מחזור 32 בעליון ו31 בתחתון: הפועל פ"ת והפועל חיפה בקרב על החיים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏1/5/15.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

מסכים עם רוח הדברים שלך אבל דווקא אנחנו לא מבקיעים הרבה במצבים נייחים העונה. זה בדר"כ מהחלטות נכונות או לא של השופט שמשאירות ב10 שחקנים, פנדלים, טעויות של שחקני הגנה.

זה משחק באמת מביש. באמת.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אם יש משהו שאי אפשר לקחת מאלישע, גם בתקופה שלו במכבי חיפה, זה שתמיד הוא ידע לגרום לקבוצה שלו לעמוד ככה כשגם כשהיא משחקת נגד 8 שחקנים, שזה ייראה 11 נגד 11.

3. Raulito Madridista

כמה הערות נוספות - חצי קלאץ' על המחזור:

- איזה גבר אחמד עאבד. התנצל, ביקש סליחה ואפילו הגזים לדעתי כשאמר שהוא מוכן לשחק בבית"ר.
    מעניין שכל שחקן ערבי שמגיע לטדי הוא 'מעורר פרובוקציה'. מספיק עם הלקקנות הזו לקהל המביך הזה.
    אין מתוק ואירוני מזה ששחקן ערבי מבקיע גול ניצחון בטדי, חבל שלאלא לא זה ששם את השער בדאבל או וואליד באדיר אפילו.
    בית"ר ציפתה שהחזרה שלה לטדי אחרי היעדרות כל-כך ארוכה תהיה קצת אחרת.

- השאלה אם מכבי חיפה, שבעצמה בכושר גרוע - תדע לנצל את זה. הגיע הזמן שחיפה תהווה יריב למכבי ותפסיק לשמש כשטיח. גם בשנים הגדולות של מכבי חיפה - ראינו את מכבי ת"א מצליחה לגרד נצחונות פה ושם כמו בעונת 2004/05(אדוארדו מארקש!). בלבול צריך לעשות את ההתאמות ולא לחשוב שהקבוצה שלו ברצלונה, אחרת זה יהיה מביך כמו במשחק בבלומפילד. שמעתי ששכטר בכנף, נו, אולי במתפרצות זה יעזור. נכון להיום הוא לא שווה הרכב במקום חן עזרא וגם לא במקום עידן ורד שאין לי מושג מה איתו.
    המאזן של מכבי ת"א נגד מכבי חיפה בשלוש העונות האחרונות - 8 נצחנות, 3 תוצאות תיקו והפסד אחד.

- אני חד וחלק מאחל לבאר-שבע לזכות בגביע. אבל המקום השני מגיע לק"ש. באר-שבע לא משחקת כדורגל כבר המון זמן.

- עצוב לראות את הטעות של קאלה שהפסיד העונה להפועל פ"ת הרבה נקודות. דווקא ממנו ציפו למנהיגות ויציבות. אבל קורצקי לא האשם היחיד.

4. EO11 בפה אליל היכל התהילה

דור, כרגיל אתה זורק פה את הדברים המנותקים שלך:
    - מעניין ששני מקרי הגזענות היחידים של בית״ר העונה היו נגד... אחמד עבד. לא נגד מהרן ראדי, לא וויאם עמאשה, לא רמזי ספורי שגם הבקיע מולנו בטדי. רק אחמד עבד. אז לפניי שאתה קורא לנו מביכים, תסתכל על עצמך.
    - לאלה לא ערבי.

5. Raulito Madridista

ומה עם המגן ההוא של נתניה? לא היו בעיות איתו? מעניין שכל שחקן ערבי מחפש להתגרות בקהל הנקי והטהור שלכם.

תבוא ותגיד שהם חארות ואתה לא כזה - ובזה אני בטוח. אל תשתמש במילה 'קומץ' אבל תגיד שברור שלא כל האוהדים כאלה.
    אל תבוא ותאשים את כל העולם חוץ מהאוהדים שלך.
    מעניין אם אדון אלי טביב שנלחם כל-כך בשירי השואה וההקנטות כלפי שמעון מזרחי(ובאמת שאלה דברים מגעילים שהלוואי שלא היה אותם בקהל האדום) - יממש את איומו 'לעזוב' אחרי שכצפוי הוא לא הצליח לחנך את הקהל של בית"ר בתפקיד הלקק יש את גיא לוי.

