מחזור 31 בעליון ו30 בתחתון: ה. פ"ת-עכו, אשדוד-ה. חיפה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏23/4/15.

1. alexshw Member

כי לא נתנו לו לעבוד. גם שחר עצמו לא סתם לא רוצה מאמנים זרים ולא יודע לעבוד איתם.
    כי אין לו את הגישה הנכונה.

הכדורגל שלנו ישאר מאחור אם לא נמצא אנשי מקצוע טובים בחו"ל. אלישע, בלבול וכל היתר לא מקדמים את הכדורגל לשום מקום.

2. עידן444 Member

גם למאמנים ישראלים לא נותנים לעבוד.
    חוץ מברק בכר ואלישע יש מאמן בליגת העל שנמצא יותר מעונה אחת בקבוצה שלו?
    זה נקרא לתת לעבוד?

3. סמואל אטו Member

אף אחד לא אומר שזה הוקוס פוקוס וגם אני לא אומר שכל מאמן זר הוא הצלחה בטוחה.
    מה שאני אומר זה שהדרך שלך ועוד כמה אנשים לבחון את נושא ״המאמן הזר״ היא מעורפלת במקרה הטוב.
    מאמן(מאיזה לאום שתרצה) לא תלוי רק בעצמו בהקשר להצלחה המקצועית של הקבוצה. יש עוד המון משתנים שנכנסים לעניין הזה. תקציב, הנהלה, מסורת, שכר, מתקני אימונים. לכן לבחון ״הצלחה״ של מאמן עפ״י מיקום בטבלה, ויותר מזה - להכניס את כל המאמנים הזרים בעולם למבחן הזה - זה שגוי.
    לא חסר מאמנים מעולים עם ארון תארים דל, ולעומת זאת לא חסר מאמנים חסרי מושג עם ארון תארים מפוצץ. לכן, מאמן צריך לבחון רק עפ״י הכישורים המקצועיים שלו. אם תביא את מוריניו להפועל עכו, רוב
    הסיכויים שהם ילחמו נגד הירידה גם איתו, אבל את איכות העבודה של מוריניו אתה לא תוכל לבטל.

כאן נכנס העניין של ״מאמן זר״, היתרון של מאמנים זרים נמצא בעובדה שהם מגיעים ממדינות ומועדונים ששם הכדורגל נמצא שנות אור הרחק מהכדורגל הישראלי. המוחות הכי גדולים של הכדורגל העולמי באים מאירופה ורוצים להיות באירופה והם מפרים אחד את השני. פה, הכדורגל
    הוא חצי מקצועי במקרה הטוב(למרות
    שאנשים חושבים שבאת יש כאן כדורגל) והשכונה מפרה את השכונה. איך תגדל בישראל דור של מאמנים כשאין להם ממי ללמוד?
    אז אם הצלחת להביא מאמן זר מודרני עם מוסר עבודה גבוה, 99 אחוז שהוא טוב מכל מאמן ישראלי קיים, ואם הוא פוטר מוקדם או לא הצליח מקצועית, אז שום מאמן ישראלי לא היה משנה זאת, זה היה קורה גם לו. לראייה: יוסי מזרחי שהחליף את ארדילס, לקחת אליפות ופוטר בסיום העונה.

alexshw אוהב/ת את זה.
  4. עידן444 Member

אגב, למה במכבי ת"א לא מביאים אנשים זרים כדי לנהל מקצועית גם את מחלקת הנוער?
    מניח שהם כנראה רואים שניר לוין איש מקצוע מספיק רציני ועושה את העבודה הזו בסדר גמור. יש גם אנשי מקצוע ישראלים רציניים.

5. alexshw Member

תשאל את מיץ' או קרויף. אבל ההולנדי כן מעורב בנעשה שם.

6. עידן444 Member

לא חושב שהוא פוטר... פשוט לא המשיך... קורה... כשראיתי אותו עכשיו שנתיים בנתניה אני לא מתפלא שחשבו שמאמן אחר יכול לקחת אותם גבוה יותר, כמו שבב"ש חושבים כעת(לפחות האוהדים) שמאמן אחר יכול להוביל אותם גבוה יותר מאלישע. אם אלישע לא ימשיך הוא לא מפוטר... פשוט מסיים חוזה והולך לדרכו...

מה אני אגיד לכם? אולי אתה ואלכס צודקים ומאמנים זרים יקדמו אותנו לאנשהו למרות שבעבר זה הוכח כלא נכון... אולי מכבי ת"א זו הדוגמה המתאימה ולא אלה שניכשלו... ימים יגידו...

אני עדיין חושב שמה שיכול לקדם את הכדורגל שלנו לפני הכל הוא כסף, ובעזרת הכסף אתה יכול להביא זרים ואנשי מקצוע מאירופה שבאמת מעלים את הרמה... כשיש כאן ליגה שחצי ממנה גוססת ורוצה לשרוד, עוד קבוצה או שתיים שיכולות באמת לבנות סגל שהוא מעבר לשאריות, אז מה הפלא שנישארנו עם מכבי ת"א ועוד 13? אתם חושבים שזה הצוות הזר עושה את ההבדל? שיהיה...

7. עידן444 Member

אם כבר מדברים על לקדם את הכדורגל- אני חושב שמישהו כאן לפני הכל צריך ללמוד לעומק מה שקרה בבלגיה... אנשים שלא מאמינים במקריות צריכים ללמוד היטב מה קרה שם ומה הביא לשינוי כה דרסטי ברמת השחקנים הבלגים.

