מחזור 32 בליגת העל: עירוני קריית שמונה אלופה!!!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏29/3/12.

1. Muurad Member

דיי, אתם מנסים פה להאחז בקרנות מזבח עם טענות שמנסות להבדיל בין אגרוף לפנים לנגיחה, כמו טענות שמנסות להבדיל בין שחקן שמכה לבין מאמן שוערים שמכה..אתם לא רציניים.

העונש החמור צריך ואמור להגיע לאדם שבעט בו כשהוא שכב חסר אונים על הרצפה, אני אחזור בפעם ה-50 ואומר שאני תומך בזה ב-100%.

אבל איפה פה ההבדל בין שחקן ספסל ששולח אגרוף במהלך תגרה לאחר שריקת הסיום, לבין מאמן שוערים על הספסל שנוגח בפניו של שחקן יריב באותה התגרה - שניהם כתגובה והגנה על חברם לקבוצה ששנייה לפני ספג אגרוף לפניו?

ועוד יותר - איפה ההבדל בין אדם בן 23 ששולח אגרוף בפניו של אדם אחר בן 23 - לבין אדם בן 40 שנוגח בפניו של אדם בן 23?

למה צריך לקחת את האדם בן ה-40 לתא המעצר ולהאריך אותו ביום ולהציג אותו כעבריין, ואת האדם בן ה-23 ללטף ולחבק כאילו הוא המסכן הכי גדול בעולם שלא עשה דבר רע?

נערך לאחרונה ב: ‏1/4/12
  2. Charlton Member

יש הבדל ענק בין מכות בין שחקנים, לבין מכות שאיש מקורב להנהלה/מאמן שוערים מתערב בהם!
    תפנים מוראד, ואל תתעסק עכשיו בשטויות האלו.
    רוצים לצחוק?

http://www.youtube.com/watch?v=xmmr-mJPW7c...player_embedded

2:15

מצחיק לראות את התגובה הזו, ואת איך שהוא האשים אתמול את שדר הקווים של ספורט 1 שהוא ממציא סיפורים ואין לו מושג מה קרה שם, מדובר במשפחה של חלאות שתמיד האלימות שיחקה אצלהם תפקיד. הורסים לנו את הכדורגל וצריכים ללכת לאלף עזאזל.
    אני מקווה שאחרי המקרה הזה כל הקבוצות יעשו יד אחת ואיכשהו נגרום לזה שהמשפחה הזאת לא תהיה חלק מהכדורגל שלנו.

3. matanbl22 Member

0:20
    http://www.youtube.com/watch?v=BmOQ23rhP1Y...SrDkIwXPgHC8S4=

עלי חטיב בא מהספסל ונותן אגרוף לדני פרדה זה בסדר?(ולא אני לא מצדיק את מה שעשו יגאל ממן ועמי גניש.) אני חושב שגם דני פרדה(שהביא אגרוף לאראל), דנקוביץ (שהתחיל הכל) וגל אראל (שחימם את האווירה) ועלי חטיב צריכים לשבת במעצר

4. Muurad Member

העיוורון הסלקטיבי חוגג כאן, לא תזכה לתגובה הגיונית בנושא, לפחות זה מה שאני נוכחתי לגלות(בלי שום כוונה לפגוע באף אחד אגב, אבל זוהי האמת לדעתי)

נסכים לא להסכים בנוגע לעניין מאמן השוערים ושחקן - מכות הם מכות, אין פה שום הבדל אם זה מאמן או אם זה שחקן ספסל כשנשמעה שריקת הסיום למשחק - ואין שום הבדל בין אגרוף לפנים לנגיחה. הטענה להגיד שבגלל שמצפים ממישהו יותר מבוגר ואחראי לנהוג אחרת משחקן ועל זה להעניש אותו ואת הקבוצה שלו יותר בחומרה היא מצחיקה ועצובה כאחד, במיוחד כשזה נוגע למשטרת ישראל.

5. Ajax Amsterdam Member

עמוס לוזון אתה בן אדם קטן כל כך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/new_let_it_all_out.Xxx

6. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

האמת היא שיש משהו בדבריו (לדעתי, הטענות על הדמוניזציה המוגזמת של מכבי פתח תקווה מצד התקשורת, לצד ההתעלמות הגורפת מ"תרומתם" של חטיב ושאר שחקני הפועל חיפה למקרה המצער הן לגיטימיות ומוצדקות), אבל החלק השני של תגובתו, במהלכו לוזון טוען ברוב חוצפתו ל"פרובוקציה של הפועל חיפה" ול"התחזות של עלי חטיב" (האם מישהו טרח לעדכן אותו שהקשר שבר את שיניו בעקבות התקרית?) מחסל כל צל של אמפטיה או הזדהות כלפיו. עצוב שערס מתלהם וברברי שכזה מהווה את אחת מדמויות המפתח בכדורגל הישראלי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/4/12
  7. Ice Cream חסה

אתה מצליח לראות בבירור שהיה שם אגרוף? כי באמת שאני לא...