- אגב, סחטיין על החתימה ממשחק השרוכים.
    שנה אחת אחרי כבר הגיעה הנקמה בגמר גביע המדינה 'אבוקסיס המזדיין באותו יום התחתן ורצה את הגביע בידיים'.
    או שנתיים אחר-כך גם בגמר כשבית"ר משווה פעמיים בשערים מאוחרים אבל אלימלך יצא גדול בפנדלים, איזה דאבל.
    בעצם לא. הדאבל ב-2010 על הפרצוף של בית"ר ירושלים בטדי, 15/5/2010, שלא ייגמר לעולם.

ייא אוהב/ת את זה.
  6. Civil Anti Madridista

אני מנחש שגם וואליד באדיר וסלים טועמה "פרובוקטורים"

7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

קודם כל, עשית לי את היום עם הפסקה האחרונה. עוד גבר, עוד. אגב, זה נגמר ומאז אתם די נפילה מולנו. כשתתחרו מולנו ותיקחו לנו אליפות, נדבר. עד אז אתה מוזמן לדבר עם אוהדי מכבי חיפה על הדאבל הזה, לנו זה לא כזה מזיז.

ומה אתה רוצה בדיוק? קודם כל, כן, אבו עביד היה אבא של הפרובוקטורים וכל הזמן עשה תנועות ידיים לקהל. גם השפויים שבקהל שלנו יצאו עליו באותו הערב. דבר שני, שוב - למה רק עם השניים הספציפיים האלה זה קרה? יש ערבי על כל חמישה יהודים במדינת ישראל, יש אינסוף שחקנים ערביים בליגת העל. למה רק שניים ״זכו״ לתגובה כזאת מאוהדי בית״ר? צא מהסובייקטיביות הרגילה שלך ותחשוב רגע.

והם חארות, ואצלנו יש חארות. זה לא סותר את זה שאחמד עבד אשם במקרה הזה לא פחות מהקהל של בית״ר, שהגיב בצורה הרבה פחות קיצונית ממה שהייתי מצפה האמת. אם הגענו לסיטואציה שבשיא העצבים צועקים מחבל ולא צועקים מוות לערבים יש שיפור. כמה מצחיק ככה עצוב.

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

הבנתי גבר, שיהיה לך שבוע טוב וחיים טובים.

9. Civil Anti Madridista

הוא כ"כ פרובוקטור שערן לוי נאלץ לצאת לעזרתו בשביל שנתניה תצליח להוציא אאוט בשעה טובה.
    אז דיי לזיין תשכל, ותצא כבר מהנישה של הקורבן.

oFiRzZz אוהב/ת את זה.
  10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אני אצא מהנישה של הקורבן כשאתה תלמד לקרוא ולפתוח את הראש האטום שלך. מלכתחילה באת לדיון הזה בגישה שאוהדי בית״ר חארות ועבד בסדר.

אני הייתי בנתניה באותו משחק, ואבו עביד התגרה באוהדי בית״ר. מה, כל כך קשה להאמין ששחקן התגרה באוהדי בית״ר? בקהל שלך או של הפועל לא התגרו? זכור לי שכשחקני מכבי קצת התגרו בכם הגבתם בדיוק באותה הצורה. אתה תמשיך לציין את באדיר וטועמה, שממזמן לא שיחקו נגד בית״ר, במקום להתייחס לעניין.

אה, ולהגיד לזיין תשכל תגיד לאחד החברים שלך.

11. Civil Anti Madridista

תדייק - מלכתחילה לא ראיתי בעיה בתנועה ההשתקה של עבאד, בדיוק כמו את בפיו פיו של זהבי. כמו שהקהל רשאי לקלל ולברך את השחקן ומשפחתו, אז השחקן ראשי גם לסמן להם לשתוק. שחקנים גדולים מעבאד משתמשים בתנועה הזאת (רונאלדו בקאמפ נואו)
    אבל רק כאן כולם כ"כ מזועזעים שהשחקן החליט לא להבליג לקריאות נגדו.

