מחזור 31 - הסופר-קלאסיקו!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏9/4/10.

1. Raulito Madridista

ירדן,
    יש חלקים רבים בהודעה שלך שהם נכונים ומדוייקים. אני מבין את המקור של כל מילה ומילה ואת הצורך לעקוץ ולהדגיש איך למרות כל הבזבוזים של ריאל מדריד בקיץ - פלורנטינו לא הצליח להעמיד קבוצה שווה. אני מבין את הביקורת על הסגנון הניהולי בריאל מדריד ועל כך שזו גישה הפוכה לגמריי ביחס לברצלונה. את הדיון הזה ניהלנו כל-כך הרבה פעמים והתשובות הן אותן תשובות פחות או יותר.
    להעמיד את הדברים כאילו 'הטובים' - ברצלונה, ניצחו את 'הרעים'(ובמקרה הזה גם העשירים) - ריאל מדריד זה פשוט לא מדוייק. זה לא היה קרב של דוד נגד גוליית. אנשים אוהבים לזכור רק את הסוף. מעניין שבתחילת שנות ה-2000 בארסה הייתה בבאלגן ניהולי והסתובבו אצלה כל מיני עמנואל פטי(ם), מארק אוברמארס(ים), זנדן(ים) ועוד. גם במהלך הקדנצייה של רייקארד הושקעו משאבים רבים בבניית הקבוצה - הן בתחילת הדרך כשבארסה הייתה צריכה לבנות את הסגל מחדש כדי לחזור למרכז הבמה, והן באמצע התהליך ואני מתכוון לרכישות של אבידאל, זאמברוטה, יא-יא טורה, מיליטו וכו'. זו לא השקעה בסדר הגודל של ריאל מדריד, כי אף קבוצה לא עשתה דברים כאלה אלא רק רומן אברמוביץ.
    כמו שבברצלונה לא תמיד גידלו רק שחקני בית, גם בריאל מדריד לא תמיד התבססו רק על רכש. 'הקינטה דל-בויטרה' שזכתה בחמש אליפויות ברצף היא הדוגמא הטובה ביותר לכך. היא התבססה על שחקני הבית - אמיליו והשאר.
    אתה צריך להבין דבר אחד - מה שיש לברצלונה כרגע זו תקופה מושלמת, הסיפור הרומנטי נמצא בשיאו, אבל לא תמיד זה יהיה ככה. לא בכל עשור ולא בכל דור עולים כל-כך הרבה שחקני בית מהרמה הגבוהה ביותר כמו צ'אבי, אינייסטה, מסי פויול ועוד. מה שיש לברצלונה כרגע זה חד-פעמי, ובעוד עשר שנים אם בארסה תבנה רק על שחקני הבית בלי רכש בכלל, היא לא תגיע רחוק כמו שהיא מצפה.
    ריאל מדריד צריכה להשקיע יותר בקבוצת המילואים ובילדים, ואולי בעתיד נקבל דיבידנדים, אין ספק. אבל צריך גם להבין שפשוט הדור הנוכחי הוא לא טוב. הרבה שחקנים שגדלו בריאל מפוזרים בקבוצות השונות. אם חואן מאטה ואלברו נגרדו, השמות הבולטים, היו משחקים אמש, אז הדברים היו נגמרים אחרת? - ממש לא. הם שחקנים בינוניים. גם אם היינו מחזירים את פארחו שמדברים עליו כפוטנציאל זה לא היה שונה. חואנפראן עדיף על דרנטה ואולי פאבון מזכיר את גאראי, אבל זה לא קריטי כל-כך.

בנוגע למשחק ספציפית - לא מסכים שלריאל מדריד היה חסר לב ונשמה. גם שחקנים שלא גדלו במועדון יודעים להילחם, זה לא ליגת העל שהזרים שמים קצוץ על הקהל והמועדון וכו'. רונאלדו נלחם אתמול אבל לא היה במיטבו. מרסלו נלחם אבל הוא שחקן טיפש. כנ"ל לגבי גאגו וגם אלביול וגאראי לא היו אדישים, שלא נדבר על ראמוס שהשם השני שלו זה לחימה. לריאל מדריד הייתה חסרה אתמול איכות.
    ודבר נוסף שלא ציינת - לא נתת לגוארדיולה את הקרדיט אליו הוא ראוי. הרבה קבוצות מעולות ראיתי בכדורגל, אבל דבר כזה עוד לא ראיתי מבחינת הנמרצות. ריאל מדריד של הגלאקטיקוס ב-2002 הייתה קבוצה עצלנית שתמיד הייתה מנסה לעשות את המינימום. הם היו שומרים את ההצגות למשחקי הבית. בעונה עם זידאן הפסדנו עשרה משחקי חוץ!; ברצלונה תמיד תיתן עוד פוש, השחקנים שלה יעשו עוד ספרינט. גוארדיולה לא מוותר להם. הוא כריזמטי, הוא מבין בטקטיקה והוא מאמן מצויין. ולכן בארסה מנצלת כל שנייה מתקופת הזוהר שלה.

