מחזור 30 בפלייאוף העליון: באר-שבע ומכבי ממשיכות לנצח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏13/4/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EO11 בפה אליל היכל התהילה

זה בדיוק ההבדל. אתם יוצרים מצבים, אנחנו משחקים לרוחב.

2. Hapoel B"s Member

לפי דעתי בית״ר היוותה עבורנו היום את היריבה הכי קשה שהייתה לנו ההעונה בטרנר,לפחות ב-60 דקות הראשונות,אחרי זה העומק שלנו מהספסל וכושר הגופני הכריעו.

אין ספק שבוזגלו הביא את השינוי במחצית,כמה שאני לא מעריך אותו בתור בן אדם,אין הרבה ישראלים בעמדה שלו שמגיעים לרמה הזאת שנוכל להביא במקומו.

3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

חייב שמישהו יבדוק כמה דקות שיחקו באמת כדורגל במחצית הראשונה, זה היה ביזיון של שיפוט, כל פאול נשרקת עבירה ועוצרת את המשחק לכמה שניות טובות, את חוק היתרון פפיר לא הכיר במחצית ה1.

זה היה ביזיון של שיפוט, מקווה שאת השופט הזה נראה בליגה א, הוציא את החשק לראות כדורגל.

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כבר כתבתי כאן אחרי הניצחון הקודם עליכם בטרנר, זה לא "שיש תקופות כאלה", אלה שאתם המועדון היחידי בליגה שלא הבין שמבחינה מקצועית, סדרי עולם השתנו.
    אפילו מכבי תל אביב החליפה תקליט ובמשחק בנתניה התגוננה מחצית שלמה עם 11 שחקנים בחצי שלה וניסתה לבזבז זמן בכל דרך אפשרית כדי שישוחק כמה שפחות כדורגל נטו במחצית השנייה.
    מכבי חיפה, אפילו בסמי, מתגוננת ומחפשת לעקוץ מולנו.
    ובית"ר י"ם? גם בטרנר, היא מסתכלת על היציעים ורואה 1,600 אוהדים בצהוב שחור, מסתכלת על החולצה ורואה את הסמל של בית"ר, ואז היא משחקת כאילו היא שווה לנו מבחינה מקצועית, והיא לא.
    במחצית השנייה אתמול הפסקתי לספור את הפעמים שחטפנו כדור והחלק האחורי שלכם היה סופר דליל והיינו פעם אחר פעם ביתרון מספרי, אז למזלכם שהר החטיא נגיחה לבד מול שער ריק, ונואקמה נגח מחמישה מטרים החוצה, וקליימן לקח לראדי כדור אדיר, ובוזגלו כבר הכניע את קליימן אבל אז מורי הציל מקו השער, ובמקרה אחר ראדי מסר כדור חלש מידי והצלחתם למנוע מנואקמה לקבל את הכדור כשהוא ברדה ובוזגלו היו נשארים לבד מול קליימן, ובשלושה מקרים נוספים כדורים של בוזגלו וביטון הורחקו ברגע האחרון על ידי רואדה, אבל ביום אחר שלנו עם קצת יותר ריכוז זה נגמר בתבוסה ותוצאה גדולה הרבה יותר.

5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

נ.ב 1
    מה הקטע עם המדים של בית"ר אתמול סטיייל מכבי תל אביב? אתם בית"ר י"ם, אתם משחקים מול קבוצה באדום, למה לא לעלות עם הצהוב שחור הקלאסי של בית"ר י"ם?

נ.ב 2
    רואדה בלם אדיר. בלי העונה הקודמת האדירה של צדק הייתי גם כותב שהוא הבלם הכי טוב בליגה אחרי ויטור, אבל בגלל העונה הקודמת של צדק אגיד שביחד איתו הם הבלמים הכי טובים בליגה אחרי החייזר הפורטוגלי.
    ראיית המשחק של רואדה, הצורה שבה בסוף המשחק הוא סגר את ההרמות של בוזגלו וביטון, בכולם הוא הלך לכדורים חדים וקשים עם סגירה נקיה ונכונה, דברים שלא רואים בישראל, בטח שלא 3 התקפות רצוף, זה נראה שגם בפעם המאה רואדה ילך לכדור בצורה נכונה ויקח אותו בצורה נקיה בלי טעות.
    אם הוא עוזב בקיץ זה יהיה חתיכת בור שאני לא בטוח שבית"ר תוכל למלא.

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

אם היינו ביתרון היינו יורדים להתגונן, לא מבין מה אתה רוצה. אתה מכיר קבוצה שבפיגור ותרד להגנה? מה ההבדל בין הפסד 0-1 ל-0-3?

rivaldo אוהב/ת את זה.
  7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם במחצית הראשונה שיחקתם הרבה פעמים גבוה, הצטרפו אצלכם הרבה מאוד שחקנים להתקפה, וזה הוביל ללא מעט מקרים של יתרון מספרי שלנו וזה משהו שנדיר לראות בטרנר כי בדרך כלל היריבות משאירות המון שחקנים מאחור (פעם אחת מליקסון פעם אחת ראדי ופעם אחת טוני, כולם קיבלו מסירות לא מדויקות מאייבנדר דרך אגב, את כולם פשוט זרקנו לפח למרות יתרון מספרי גדול).
    חן עזרא למשל התנהל כמו חלוץ בצד ולא כמו קשר ובקושי ירד לעשות הגנה.
    גם ב0-0 בית"ר באו במטרה לתקוף ולנצח, לפעמים גם על חשבון ההגנה, וזה משהו שנדיר לראות בטרנר, בדרך כלל קבוצות מתייחסות ל0-0 בטרנר כמו ניצחון, ובית"ר שונה בגישה שלה בכל הקשור לזה.

8. EO11 בפה אליל היכל התהילה

למה שאני אתייחס לתיקו כמו ניצחון? מה אני הפועל רעננה?

עד הפיגור סגרנו אתכם יפה ולא הגעתם להרבה מצבים, אנחנו אם כבר היינו קרובים יותר ליתרון אבל כמו שאמרתי, זה ההבדל בינינו לביניכם (האינדבידואלים). התמונה שאתה מציג כאן, כאילו ב״ש הגיעה למצבים כל המשחק ובית״ר הציגה הפקרות הגנתית שערורייתית, לא נכונה בכלל. גם אתם איבדתם כדורים, גם אתם לא סגרתם טוב. לך תראה את מרכז ההגנה שלך בכדור הרוחב של הייסטר לאיינבינדר ואז תדבר איתי על יתרון מספרי.

Don Joan Roman, לירן ו-קשר שמאלי אוהבים את זה.
  9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחצית ראשונה היינו חלשים מאוד ולמעט ההזדמנות של שהר לא זוכר שהגענו בכלל למצבים, במחצית השנייה היתרון שלנו היה גדול מאוד, בטח בחצי שעה האחרונה של המשחק.

מכבי חיפה זאת הפועל רעננה?
    אחרי שתי תוצאות התיקו שהשיגו בטרנר הם חגגו גם בדשא וגם ביציע כאילו לקחו אליפות.
    טרנר זה מגרש שהעונה למעט הפועל תל אביב שהצליחה לגנוב נקודה כל הקבוצות האורחות ירדו מופסדות וחלקם הגדול גם מובסות, טרנר זה מגרש שמאז שנפתח לא ראה הפסד ליגה בישראל של הקבוצה המארחת, ככה שעבור הרבה קבוצות תיקו בטרנר זה כמו ניצחון.
    ושוב, זה שאתה לא מבין מאיפה זה מגיע, זה בדיוק מה שאני מדבר עליו, זה חלק מלהיות אוהד בית"ר י"ם, וזה מתבטא גם בקבוצה שלך בוגישה שלך למגרש.
    יתכן וזה עדיף על פני מכבי תל אביב שמתנהלת במשחק בית כמו הפועל רעננה, מה שכן בעוד קבוצות כמו הפועל רעננה, סכנין, הפועל תל אביב ומכבי חיפה (ומכבי תל אביב כמובן, אבל היא בדרג המקצועי שלנו ולכן זה שונה) לקחו נקודות בטרנר (במשחקי החוץ אפשר לצרף לרשימה גם את מכבי פתח תקווה, בני יהודה, הפועל חיפה ואפילו הפועל עכו), אתם לא לקחתם, למרות שלדעתי בשנתיים האחרונות אתם הקבוצה השלישית מבחינת איכות בישראל (דרך אגב, גם מכבי פתח תקווה שהתחזקה השנה נענשה כשהגיעה לטרנר וניסתה לשחק התקפי ומשוחרר גם בריצה הטובה שלה בשנה שעברה וגם בריצה הטובה שלה השנה עם תבוסות קשות).
    ביום שבית"ר י"ם תבוא מולנו עם גישה אחרת, עם גישה שתיקו הוא תוצאה טובה עבורה, של לסגור מהרגע הראשון, אז היא גם תעצור את הרצף המטורף מולה...

10. עידן444 Member

זה אולי פחות מודרני ו"מקצועי" אבל לזה בדיוק קוראים "DNA של מועדון".
    וראינו מה קורה למאמנים בבית"ר שמנסים לשנות את זה. בנתניה הסיפור די דומה רק שאצלנו בגלל המון שנים ללא הישגים גם כדורגל "מכוער" יכול להתקבל כל עוד מנצחים- אבל ללא ספק ראינו בתקופת מתיאוס וגם חלק מתקופת עטר את הקהל מצביע ברגליים ולא מתחבר לסגנון. שוב, זה לא יגיע למחאה כי בכל זאת הסטטסטיקה היתה טובה ביחס לממוצע.

oFiRzZz, Don Joan Roman ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  11. עידן444 Member

מכבי ת"א במשחק האחרון התבטלה מולכם בעיניך?
    אגב, אם היא היתה כובשת ומסתגרת- אין כאן שום שינוי מדיניות.
    ככה מכבי ת"א היתה כל השנים- מועדון ווינרי, בלי טיפת רומנטיקה- שמאז ומתמיד עבורו "המטרה מקדשת את האמצעים".

12. EO11 בפה אליל היכל התהילה

לא מעניין אותי מה מכבי חיפה עשו, לא נוסדה הקבוצה ולא נבנה האצטדיון בישראל שאני אבוא לשחק על תיקו. זה הרבה יותר גרוע מלהפסיד מבחינתי.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין בעיה, מקבל את זה, אפילו מעדיף את זה על פני מה שמכבי תל אביב עשו מולנו במחצית השנייה, אבל כל עוד בית"ר י"ם תשחק ככה מולנו, רצף ההפסדים שלה יימשך.

לא יודע איך מכבי תל אביב שיחקה מול קבוצות אחרות, מול הפועל באר שבע, גם כשהיינו קבוצת צמרת, גם בשנות ה90 ושנות ה2000 שהיו לנו לתקופות קבוצות טובות נקודתית ממכבי תל אביב, היא מעולם לא שיחקה כפי שהיא שיחקה במחצית השנייה בנתניה.
    זה לא רק הבונקר במחצית השנייה, זה גם ההתחזות של ראייקוביץ ודסה לפצועים, זה גם שאחרי כל שריקה שחקן מכבי תל אביב בעט בכדור החוצה, זה שכל כדור חוץ או כדור שוער לקח זמן ארוך, זה מכבי תל אביב שניסתה שישוחק כמה שפחות דקות של כדורגל נטו במחצית השנייה, וזה פעם ראשונה, לפחות כאוהד הפועל באר שבע, שמכבי תל אביב מודה בצורת המשחק שלה שהיא לא יכולה להתמודד איתנו מקצועית, אז היא ניסתה בכל דרך אפשרית שישוחק כמה שפחות כדורגל נטו במחצית השנייה.
    זה קרה לנו כמובן עם קבוצות כמו הפועל רעננה, אבל עם מכבי תל אביב, זאת פעם ראשונה.
    ושוב, קבוצות כמו מכבי חיפה, בית"ר י"ם והפועל ת"א אולי נתקלו בזה בעבר, כאוהד הפועל באר שבע כבר מעל 20 שנה, זה פעם ראשונה שזה קורה מולנו ולכן הרגשתי גאווה גדולה למרות ההפסד, לכן כתבתי אחרי המשחק שדווקא ההפסד למכבי תל אביב, בגלל הצורה שבה מכבי תל אביב שיחקה, גורם לי להאמין בלב שלם שנקח אליפות, כי המשחק הזה סימל מבחינתי מהפך מקצועי בין הקבוצות.
    איפה ההפסד הזה ואיפה ההפסדים למכבי תל אביב בחוץ בתקופת אלישע, שם זה היה בדיוק ההפך, שם אחרי ההפסדים ידעתי שמכבי תל אביב תהיה אלופה לא משנה כמה אנחנו קרובים אליהם מבחינת ניקוד בטבלה, שמה הניצחון של מכבי תל אביב שם דגש חזק על הפערים המקצועיים לטובת למכבי תל אביב.

נערך לאחרונה ב: ‏18/4/17
  14. עידן444 Member

ממה שזכור לי במשחק שלכם שם שנגמר 0-0(ובכר כיוון שם ל 0-0 בדיוק כמו ביוון למשל) בעונה שעברה- שיחקתם מאוד מאוד מבוקר. כל מה שעניין אתכם זה להוציא את ה- 0-0. כמובן שלהתעסק באם אפשר מהיום עד מחר אבל בכל זאת אגיד שאם אורלנדו סה כובש ב 1 על 1 שלו- כנראה שאתם לא לוקחים אליפות.
    לגבי מכבי ת"א, אם אתה מחזיק מעצמכם "מכבי חיפה החדשה"- תסתכל על משחקים של מכבי ת"א בקרית אליעזר(ואני מניח שגם בבית אם היא הובילה במחצית) אפילו בעונות אליפות עם גרנט וקשטן- ותגיד לי מה אתה רואה.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני זוכר 0-0 שבו בכר טרף את הקלפים עם לחץ גבוה על מכבי תל אביב ושליטה מוחלטת בכדור ב60 הדקות הראשונות של המשחק (נכון, עם מעט הזדמנויות, אבל גם מכבי תל אביב לא הגיעה להזדמנויות בגלל שבקושי החזיקה בכדור)
    אני גם זוכר הצלה פסיכית של ראיקוביץ' לנגיחה של נואקמה.
    אין לי גם בעיה עם קבוצה שיורדת אחורה כדי לשמור על היתרון. אבל להתחזות לפצוע כדי להוריד זמן מהשעון וכדי לא לשחק כדורגל נטו ביחד עם בונקר, זה כבר גישה אחרת לגמרי שמכבי תל אביב מעולם לא נקטה מולנו, ולכן זה סימל עבורי את השינוי בסדרי העולם מבחינה מקצועית.

מצב נושא:
הנושא נעול.