ובכל זאת, לכבי העיוורן הסלקטיבי והצביעות שאתה טוען שיש פה:
    1. אתה מדבר פה על חוק העונשין: גם אם חטיב נתן לפרדה אגרוף, לפרדה לא קרה שום נזק. בעוד מה שעשה עמי גניש כן גרם לנזק ופגיעה לעלי חטיב. ויש בחוק העונשין הבדל ברור בין "תקיפה" ל"גרימת חבלה". לא יודע מבחינת העונש, אבל זה 2 סעיפים שונים כשברור מה החמור יותר.
    2. ויש גם את הבחינה הסובייקטיבית: מאיש צוות מצפים ליותר ממלכתיות מאשר משחקן. זה עניין של תת-מודע נטו, אבל אצל הרוב המעשה של גניש (וממן, מן הסתם) זה מתפרש כחמור יותר- כי ככה זה מופנם אצלנו. ובתקשורת יושבים גם אותם חלק מהרוב...

והנה, רק אנחנו מדברים ועלי חטיב וסטפן דנקוביץ' מקבלים זימון למשטרה לתשאול על האירוע של אתמול, בעקבות התלונה כנראה שהגיש דני פרדה.
    כך שכשזה נוגע למשטרה הם לא יתיסו עד כמה ממלכתי הוא היה צריך להיות והם יגישו כתב אישום (אם ירצו) בהתאם לראיות...

אגב עמוס גניש- בעמוד שלו בהתאחדות מופיע ששנה שעברה הוא היה מאמן שוערים בהפועל, רק שכתוב שם "בעל תפקיד נאשם"...

8. Ajax Amsterdam Member

העיקר ששני ערסים חסמו את עזורי היה העלהום התקשורתי הגדול ביותר פעם על קבוצה בארץ

9. Raulito Madridista

מי היה מאמין שככה יסתיים קרב התחתית הזה. בושידו, מנצחים שלא יודעים לתת כבוד ליריבה, שחקנים שלא יודעים להפסיד, ברדאק, כמה גועל נפש בכדורגל הישראלי מודל 2012, והמצב רק הולך ומחמיר. עשרים דקות לסוף והפועל חיפה עדיין הוליכה והשחקנים שלה היו נראים הרבה יותר מחוייבים. לדעתי מכבי פ"ת חרצה את גורלה היום והיא תרד ליגה, גם ככה מדובר בכישלון גדול מבחינה מקצועית והניצחון הולך לפח לא רק בגלל בית-הדין אלא בגלל העליהום התקשורתי המוצדק. מועדון שאם הוא ימחק מהמפה זה לא יעניין את אף-אחד. יאללה, בן-חיים ופרדה להפועל בשקל וחצי בעונה הבאה, מה דעתכם? מרחם על עלי חטיב ומאחל החלמה מהירה גם אם הוא התחיל בתגרה מה שמטופש לכשכצמו.

וקצת כדורגל:

אני מוצא מכנה משותף בין מכבי, בית"ר ובני-יהודה. אצל מכבי זה נכון לפחות למשחק האחרון - אין על מה לשחק אז נותנים בראש. יאללה, מצויין, שבמועדון יתבלבלו שיש להם קבוצה חזקה לקראת העונה הבאה, זה נכון רק על הנייר, מכבי צריכה חריש עמוק.
    בית"ר עם רצף נצחונות מרשים והיא הבטיחה את ההישארות גם אם לא מתמטית כבר ממזמן - אבל אני בטוח שאם אלי כהן היה פותח את העונה עם אותו סגל הוא לא היה מביא יותר ממקום 7. לבית"ר עדיין סגל חלש.
    בני-יהודה בינתיים עם שני נצחונות יפים סותמת פיות, אבל הסגל מאוד דק. מה שכן, אבוקסיס ראוי לקצת יותר קרדיט על מה שקורה שם. הוא יכול לסיים את העונה בהצלחה גדולה. מה שבטוח - הוא לא כישלון. סגנון המשחק לא התקפי כבר ממזמן.

10. yedidel Member

אחד, וגם זה אף פעם לא אומת...

