מחזור 32 בליגת העל: עירוני קריית שמונה אלופה!!!

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Maccabi Diamond, Mar 29, 2012.

1. winger379 Member

http://www.one.co.il/Article/197656.html

2. Muurad Member

אני מסכים עם שי וכולכם על עניין הבעיטה בראש כשהוא שכב ברצפה, זו אכן פעולת אלימות חמורה יותר, והאדם שעשה את זה צריך לבוא לדין כי זו אלימות מופרזת כשאדם שוכב חסר אונים על הרצפה.

מה שלי מפריע זה שעצרו גם את זה שנגח בראשו של חטיב ומכניסים גם אותו ל"תוקפי חטיב" - ועוד פעם העובדה שנדמה שאף אחד לא רוצה להתייחס לזה שחטיב לא איזה קדוש מעונה והוא בעצמו שלח ידו באלימות עם אגרוף בפניו של שחקן יריב, משהו שנדמה שכולם מנסים להתעלם או להתנער ממנו ולטאטא אותו מתחת לשטיח, והוא פרט חשוב מאוד בסיטואציה המדוברת.

אז לחטיב מותר לשלוח אגרוף בפניו של שחקן כדי להגן על חברו בקבוצה - ולאדם מהצוות על הספסל של מכבי פ"ת אסור לנגוח בפניו בתגובה אינסטקטיבית שנייה אחרי שהוא רואה שזה קרה כדי לעשות בדיוק אותו הדבר ולהגן על חברו בקבוצה?

על הראשון שולחים כתב אישום ומחזיקים אותו במעצר ועל השני עושים כתבות כמה הוא מסכן והנפגע העיקרי מהעניין כאילו שקיבל מכות בלי שום סיבה ואפילו לא מזכירים את האגרוף ששלח בדו"ח השופט או שהוא אמור לקבל איזשהו עונש על מעשיו? בחייאת. אתם לא יכולים לשבת ולהגיד לי שאתם לא רואים כמה זה לא בסדר, עם כל השנאה שבעולם ללוזון והמשפחה שלו.

מצד אחד מנסים למנוע אלימות וליצור הרתעה, ומצד שני נותנים לה יד ואפילו עידוד בכל הצורה שמתייחסים לנושא ולחטיב עצמו תוך כדי התעלמות מוחלטת מהמציאות. צעד קדימה שניים אחורה. כל הכבוד.

Last edited: Apr 1, 2012
  3. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

שמע מורד
    חצי מהשחקנים על הדשא החליפו אגרופים אחד עם השני

אתה לא רואה בצילומים את הסיבה שבגינה חטיב בא לתת לפרדה אגרוף ולפי אנשים שהיו במשחק ולפי שידור הרדיו מאתמול פרדה הוא זה שהתחיל את הבלאגן כששלח אגרוף לפניו של גל הראל.

אז כן חטיב צריך להיות מורחק בדיוק כמו פרדה ושאר השחקנים שהלכו מכות
    אבל לנגוח בפנים של בנאדם? ועוד מעובד הקבוצה? איפה נשמע דבר כזה?

4. Muurad Member

אמרתי לפני, האשמה העיקרית היא על פרדה, לפחות מצילומי הווידאו שנתנו לנו לראות.

אבל מצטער, אני לא ממש רואה הבדל בין שחקן ששולח אגרוף לפניו של שחקן יריב, לבין מאמן שוערים על ספסל הקבוצה שנוגח בפניו של שחקן יריב לאחר שנשמעה שריקת הסיום והתפתחה מריבה בין 2 הקבוצות.

מה בדיוק ההבדל? אני מקבל את עניין הבעיטה - זו אלימות מופרזת על אדם ששוכב חסר אונים על הרצפה ומשהו שאפשר להבדיל אותו מהאחרים - אבל מה בדיוק שונה בעניין הנגיחה? זה שהוא מאמן שוערים ולא שחקן ספסל? נו באמת, זה משהו שצריך לגרום לאחד לשבת בבית סוהר ולשני לשכב בבית כשכל התקשורת מחבקת אותו בחום ואהבה כאילו הוא המסכן הכי גדול בעולם?

העובדה הכי עצובה כאן היא שחטיב השתתף בצורה פעילה מאוד באלימות, זו שכולם ממהרים לגנות ולדרוש פעולות חמורות כנגדה - ואנשים מטאטאים את זה מתחת לשטיח ושמים אותו במעמד הקדוש המעונה ומציגים את העניין כאילו הוא קיבל מכות על לא עוול בכפו כאילו הוא איזה שה תמים בתקשורת.

5. yedidel Member

כן.
    מכות בין שחקנים זה משהו אחד. זה קורה בלהט המשחק וצריך להיות מטופל באמצעות כרטיסים וקנסות אלא אם יש משהו ממש חריג.

מאנשי צוות, מאמנים, הנהלה, יש ציפיות הרבה יותר גבוהות.

6. Muurad Member

איזה להט המשחק? המשחק נגמר! אם אני לא טועה חטיב גם היה על הספסל ולא חלק מהמשחק, במעמד לא שונה מזה של מאמן השוערים של מכבי פ"ת.

אתה עדיין לא עונה על השאלה שלי - האם ה"ציפיות הגבוהות יותר"(תעשה לי טובה) שמצפים ממאמן שוערים של קבוצה יריבה סיבה מוצדקת להחזיק אותו בתא המעצר, כשמצד שני השחקן שכנראה כולם מצפים ממנו להרביץ ולהגיב באלימות יושב בבית כקדוש מעונה?

הניסיון לסלף את כל העניין הזה מצדכם ומצד התקשורת הוא מגוחך.

7. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אורי לוי מהערוץ הראשון שיוצא כבר מאתמול על האירועים פרסם סטטוס בדקות האחרונות ואומר כך :

אני שומע את תגובת עורכי דינם של החשודים בתקיפת עלי חטיב אתמול בפ"ת ואני מציע לא לפול בפח..גם אם חטיב התנפל על שחקני פ"ת לאחר נצחונם הנגיחה והבעיטה בו הם תקיפה חמורה לכאורה..והתקיפה חמורה שבעתיים כאשר מדובר בנושאי תפקידים בקבוצה..הן בית המשפט והן בית הדין של ההתאחדות יצטרכו לקחת זאת בחשבון ואינני רואה את מכבי פ"ת נמלטת מהפחתת נקודות מסיבית.,לפחות..בכל מקרה אני ממליץ להתאחדות ולעומד בראשה להקדים תרופה למכה,לגנות את המעשה מיידית לכנס את בית הדין ללא שיהוי ולקרוא למיצוי דין מיידי. זהו המקרה הקלאסי שההתאחדות צריכה להוביל להחמרת וזרוז הדין, בוודאי בנסיבות המיוחדות של הקבוצה המסויימת והמשפחה המסויימת..אחרת יעלה חשד כבד לניגוד עניינים -בלשון המעטה..

אני שמח דבר ראשון לשמוע איש תקשורת מתבטא כך, יישר כוח
    דבר שני, הוא צודק בכל מילה

8. yedidel Member

תגיד, אם קייטה יתעמת עם שחקן יריב או אם גווארדיולה זה אותו דבר?

לגבי הנוגח אפשר אולי לדון על עניין המעצר. לגבי מר יגאל, שכבר לפני חודש תקף אוהד של באר שבע בכניסה לשערים, אין שאלה.

9. Muurad Member

שאלה רצינית - האם יש חוק שאומר שכנשמעה שריקת הסיום, יש להתייחס לשחקן ספסל מקבוצה שונה מאשר למאמן שוערים\מאמן\עוזר מאמן אם זה נקט באלימות כתגובה ורצון להגן על חבר קבוצתו שזה הרגע ספג אגרוף בפנים?

אני עדיין לא מבין מה ההבדל, חוץ מה"ציפייה" מאדם טיפה יותר מבוגר להתנהג כאחד. הפעולה היא אותה פעולה, והוא חלק לגטימי מספסל הקבוצה ולא איזה מישהו מהרחוב.

האם יש הבדל מהותי בין נגיחה לאגרוף בפנים?

