מרדיקוביץ חלש מאוד, אני לא מבין למה עדיין אלי כהן נותן לו לשחק, הרי לא צריך להיות גאון כדי להבין שהוא לא תורם ורק מזיק ואפילו רועי דיין עדיף במקומו. משה ביטון איכזב העונה, אלי כהן הביא אותו כדי שיהיה סקורר אבל הבקיע רק ארבעה שערים, שניים מתוכם מול שער ריק. במשחקים האחרונים הוא די השתפר, רוצה יותר, מנסה יותר, אבל עדיין צריך להעיף אותו במיוחד ששכרו עולה על 300 אלף דולר. בקשר לעומר פרץ, כל עוד ויקי פרץ בקבוצה, הבן לא יעוף. חוץ מזה, עומר פרץ לא חלוץ.
ונמני לא החמיץ פעמיים שערים בטוחים...כמו שהזכרתי בהכנה של מסיקה ובפעם השנייה במתפרצת שאלוהים יודע מה הוא ניסה לעשות. וביטון נקי מאשמה? החמיץ גם הוא ברשלנות אחרי הכנה בראש של מסיקה. ואת עומר פרץ בכלל לא ראיתי במגרש החל מהדקה ה-55.
כן הגזמתי קצת , אבל זה רק בגלל שאני אוהב את שבחון.. איזה כישרון,נמני יכול לפרוש בשקט http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx את זה תגיד ללוני... כי נראה שהוא היחיד שלא חושב כך.
ממש לא, שהגענו להתקפות הכל הלך טוב ויפה עד הבעיטה האחרונה. אין לנו רגל מסיימת. בקשר לשבחון, שחקן ענק, פתח לא טוב את העונה ונדרש לו זמן להסתגל לקבוצה כמו מכבי וכאשר הוא הסתגל, כולם רואים איזה כשרון ענק יש במכבי והמשחק עם נמני רק תורם לו. רכש מצוין של מכבי.
אני יכול לספור לך לפחות 5 התקפות מצויינות שהיו 4 שחקנים של מכבי ת"א על 3 שחקנים של בית"ר, והשחקן האחרון לא הצליח לייצר את המסירה שתפתח את ההגנה.. גם בתור אחד שלא אוהד של הקבוצה שמתי לב לבעיה הזו. אז איך אתה לא?.. רק כדי להצדיק את זה שאתם לא צריכים חיזוק בקישור? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx רגל מסיימת כל העונה אנחנו רואים שאין, אבל זו לא הבעיה היחידה בהתקפה.
בכבוד, תספור. אני לא בא להצדיק שום דבר ולא אמרתי שאנחנו לא צריכים חיזוק בקישור. היום הגענו ל6-7 הזדמנויות של שערים בטוחים/כמעט בטוחים והחמצנו ברשלנות.
זה מיליאן מארדיקוביץ' שבחר לעצור את הכדור עם הגב לשער. באותה המידה, הוא יכל לעשות סיבוב ואז להגיע לאחד על אחד עם איציק קורנפיין במצב הרבה יותר נח. בכללי, משחק לא רע, אבל גם לא מי יודע מה טוב. יותר נהנתי לראות את הקהל ביציעים מאשר את השחקנים על הדשא. שירן ייני יגדל להיות שחקן ענק. הוא משחרר את הכדור בנגיעה וזה מצרך נדיר במחוזותינו. בשורה התחתונה, בית"ר ירושלים ניצחה את המשחק בצדק מוחלט. מכבי תל אביב לא ניצלה את המצבים שהיא הגיעה אליה במחצית הראשונה והאלופה, מנגד, הראתה בגרות.
אתה מדבר כאילו הוא יכל פשוט להתעלם מההגנה של בית"ר, להסתובב ולרוץ לכיוון קורנפיין. היו מסביבו לפחות 2 שחקנים, ואם היה מנסה להיכנס היו אומרים שהוא כמו הזר ההוא של מכבי מהכדורסל...נכנס עם הראש בקיר.
