מחזור 30 בליגת העל: מכבי ת"א מנצחת את בית"ר בטדי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Maccabi Diamond, ‏8/4/10.

1. אלי מתחן Member

אם יש סיבה מרכזית שחובבי כדורגל שמשלמים עשרות אלפי שקלים כדי לסוע לקאמפ נו מוותרים על כדורגל ישראלי, ראינו אותה היום בטדי.
    אני לא בא בטענות למכבי ת"א, הם עשו מה שהם היו צריכים לעשות כדי לנצח. אבל לא הגיוני ששופט רואה שני שחקנים של מכבי שוכבים על הדשא בלי קשר למשחק ולא עושה שום דבר. כמות בזבוזי הזמן שהייתה היום במשחק הייתה פשוט ביזיון.
    והכדורגל, טוב זה כבר בכלל לא מעניין, שיסתכלו בבית"ר אפילו על קבוצות תחתית בליגות בינוניות באירופה וילמדו קצת דברים בסיסיים בכדורגל. כזאת כמות של שחקנים חסרי כל אינטליגנצית משחק לא אמורה להיות בכדורגל המקצועני, מה לימדו אותם כל השנים בנוער?

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי עכשיו את ההרחקה של ז'אן ובנוסף למכה לפנים של ריקן הוא גם שורט את בן-שושן, זה בורדו לא אדום.
    התוספת זמן הייתה צריכה להיות מינימום 6 ועל התוספת היה צריך להוסיף עוד על ההצגה של ליצן שטראובר.
    ליאני בושה למקצוע ופחדן.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אנחנו לא מבינים איך ניצחנו, אל תרגיש רע. אבל אחרי 7 משחקים של בזיונות, רק בגלל זה ומזה שהקבוצה הידרדרה מדכי אל דכי, הניצחון הזה מתקבל בשמחה רבה, רק בגלל זה. ולחשוב שאם היינו מנצחים את נצרת אז הפער אחרי קיזוז היה 5, במקום 3....קבוצה מומטמת יש לי.

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אני אוהד של מכבי ת"א שמאמין "במכביזם" אני מתבייש בניצחון של היום, אף פעם לא ראיתי את מכבי ת"א ככה(ואני לא מתכוון לתלבושת הלבנה) מתגוננת ומבזבזת זמן מהדקה ה-50, עם כמה שבית"ר הייתה אימפוטנטית פשוט לא היה עם מי לשחק כדורגל, באתי לראות 90 דקות של כדורגל וקיבלתי אולי 55.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ראית אותה ככה? ראית אותה הרבה יותר גרועה, להזכירך רן בן שמעון בשנה שעברה בטדי? לא עברנו את ה-16 שלנו...לעומת המשחק ההוא, המשחק הזה מוגדר "התקפי".

6. מיכל3 Member

איזו יכולת חלשה, דווקא במשחק כ"כ חשוב. אני חושבת שכבר תקופה ארוכה קטן לא מציג את היכולת הטובה שלו מתחילת העונה, אולי זה בגלל הפציעה שהוא סוחב כבר זמן מה אבל אני חושבת שלא היה מזיק אם הוא היה יושב משחק אחד על הספסל. וכמובן שבסיום העונה הוא חייב לעבור כבר את הניתוח בגב.

נכשלנו לצערי עם בוקארי, הוא לא מתאים ולא לרמה של מכבי חיפה. היה היום בעיני השחקן הכי חלש בהרכב עד שיצא החוצה. המון בעיטות לא מדוייקות ואיבודי כדור. על משומר כבר אין מה להרחיב ולפרט, אבל אלישע עיוור ואטום לגביו. כל עוד הוא לא פצוע הוא ימשיך להיות בהרכב על חשבון מגן שיותר טוב ממנו בכל פרמטר. בקיצור, מלבד מימון שמחפה מצויין עד כה על החסרון של טישיירה אף שחקן לא ראוי היום לציון לטובה. אני מקווה מאוד שהשחקנים יתעלו על עצמם בפלייאוף כי עם היכולת הזו והאי יציבות שנמשכת כבר חודשיים נמשיך לאבד נקודות ואני לא רוצה לחשוב על גרוע מזה.

7. Number 8 Member

ברגע שהורחק לנו שחקן, לא הייתה לנו ברירה אלא לשחק הגנתי. היינו חייבים לנצח, גם לקראת הפלייאוף, גם כי זו בית"ר, גם כי המשחק בטדי וגם כי היינו אחרי 7 משחקים ללא הפסד. אני מאוד מרוצה מהניצחון, חזרנו בדיוק בזמן לנצח וגם הביטחון חזר לשחקנים, מהדרך הרבה פחות, אבל שוב הכי חשוב שניצחנו אחרי משבר ארוך ואנחנו נגיע לבלומפילד בכל משחקי הפלייאוף.

אגב, בית"ר זקוקה לנס בבלומפילד ביום שלישי כי אני לא רואה מצב שבית"ר של היום יכולה לנצח את הפועל של היום. הבדלי הרמות ממש גדולים.

8. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

בית"ר בלי ברוכיאן ובלי ורד, אין לה מה למכור מול הפועל, אם הפועל לא תביס את בית"ר זה יהיה נס. אין לקבוצה הזאת קישור וההגנה שלה איטית כמו חילזון, ומאיוקה שהוא לא שיא הכישרון הטכני והוא לא בולט למרות שהוא מהיר, במבצע מעולה במחצית השניה כמעט עשה 0:2 מכלום מול ה"הגנה" של בית"ר...

מכבי 26
    בית"ר 23
    בני יהודה 22

עכשיו יש לנו 2 משחקי עונה אמיתיים, שניהם בבלומפילד, אם ננצח אותם, אנחנו בטוחים במקום השלישי ובאירופה. מחזור ראשון נגד בית"ר בבית, מחזור שני נגד בני יהודה "בחוץ".

נערך לאחרונה ב: ‏11/4/10
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנה לוח המשחקים לפלייאוף העליון:

מחזור 31 - 17.04.10
    מכבי חיפה - מ.ס. אשדוד
    הפועל ת"א - בני יהודה
    מכבי ת"א - בית"ר י-ם

מחזור 32 - 24.04.10
    מ.ס. אשדוד - בית"ר י-ם
    בני יהודה - מכבי ת"א
    מכבי חיפה - הפועל ת"א

מחזור 33 - 01.05.10
    הפועל ת"א - מ.ס. אשדוד
    מכבי ת"א - מכבי חיפה
    בית"ר י-ם - בני יהודה

מחזור 34 - 08.05.10
    מ.ס. אשדוד - בני יהודה
    מכבי חיפה - בית"ר י-ם
    הפועל ת"א - מכבי ת"א

מחזור 35 - 15.05.10
    מכבי ת"א - מ.ס. אשדוד
    בית"ר י-ם - הפועל ת"א
    בני יהודה - מכבי חיפה

10. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן מילא לשחק הגנתי אבל בצורה כזאת? זה היה מבייש בטח בשביל מועדון כמו מכבי ת"א, אני רציתי להקיא אחרי המשחק הזה, במחצית השניה כל התקפה נקטעה בביזבוז זמן של שחקן מכבי ת"א ואני בטוח שאם בית"ר תהיה במצב דומה בבלומפילד בשבוע הבא היא לא תשחק בצורה כזאת מביכה, ואם כן אני יבוא בכל הטענות לאמסלם ולשחקנים, אפשר לשחק הגנתי אבל היום זה היה דוחה.

11. אלי מתחן Member

חלאס עם זה, גם בית"ר נראתה מגעילה מספיק משחקים.
    אני זוכר לא מעט פעמים שמאמנים שלנו הכניסו בלם במקום חלוץ בטדי והקהל לא התעניין בזה יותר מדי.
    מכבי ב10 שחקנים מדקה 20, מול קבוצה שחיה על התלהבות במגרש קשה, ציפית שהם יתקפו עם כל השחקנים?
    זה שההתגוננות נעשה בצורה בלתי ספורטיבית זה רק בגלל שככה זה הכדורגל שלנו, בכל משחק רואים את זה.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

יודע מה? תזכור את המשפט הזה, במחזור הסיום הפועל תגיע לטדי, ואם היא תוביל 1:0, אני מבטיח לך שהיא תשחק בצורה כל כך מחליאה כמו מכבי, ולה יש גלאקטיקוס בסגל ומאבק על אליפות, ואמיתי לא מדומה.

13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

היכולת של מכבי תל אביב להתמודד כמעט יותר משעה עם 10 שחקנים נובעת מסיבה אחת בלבד: מכבי תל אביב קבוצה. אבי נימני עדיין לא גדול המאמנים ביקום, אבל הוא יודע טוב מאוד מה הקבוצה שלו צריכה והוא גם יודע לארגן אותם כיחידה אחת. אני דווקא נהנתי לראות את האופי והנחישות שהציגה מכבי תל אביב.

ביתר ירושלים חיה מיצרים והתלהבות בשבועות האחרונים וזה הספיק לה מול יריבות חלשות. מול הפועל רמת גן בתקופה טובה ופעמיים מול מכבי תל אביב זה לא הספיק. לפחות עכשיו היא מודעת לחולשות שלה לקראת המשחק מול הפועל תל אביב. דוד אמסלם יצטרך לחשוב על משהו מפתיע.

14. Raulito Madridista

בדקתי היום בעיתונים את כמויות הקהל במחזור האחרון ושימו לב:

http://img249.imageshack.us/img249/5227/40117e.Xxx

הפועל במשחק ביתי נגד הפועל רמת-גן הביאה 12 וחצי אלף צופים(שעת המשחק הייתה לא נוחה במיוחד - 4 בצהריים כשהיה שרב ובכל-זאת הגיע המון קהל!), פי 2 מכמות הקהל שצפתה במשחק בין בית"ר ירושלים למכבי ת"א בטדי. אז ברור שלהפועל יש עונה פנטסטית וגם הוזילו קצת את מחירי הכרטיסים, אבל רק השם 'מכבי ת"א' אבל לגרום לאוהדי בית"ר להגיע ולטעמי כן היה מדובר במשחק חשוב. הקהל של הפועל מוכיח שבוע אחרי שבוע שהוא הקהל הטוב בארץ.

ווואי, לוח המשחקים של הפלייאוף פשוט מטורף. הפועל יוצאת גם לקריית-אליעזר וגם לטדי במחזור האחרון! זה יכול להיות משחק על גורל עונה שלמה ויהיה מאוד לא פשוט. שבוע לפניכן יש את הדרבי...

ברוב דקות המשחק אתמול בית"ר הייתה מפוזרת ומבולגנת וזה הזכיר במעט את המשחקים של הקבוצה תחת יצחק שום בערך מאמצע הסיבוב הראשון. ההגנה השתפרה, אבל את זה היה צריך לבדוק במידה ומכבי הייתה משחקת בתנאים נורמלים ולא בנחיתות מספרית. בית"ר מעלה הרבה סימני שאלה בקשר ליכולת שלה להתמודד עם קבוצות רציניות. גם בגביע בית"ר לא שיחקה טוב מול מכבי. אמסלם לא אשם כי הוא ממש לא בנה את הסגל והוא הביא לבית"ר רוח-גבית, אבל חמשת הנצחונות הרצופים צויירו כיותר ורודים ממה שהם היו. אגב, לבוא בטענות למכבי שהיא העבירה זמן אתמול זה מצחיק. כל קבוצה בארץ הייתה נוהגת ככה במצב דומה. כן, גם בית"ר הייתה יודעת להעביר זמן בצורה מלוכלכת.

מכבי פ"ת שיחקה אתמול 'רק' עם ארבעה שחקני הגנה והנה היא ספגה שלושה שערים. למרות המערך הנסוג והיתרון המבטיח, פ"ת ספגה שלושה שערים מרעננה הבינונית ומטה, והפסידה את המשחק. יש דברים שאין להם הסבר. פרדי דוד הביא למפנה ביכולת של הקבוצה ובעיקר צמד החלוצים טל בן-חיים ועומר דאמארי התחילו להפגין את הפוטנציאל שלהם, אך חשבתי שהקבוצה תיהיה מדורגת במקום גבוה יותר בשלב הזה של העונה.

אני יכול להבין למה אוהדי כדורגל מתחברים לטברקו קאלה. הוא לא רק עושה את העבודה שלו בצורה טובה, אלא גם מביא הרבה אנרגיות והתלהבות. בלעדיו, באר-שבע הייתה מסיימת במקום נמוך יותר, ואגב מדובר בכישלון מוחץ של הקבוצה של אלונה ברקת שסכנין עברה אותם בטבלה עם משאבים דלים מאוד בהשוואה למה שהשקיעו בנגב בקיץ. זה העיתוי הנכון ביותר לומר את זה - קאלה צריך לזכות לחוזה לעוד עונה. אתמול הוא נגח מהפינה ועשה גול לא קל. זה גם השער הראשון שלו בקריירה שהוא לא מפנדל, מברוק.

בעיתונים רושמים כל הזמן שאוהד כהן גילה יכולת גבוהה אתמול. נו באמת, זה מצחיק אותי. אוהד כהן לקח כדור אדיר מארבייטמן במהלך המחצית הראשונה וזהו. פרט לכך לא הייתה לו הרבה תעסוקה. הבעיטה של גולסה מהצד לא נחשבת כי היא לא הייתה מסוכנת. אומרים על בוקארי שהוא חתול בשק. גם וורוצ'ינה לא מבריק בינתיים. יכול להיות שחיפה התחזקה מתוך מחשבה שהפועל תתחזק והפועל הביאה חלוץ רק משום שחיפה גנבה לה את בוקארי, כלומר השתיים השקיעו כספים לחינם, לא היה בכך צורך וזה לא נקרא חילוץ.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגידו מה הסיכוי של קבוצה עם הפרש שערים של 19:94 לא לקחת אליפות? אז זהו שמסתבר שזה אפשרי, זה המאזן שערים של אייאקס בהולנד (כולל המשחק עכשיו שבמחצית הם מובילים 0:5 על וונלו) ועדיין הם מרוחקים 7 נקודות (בלי המשחק הזה) מהמקום הראשון כשנשארו שלוש לסוף. בהפועל יכולים לחייך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx (ואין קיזוז בהולנד שתדעו). עונה נדירה של אייאקס שמשום מה מסתיימת בלי אליפות...הזוי.