10. Muurad Member

כן, זה אמור להיות בדיוק אותו הדבר. האם יש חוק שאומר אחרת, חוץ מעניין ה"ציפיות" שעליו אתה מדבר?

יש סיבה לקחת את האחד לתא המעצר ואת השני לביתו כמסכן הגדול בעולם שלא יודע למה זה מגיע לו?

יש סיבה להוריד נקודות בגלל שפפ עשה את זה ולתת הרחקה בגלל שקייטה עשה את זה?

אני לא חושב שאתה מאמין שזה נכון, אני חושב שהעיוורון הסלקטיבי שאנשים לוקים בו בגלל שזה מכבי פ"ת גורם להם לחשוב שהם מאמינים בזה.(ועוד פעם ממש אין לי צד בעניין או איזשהי סימפטיה ללוזנים או מכבי פ"ת למען הסר ספק)

ויותר מזה, אני לא חושב שיש חוק שתומך במה שאתה טוען - לא מבחינת הכדורגל ועניין העונש החמור יותר, ובטח לא מבחינת משטרת ישראל ועניין המעצר, שזה הנושא שהכי מעיק לי בכל הנושא כשמדבר במאמן השוערים שנגח בחטיב והניסיון בתקשורת להציג את האירוע איך שנוח להם ולא איך שהוא באמת קרה(ציינתי בתחילת דברי שאני מסכים עם כולכם שעניין הבעיטה הוא מקרה שונה ונפרד, ובצדק.)

11. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אז בעצם אם אני בתור אוהד במשחק הבא
    קופץ לדשא ונוגח באחד השחקנים אז זאת עבירה פלילית שלי ואסור להעניש את הקבוצה?

וואלה שווה.

12. Muurad Member

כן, כי זה בדיוק מה שקרה ומה שאני טוען, אוהד קפץ למגרש ונגח בו, דיי כבר תפסיק.

הבנאדם מאמן שוערים, חלק מהספסל של מכבי פ"ת ומהקבוצה בדיוק כמו שחטיב היה חלק מהספסל של הפועל חיפה והקבוצה, והמעשה נעשה אחרי שריקת הסיום כשהתפתחה תגרה בין 2 הקבוצות.

איפה יש חוק שאומר שרק שחקנים יכולים להשתתף בתגרה שכזו ואם זה מאמן או מאמן שוערים או עוזר מאמן אז הוא צריך להשלח לכלא ו\או להוריד לקבוצה שלו נק' על מה שהוא עשה - שלא שונה במאומה ממה שעשה השחקן היריב שללח אגרוף בפניו של אחר בתגובה והגנה על חברו לקבוצה?

אתם ממשיכים להביך את עצמכם עם ההיגיון הלוקה בחסר והעיוורון הסלקטיבי, וממשיכים בתוקף להתעלם ממה שאני אומר ומה שקרה (ביחס לאדם הנוגח) - מה שהוא עשה שווה ערך למה שחטיב עשה - אין פה שום הבדל חוץ מהטענה המגוחכת שהוא אדם מבוגר ו"מצפים ממנו להיות יותר אחראי במעשיו", שזה כמובן שטויות במיץ בכל הנוגע לענישה והחוק - גם מבחינת הכדורגל ובטח ובטח מבחינת משטרת ישראל (האם יש להתייחס לאדם בן 23 שהכה אדם אחר בן 23 שונה מאשר לאדם בן 40 שהכה אדם בן 23? לא, נכון? אז זה בדיוק מה שקורה פה)

והטענה העיקרית שלי היא כלל לא הענישה או מכבי פ"ת - אלא העובדה שאותו אדם יושב כעת בתא המעצר בעוד חטיב יושב בביתו ומקבל יחס אוהב ומלטף מכל התקשורת כאילו לא עשה דבר וחצי דבר שיגיע לו שינגחו בו והוא המסןכ הכי גדול בעולם, כשהוא בעצם היה חלק פעיל מאוד בהשתלשלות האירועים כשהרים יד ושלח אגרוף לפניו של שחקן מכבי פ"ת, שגרם לאותו אדם בתגובה לנגוח בו כדי להגן על חברו לקבוצה - בדיוק מה שחטיב עשה לפרדה.