2. xavi6 Member

האם לדעתך פדרו יותר טוב ממאטה? כי לדעתי לא. האם לדעתך בויאן יותר טוב מסולדדו? כי לדעתי לא. אם הייתם מאמינים בנוער שלכם כמו שהאמנתם בגוטי וראול וקסיאס-הייתם עכשיו מרוויחים את החלוצים והשחקנים האלה, שמיהרתם להספיד ולזרוק אותם למים העמוקים, אבל לא בבריכה שלכם, ולכן הם טבעו. אם הייתם רק נותנים להם את הצ'אנסים, אז יכול להיות שסולדאדו היה מנצח את פיקה, ושמחייה היה משתק את מסי. אבל לא נתתם להם את ההזדמנות הזאת. ולכן אני מגיע אליכם ב"טענות"-כי העדפתם לשלם 250 מליון בשביל להישאר באותו מצב רק עם עטיפה יותר יפה. אם הייתם מאמינים בילדים האלה, אני יכול להבטיח לך שלא הייתם מקבלים 6 עונה שעברה. כי מחייה לא היה נותן לזה לקרות, כי הלב והאהבה שלו לא היו נותנים לזה לקרות. הוא היה גומר למסי את הקריירה, ופאבון היה דואג שפדרו יאכל דשא. הלגרה היה שובר להנרי את הראש, וחואנפראן היה גורם לדני אלבס להשתגע. לא הייתם מקבלים 6, בשום מצב. אבל לא היה לכם לב, לא היה לכם את הכבוד הזה, והכבוד הזה לא מגיע בכסף, לא מגיע בהצגות מטורפות של שחקני רכש, הוא מגיע מהלב, הוא מגיע מהבית, הוא מגיע משחקנים כמו סולדאדו, כמו מחייה, כמו גרנרו, כמו דה לה רד, כמו מאטה שזרקתם, כמו אטו שזרקתם, הוא מגיע מהם. מהשחקנים האלה שבאים מהנוער, מלמטה, כי שם באמת מתחברים למועדון, ולערכים, ולדרך ולסמל ולהכל. רק ככה שחקן כמו מוטה, בעודו ילד, יכול לשתק את זידאן, הקשר הטוב בעולם. רק בעזרת הלב. רק בעזרת הלב, גאברי יכל להתמודד מול שחקני הכנף שהיו לריאל.

בברצלונה תמיד שיחקו שחקני בית, אומנם לא כמו היום, זה נכון, אבל תמיד הייתה נציגות מכובדת ותמיד ידעו מי באמת בעל הבית על המגרש (אמור, איבן דלה פנייה, סרג'י, גורדיולה, צ'אבי, פויול, גאברי, ועד היום שזה בכלל מגיע לשיאים שריאל בחיים לא הגיע מבחינת שחקני בית)
    כיום, ההבדל בין ברסה לריאל הוא הרבה יותר בולט והרבה יותר עצום. מצד אחד יש לך את ריאל מדריד שמשלמת 250 מליון, ומצד שני יש לך את ברסה שמקדמת את פדרו והשחקן המוביל שלה בהתקפה הוא גם שחקן בית. ובקישור גם 3 שחקני בית שולטים. ובהגנה פויול וואלדס מצילים את ברצלונה. האם אתה יכול להגיד על גראי או אלביול שהתקרבו ללחימה של פויול? אתה יכול להגיד שואן דאר וארט או גאגו נלחמים ורוצים כמו צ'אבי או איניסטה? או חס וחלילה כישרוניים וטובים כמוהם? אתה יכול להגיד שרונלדו והיגוואין נלחמו ורצו כמו מסי ופדרו? אתה יכול להגיד שהם נלחמו, ויכול להיות שמעטים מהם נלחמו. אבל הם נלחמו רק למשחק הספציפי הזה, למהלך הספציפי ההוא. במלחמה הבאה הם לא ילחמו, במחזור הבא הם פחות ירוצו, ובמחזור שלאחריו הם לא יכנסו למלחמות גובה.