11. אלי מתחן Member

"צריך לסגור את הכדורגל"
    אני אם כל פעם שמישהו אמר את המשפט היום הייתי מקבל שקל, כנראה שלא הייתי צריך לראות את התוכנית של ערוץ 10 על איך עושים את המיליון הראשון.
    בכל מקרה, כל הפופוליסטים יוצאים מהחורים. במקום שגברת לבנת תסגור את ההתאחדות המושחתת הזאת, היא מציעה לסגור את הכדורגל, כאילו זה יעזור שבראש רוב הקבוצות בארץ יושבים ערסים במקרה הטוב ואנשי עולם תחתון במקרה הרע.

יש הבדל גדול בין שחקנים לבין כאלה שהם לא שחקנים במקרים כאלה. מגרש הכדורגל אמור להיות המקום שבו השחקנים משחקים, מוגנים מכל הדברים שסובבים את המגרש. שחקנים שרבים ביניהם בדרך כלל יסגרו את זה ביניהם על המגרש. יש בסך הכל 11 שחקנים מכל קבוצה, פלוס כמה שחקני ספסל. אנשים מבחוץ שיתחילו להתערב, לך תדע איפה זה ייגמר. כמו שאביחי ידין היה צריך לתת לשופט אקסטרה כבוד ואפילו לא לגעת בו, ככה שחקנים צריכים לקבל כבוד מאנשים שנמצאים במגרש.

בכל מקרה, מכל העונשים שיבואו או לא יבואו על מכבי פ"ת, צריך לזכור שהפועל חיפה לא אמורה להרוויח מזה, יותר מאשר הפועל ב"ש או הפועל ראשל"צ.
    אם הקהל הוא אחריות של הקבוצה על פי פסיקות בית הדין, פי כמה וכמה חבר הנהלה הוא אחריות של המועדון, ולכן העונש צריך להיות ישירות על המועדון.

12. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

מכבי פ"ת תקבל הורדת 4 נקודות ליגה ואחרי שהיא תגיש ערעור העונש יופחת ל2 עם דחייה לעונה הבאה.

אל תשאלו מאיפה אני יודע, תבדקו אותי אחרי גזר הדין.

ואני מקווה שפה אני מסיים לדבר על המעשה המכוער הזה.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני עייף מדי כרגע כדי להכנס לדיון שמתקיים פה, אבל הרשו לי להגיד שני דברים:
    1) אם עד העונה האלימות עוד נשארה בשביל האוהדים אז העונה ראינו כבר מספיק תקריות עם שחקנים. גם הקטע הזה מאד מדאיג אותי.
    2) לא יפתיע אם בקרוב נשמע על העברת הטורניר של הנבחרות הצעירות בקיץ מהארץ. אני רוצה להאמין שזה לא יקרה, אבל אם אופ"א מחליטה לעשות את זה שלא נראה תגובות כמו: "הם אנטישמים."

דבר אחרון, פשוט לא ייאמן התגובות של עמוס לוזון. פשוט לא ייאמן. גם כדאי לטל בן חיים לשתוק. דברי ההבל שלו רק מחזקים את האנשים שיש להם טינה כלפי הקבוצה של משפחת לוזון. "כולם נגד מכבי פ"ת", מעניין לדעת למה זה קרה טל. מאד מעניין...

14. Civil Anti Madridista

רק על התגובות המסכנות של עמוס לוזון ?ההפילה של חטיב מבויימת?, טל בן חיים ?אנשים רוצים שנרד ליגה?, ?ניפחו את האירוע הרבה יותר ממה שהוא באמת?. שילכו לאלף עזאזל קבוצת הפח הזאת. אין מקום לאנשים ולניהול כזה במדינה שלנו. היושב ראש הדגול מכניס לביתר והפועל ת?א באופן קבוע, ועכשיו הוא במבחן הגדול ביותר בקדנצייה שלו - להוריד את הקבוצה והמשפחה שלו למקום שבו הם צריכים להיות - לאומית, ולאט לאט עד הפירוק. בעזרת השם, בעונה הבאה דרבי מ?מ בלאומית

15. Ice Cream חסה

אויש נו...
    בהולנד אם אני לא טועה אוהד פרץ למגרש ופצע שוער. לא המצאנו את האלימות ולא יצרנו תקדימים קשים שלה...

אויש נו #2...
    מישהו יכול בשליפה לומר איפה התקיים הטורניר הזה ב-2009? וב-2011? על המקרה השולי הזה לא יחרימו מאיתנו טורניר דרג ב'...

וזה לא פופוליזם לומר "לסגור את ההתאחדות", "בהתאחדות יושבים ערסים ואנשי עולם תחתון"?
    איך קשור מקרה אלימות אחד וחריג מאוד בנוף שלנו, לתקינות של ההתאחדות? עוד אף אחד לא גזר את הדין של מכבי פתח תקווה, ואני לא אתפלא אם יתנו להם עונש חסר תקדים של מינוס 8 נקודות ו-4 רדיוסים בלי קהל...