13. Ice Cream חסה

אור, עלי חטיב אולי רץ כחלק מהמהומה שהייתה שם במגרש, אבל לא ראיתי אותו בשום וידאו מביא אגרוף. מי שהיה מעורב במכות עם פרדה היו גל אראל (מס' 18 שרואים בבירור חוטף בפנים מפרדה) ודנקוביץ'. שלושתם גם הורחקו על ידי קינן ואני מאמין ששלושתם גם ייענשו בעונשים חמורים כמו טועמה וידין. חטיב גם יקבל עונש, אבל קל יותר.

לגבי הטענה שלך שאנחנו מתייחסים אל חטיב כקדוש מעונה, זה גם כי הוא נאלץ להתאשפז ונפגע קשה בגלל הבעיטה של ממן (פאקינג וידוא הריגה! באו אליו כשהוא שכב פצוע ורסיקו לו את הפנים). דני פרדה למאות כל האגרופים שהוא חטף- בריא ושלם.

אגב, לא זוכר איפה ראיתי את זה, אבל ראו כשהמהומה נרגעה קצת את אמא ואח של דני פרדה. אז אני מאמין שגם אוהדים היו חלק מהסלט הזה.

ואם יש משהו שכן מפריע לי- זה שכבר קבעתם שההתאחדות ובית הדין מושחתים ולא יתנו שום עונש למכבי פתח תקווה בגלל לוזון. לוזון גינה בחריפות את האלימות (אבל לא את מכבי פתח תקווה באופן אישי), וכמובן שכבר ראיתם שגם מכבי פתח תקווה יכולה לעמוד לדין. אני מאמין שהדיין או הדיינים (אל תשכחו שזה שני גופים נפרדים, כמו הכנסת ובג"ץ בערך) יענישו את מכבי פתח תקווה בחומרה ונראה גם הורדת נקודות, אבל אתם כבר ניבאתם שלוזון מושחת והוא ידאג כבר שלא יפגעו במכבי פתח תקווה.

בין כל הדיונים על המהומה אתמול, שכחנו לגמרי ממה שהלך אתמול בסכנין. תוך 20 דקות הם ספגו את 5 השערים האלה? יש קבוצות קטנות שלנצח ברגע שהן יבטיחו את ההישארות שלהן הן יפסיקו לשחק, אפילו שסכנין נמצאת חזק במאבק על אירופה...

14. Muurad Member

אגרוף היה גם היה - http://www.youtube.com/watch?v=BmOQ23rhP1Y&feature=youtu.be
    זה שזה לא צויין כלל בתקשורת ומשהו שאתה לא ידעת עד עכשיו רק ממחיש את מה שאני אומר פה כמה עמודים, כשהתקשורת עושה איפה ואיפה במה לדווח ואיך לתאר את האירוע.

תסתכל באיזור השנייה ה19-20 על דני פרדה ותראה את חטיב בבירור שולח אגרוף בפניו, ואת מאמן השוערים של פ"ת נוגח בפניו בתגובה לאותו מעשה.

והטענה שלי לא מתייחסת כלל וכלל לאדם שבעט בו ועשה את אותו "וידוא הריגה" אמרתי בתחילת דבריי שזה מעשה שיש להפריד אותו מכל העניין והוא חמור יותר מבחינה פלילית.

15. Love Is Red Member

מורד השחקנים וגם השחקנים על הספסל ראוים לגינוי אבל בפועל המקסימום שקורה זה אגרוף קל והתגרות שלבסוף מסתיים בפיזור על ידי שחקנים אחרים ובין השאר גם על ידי המאמנים.

אבל פה מה שקרה היה חסר תקדים, מתיי לאחרונה ראיתם מישהו, בין אם מדובר בשחקן כדורגל ובין אם מדובר באוהד או במאמן שוערים, מישהו פוגע בשחקן במגרש בצורה ברורה והחלטית נוגח בו, ואז בא עוד פרחח מבוגר ומבצע סוג של וידוא הריגה.

על זה צריך לתת עונש חמור.

אגב לי לא יצא לראות שחקנים שרבים ונוגחים האחד בשני...