לא היה אף אחד לידו שום שחקן בית"רי ברדיוס של מטר וחצי, ככה שהוא יכל לעשות את זה ללא שום בעיה. גם אם נצא מתוך נקודת שכן היה לידו איזה שחקן, הוא עדיין היה צריך לעשות את הסיבוב ולנסות להגיע למצב בעיטה קצת יותר ראוי ממה שהוא הגיע אליו.
ראיתי את תקציר המשחק שהיה ברמה מאוד מאוד ירודה. נמאס כבר שמשחקים שאמורים להניב הרבה גולים ומשחקים בין קבוצות הצמרת נראים ככה. גם אם המשחק הזה היה נמשך עוד שלוש שעות אני לא חושב שמכבי ת"א הייתה מוצאת את הרשת וגם לא בית"ר, שדיי הסתפקה בהיתרון שלה אחרי התקפה מתפרצת נהדרת עם חילופי מסירות. מי שעשה את הגול היה יואב זיו שחטף כדור ורץ איזה 30 מטר קדימה. הסיומת של יצחקי הייתה נהדרת והוא בכושר מצויין, יש לו מקום בנבחרת שלנו ללא ספק. מעניין מה היה קורה אם יצחקי היה פותח את העונה כשחקן הרכב או לפחות לא פצוע, זה היה חוסך כסף למרות שמבחינת בית"ר זה לא קריטי, אבל בעיקר היה חוסך סתם הבאת זרים. מיכאל זנדברג לדוגמא באחד המשחקים הלא טובים שלו בבית"ר העונה. לא היה חד, לא היה זריז והיה עייף. עומרי אפק שיחק אחרי המון זמן בגלל פציע וזה יפה שמזרחי נתן לו קרדיט ושילב אותו במשחק. מכבי ת"א התחילה את המשחק הזה יותר טוב. רצתה יותר, הניעה כדור, אבל בשליש האחרון של המגרש אין לה את הכוחות להפתיע הגנה מאורגנת כמו של בית"ר ירושלים. מכבי לא הצליחה לנצח את האלופה בית"ר ולקחה ממנה רק נקודה אחת בלבד וזו הסיבה שהיא לא הייתה במאבק. זה מה שקורה שמרדיקוביץ וביטון משחקים בקבוצה שלך ובהרכב. הבעייה שלאלי כהן אין יותר מדיי אפשרויות. אולי צריך לנסות את נמני בשפיץ בדרבי שיהיה יותר מחץ, רוסו כפליימקר מאחוריו ושבחון ועוד שחקן באגף. הבעייה מבחינת מכבי שאי אפשר לוותר על נמני מאחורה הוא מחלק את הכדורים הנכונים ותמיד משתף את המגנים בהתקפה. מכבי הגיעה לחצאי מצבים ולא ניצלה אותם. בית"ר השתלטה על המשחק במחצית השנייה ואהבתי את ההתקפה המתפרצת לקראת הסוף שזנדברג שלח כדור מעולה ליצחקי שהצטרף להתקפה ולא היה בנבדל ובעט נהדר. קאלה הציל שני שערים בטוחים. בית"ר כמו כל העונה לא הייתה דווקא טובה יותר בהפרש גדול, אבל היה לה מחץ.
