ריקי, אין שום ספק שאם מדברים על מגיע, לכדורגל של חיפה לא מגיע לקחת אליפות כמו שלכל קבוצה אחרת לא הגיע, אבל איך אומרים? זה מה יש... בעונה שכזו בכדורגל שלנו כנראה שגם אם אתה בינוני, אתה יכול בסה"כ לשמור על יציבות אגב, אני לגמרי איתך בגישה שאי אפשר לקפוץ מהגג מאושר באליפות שכזו...מה שכן מבחינתי גביע ללא ספק יתן לעונה הזו טעם הרבה יותר טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
זה שלא היתה מדינה לא אומר שלא היתה ליגה. כל הקבוצות שמשחקות בליגה היו קיימות עוד לפני שהוקמה המדינה והן שיחקו באותה ליגה, אז אני לא רואה את הבעיה בלהחשיב אליפויות, הרי זה מה שעושים בכל העולם. אז מה אם היתה ליגה לפני קום המדינה אז שיחקו אותה לפרוטוקול סתם בשביל הכיף? לי תאכלס לא איכפת 14 או 20 (מה שאתה רואה לנכון, אני רואה 20) אנחנו עדיין בראש, לפחות לעוד 3 שנים.
מדהים. אם זה לדעתך אחת העונות הטובות של הפועל אז או שאתה צעיר בגיל או שהזיכרון שלך קצר. נעזוב כרגע את עונות האליפות של הפועל. אני זוכר עונות שאפילו שהפועל לא זכתה באליפות (העונה הנפלאה באירופה) היא גרמה לקהל שלה הנאה גדולה יותר. ועדיין לא דיברתי על העובדה שאם אכן העונה של הפועל היא כל כך גדולה, איך יתכן שבשבוע שעבר מול סכניין שריקות הבוז הרעידו את האיצטדיון בסיום המשחק? הליגה השנה, כמו בכל השנים האחרונות, הייתה איומה מבחינת כדורגל. מכבי חיפה הייתה הקבוצה הכי פחות גרועה בליגה ועל כן מגיע לה אליפות. אלוהים, איזה מזל שאני גדלתי וזכיתי לראות את האליפות הגדולה של מכבי חיפה (94) של בית"ר(98) ככה שלפחות אני יודע איך אליפות אמיתית ואיכותית נראית. מסכנים הילדים של היום, עוד יחשבו שחיפה נתנו עונה גדולה מבחינת כדורגל (וכן, אני אומר את זה גם אם הם יקחו את הדאבל).
אני בן 16, ככה שהרבה עונות לא זכיתי לראות. עונת הדאבל והעונה באירופה היו העונות היחידות שנהניתי בהם יותר מהעונה הזו, וזה גם כן רק בגלל שעשינו משהו, כי אם נגיד את האמת אני זוכר בערך 10 משחקים מהעונות האלו, למרות שאז הייתי בא לבלומפילד בקביעות. נגד סכנין, שריקות הבוז היו למאיר לוי עד כמה שהבנתי, כשהוא התחיל לרקוד עם הקהל של סכנין וכשהוא ירד לחדר ההלבשה.
משה, מה עם הדאבל של מכבי ב-95/6 עם קשטן? גם העונה לפני כן עם אברםן ב-94/5 היו 2 מהעונות הכי טובות של קבוצה בליגה.
אדם, אנחנו עוד לא אלופים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ראיתי גם את מה ש-iqi כתב וגם אני מצטרף לטון של הביקורת. אם מכבי חיפה תהיה אלופה היא עשתה את זה בגלל שהיא אולי שמרה הכי הרבה על קור רוח. היא לא הבריקה, אבל גם לא הפסידה יותר מדי משחקים. הליגה ברמה נמוכה, אבל ברגע שאני קורא את דבריו של חיים רביבו שאומר שבעשרים השנים האחרונות לא היתה לליגה אלופה כל כך מסכנה אני למעשה חייב לצחוק. גרתי 16 שנים בארץ וראיתי מספיק קבוצות בינוניות שזכו באליפות. מכבי ת"א של שנות התשעים שעם 'מנטליות גרמנית' היתה אלופה לא פעם בגלל שלמכבי חיפה היתה יותר כשרון, אבל פחות מדי ביצים ומנטליות. הפועל חיפה עם רוסו גם לדעתי לא היתה קבוצה מבריקה במיוחד, ואני זוכר אפילו אליפות של הפועל ת"א שכמו תמיד גם לא היתה מבריקה. אנחנו חיים עכשיו בשנת 2009, ומבחינתי אם מכבי חיפה תהיה האלופה אז כנראה מגיעה לה. אני נשמע כמו תקליט שבור, אבל קבוצה שהוליכה כל כך הרבה מחזורים את הליגה לא צריכה להיות קבוצה כל כך רעה? בכדורגל היופי והאיכות לא תמיד מביאים תארים. תאמינו לי אני חי בהולנד ואני אוהד את אייאקס ונבחרת הולנד. אני יודע למה אוהדי בית"ר מתוסכלים (ואני מדבר כרגע על איכות המשחק שלהם, לא עניין הורדת הנקודות). זה אולי היופי שבכדורגל, אתה יכול לשלוט 89 דקות, לשחק הכי יפה בעולם, להחמיץ מול שער ריק, להדפק ע"י השופט, אבל התוצאה הסופית יכולה להיות לפעמים גם לרעתך כי השוער שלך משמיט כדור בין הידיים... מכבי חיפה היתה צריכה היום לדרוס את היריבה שלה, 1-0 לא משקף את מה שקרה במשחק, אבל ברגע שהירוקים מחטיאים כמו ילדים אז כנראה שהתוצאה הסופית כנראה משקפת. אם הפועל ת"א היתה משווה הייתי קודם כל יורד על הקבוצה שלי כי היא פשוט היתה צריכה לגמור את המשחק כבר הרבה יותר מוקדם. מה לעשות, מכבי חיפה לא דורסנית. העניין הוא היא כן הבקיעה את מירב השערים בליגה, מה זה אומר על הקבוצות האחרות 'שיותר טובות' ממנה?
סוף סוף קטן נתן לי סיבה להיות מרוצה ממנו היום. במשך משחקים שלמים כבר אין לי ציפיות ממנו, התרגלתי ליכולת הבינונית ומטה והחוסר חשק המורגש הזה בכל פעם שהוא עולה למגרש. היום? היום מדובר בשחקן אחר. נתן הכל על המרגש - נלחם, מסירות מדוייקות, נחישות ומעל הכל- מנהיגות. ככה הייתי רוצה לראות את הקפטן שלי כל הזמן, למרות שאני בספק שזה יקרה בשני המחזורים הקרובים.. אניימה שוער ענק אין מה להוסיף. בלעדיו הפועל היו מסיימים היום בתבוסה של 3-0 לפחות. היו לו הצלות מדהימות, במיוחד במחצית הראשונה. גולסה גם נתן משחק מעולה בעיניי, נלחם על כל כדור והיו לו כמה מהלכים טכניים יפים.. אני מקווה שבניגוד לרפאלוב הוא לא יסתכם כ"כשרון" בלבד בהמשך. 90 אחוז שהאליפות שלנו, צריך רק עוד שתי נקודות במשחקים הבאים והמטרה הושגה. קשה לי להאמין שנהיה עד כדי כך לוזרים ונפסיד פעמיים ברצף, אני מאמינה ששבוע הבא נצא בתיקו ובקריה אפשרי בהחלט לנצח את בית"ר.
הקבוצה של שנת 1994 היתה קבוצה ייחודית. מהקבוצה של היום אני חושב שרק יניב קטן היה אולי מקבל שם מדי פעם מקום בהרכב. פאנטני היה אולי יכול להחליף את גצקו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx אגב אפילו מכבי ת"א של אותה שנה היתה השנה זוכה באליפות. היא פשוט סרבה להכנע לירוקים ונשארה כל הזמן כמה נקודות מאחוריה. לשמחתי הברוטליות של מאיר מליקה לבסוף לא השתלמה...רק שרומן פץ אחרי שבירת הרגל מעולם לא חזר לאותו הכושר מלפני הכניסה המכוונת. גם בית"ר עם ההונגרים הציגה משחקים הרבה יותר טובים. שתי הקבוצות האלו היו דורסניות בצורה בלתי רגילה, אבל הכדורגל של שנות התשעים לא מזכיר את הכדורגל של היום. פשוט אי אפשר להשוות למרות שברור שהעונה הכדורגל חלש ביותר.
אתה צודק עומר. אני חושב שבאותם שנים הליגה הייתה טובה הרבה יותר גם בגלל שגם הקבוצה שהתמודדה נגד אותם קבוצות על האליפות היו איכותיות. למכבי חיפה היו ב94 את מכבי ת"א שלמרות הגדולה של חיפה נתנו לה פייט. עונה לאחר מכן באליפות של מכבי ת"א מכבי חיפה נתנו פייט. בעונות שבית"ר לקחו אליפויות הייתה עונה קסומה של פתח תקווה עם מוטי קקון ויניב עופרי ולהפועל ת"א שנתנה להם תמיד פייט. גם האליפות של הפועל חיפה בזמנו הייתה איכותית. אני זוכר משחקים קסומים נגד מכבי ת"א, משחק ענק נגד בית"ר י"ם בטדי. רוסו, אוליאנוב, מילאנקו, אואט, טלקר בשיאו, המון כישרון. להסתכל על השחקנים באותם שנים, אפילו רק הישראלים - עטר, רביבו, ברקוביץ', מיזרחי, אבי נימני, בנין, קורנפיין, אלימלך, דוידוביץ', רונן חרזי, אלון חרזי, אלי אוחנה, מלמיליאן, קייסי, אנטבי, בנאדו(בשיאם), ועוד המון אחרים. אני חושב שגם בנבחרת שיחשפו או שחשפו של כל הזמנים רוב הנציגים הם מאותם שנים. והזרים, אחח הזרים. הימים שעוד הגיעו לכאן זרים מברית המועצות (צאנוב, אובראוב), קרואטיה(חלילוביץ',רוסו), אוליאנוב, מילנקו, הונגרים (האמר, שאלוי, פישונט), קודריצקי, אחח איזה שחקנים, איזה זמנים. ראיתי היום את המשחק וסבלתי. הצאנס האחרון של הפועל ת"א והם משחקים בהליכה, בריברס. חיפה במקום לדרוס משחקת כמו קבוצה שרוצה לספוג אבל אין מי שיבקיע. אולי ההגדלה תביא עלייה ברמה. יותר שחקנים ישראלים יקבלו צאנס, יותר קבוצות בליגה ככה שיותר קבוצות לא יפחדו לתקוף, השפיות הכלכלית תביא למצב שיהיה פחות מה להפסיד. לא חושב שיכול להיות יותר גרוע, מצד שני זאת הליגה הישראלית, הכל יכול לקרות...
במשך כל העונה נתנו מחמאות להפועל ת"א ובעיקר ירדנו על מכבי חיפה. היום מכבי חיפה הוכיחה שהיא בכל זאת ראויה להיות אלופה, כמובן באופן יחסי לעונה הרעה הזאת. אם מכבי חיפה באה למשחק כזה קריטי ונתנה הצגת כדורגל כזאת, אז מחמאות ענקיות לאלישע לוי וחיפה היא בהחלט היותר ראויה לקחת אליפות. ראיתי רק את התקציר, ואני לא מבין את פאנטיני לא סיים עם שלושער ולא נגמר 7-0. יניב קטן נתן מהלכים יוצאים מן הכלל, מהלכים של שחקן גדול, אם בעונה הבאה ישכיל לשמור על רמה כזאת לאורך זמן.. הוא יחזור לנבחרת, אבל אני בספק גדול אם הוא מסוגל. אבל זה לא משנה, מה שמשנה עכשיו זה שחיפה התקרבה לאליפות, הפועל תצטרך נס כדי להישאר בתמונה אחרי המחזור הבא, לא בגלל שחיפה בטוח תנצח, בגלל שאני לא רואה אותה מנצחת את הכח, הפועל ת"א באה לחודש האחרון, ונתנה כל משחק יותר גרוע מהשני, נראה שלחץ האליפות היה ענק על כל השחקנים שם כולל גוטמן (לא כולל אניימה המושלם). כל הכבוד חיפה.
חלום האליפות נגוז. אבל זה באמת לא מה שהכי מרגיז אותי. אני לא מבין למה הקבוצה באה להעביר אתמול את הזמן, איך לעזאזל הם גומרים משחק בלי בעיטה לשער(עוד מסירה לרוחב ועוד מסירה לרוחב ואף אחד לא לוקח אחריות), פשוט מדובר בשחקנים פחדנים ועלובים(אני לא מאשין כאן דווקא את אלי גוטמן), שחקנים שלא רוצים לקחת אליפות ומסתפקים בבינוניות. אניימה אחד ענק, טופוזאקוב בסדר והשחקן הטוב ביותר בחלק האחורי וגם טלקיסקי שהיה היחיד שרצה, הביקורת שהוא ואניימה הטיחו בשחקנים(זה כל-כך נכון), וכל השאר פשוט גועל נפש. הכי הרגיזו אותי גילי וורמוט(פחדן), נאתכו(עוד פס לאחור ולא לבעוט לשער, נו מה...) ויבואה. זה בסדר להפסיד לחיפה בחוץ, לזה אנחנו רגילים(היו הפסדים לא קלים אבל מבחינת הנחיתות כמו אתמול אני לא זוכר דבר כזה), אבל לא להיראות כמו קבוצה מליגה חמישית. זה היה המשחק הכי קל של חיפה בכל העונה הזאת וזה מה שכואב, לא הערמנו עליה קשיים בכלל, הם ביטלו אותנו כל-כך בקלות ותוצאה של ארבע-אפס הייתה יותר משקפת. בכל התקפה חיפה הגיעה ליתרון מספרי על פני שחקני ההגנה שלנו וזה מסביר כמה הם שיחקו חכם וכמה אנחנו היינו רעים. מגיע למכבי חיפה כל הכבוד על זכייתה באליפות ויניב קטן היה המצטיין אתמול כמובן. אנחנו נמשיך את הספירה של השנים ללא אליפות וכבר הגענו לסיפרה תשע, אבל גם משחק כל-כך עלוב לא מוריד מהערכה שלי לשחקנים על העונה היפה שעשינו. נותרו לנו עוד שני משחקים וצריך לגמור את העונה בטעם טוב. סיכומים נעשה בהמשך.
הציונים של ידיעות אחרונות למשחק בין מכבי חיפה להפועל ת"א: דוידוביץ' 7 חרזי 7 קינן 7 קרופניק 7 מסיללה 8 קולמה 7 כיאל 9 בוקולי (נפצע,23) - רפאלוב 7 קטן 10( http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx ) פנטיני 7 ------ גולסה 8 ארביטמן 7 אפק - מכבי חיפה נתנה משחק טוב אולי מצוין אבל נראה שמי שנתן את הציונים הוא אוהד מכבי חיפה מתלהב שנרגש מזה שהקבוצה שלו סופסוף ניצחה משחק חשוב.
מסכים בהחלט אדם, בידיעות נסחפו עם הציונים, לעומת מעריב שנתנו ציונים קצת יותר ריאלים: דוידוביץ'-7. חרזי-7. קינן-7. קרופניק-6. מסיללה-8. קולמה-6. כיאל-8 בוקולי-אין ציון כי נפצע דקה 23. רפאלוב-6. קטן-10. פאנטני-7. מחליפים: גולסה-7. ארבייטמן-6. אפק-אין ציון נכנס 10 דקות לסיום. פנאטיני 7? 5 וחצי וגם זה בקושי. מסיללה 8?!?!?! נכון, לקראת הסיום הוא נתן משחק הגנה יוצא מן הכלל אך מה עם תחילת המשחק שהוא עלה להתקפה, או לפחות ניסה לעלות, איבד כדור והשאיר חור רציני באגף שמאל ... למזלו הפועל ת"א נפלה על יום רע ביותר. כיאל ניסה, השתדל והתאמץ אבל 7 נראה כציון יותר הגיוני ובכללי די נסחפו עם הציונים, זו דעתי בכל אופן.