נערך לאחרונה ב: ‏12/4/10
  3. Raulito Madridista

ירדן,
    אתה מאוד רומנטיקן ואוהב את פדרו, בויז'אן ושחקנים כאלו, אבל ברור לך שהם לא מי שעושה את בארסה טובה יותר. צ'אבי, אינייסטה, פויול ובעיקר מסי - הם אלו שעושים את ההבדל. לכם יש את פדרו אז לנו יש את גראנרו. לא שחקנים באותה עמדה, אבל הם שחקנים דרג ב' פחות או יותר, ופדרו עדיין כזה גם אם הוא יבקיע בשני הסופר-קלאסיקו הבאים.
    בשנה שעברה הייתה פחות לחימה מאמש ואני בטוח בזה במאה אחוז. השחקנים הרימו ידיים אחרי השער של הנרי(4:2), שהגיע ממש אחרי שראמוס צימק בנגיחה. זה שבר את השחקנים מנטאלית והם הפסיקו לזוז על המגרש. בשנה שעברה הייתה חסרה לחימה, אתמול ספציפית לא.
    אתה כנראה שכחת שעם רוב הסגל הקיים בארסה באה לברנבאו לפני שנתיים בפאסיו המפורסם וספגה מהלומה של 4:1. אני לא זוכר שצ'אבי ואינייסטה נלחמו אז. פויול היה בודד במערכה. למאמן יש אחריות גדולה על מה שקורה על כר הדשא ויש לו השפעה לא רק בטקטיקה אלא גם בלב שהשחקנים מביאים. עובדה שריאל מדריד של קאפלו הייתה לוחמנית מעל ומעבר, קבוצה שרצה הרבה ולא מוותרת עד לשריקה האחרונה של השופט, וזה מה שעזר לזכות באליפות. ראמוס הבריק באותה העונה, הטובה בקריירה שלו לטעמי. היום חסרה לו קצת אכפתיות, שצצה רק מידי פעם. לא היו לנו יותר שחקני בית דאז ובכל-זאת הייתה לחימה.
    אצל בארסה יש שימוש הרבה יותר נכון ובריא בשחקני הבית, מסכים איתך. אבל אף אחד לא שם לב לזה באותם שנים כי הקבוצה לא רשמה הצלחה מסחררת. היום כל העולם יודע כמה שחקני בית יש בבארסה, פעם זה לא היה ככה. כי לא הגיעו מהמשתלה שלכם השחקנים הטובים בעולם.
    דה לה-רד אגב הוא דוגמא לא טובה כי ריאל החזירו אותו דווקא. אתה כנראה שכחת שהוא נאלץ לעזוב את הכדורגל בגלל בעיות לב. אנחנו לא וויתרנו עליו. זה שחקן שהיה לו פוטנציאל להגיע רחוק. הוא הרבה יותר טוב מגראנרו או מאיזה חאבי גארסיה.

4. ValenciaCF Member

מה אתם אומרים על התצוגה של פיקה אתמול? אני מחזיק מהבחור.

5. xavi6 Member

פדרו שחקן דרג ב' שעושה את ההבדל משחק אחרי משחק, אולי חשבת שמדובר בשחקן דרג א' שפשו לא נוצץ כמו רונלדו או מסי, אבל באמת עושה את ההבדל? מדוע לכם אין שחקן כזה? האם שחקן שכובש בכ"כ הרבה מסגרות, בכ"כ הרבה משחקים הוא דרג ב'? אני לא מסכים איתך. וכן, הוא ההבדל, לא מסי או רונלדו, שחקנים כמו מיליטו ופדרו שאולי נחשבים דרג ב' אבל פשוט יותר טובים מכל השחקנים שאתם הבאתם. וזאת הנקודה שלי-העדפתם להביא שחקנים עם כסף במקום לקדם שחקנים שילחמו מול פדרו ויכניעו את מיליטו. וזה נכשל.
    לשחקנים שלכם לא היה סיכוי לפני שנה, באמת שלא. אבל אם לחימה אמיתית הם לא היו מקבלים 6. זה כל מה שאני בא להגיד. לנתח את המשחק ניתחנו, מי אשם, כמה אשם, מי מצטיין, למה מצטיין. בשורה התחתונה-עם לחימה אמיתית, עם יותר שחקני בית, לא הייתם מקבלים 6 חתיכות.