אחד המשחקים הבודדים שאחריהם אני גאה להיות אוהד בית"ר ירושלים. למרות הרכב חסר, כמעט שני שמעלה יוסי מזרחי, ולמרות שהאליפות כבר סגורה ושמכבי צריכה את הנקודות כדי לסיים במקום ה-2 השחקנים נתנו אתמול משחק טוב מאוד במחצית השנייה וגם במחצית הראשונה הם לא היו כאלה גרועים. אם להיות כנים מכבי היתה טובה יותר ברוב המשחק, יוסי שבחון שנמצא בכושר נהדר נתן משחק מעולה, הכניס כמה כדורים נהדרים למרדיקוביץ' שאלמלא הוא מכבי היתה מנצחת. אבל מכבי לא ניצלה את ההזדמנויות ולנו מנגד היה ניצול הזדמנויות נהדר. עד השער הנהדר של ברק יצחקי מכבי היו טובים יותר, שלטו במשחק אבל למעשה לא הגיעו למצבים מסוכנים יותר מידי. אבל השער הנהדר של יצחקי שהגיע אחרי חילופי מסירות נהדרות עם יואב זיו שרץ כמו שד קדימה וכמובן הבעיטה המושלמת של ברק לחיבורים, אין ספק שהוא החלוץ הטוב בליגה כרגע. מאז השער של יצחקי בית"ר נראתה הרבה יותר טוב, בואטנג שנכנס כמחליף היה נהדר וכמעט כבש עוד אחד מהפצצות שלו מ-25 מטר אבל קאלה המצוין הציל לו מספר כדורים. מה שהפתיע אותי במשחק של בית"ר אתמול שלמרות שמיכאל זנדברג היה חלש מאוד, נראנו לא רע בכלל. רמאליו בקישור לצד קובי מויאל והמשך בואטנג נתן משחק לא רע בכלל, שקט וטוב וחבל שהוא לא ימשיך שנה הבאה, אבל אם היו חושבים בבית"ר קצת יותר לעומק היו מוותרים על רכישתו כי יש לנו קשרים אחורים בשפע. עמית בן שושן המשיך להצדיק את טענותי עליו שהוא לא שווה להיות שחקן הרכב. הוא בקושי נוגע בכדור במשך המשחק, והוא פשוט לא מספיק דומיננטי. מעניין מה יגיד שלמה שרף עכשיו? וכמה מילים בנוגע לביזיון של ההתאחדות לכדורגל. זה פשוט בושה וחרפה שצלחת האליפות (אגב זאת צלחת האליפות? לוזון הקמצן לא יכל לעשות משהו יותר מושקע?) מחולקת בתחילת המשחק ולא בסופו. בכל מקום בעולם מחלקים את צלחת האליפות בסוף המשחק ואז עושים את הקפת הנצחון אבל רק אנחנו צריכים להיות מיוחדים. ולמה מי שהעניק את הצלחת היה דני נוימן? לוזון לא יכל להגיע ולמסור את הגביע יחד עם נוימן? התאחדות מטומטמת!
הפעם זה דווקא טוב שלוזון לא בא. גם ככה כל הקהל קילל אותו, אם הוא היה בא זה סתם היה מלהיט את האווירה. בקשר למשחק, היה די שקול. מחצית ראשונה במרכז השדה, מכבי מחזיקים יותר בכדור, מחצית שנייה לטעמי מצוינת, אם לא חולשה של שתי הקבוצות ליד השער יכולנו לראות פה 5-6 שערים בשקט. במחצית השנייה שתי ההגנות היו די חלשות. רוני גפני כזה גרוע, די עם הבושה, יוסי היה צריך לתת לבן יוסף או לטיבי להיות ליד אריק, ושדוד יהיה מגן שמאלי. זיו כל כך עלה לי על העצבים, במחצית השנייה הוא לא ירד להגנה, אם היינו חוטפים זה היה באשמתו הישירה. קובי מויאל היה סביר מאוד, משום מה הוא פותח רק מול הגדולות (גם נגד הפועל בבלומפילד), שיחק חזק מאוד (אפילו חזק מדי, אם הוא לא היה צעיר הוא היה מקבל אדום), אבל אני חושב שהוא יילמד להסתגל לאגרסיביות של הליגה הראשונה במהירות. וברק, איזה מלך, איזה גול. לדעתי השחקן הכי טוב כרגע (כרגע) בישראל, חלוץ גדול, למרות שלא היה לו משחק כזה ענק. מירוסביץ' היה סביר+, אבל גם ביום כזה אני מת שהוא יישאר.
קודם כל נתחיל באבי לוזון, אין שום התחייבות גדולה יותר מלהעניק את צלחת האליפות לאלופת המדינה כך שהתירוצים שלו שווים אתם יודעים למה, עם זאת אני שמח שהוא לא הגיע פשוט מאוד כי אני שונא צביעות ואם לוזון היה מעניק את הצלחת זו הייתה צביעות, בן אדם שלא רצה שקבוצה תיקח אליפות ובא להעניק לה צלחת זו מבחינתי עליבות, חוץ מזה שאת ההקפה, את קבלת הצלחת ואת האושר האין סופי הזה לחגוג דווקא בבלומפילד כשיש לנו משחקי רדיוס לא היה שווה לצבוע בשירים נגד האיש. עכשיו בקשר למשחק: מחצית ראשונה לא טובה שלנו, לא הגענו למצבים, לא הנענו כדור בצורה נכונה, נלחצנו לעיתים אחורה ונתנו למכבי לשלוט בנעשה על הדשא, עם זאת הם לא הגיעו ליותר מ-2 בעיטות שגרמו לסכנה בעורף הבית"רי ולאף אחת מהקבוצות לא הגיעה לכבוש, צריך גם לזכור שחלק מהשליטה של מכבי במרכז השדה נבעה מכך שהחל מהדקה ה-27 מויאל את רמאליו היו מוצהבים ופחדו ללכת חזק לכדורים כמו שהם יודעים. במחצית השנייה שוב מכבי פתחה טוב יותר והגיעה לשניים-שלושה מצבי כיבוש לא רעים אבל השחקנים שלה החמיצו ברשלנות או שאיציק היה במקום ואז הגיע הרגע שבו המשחק התהפך וזה לא הגול אלא רגע הכניסה של דרק בואטנג במקום קובי מויאל המוצהב, מאותו רגע לבית"ר שוב היה קישור אחורי שיכול להיכנס למאבקי כוח בלי חשש לחטוף כרטיס צהוב שני שגומר את המשחק(בואטנג למאבקים ורמאליו שומר שטח) והיא גם החלה לשלוט במשחק, הגול של יצחקי הוא פשוט תוצר של התקפה נהדרת מצדה של בית"ר ירושלים, זיו ליצחקי שמוסר לזיו, שמכניס שלוונק שמוריד ליצחקי שבועט מ18 מטר למשקוף פנימה זה בעצם אחת ההתקפות היחידות שבית"ר שיחקה מהר, אח"כ הגיעה החמצה של נימני ושלוש הצלות פשוט גדולות של קאלה שהשאירו את התוצאה 1:0 לבית"ר ירושלים שאתמול הוכיחה לכל מי שפקפק שהיא הראויה ביותר לאליפות ושהנמר שרץ מאחוריה הוא לא יותר מזנב לאריות. עוד משהו קטן: היה רגע מאוד מרגש במשחק ותרשו לי לצטט מישהו מהפורום של בית"ר סתם כדי להמחיש לכם עד כמה זה היה מצמרר תודה לך יוסי מזרחי, תודה רבה על אליפות ראשונה לאחר 9 שנות בצורת מזרחי, מזרחי, מזרחי, מזרחי!
לא מבין מה אתם רוצים מלוזון, זה מה שחשוב לכם? ולמה שהוא יבוא למקום שבו כולם יקללו אותו וישנאו אותו ושהוא יצטרך לצאת עם שומרי ראש ומשטרה... לוזון אתמול נהנה בנשף העלייה של הפועל ר"ג, שם קיבלו אותו בתשואות רמות ובאהבה.
תקציר לא מראה כלום ממה שבאמת היה במשחק. אתמול בבלומפילד היה משחק טוב, קצבי, אוירה נהדרת של שני הקהלים וגם כדורגל טוב מאוד היה לנו. התקפות מצד לצד, מלחמה על כל כדור, קצת כאסח שצריך וכמובן האוירה תורמת המון למשחק. כמו שבית"ר ניצחה, התוצאה הייתה יכולה להיות בדיוק ההפך וזה מה שיפה. דווקא לא, אחרי הגול מכבי הפסיקה להילחם ולשחק כמו בכל המשחק ודווקא בית"ר לקחה פיקוד ואלמלא קאלה, בית"ר הייתה מבקיעה עוד שלושה שערים ויותר. חצי הקפה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx באמת טוב שהוא לא בא, כל הקהל היה מגדף אותו וגורם לו אחרי כמה דקות לעזוב את המגרש ולהתחרט שבכלל בא. בנוסף, אהבתי את הקטע שאוהדי מכבי ובית"ר ירושלים שרו נגד אבוקסיס והפועל ת"א. היה הד ענק, קטע מרגש http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx