מחזור 31 - הסופר-קלאסיקו!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏9/4/10.

1. Bensh Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/champions.Xxx

2. ValenciaCF Member

הרכב משוער להערב,
    סזאר,
    אלקסיס נבארו מדורו אלבה
    פרננדש באנגה
    חואקין סילבה מאטה
    וייה

3. Ohad_Glr Member

אתמול צפינו בשני גאוני כדורגל. שניהם שחקנים מעולים, שניהם בעלי טכניקה וחוכמת משחק ברמה הכי גבוהה ושניהם יכולים בהרקה אחת ליצור מצב לגול.
    על מי אני מדבר? לא, לא מסי ורונאלדו- דווקא צ'אבי וגוטי. צ'אבי אתמול היה מעולה, בלעדיו ברסה לא משיגה אפילו גול אחד. גוטי היה טוב גם כן (אמנם פחות מצ'אבי אבל לא רע בכלל) אך בגלל טיפשותו של פלגריני זכינו להנות ממנו רק מעט זמן (ואן דר וארט? באמת?).

כל ההבדל אתמול היה שאת המצבים של גוטי ניסו לנצל ואן דר וארט האנמי והיגואין הנעלם (שאני עדיין מאמין בו. תוך שנתיים הוא החלוץ הטוב בעולם), בעוד שאת המצבים שצ'אבי מסדר מסי מקבל.
    זה ממש היה כל ההבדל אתמול- הסיומת של שחקני ברסה מול זו של שחקני ריאל.

האחראי העיקרי להפסד של ריאל הוא פלגריני. זה מתחיל בהוצאה של לאס (שעוד קצת מובנת נוכח יכולתו של גאגו במשחקים האחרונים) וממשיך עם ההעדפה ההזויה של ואן דר וארט על פני גוטי.
    כל העולם רואה במשחקים האחרונים שכשגוטי עולה ריאל משחקת הרבה יותר טוב. פלגריני מחליט משום מה להשאיר אותו על הספסל, מה הסיבה לזה? רק הוא יודע...

4. Raulito Madridista

בוקר עצוב היה לנו הבוקר וסביר להניח שהתחושה הזאת תישאר עד סוף העונה הנוכחית.
    אם אחרי ההפסד בסוף חודש נובמבר הייתי גאה בשחקנים על היכולת שהפגינו ועל כך שהיו ראויים אפילו לניצחון וזה עוד בקאמפ-נואו, היום התחושה היא אחרת לגמריי. שיחקנו רע מאוד ולא היוונו יריב שקול. מי שטוען אחרת כנראה מסתכל על הסטט' לפיה בעטנו יותר לשער, אבל לא ככה מודדים כדורגל. בארסה ניקתה את השטח בצורה קלילה מאוד, בלי להתאמץ בכלל. אנחנו לא מסוגלים לתת גול לקבוצה גדולה בבית?
    קיבלנו הוכחה בובמסטית לכך שדבריו של שוסטר היו נכונים - ריאל מדריד היא רונאלדו והיגואין פלוס תשעה. השניים לא תיפקדו ולא היו לנו תשובות.
    אם נודה באמת, עכשיו כל הלחץ ירד. זה לא בידיים שלנו. התקשורת תהרוג את השחקנים בימים הקרובים, אבל אחר-כך התחושה הזאת תישתחרר ואולי לשחקנים יהיה יותר קל מבחינה נפשית. הקבוצה צריכה עכשיו לעשות את המינימום שביכולתה - לנצח את כל שבעת המשחקים, לסיים עונה טובה בסה"כ עם קרוב למאה נקודות ולתת לקהל קצת רגעי נחת עד לסיום העונה.
    פלגריני, האשם העיקרי בהפסד אתמול, צריך לפחות עכשיו, אחרי המהלומה שקיבלנו, להסיק מסקנות ולשנות את ההרכב. גאגו חוזר לעמקי הספסל קודם כל ולאס יתפוס פיקוד באמצע. שלב שני זהו שילובם של קאקא וגוטי, דבר הייצור גיוון במשחק ההתקפה שלנו כמו מול סביליה בברנבאו. מרסלו יעבור להיות מגן שמאלי, גאראי מסופסל וראמוס בלם. כמוכן, צריך לשלב יותר את בנזמה. עם סגל השחקנים שהוא קיבל, פלגריני היה צריך רק לקבל החלטות נכונות ולהתמודד עם פציעות שהיו. הוא לא הצליח במשימות האלה.
    ריאל מדריד צריכה מאמן שיתן לה ערך מוסף. גוארדיולה עושה מעל ומעבר בברצלונה. אבל זה כבר לדיון אחר.

