מחזור 30 בפלייאוף העליון: באר-שבע ומכבי ממשיכות לנצח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏13/4/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא היינו אוביקטיבים מעולם, גם לא לפני שזכינו באליפות, אנחנו לא רובוטים, אלא בני אדם שעוסקים בספורט רגשי.
    זאת הסיבה למה אורימור שחפר כאן עמודים על עמודים עם אוהד הפועל תל אביב כתב מה שכתב בתחילת העמוד עלי ושכח את ההודעות שלו זמן קצר לפני כן, וזה למה כשמדברים על ברק יצחקי יש אוהדי בית״ר שנכנסים למגננה ולא מסוגלים לסבול מילה רעה על ״ברק״ אבל מצפים לאובייקטיביות מוחלטת כשאוהדי באר שבע מגיבים על מליקסון או ברדה.

2. עידן444 Member

לי זה נראה כמו מהלך שהשחקן במקום למסור(והאידיוט יכל לתת כדור ימינה ולהשאיר שחקן מול שוער) ממשיך ללכת לבד והשופט מעניש אותו על כך ולא שורק לעבירה לטובתו. עבירה שהיתה. בטח יותר משהיתה על מליקסון במשחק העונה, ואני מניח שגם במקרה שלו כתבת אותו דבר... ואולי בעצם לא...

3. Don Joan Roman Member

מעולה, חסכת לעוד אנשים מלבדי הרבה מלל וזמן מיותר.

Sent from my m3 note using Tapatalk

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

המהלך של מליקסון היה ממש לידי, שמעתי את הרעש של הפגיעה, זה נראה לי פנדל עוד לפני ההילוכים החוזרים, ולכן הייתי בטוח שמדובר בפנדל.
    התקרית עם עזרא הייתה בשער השני והרחוק ממני ועדין לא ראיתי הילוך חוזר (הבנתי שגם בתקציר אין התייחסות לאירוע), פשוט כותב מה שחשבתי לעצמי אתמול כשזה קרה, בהחלט יתכן שאם אראה הילוך חוזר אשנה את דעתי בנוגע לתקרית של עזרא.

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני מעייף ברמות, אצלך פשוט יש את התוספות העסיסיות של "האלופה", "סדרי עולם" וכד' בהתנסחות מלאת פאתוס.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעניין השיפוט, השחקנים של באר-שבע כולל בכר מהדקה הראשונה התנפלו על השופט בכל שריקה. אני לא יודע אם זה מכוון אבל זה מה שקורה כבר בפעם השניה שהקבוצות נפגשות בטרנר. עכשיו תוסיפו את האווירה הביתית בטרנר ש15 אלף צופים עושים רעש בכל שריקה ונסחפים אחרי המאמן והשחקנים. פפיר אולי שידר שהוא קר רוח אבל אין לי ספק שזה השפיע עליו וראו את זה באין-אדום לאוגו ובאי-שריקה לפנדל על עזרא. תחליפו אצטדיון וקבוצות וגם השריקות היו שונות.

אני אישית לא סובל את הבכיינות הזאת, מזכיר לי כמה קבוצות שנואות עליי מאירופה. באר-שבע מספיק טובה בשביל לנצח בלי כל השטויות האלה.

שי, amn ו-Don Joan Roman אוהבים את זה.
  7. עידן444 Member

זה לא רק נגדכם.
    בכל משחק שלא הולך להם קל אתה רואה את הבכיינות הזו.
    דיברו על זה עכשיו בהקשר של מלמיליאן שהוא כדורגלן שהוא קונצנזוס ואמרו את זה גם בהקשר של ברדה- שהוא השחקן הפעיל היחיד שאולי פעם ידליק משואה. לדעתי הבכיינות הזו מאוד הורסת לו. לפני שבוע הוא נתן כניסה של אדום ובא בטענות לשחקן של פ"ת שהוא עשה הצגה... אתה לא מתבייש? אם הוא לא קופץ אתה גומר לו את הרגל!

Don Joan Roman, קשר שמאלי ו-amn אוהבים את זה.
  8. amn Member

נדמה לי שראיתי את השאלה פה, בכל אופן - לפי אינסטאט שיחקו 30:14 דקות במחצית הראשונה (כלומר, יש לי וידאו של 30:14 דקות של ball in play, זה עדיין כולל שנייה-שתיים-שלוש לפני כל קרן, הוצאת חוץ וכו', אבל נותן אינדיקציה).

לגבי העניין עם עזרא - קורהוט "גרף" את הרגל של עזרא, אין לו דרך להימנע מנפילה לדעתי.
    (ולגבי אוגו - נגיד שזה (שוב) "לא במתכוון", כמה עוד מקרים של "לא במתכוון" צריך כדי שאוהד ב"ש אחד יסכים להודות פה (אפשר גם בהודעה פרטית, אני לא אסגיר אתכם) ויגיד שהוא שחקן מלוכלך ולא "פשוט יותר אגרסיבי מהמקובל פה בליגה"?).

לא נכנס לבכי על השופטים, ממש סולד מזה ושונא להתעסק בזה, אבל אם נסתכל רגע על התקשורת - שני האירועים כמעט ולא מוזכרים היום, בעוד שעל שתי החלטות של ספק התחזות ויד (לטעמי אכן הייתה, אבל נדיר ששופטים נותנים על דבר כזה כרטיס צהוב), התייחסו אפילו בכותרת על המשחק (ראיתי "כל האמצעים כשרים" וגם "בזרוע חזקה") - כשזה היה במשחק שפ"ת ממש לא הייתה בעניינים והייתה בפיגור 1-0 גם ככה, ולא הראתה יכולת עד כה - לא במשחק הזה ולא בפלייאוף בכלל - שהיא מסוגלת לחזור לעניינים.

עם כל הכבוד, בית"ר מסוגלת לעשות יותר מול הפועל באר-שבע, גם בטרנר, אם היא משחקת מול 10 שחקנים או אם היא מקבלת פנדל במצב של 0-0, מאשר מכבי פתח-תקווה בפיגור של 1-0 מול מכבי תל-אביב (שספגה 8 שערים ב-19 המשחקים האחרונים בכל המסגרות או 6 שערים ב-14 המשחקים האחרונים - שתי הספירות מתייחסות למשחקים מאז ששוטא ארבלדזה פוטר).

ולטובת מתקשרי הקריאה בפורום:
    אני מדבר אך ורק על הנראטיב בתקשורת, ולא(!!!!!!) על טעויות השיפוט.

EO11 אוהב/ת את זה.
  9. Telkiyski Member

מה זה רלוונטי עכשיו מה היו הסיכויים של ביתר לא להפסיד אתמול במידה ואוגו מקבל אדום לעומת הסיכויים של מכבי פתח תקווה לחזור למשחק בפיגור 1-0 (ומול עשרה שחקנים)?

ואיך אתה משווה ספק פנדל לנגיעת יד ברורה ושער שב100% היה צריך להיפסל?

Noam77 אוהב/ת את זה.
  10. עידן444 Member

כשקוראים מראש באנטי- קל לפספס את הנקודה.
    נסה שוב.

Sent from my iPhone using Tapatalk

11. Melikson24 Member

באמת אנשים כאן חושבים שאוגו היה צריך לקבל אדום? כאילו.. באמת?
    אדום זאת הכניסה המכוערת של בן חיים מאחור במשחק האחרון, רק כי הוא העז לחטוף לו כדור.

אגב, לגבי דיברו לא דיברו - לא נכון. ספורט 1 לדוגמה העלו כבר כמה כתבות בנושא.
    אין פה יותר מדי על מה לדבר. נפילה של 50:50. אם עזרא לא היה כ"כ תיאטרלי ומחפש את הנפילה אולי היו שורקים לו.
    איך אפשר להשוות את זה לפארסה עם היד של טב"ח בשבת?

12. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

עכשיו פעם ראשונה אני רואה את המקרה , לא מאה אחוז פנדל על עזרא , אלף אחוז .
    מהיציע זה נראה שעזרא באמת מחפש מגע קליל כדי ליפול אבל פה לא היה קליל היה נגיעה ברגע שהפילה אותו , ז ה הרבה יותר פנדל ממה שהיה על מליקסון במשחק עונה.
    רק בהילוך החוזר האחורי שיש תקריב לרגליים רואים את המגע.

והדיון על האוגו והאדום בסוף המחצית הראשונה מביך , אתם מחפשים אותו כבר בצורה מביכה.

oFiRzZz ו-Don Joan Roman אוהבים את זה.
  13. amn Member

הסיטואציה במגרש אמורה להכתיב את כל המשמעות של המהלך ושל שריקה או אי השריקה, ורמת ההתעסקות בזה בתקשורת?

איך יכול להיות ששער שני בדקה ה-60 במצב של 1-0 יותר משמעותי ויש לו יותר תהודה מאשר פנדל במשחק די שקול בסך הכל עד לאותה נקודה במצב של 0-0 בדקה ה-53?

ראית את השידור החוזר של המהלך?

14. Telkiyski Member

הבנתי מצוין את הנקודה.
    הגיוני שבתקשורת ידברו יותר על שער שהיה צריך להיפסל במליון אחוז (כן, גם אם התוצאה הייתה 1-0), מאשר על מה שהיה אתמול עם אוגו.
    נו באמת. זה נשמע כאילו הוא בעט בו ללא כדור.
    ראיתי תקציר ואין לי ספק שזה היה בלי כוונה. הוא גם נשאר ליד שכטר מיד אחרי שזה קרה ו"יצא מהמשחק", מה שדי עזר לביתר להגיע למצב של הייסטר שם.
    אגב, אם הייסטר עושה מזה 1-0 המשתמש amn גם היה דורש לשרוק שם לעבירה ולתת לאוגו אדום במקום גול?

ואני אפילו לא מדבר על הפסטיבל שהתקשורת עשתה פה סביב הפנדל 50-50 הזה על מליקסון לפני שבועיים.
    מי שלא ראה את המשחק (כמוני) יכול היה לחשוב שזה היה פנדל מומצא לחלוטין. ראיתי תקציר ואני חושב שבתכלס רק מי שהיה מאחורי השער ומליקסון ודסה עצמם הם אלה שיודעים אם היה שם פנדל באמת.

yakar אוהב/ת את זה.
  15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

שאני אבין - שער ביד (נגיד ודאית) שמעלה קבוצה ל-2-0 במשחק בו היריבה לא הטרידה בכלל את השוער, הוא קריטי יותר מאדום לשחקן מרכזי של הקבוצה שלבסוף ניצחה, או פנדל (מת על ה"ספק" שלך, לקחו לשחקן את הרגל, גם אם לא בעבירה קשה) שלא נשרק (שניהם ב-0-0)?

גם מגמתיות צריכה להיות מאוזנת.

זה נורא צורם שבאר שבע "נעזרה" לאחרונה הרבה יותר בשופטים מאשר מכבי (גם אם נגיד שאתמול ניצחה בלי זה - מלבד משחק העונה, זוכרים את הניצחון באשדוד בדקה ה-90 מפאול שלא היה?), ועדיין האווירה היא שהשופטים תורמים למכבי במאבק.

מצב נושא:
הנושא נעול.