מחזור 32 בפלייאוף העליון: הפועל ב"ש מארחת את מכבי נתניה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏27/4/19.

1. קשר ימני Member

שלושה נצחונות רצופים זו פורמה?

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
  2. South Boy Member

אנחנו משלמים היום בריבית דריבית על טעויות שנעשו עוד בעונה הקודמת אבל החביאו אותן מתחת לשטיח בגלל שהיא הסתיימה עם אליפות, כי הכול כאן נמדד לפי תוצאות בטווח הקצר. כי אם לקחת אליפות אז אתה עושה הכול נכון ואם לא לקחת תואר אז נכשלת בענק, זה לא נכון לכאן או לכאן.
    אין טעות אפשרית שלא עשינו בשנתיים האלה והיו כל כך הרבה נורות אדומות עוד בשנה שעברה שאני אפילו לא יכול לספור אותן, לא במקרה נכנסנו בקושי לפלייאוף העליון ולא במקרה אנחנו 33 נקודות מהמקום הראשון, פשוט הכי קל להגיד "לקחנו אליפות אז אין לנו זכות להביע ביקורת או להגיד חלילה שמשהו לא בסדר" ו"קצת פרופורציות אנחנו לא ריאל מדריד" ולהתעלם מהכול ואז בדיעבד להיות חכמים גדולים.
    אני לא מאמין שיש אוהד אחד שנכנס למרה שחורה בגלל שלא לקחנו שום תואר השנה, זה נורמלי לחלוטין ובמיוחד אחרי 3 אליפויות.
    מי שנכנס למרה שחורה זה כי הוא מבין שלפי ההתנהלות של המועדון ומצב הסגל אין שום סיבה שמשהו ישתנה בעתיד הנראה לעין ועוד עונה כזאת לא תחזור על עצמה.
    קח לדוגמא את ליברפול כדי להבין כמה טיפשי לשפוט דרך של מועדון לפי הישגים בטווח הקצר, עונה שבסבירות גבוהה תגמר בשבילם בלי תואר כמו באר שבע. יש לך בכלל ספק הכי קטן למי יש עתיד יותר ורוד כל אחד במסגרות שהוא מתחרה בהן?

נערך לאחרונה ב: ‏29/4/19
    EuropeGuy, hbs7 ו-קשר ימני אוהבים את זה.
  3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בצ'יראי בחיים לא, חלוץ מצוין אבל לא עד כדי כך.
    עלי מוחמד מהגדולים שהיו פה כבר הרבה שנים. שחקן מדהים, הלוואי במכבי.

EuropeGuy אוהב/ת את זה.
  4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

נתניה מהקבוצות הטכניות והיותר אינטיליגנטיות בליגה. לא מבין על מה אתה מדבר.
    מסוגלים לנהל משחק מסירות מסודר, זריז יחסית ולעומק, זה די נדיר פה.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא חושב שמישהו בכלל שואף או חושב לחזור למה שהיינו. מה שהיה נגמר. עכשיו המלחמה היא לשמור על מקומנו כקבוצת צמרת שמגיעה קבועה לאירופה. לא חושב שאליפות היא בלקסיקון של מישהו שפוי.

6. Raulito Madridista

ההפסד אתמול הוא המראה לעונה של הפועל באר שבע שגם בתקופה היותר טובה שלו ממש לא התקרבה למה שהיינו רגילים ממנה וטרנר לא מפחיד ולא מנייה בטוחה. אוהדים אמרו שנפילה ממקום ראשון למקום שני היא סבירה וזה היה כתב ההגנה כל העונה, אז קודם כל הסגנות ממש לא מובטחת והלחץ עליה הוא הגדול מבין כל הקבוצות ופספוס הכרטיס לאירופה יהיה בכלל קטסטרופה..
    אבל גם אם נניח הייתה מסיימת שנייה - זו קבוצה שהפסידה המון, שלא נתנה משחק אחד גדול באמת, במרחק פסיכי מהמקום הראשון ועם איזה 60% הצלחה או משהו כזה, שחקנים ממורמרים והחשק לשחק כדורגל נגמר כבר באוקטובר. וגם היו המון דברים מסביב.

7. קשר ימני Member

51% אני חושב

8. Butragueño מנהלים

קשה להבין מה עבר לבכר בראש כשבנה את הקבוצה העונה. נכון שזה "קל" לבחון את הסגל בדיעבד. אבל איפשהו בסוף שנה שעברה שאלתי כאן את חברי הקבוצה, אם הם באמת חושבים שטהא, אלחמיד וצדק הם בלמים ראשונים בקבוצה שרצה לאליפות, בעוד שאני קראתי להם טלאים.

