המשחק הזה, חוץ מזה שחיפה סופסוף חזרה לכדורגל שנתן לה, בצדק, את המקום ה-1 לפני הכניסה לשיטת לוזון?

שי, אני לא יודע מה לגבי הנבחרת וגם לא כ"כ מעניין אותי, אבל אני מסכים איתך לגבי עותמן והיום כבר באמת השתכנעתי סופית שלא משנה גם אם משומר עדיף עליו בהגנה, התרומה ההתקפית של עותמן פשוט חשובה מדי ולא נוכל להפסיד אותה בהמשך.

נערך לאחרונה ב: ‏4/5/10
  13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן, אני מתעסק אך ורק בקבוצה שלי. אני לא מתעסק בזה שמכבי ת"א 'פתחה' לנו רגליים. מכבי חיפה היתה צריכה היום לצמצם למינימום את הפרש השערים בגלל ששיחקנו נגד קבוצה שלא רצתה לשחק. אתה רוצה שאני כאוהד מכבי חיפה עוד מצטער שניצחנו? בסה"כ אילולא לוזון והשטויות שלו (ושחר הסכים להם) הפער היה היום 3 נק' לזכותינו כך שמבחינתי אם אתה אוהד הפועל כדאי לך גם לקחת בחשבון את העניין הזה.

כמו שכבר אמרו, לדעתי הפועל ביום רגיל מנצחת בקלות את הצהובים. מכבי מציגה העונה יכולת נוראית, הורסקי יכול לטעון שהיום "מכבי שיחקה את המשחק הגרוע ביותר שלה העונה", אבל הצהובים כבר עשו את זה כשהפסידו בצורה נוראית לאח"י נצרת.

הפועל ת"א צריכה פשוט להאמין בקבוצה שלה ולדאוג שהיא מנצחת שני משחקים, מכבי חיפה לא לוקחת אליפות עם הפרש שערים יותר טוב. את זה אני כבר אומר היום כי אחרת לך תסביר לי איך היום הקבוצה שלי ניצחה רק 2-0?

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני שאדון רצון יורד על הכדורגל הישראלי כדאי לו להגיד משהו על מה שקורה למשל באיטליה. כידוע רצון הוא אוהד גדול של מילאן והוא צריך לדעת שמה שקרה אתמול באולימפיקו יותר גרוע ממה שקרה היום. לשמחתי אני לא קולט פה בהולנד את השטויות שלו, אבל מה שאני ראיתי באיטליה ובהולנד בשבועיים האחרונים חוסר ההגינות והספורטיביות באיטליה ובהולנד יותר גרוע מאשר בארץ. 'אוהדי' פיינורד הפריעו לקבוצה שלהם להתאמן ודרשו שהם יפסידו בכוונה לטוונטה כדי שאייאקס לא תזכה באליפות. הקבוצה הגיעה לבסוף למשחק החוץ ולא בעטה אפילו פעם אחד לעבר השער...ברגע שטוונטה כבשה פעמיים 'אוהדי' פיינורד חגגו כאילו קבוצתם כבשה. אתמול ראיתי מחזה לא פחות מביש כש'אוהדי' לאציו אפילו שרקו בוז כששחקן בתכלת הגיע לקרבת שער אינטר.

אם רצון לא מוכן להתייחס לעניינים האלה אז הוא מגלה את פרצופו האמיתי. מכבי ת"א שיחקו היום כמו אפסים, אבל בסה"כ ברב העונה הם שיחקו כך. אני באמת רוצה להאמין שהם יכלו להשקיע יותר, אבל היות שהקהל של מכבי ת"א לא איים במהלך השבוע האחרון על השחקנים להפסיד לחיפה אני יותר רוצה להעריך שהשחקנים אפסים. קשה לי להאמין ששחקן כמו מאור בוזגלו יפתח בכוונה רגליים כי כולם יודעים מה יחסו של אביו למכבי חיפה...

לסיום, אני חוזר ואומר שמגיע צל"ש לאוהדי מכבי ת"א כי הם לא בדיוק רקדו וצהלו מתי שמכבי חיפה כבשה. את זה כן ראיתי מ'אוהדי' לאציו ופיינורד. אני בהחלט מעריך אותם היום יותר מאשר בעבר!

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין ממה אנשים מופתעים בדיוק? הרי לא היה ספק שמכבי לא תשחק ולא תיתן את כל מה שהיה לה בדיוק כמו שלאציו לא נתנה את כל מה שהיה לה ונתנה לאינטר את המשחק, בדיוק כמו שליברפול נתנה לצ'לסי לנצח ושלא יהיה פה אחד שיגיד לי שליברפול התאמצה כי היא לא הגיעה למצב וצ'לסי יכלה לתת 5.

זה היה ברור כמו שהשמש תזרח בבוקר, מכבי פשוט בושה, אין לי מילה אחרת, אין כבוד לשחקנים, ואני בטוח שמכבי גם תפסיד את הדרבי כי השחקנים האלה לא מסוגלים להתעלות אפילו פעם אחת בחיים שלהם. אני מתבייש בכל השחקנים האלה ששיחקו על הדשא, אבל אני לא יכול להגיד שזה לא היה צפוי.

יש לי תחושה שבית"ר תעשה מעשה מוריניו בטדי.

אגב יש טור של איל ברקוביץ' בוואן ולשם שינוי הוא צודק בכל מה שהוא אומר, הפלייאוף הזה הוא בדיחה וגם הקיזוז הוא בדיחה, בסופו של דבר הקיזוז הוא זה שגרם לפלייאוף הזה להיות בדיחה למה אין לי ספק שאם לא היה קיזוז, מכבי לא היו נראים כמו שהם נראו היום, כי דבר אחד מוביל לדבר השני...

נערך לאחרונה ב: ‏4/5/10