8. alexshw Member

בסדר לא כל קבוצה יכולה להביא, אבל יש פה קבוצות עם אמצעים שבגלל גישה חובבנית נמנעות מלמצוא צוותים זרים.
    ברור שכסף משחק תפקיד כי זה כדורגל מקצועני.
    לא היה פה אף מאמן זר שעבד מספיק זמן, אבל גם אלה שלא עבדו יותר מדי כן הצליחו לשפר שחקנים ולהכיר שיטות עבודה.
    למשל אוהרין נתן את הבמה לקטן ולבניון שהיה כולה בן 18. הוא עשה קמפיין נהדר באירופה ואם שחר לא היה דופק אותו עם מכירת מזרחי, מאמין שהיה מתמודד עד הסוף על התואר.

נילסן עליו השלום היה מאמן נבחרת מצוין, אבל כל מיני אינטרסנטים סטייל שליימה פשוטו כמשמעו גרמו לו לעזוב.
    אנדריי באל המנוח גם הוא, שהיה בעיקר עוזר מאמן בארץ גם העביר לחניכיו את מה שהוא למד בכדורגל.

9. סמואל אטו Member

בן אדם עם חוזה לשנה וחצי, עזב לא מרצונו אחרי חצי שנה. קרא לזה מה שאת רוצה.
    קורה? אז אתה רוצה להגיד לי שבית״ר פשוט התפתחה כמועדון כל-כך מהר שאחרי 7 חודשים הם כבר היו זקוקים למאמן טוב יותר?( ועוד הביאו מישהו פחות טוב) תעשה לי טובה.

אתה שוב פעם עושה את הקטע של לפזר סיסמאות.
    איזה מאמנים זרים היו פה שנכשלו? מה זה כישלון בעיניך?
    הנקודה היא לא מאמנים זרים או ישראלים, הנקודה היא מאמנים טובים. יש יותר כאלה בחו״ל מאשר בישראל.

כסף יכול לפתור זמנית את הבעיות, אבל כסף זה משתנה לא יציב. תשאל את יענקל׳ה וברלוסקוני.
    אין תחליף לעבודה נכונה, ועבודה נכונה יכולה לפתור בעיות בלי תוספת של כסף.

10. עידן444 Member

מזרחי לדעתי חתם עד לסוף העונה ופשוט לא המשיך. הגיעו במקומו אנשי מקצוע מהשורה הראשונה(שפיגל ושום).

זו לא ססמה- רוב המאמנים הזרים לא הצליחו בארץ. אתה לא אוהב את המילה כישלון? נקרא לזה חוסר הצלחה...
    יש לנו גם בעיה בהגדרות. אם אתה חושב שמה שמתיאוס עשה בנתניה זו הצלחה, אז יש ביננו אי הסכמה בסיסית...

חוץ מאשר במכבי ת"א הנוכחית(עתירת הממון) אף מאמן זר לא הצליח- אם זה במכבי חיפה(אלכס רוצה לקרוא לאוהרין הצלחה- הוא בטח יודע טוב ממני... "לא נלך על זה לרבנות"), אם זה בנתניה, הפועל פ"ת, בית"ר י-ם או הפועל טייבה(אפילו שם היה מאמן זר כשהם היו בליגה הבכירה)...

11. סמואל אטו Member

יש בעיה לדון בנושא הזה כשאתה מסרב להגדיר לפי מה אתה קובע עם מאמן מצליח או לא.

ולגבי הנושא של מזרחי, לדעתך הוא חתם לחצי שנה, במציאות הוא חתם לשנה וחצי.

12. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל תשכחו את גאון הדור ג'ון גרגורי שעזב את מ.ס. אשדוד אחרי 2 סיבובים כשהיא מוכה וחבולה :)

13. oFiRzZz Member

@עידן444 , אני דווקא מאוד הייתי מרוצה מהעבודה של מתיאוס .
    אני חושב שאם הוא ויאמר היו נשארים עוד עונה - שתיים הייתה לנו
    קבוצה לגיטימית לאליפות באותה תקופה .

14. עידן444 Member

אני חושב שבאותה עונה של מתיאוס אם היה נשאר ראובן עטר עונה נוספת ואת המיליון דולר שיאמר השקיע במתיאוס הוא היה משקיע בשחקנים- באותה עונה כבר היינו זוכים באליפות...

אני מסכים שאם כבר להביא מאמן זר- ברגע שהבאת אותו לעונה אחת, לא עשית בזה כלום... אבל זה יאמר... הרבה רצון טוב, אינסוף טעויות, ואופי אימפולסיבי...

מאמן זר חייב עונה אחת ללמידה(זה חלק מהחסרונות של מאמן זר). בעונה השניה, במידה והוא מאמן חכם, מקצועי, עם ניסיון אירופי(ולותר מתיאוס ראה הכל בכדורגל...)- אז אפשר לקצור את הפירות.

15. עידן444 Member

ואתה הגדרת?

לגבי מזרחי לא מצאתי שום ידיעה בגוגל שטוענת שהוא פוטר מבית"ר י-ם. לא שזו תורה מסיני, אבל מניח שהייתי מוצא משהו אם היית צודק...