אני לא יכול כמובן להוכיח מטתמטית, אבל כדי להיות בלם מצוין, אתה צריך אינטיליגנצית משחק ברמה גבוהה מאוד. כמו שיש לדוגמה לויטור. הסיבה היחידה שבלמים כמו טב"ח או קוויאר מצליחים, למרות גילם, זה בגלל חוכמת המשחק שלהם. להבין את המוגבלויות ולדעת לנצל מה שאפשר. איך לצאת קדימה עם כדור, מתי לצאת לכיוון שחקן, איך לכפות על חורים וכו'. לצדק, אלחמיד וטהאה אין את זה בשיט.

אני לא יודע כמה מליקסון יכול עוד למשוך, אבל מהמעט שראיתי אתמול את אוחנה, ללא הפציעות, הוא חייב להיות היורש. גם מזריהן אני תופס - אם מישהו יסדר לו את הראש, הוא יכול להיות אחלה בחלה של שחקן.

נכון להיות חסר לב"ש סוג של ראדי. איזשהו בעל הבית שיסדר את מרכז השדה. אוגו, ממן, קבהא וסאבו הם לא כאלה. אפילו אייבינדר יודע לסדר מערך יותר טוב מהם.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  9. הרצליה Member

אתה יודע מה בלתי נסבל?
    אין דבר יותר בלתי נסבל מאוהדים של "אימפריות" בכדורגל הישראלי שמדברים איתי על הקטנת הליגה, הגיע הזמן שתרדו קצת ממגדל השן שלכם ותבינו שהבעיה האחרונה של הכדורגל פה זה אם יש 12 או 14 קבוצות בליגה הראשונה.
    זה טיעון מטופש ומאוס שאני באמת כבר לא מסוגל להתמודד איתו יותר.

oranfu, Noam77, oFiRzZz ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין שום כתב הגנה ואפשר לעקוב ולראות בהודעות כמעט של כולם לאורך כל העונה. העונה הזאת היא כישלון עצום בדרך גם אם נסיים מקום 5 וגם אם נסיים מקום 2, ברור שמבחינת התחושה יש הבדל בין מקום 2 למקום 4, אבל זה באמת רחוק מלהיות העיקר. ההתרסקות הזו ביכולת, למשך עונה שלמה, היא כישלון גדול מאוד שפשוט מאוד מספר את הסיפור שלנו בצורה ברורה.

התקציב הולך לרדת ומבחינתי אין סימני שאלה לאיפה המועדון הולך, השאיפות כמובן משתנות, אנחנו כבר לא קשורים בשום צורה למכבי תל אביב שנשארת בליגה משל עצמה, אנחנו בליגה של מכבי חיפה, בית"ר ירושלים, נתניה במתכונתה הנוכחית ובני יהודה כל עוד אבוקסיס שם. כמו שרשמתי, השאיפות הופכות להיות 2-4 בצורה די ברורה, שזה בסדר גמור, רק זה חייב להגיע עם כדורגל ורצון, כל העונה אנחנו רואים קבוצה שעומדת על המגרש ולא יודעת מה רוצים ממנה. אין פה שום דרך העונה. בתסריט הגרוע גם אם התקציב יירד ל 30-40 מיליון, אנחנו צריכים לשמור את עצמנו באופן עקבי בחלק העליון של הכדורגל הישראלי, זה מה שחשוב. מה שהיה, היה הכיף והיה שווה כל רגע, אבל נגמר וצריך להיות ריאלים.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה אוהד הצלחות ולכן אני לא מתרגש ממך. לקחו לך תסוכרייה אז אתה בוכה. הייתי עם הפועל באר שבע במקומות הכי נמוכים שיש, אז אנחנו לא נאבקים השנה על אליפות ורק על מקומות 2 - 3 וכרטיס לאירופה, זה כישלון מקצועי וניהולי ועדין צריך לקחת הכל בפרופורציות הנכונות, זה לא שאנחנו נאבקים נגד הירידה, מההודעה שלך אפשר לחשוב שאנחנו במצב של מכבי פתח תקווה.

Drama2, Noam77 ו-עידן444 אוהבים את זה.
  12. עידן444 Member

לא יודע מה ההגדרה שלך לחוטבי עצים ושואבי מים.
    מוטי ברשצקי כזה?
    גם אם תלך למספרים(למרות שזו לא אינדיקציה לחטיבת עצים- ולראייה- עלי מוחמד) לברשצקי יש מספרים מפתיעים מאוד ביחד לדקות משחק.
    היקה בשתי פעולות אתמול הראה כמה הוא שחקן חכם- הזריקה של מליקסון בגול השני והכדור ששם לבאציריי מול שוער(בעט לקורה).
    אברהם בירידה העונה מכל מיני סיבות- בכל מקרה הוא לא חוטב עצים. גם קניקובסקי לא. גם מוחמד לא. גם אולסק לא.
    רובם גם לא בנויים כמו חוטבי עצים. הנמרצות והחריצות אולי קצת מבלבלת. זה לפעמים מביא שחקן לפחות חדות בחלק ההתקפי ולא תמיד מעיד על נגרות.
    מזל שיש לקבוצה הזו כמה נגרים כמו פיניש, ורגוץ, וזבידאת. אפילו באציריי סוג של חוטב עצים עם פעולות מפתיעות.
    וגם מלמד חלוץ די old fashion.
    זה מאזן את הקבוצה.
    למרות שאני עדיין חושב שלשחק עם פאטוס ומלמד- שלראשונה העונה שיתפו פעולה טוב- זה בעייתי. בטח כשמלאדה גמר את העונה ואין שום אופציה לשלוף חלוץ מהספסל. בטח כשנראה שהיקה נכנס לעניינים. ויש את אברהם. ויש את אולסק. ואני כן רוצה שחקן כמו פיניש בהרכב. וברשצקי ממש מעצבן אבל הוא השחקן עם המספרים הכי טובים בקישור והיחיד שגם יכול לקחת בעיטה חופשית סבירה ברגל שמאל בכל הסגל הזה(נראה לי הבא בתור זה הויבך!)
    ובטח שקניקובסקי ומוחמד שהם באנקרים בלתי מעורערים.
    בעיות טובות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

נערך לאחרונה ב: ‏29/4/19
  13. Raulito Madridista

קראתי כאן הרבה הודעות על ירידה צפויה ביכולת ועוד, אני חושב שמכבי מלכתכילה פתחה את העונה עם סגל לא רק טוב מאוד ואיכותי יותר אלא גם רעב יותר וגם וואקמה לא היה עוזר, אבל באר שבע הייתה צריכה לעשות הכל יותר טוב וכבר להבטיח את המקום השני.
    לגבי "קבוצה רזה", ב-2002/03 ראו בהפועל שסיום העונה היה חלש והשחקנים בעטו בדלי שוב ושוב ושוב וכל הקבוצה כמעט שוחררה. במקום בלילי וטועמה היו לאריה קינגסטון וכפיר אדרי ויוסי רוזן. זה לא יהיה המקרה בבאר שבע אבל יש הרבה שחקנים שמרוויחים כמו כוכבים והם ממש לא כאלה. דן ביטון צריך להיות מטרה כי הוא שחקן בית שהתקדם. אולי "החזרה למקורות" תעשה לה טוב.

אגב הפועל באר שבע העונה=מכבי חיפה של העונות האחרונות=מכבי תל אביב של לוני הרצ'יקוביץ.

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שזה לא יהיה מוגזם להגיד שמכבי נתניה הייתה משמעותית טובה יותר במשחק הקודם באצטדיון טרנר, למרות שעל הנייר האתגר במשחק הקודם היה קשה יותר, משום שאז היה שוויון מספרי.
    ניצחון עייף משהו. מרגיש שרוח גמר גביע המדינה מנשבת חזק מעל הראש של הקבוצה. היו רגעים שמרכז השדה הורכב מאילון ירושלמי (מדהים כמה טיפשות הוא מסוגל להפגין תוך זמן כה מועט) ונפתלי בלאי - וזה אומר הכול.

15. hbs7 Member

אם בנתניה יש חוטבי עצים, אז אנחנו עמוסים בכורי פחם.
    חוטבי העצים שלהם מסודרים ברמה גבוהה, חנקו אותנו יפה יפה לא מעט פעמים במחצית הראשונה.
    האמת זה כל כך קל ללחוץ שחקנים טיפשים וחסרי טכניקה כמו טאהא וקבהא שזה פשוט קל מדי.
    בכר חוץ מבניית סגל שערורייתית, כושל גם מקצועית. אין להרכב שלנו שום תבנית משחק סדורה.

הכישלון העונה רק ממחיש את חוסר הדרך שהדרג הניהולי והמקצועי נקלע אליו.
    קפריזות משתנות, תוצאות השבת הן חזות הכל, מקרה אחד ברכש משליך על כל האסטרטגיה.
    המצב לא יהיה יותר טוב אם לא תהיה פה התפכחות רצינית, ולא נראה שלשם זה הולך.
    אנחנו וחיפה נחליף משמרות לצערי בסבירות גבוהה.

קשר ימני, oFiRzZz ו-South Boy אוהבים את זה.