לגביי אבו עביד (עוד פרובוקטור לדבריך) - חטף כוס שתייה, מטר של קללות, ואם לערן לוי אין פינה חמה לבית"ר הוא לא מוציא במקומו את האאוט. אז אילו פשעים נוראים עשה הבחור שהוא זכה ליחס מועדף כזה מאוהדי בית"ר? (ובלי טיעונים לגביי מוצאו בבקשה, זה לא עילה פרובוקטיבית).

12. Raulito Madridista

ואני עוד הסובייקטיבי. סליחה שדיברתי על הקהל הטהור שלכם. אמרת בעצמך: במקום 'מוות לערבים' צועקים 'רק' מחבל. בראבו. מביך.

גם על גאדיר אמרו שהוא ילד חרא ומתגרה, אולי שחקנים ערבים לא צריכים לשחק בכלל נגד בית"ר וככה תוכלו לשבת בשקט, מה דעתך?

אגב, אתם ממש לא מעלינו מאז. ב-2010/11 אמנם הפסדנו בטדי אבל עד כמה שזכור לי שיחקנו כדורגל נהדר, בעטנו אתכם מהגביע שנה שנייה ברציפות והיינו בליגת האלופות. שנה אחת אתם בפלייאוף עליון אחרי חמש עונות חשוכות והשתן עלה לך לראש? ואם התכוונת למפגשים הישירים - בסדר, אפשר לחיות עם זה. אני מוכן לקבל עוד חמש שנים כושלות בשביל עוד דאבל לחגוג להם על הפרצוף. אתם רציתם לחגוג לנו בבלומפילד ב-2008 והכנתם את המנגל אבל הקבוצה המיליונרית שלכם קיבלה שלישייה מדגו, פאביו ג'וניור ובעיקר דימיטאר טלקיסקי.
    מעניין אם פעם בכדורגל תהיה לך את התחושה הזו של האושר העילאי שהיה לי עם הדאבל בטדי. מעניין אם תחגגו פעם דאבל על הפרצוף של הפועל בדקה ה-92. אני מניח שלא. ואגב, מי שם גליץ' וניסה לבלום את הבעיטה של זהבי? שמעון גרשון, כמה אירוני.

13. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כבר כתבנו לך שעד שעבד לא עשה את תנועת ההשתק, הוא לא חטף יותר מדי. קללות מיחידים, פעם בכמה שירים מהקהל. יש שחקנים, יהודים וערבים, שאכלו הרבה יותר חרא בטדי. למה הוא הגיב ככה? אני מבין מה אתה אומר אבל אתמול לא הייתה הצדקה לזה, לפחות לא לדעתי.

חשבת, אולי, שאבו עביד עשה את הפרובוקציה לפניי התגובה של הקהל של בית״ר?

אני באמת אובקייטיבי במקרים האלה, שלא תחשוב שלא. הקהל שלנו גזעני חרא והגיע לחלק גדול ממנו לקבל גול מעבד. אבל תפסיקו להסתכל על צד אחד בלבד.

14. alexshw Member

איזה התאמות בחייך. בלבול כמו כל המאמנים האחרונים מגיע לחטוף בראש עם מרכז מגרש של פנסיונרים.

15. Raulito Madridista

נכון שהוא לא מבין כלום בטקטיקה. ואולי הוא רוצה להרשים את הבוס עם הגישה 'אנחנו מכבי חיפה', יעני משחקים התקפי נגד כל יריבה, כאילו הימים הם 2002 ורוסו ויעקובו יהיו הפרטנרים של בניון מחר, ויוסי כבר לא השחקן הכי טוב בארץ אלא דווקא היריב שמולו, ערן זהבי. המשחק תלוי מחר במכבי הרבה יותר מבחיפה, מן הסתם, אבל לפחות שתהווה יריב. יחד עם גביע הטוטו, עוד משחק בו חיפה הפסידה למכבי - זה יכול להיות מאוד לא נעים.

ולנושא הקודם - סלים טועמה היה יכול לעשות הרבה יותר 'בלאגן' מכל החרא שהוא אכל מהקהל של בית"ר. הצניעות שלו וחוסר הרצון לעורר מהומות - עשו עם הקהל המגעיל הזה חסד. ושלא נדבר על השיר המפגר של עמית בן-שושן הילד טמבל 'אני שונא אותך סלים טועמה, אני שונא את כל הערבים'. ככה חוגגים דאבל?