ב-4-1 זאת הייתה ברצלונה לא רק נשדדה (אתם כבשתם אשכרה 3 גולים נטו מטעויות שופט, אבל ניחא) אלא רק 4 שחקנים ששיחקו אתמול, שיחקו אז. ואלדס, פויול, צ'אבי ומסי. אמרת שהם עשו את ההבדל, למה הם לא עשו את ההבדל אז? כי בימקום בוסקטס, זה היה אדמילסון. כי במקום רונלדו, ראול פתח. כי במקום ואן דאר וארט, גוטי פתח. אתה מבין? השחקנים שבאמת עושים את ההבדל בשביל ברסה אלה לא הכוכבים, אלה הכינורות מאחוריהם, והם השחקני בית הבינוניים שלנו שאתה ושאר חובבי הכדורגל מתעקשים לעליב ולקרוא להם סוג ב'.

6. ValenciaCF Member

סזאר,
    אלקסיס, מדורו, נבארו, אלבה
    באנגה, פרננדש,
    מאטה, דומינגז, פאבלו,
    זיגיץ'.

7. Raulito Madridista

גם הקבוצה השנייה מהעיר מדריד אכלה חצץ במחזור הזה. אתלטיקו מובסת 3-0 בקורנלה אל-פארט של אספניול , והיא רחוקה עד כדי 8 נקודות מהמקום השישי המוליך לליגה האירופית. שעון החול של אתלטיקו הולך ואוזל ואני בספק אם היא כבר תוכל לעשות את זה. יהיה לה קשה גם לזכות בגביע עצמו אז לא הייתי בונה על זה, היא גם לא תעבור את ליברפול. אספניול מנגד עושה צעד חשוב מאוד לקראת הישארות בליגה. יש לה 11 נקודות יתרון על פני הקו האדום. כמוכן, אספניול הצליחה לנקום באתלטיקו ולהחזיר לה על המשחק שנערך בסיבוב הקודם, אז אתלטיקו ניצחה 4-0. הייתה לי תחושה לפני המשחק שאספניול תנצח כי אתלטיקו תחזור שאננה אחרי ההעפלה שלה לחצי גמר הליגה האירופית. אגווארו נכנס רק כמחליף, סימאו נותר מחוץ לסגל...זה היה נראה רע מלכתכילה. אויפאלושי הורחק שלוש דקות לסיום כדי להוסיף עוד שמן למדורה. הכובשים לזכות אספניול: ויקטור רואיז(47), אוסבאלדו(68), איבן אלונסו(91). אם אספניול הייתה פותחת ככה את העונה...

אני שמח מאוד על הניצחון של סביליה אמש. הקבוצה הפגינה אופי ומחקה פיגור מוקדם. שימו לב מי כבשו את השערים: קאלה, מגן צעיר בן 20 וחצי מקבוצת המילואים, שערך הופעת בכורה בהרכב, ולולו, קשר אחורי אפור. סביליה עשתה השנה הרבה בושות הן בליגה והן בליגת האלופות, הפיחואן לא שימש מבצר ולא ראינו ממנה כדורגל טוב - אבל היא כן ראויה לייצג את ספרד באירופה ואני מייחל שהיא תסיים במקום הרביעי ובקיץ תמצא מאמן טוב שיחזיר לה את הקסם שאבד לה.

משחק מעניין מתרחש עכשיו באונו-סטאדי ומאיורקה כבר מובילה 1-0 על וולנסיה(קאסטרו כבש כבר אחרי שש דקות), כך שהיא בינתיים משבשת לסביליה את התוכניות. ההרכב שאמארי העלה הוא פשוט זוועה - דומינגז וזיגיץ בחוד. לא מתאים ששניהם ישחקו יחד כי הם מאוד קרים, הם בקושי קיבלו צ'אנס. הוא בקושי שילב אחד מהם במשך זמן מסוים, אז דווקא במשחק חוץ קשה זה הפיתרון? ויאה, סילבה וחואקין על הספסל וזה לא נראה לי טוב. בכל-מקרה, וולנסיה לא תוכל להתבטל אחרי השער שספגה וגם אמארי יצטרך להתפכח. צפוי משחק מעניין שם, אם כי ברורות לגמריי הנסיבות בהן הוא לא משודר. יש דברים שהם הרבה יותר חשובים מכדורגל.

ויאריאל כבר שביעית אחרי עוד ניצחון, הפעם 1-0 דחוק על ספורטינג גיחון. הקבוצה בתקופה טובה והיא מגיעה לישורת האחרונה עם מוראל גבוה.
    מישהו מאמין שבילבאו תישאר במקום השישי? היא השיגה ניצחון חשוב, 1-0 על אלמרייה העיקשת בסאן-ממס, אבל אני מאוד אופתע אם בילבאו תגיע לאירופה. בשנה שעברה היא השיגה את הכרטיס משום שבגמר הגביע היא שיחקה נגד בארסה שהבטיחה את מקומה באירופה.

8. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

סימאו ריצה השעיה. אבל גם בלעדיו הגענו למספיק מצבים, במיוחד אחרי כניסתם של קון וטוטו. גם החלוצים של אספניול פישלו הרבה, אבל ההגנה שלנו היתה מאוד סבלנית וסיפקה להם עוד ועוד הזדמנויות.
    נמאס לי מחואניטו. קמעט עפנו מ-UEFA בגללו וגם היום הוא היה הכי חלש על המגרש.

9. ValenciaCF Member

בלי וייה סילבה וחואקין ולנסיה מתייצבת למשחק חוץ מול מאיורקה,
    דקה 7 קסטרו מעלה את מאיורקה ל1:0 ... דומינגז זיגיץ' ופאבלו בהרכב ..

10. hai80 Member

מסכים. ההגנה היום היתה חלשה להחריד ובהתקפה הגענו לכמה הזדמנויות טובות.. אני שמח שקיקה ראה שוב שחואניטו ודומינגז בהגנה זה חרא של הגנה. אחחח אגוארו אגוארו מה יהיה? הוא לא חד מתחילת העונה מה עובר עליו?!

11. riquelme1 Member

אתה לא רצית שאופאלושי יהיה מגן וחואניטו יחזור לההרכב לפני שבוע?

חואניטו הוא אפס מאופס, התקווה היחידה שולנסיה תכבוש שער ביום חמישי הייתה חואניטו, הוא גרם לפנדל שלא נשרק על זיגיץ'. קיקה סיפסל אותו ומשום מה החזיר אותו לההרכב- שוב אתלטיקו חוטפת תבוסות וההגנה נראת רע.

אם רק לולנסיה היה מאמן אחר...

12. riquelme1 Member

מיורקה מנצחת 3-2 את ולנסיה, ונמצאת באותם נקודות עם סביליה ו5 נקודות מולנסיה השלישיית.

עוד משחק נאיבי של ולנסיה, עוד משחק של הגנת נרפת וחסרת בטחון, עוד משחק שמוכיח שאונאי אמארי צריך ללכת הביתה בסוף העונה. למה אלקסיס פותח בתור מגן ימני למרות שאין לו מושג מה לעשות שם, למה מנואל פרננדז קשר עם יכולת התקפית משחק כבלם, למה ג'ורדי אלבה קשר שמאלי משחק כמגן ימני, כל השאלות לאונאי אמארי.

עם ולנסיה לא תסיים שלישיית העונה הזאת תחשב ככשלון טוטאלי, לי אין ספק שהיא תסיים שם כי היא טובה מכל שער הקבוצות שהיא מתמודדת איתם והיא הייתה אמורה כבר להבטיח מזמן את המקום שלה בליגת האלופות, אבל לקבוצה הזאת אין אופי. אחרי ההדחה של ולנסיה מהליגה האירופאית, כל מה שנשאר זה הליגה.

13. hai80 Member

ההרכב האידיאלי מבחינה הגנתית זה ואלרה ולופז באגפים ודומינגז ואופאלושי באמצע, כשואלרה נעדר אז העדפתי את חואניטו\פאבלו כי פראה הוא אסון מהלך.

אבל הכל לטובה, הליגה גם ככה לא מעניינת וקיקה לפי איך שנראה עשה כמה ניסיונות וטוב שכך. [אם אתה שואל על איזה ניסיונות אז רייס בשמאל וואלרה בימין , חורארדו במקום אגוארו , חואניטו שוב היה צריך להוכיח את עצמו והוכיח שוב כמה הוא חלש].

14. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

יום רביעי פריאה חייב לחזור מהפציעה. לא לקח לי הרבה זמן להתגעגע אליו.

15. !Sempre Inter Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    אחת התגובות היותר נכונות שקראתי פה. סחטיין.