5. Dimitar Berbatov Member

הכדורגל הוא משחק אכזר. היגוואין החלוץ הטוב באירופה העונה אחרי רוני, עושה בהגנות ספרד כרצונו, אבל יזכרו לו ארבעה משחקים אליהם לא הגיע העונה. במקרה ארבעת המשחקים הללו היום המשחקים החשובים ביותר של ריאל העונה. וריאל בלי היגוואין חסרה מחץ. אני אגדיל ואומר שריאל תלויה קודם כל בהגיוואין. ואני חושב שקיבלנו אתמול הוכחה עד כמה הם תלויים בו - מה שחסר היה אתמול לריאל זאת הרגל המסיימת (ופלגריני נקי מחומרים אסורים). כשנגמר המשחק, קודם כל חייכתי חיוך רחב כשאיזה כריסטיאנו ירד עם הראש באדמה - ולאחר מכן ריחמתי על היגוואין שהתקשורת הספרדית האכזרית לא פחות תעשה בו לינץ'. פרז הקריזיונר עוד יכול להעיף אותו מריאל כמה שזה נשמע פנטזיונרי.

הביקורות שגווארדיולה קיבל מחלקכם במחצית המשחק כל-כך כפויות טובה. מסי במשחק בינוני ניצל פעם אחר פעם, בעיקר בחצי השני, את מרכז ההגנה הרכה של ריאל וזו הברקה של גווארדיולה. במשחקים האחרונים הוא בדרך-כלל משחק כפליימייקר אבל אתמול הוא שחקן כפיבוט ועם טיפת ריכוז של מסי זה נגמר בהשפלה. אני מניח שרבים התאכזבו מהתצוגה של בארסה. אני אתמול הבנתי עד כמה הם על סף המושלמים. אין קבוצה ללא נקודות תורפה - ליונייטד של 2008 היום כאלה, לריאל של תחילת עידן הגאלקטיקוס, למילאן של ההולנדים. אבל בארסה קרובה לשלמות בעיקר בגלל שההגנה שלה מעולה לא פחות מההתקפה שלה. פיקה ענק וגווארדיולה מאמן עם ביצי שור שלא מפחד להעלות עם מערך הגנתי, נגד ארסנל בחצי השני להכניס את טורה במקום בוז'אן שכולם מחכים לרביעי ולהצגה סטייל ה 6-2.

דבר אחרון, דור שיבח את האוהדים שעזבו בדקה ה-75 - אני באופן אישי נגעלתי. אני שונא להיות בעמדת המטיף, אבל ברגעים כאלה נמדדים אוהדים.

6. דנידין Member

ברבטוב, אתה אחד הכותבים הכי שפויים באנגלי ובפורום בכלל ולכן אני מכבד אותך מאוד ורק רציתי להזכיר, גם אוהדי יונייטד התחילו לנהור החוצה בשלהי הדקות ה-80 מול באיירן. רק למען ההגינות חשבתי שיהיה נכון לציין שאוהדי ריאל הם לא אוהדי ההצגות היחידים בין כלל מועדוני הפאר.

7. קרלס פויול5 Member

לא לנחס!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

8. Dimitar Berbatov Member

מה לא לנחס, מה? פאקינג 4 נקודות הפרש בליגה הכי לא תחרותית שהיתה בספרד ב-134324234 השנים האחרונות. ויאריאל נוראית (ופלגריני קיבל כאן אינספור ביקורות מוצדקות, אבל היכולת של ויאריאל השנה לאחר שעזב מראה איזו עבודה הוא עשה במדריגל) וסביליה לא הרשימה אותי כלל. בארסה צריכה להיות מאוד נדיבה כדי לא לנצח את שתיהן. סגור וחתום (בדיוק כמו המאבק באנגליה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx )

9. hai80 Member

עם כמה שברצלונה לוזרית וריאל ווינרים [ע"ע 06\07 ] ברצלונה תטייל לעוד אליפות , אבל בסדר.. לוקח זמן לבנות קבוצה , שנה הבאה ריאל תהיה חייבת לזכות בתואר כי אם היא לא תעשה זאת אז באמת שכבר לא יהיו תירוצים.

10. riquelme1 Member

איך זה שאוהד אתלטיקו מתעסק כל כך בריאל מדריד, אתה לא אמור להיות מרוצה מהמצב של היריבה הכי שנואה של אתלטיקו?

ריאל צריכה מגן ימני בדחיפות, ולעביר את ראמוס להיות בלם, שם הוא הרבה יותר טוב.

נערך לאחרונה ב: ‏12/4/10
  11. שלו Guest

סגור וחתום? לא ממש... אף אחד מהקבוצות שבארסה תשחק נגדם לא תפתח להם רגליים ועם העומס של הקטאלונים בנוסף לליגת האלופות ולאחר ירידת המתח בעקבות הניצחון אמש בקלאסיקו לא הייתי מהמר על זה שהם יקחו את כל 21 הנקודות שנותרו בקופה.

12. קרלס פויול5 Member

קודם כל זה 3 נקודות ועדיפות במקרה של מספר שווה של נקודות, ודבר שני מחכים לנו עוד משחקים יותר קשים מלריאל, לריאל יש עדיין סיכוי ואסור לזלזל ובטח לפי ההיסטוריה של ברסה אסור לנחס.

13. xavi6 Member

עזבו את התוצאה, ואת המצב בטבלה. אני לא יודע אם ניקח אליפות, לדעתי אנחנו לא ניקח, בשיא הרצינות, כי זאת ברצלונה שמזכירה לי את ההיא, שקיבלה בקות ה-90 גולים. הפעם ריאל לא לקחה. עם זאת, עזבו את התוצאה והמצב בטבלה ומה יקרה אח"כ ואם ריאל יקחו אליפות והאם ברצלונה תגיע לגמר בברנבאו. יש נצחונות שהם שווים וערכם יותר גדול ושווה מאליפות או גביע אירופה. בשבילי, המשחק אתמול היה אחד כזה. אני אחד שדוגל בדרך, בשילוב שחקנים צעירים ותמיד הדבר שהכי הכי חשוב לי-זאת הדרך, הצדק האישי. מגיע למילטו לנצח קלאסיקו, וכן הוא היה גרוע מבחינה התקפית אבל מעולה מבחינה הגנתית. מגיע לפדרו לכבוש שם בברנבאו, כי עכישו כולם יסתמו את הפה-השחקן מגיע למשחקים הגדולים. הוא מוגבל, אין לו אחד על אחד, יש לו חרא מהירות עם הכדור והוא מאבד המון, אבל יש לבחור משהו שאין לא לרונלדו ולא לקאקא ולא לשום כוכב שריאל קנתה-יש לו לב, זה מה שאתמול לא היה לריאל, וזה מה שניצח אתמול. הלב של מסי, הלב של פדרו, הלב של צ'אבי, הלב של פויול, הלב של ואלדס, הלחימה וההקרבה המטורפת של פיקה, של דני אלבס, של מקסוואל, של כולם!

ובנימה אישית יותר-איכסה, ריאל מדריד, איכסה. ולא בגלל ההפסד או בגלל הקהל הדוחה, אלא בגלל הדרך שבא ריאל בחרה לשחק את המשחק. לא לעצור ככשחקן שלנו שוכב על הדשא, לנסות להוציא לצ'אבי כרטיס אדום, על כל חצי נגיעה ליפול, אחרי פאולים ברוטאלים על השחקנים שלנו למשוך אותם. זאת הדרך שמקבלים אחרי שמשלמים 250 מליון יורו. אז הם יקחו אליפות שנה הבאה, ואולי אפילו דאבל, ואתם יודעים מה? אולי אפילו 6 תארים. אבל הדרך שלהם בחיים לא תתקרב לדרך שלנו, ולכן הם בחיים לא יתקרבו לברסה של התקופה הנוכחית. מסי, בניגוד לרונלדו, שם את הגול הראשון שלו בצורה הכי "ברסאית" שיש. פאול מגעיל, מסי לא עשה עניין, התחיל מהר את ההתקפה וכבש את הגול. רונלדו במקומו היה שוכב המון זמן.

ושלא תגידו שאני לא אוביקטיבי-המצטיין של המשחק הזה היה פיקה. מי זה רונלדו?

14. hai80 Member

לא אכפת לי ממנה או מברצלונה, כשאני מגיע למשחקים נגדם יש לי יותר רצון לנצח אותם מאשר לנצח במשחק רגיל אבל ככה ביום יום לא אכפת לי משני המועדונים כלומר אני לא מתעסק בלשנוא אותם.

לא אכפת לי מי תיקח אליפות בארסה או ריאל , סה"כ אמרתי שלא בונים קבוצה לאליפות בשנה אחת , בטח ובטח כשהיריבה שלך היא ברצלונה קבוצה עם כ"כ הרבה שחקנים טובים וכ"כ מאומנת.

עם זה אני מסכים איתך, ראמוס חייב לשחק כבלם, כבלם הוא אחד הבלמים הכי טובים בעולם , כמגן הוא עושה המון שטויות. אבל ריאל צריכה מגן שמאלי לא מגן ימני , ארבלואה מגן מעולה אבל כמגן שמאלי הוא חלש יותר מאשר כמגן ימני וזה לגיטימי. בוא נגיד ככה, אם המהלך היה קורה בצד ימין אז זה לא היה נגמר בגול.

15. riquelme1 Member

ריגשת ירדן. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx